Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

צמיגי Goodyear Eagle F1 asymetric2

yosbar
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4793 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

האספלט בכוכב-יאיר דווקא סביר (לא כמו נניח נחשונים בזמנו). זאת לא הבעיה כאן לדעתי.

אני מעריך שהקרעים הגסים האלה מגיעים מצמיג יבש (ואז הוא לא נשחק gracefully בעומס).

גם התגרזנות ממושכת בלי הפסקות קירור יכולה להביא למשהו דומה אבל עם סימני מריחה שאני לא רואה פה.

יוסי, כמה לחץ אוויר אתה שם ? (אולי הוא נמוך מדי)

שומאכר, הנתונים (כמו TW או עומס מותר) משתנים לפי מידות. בכל מקרה אל תסתמך על המספר הזה יותר מדי (בטח בהשוואות בין יצרנים שונים. אף-אחד לא מבקר את זה).

• תגובות 58
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

כן, ראיתי ברשת (ציינתי את זה בהודעה). אני לא מסתמך על זה, אבל אמור להיות הבדל בין צמיג של 300 לצמיג של 140 בעמידות (כמובן שלא מדובר על התגרזנות יום יומית, כשאז לא כלכך ישנה איזה צמיג תשים הוא "ימות" לך מהר).

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

פורסם

דווקא קראתי על הגודייר פידבקים טובים מכל הבחינות, אחיזה ביבש\רטוב אורך חיים וכו'

אני על מידה של 235/40/19, כרגע הרכב נועל Continental ContiSportContact 3

שבארץ קיבלתי הצעה לרביעיה 9000 ש"ח לפני מע"מ

לעומת זאת הגודייר יעלו לי 4964 ש"ח כולל מע"מ. (ע"פ מחירון TIRES4U)

שתי הצמיגים קיבלו את אותו הציון :? אני אשמח להתעלק וגם לשמוע חוות דעת לגודייר

אע"פ שלצמיגים הנוכחיים יש עוד שנה פלוס מינוס. (זו מידה שצריך להזמין מראש בכמעט כל הפנצ'ריות שביררתי)

Alfa Romeo 159ti 3.2 Manual 2008

Arcticat DVX400 2008

פורסם

^

ייתכן. לדעתי זה נובע יותר משיווק אגרסיבי יותר של יבואני גודייר, קונטיננטל אינם יוצאי דופן בהשוואה לעוד כמה מותגים - גם יבואן מישלין מתמחר את מוצריו כאילו הם עשויים מזהב.

בנוסף, ייתכן ובמידה המדוברת יחסי הכוחות שונים מעט, אם כי אני פחות מאמין שזו הסיבה.

* מועדון אלפא רומיאו הישראלי IAROC *

פורסם
האספלט בכוכב-יאיר דווקא סביר (לא כמו נניח נחשונים בזמנו). זאת לא הבעיה כאן לדעתי.

אני מעריך שהקרעים הגסים האלה מגיעים מצמיג יבש (ואז הוא לא נשחק gracefully בעומס).

גם התגרזנות ממושכת בלי הפסקות קירור יכולה להביא למשהו דומה אבל עם סימני מריחה שאני לא רואה פה.

שומאכר, הנתונים (כמו TW או עומס מותר) משתנים לפי מידות. בכל מקרה אל תסתמך על המספר הזה יותר מדי (בטח בהשוואות בין יצרנים שונים. אף-אחד לא מבקר את זה).

אז אולי לא כוכב יאיר, אבל אני די בטוח שהסיבה כאן היא אספלט שבור. או שזה בעיה בתרכובת הגומי של הצמיג שמתחילה

להתפרק תחת עומס. לחץ אוויר נמוך גם לא יגרום לקרעים כאלה לדעתי, ואני מניח שמי שנוהג על המגבלות ו'מרגיש' צמיגים,

דואג גם ללחץ אוויר תקין בד"כ.

גם לא נראה לי שהוא יבש, יוסי - כמה זמן הצמיגים היו מורכבים על הרכב ? וכמה זמן עבר מתאריך הייצור שלהם ?

יצא לי לשחוק למוות כמה עשרות של צמיגים בהתגרזנויות, לרמה כזאת של נזק מעולם לא הגעתי.

ולשומאכר - דווקא בהתגרזנות יום יומית יש הבדל גדול באורך החיים בין צמיג רך לצמיג קשה.

מי שנוסע 'נורמלי' לרוב מגיע למצב שהצמיגים יבשים לפני שהם שחוקים, בעיקר בארצנו החמה.

בהתגרזנות יום יומית העמידות לשחיקה היא הפקטור העיקרי, ודוגמה מצויינת מהזמן האחרון אפשר לראות בשרשור שהבאתי

קודם, שמשווה את הT1R לT1SPORT. הT1R היה שחוק מאד אחרי 6K, נגמר סופית אחרי 10K.

הT1 SPORT כרגע עם 7K ועדיין נראה מצויין, והוא עבר חיים קצת יותר קשים לעומת הT1R (קיץ מול חורף).

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

פורסם

אני נוטה להסכים.

לי דווקא יצא להגיע לקרעים כאלה בעצמי ולראות נזק דומה אצל אחרים וזה או אספלט נוראי (ערד למשל) או יובש רציני של הצמיג (כמו מקרה של רכב שנקנה אחרי שנה שישב במחסני היבואן ואחרי כמה מאות ק"מ התחיל להתפורר ככה).

יוסי מחליף בתדירות גבוהה לדעתי אז כנראה שיובש זה לא המקרה שלו (אלא אם כן אלה צמיגים ישנים במקרה).

לגבי לחץ אוויר לא הכי סביר שזה המקרה אבל זאת אפשרות (זה כבר לא מהתנסות אישית של להגיע למצב כזה אבל אני מעריך שזה גם יכול לתרום למצב כזה).

אגב, אם כבר אנחנו בנושא, מישהו יודע על מחירים ומקום טוב להשיג advan 08 ? אני צריך להחליף.

פורסם
יוסי שלי ממש מתקרבים לשלך.

החלפת את כל הארבע? האחורים אצלי דווקא שורדים טוב...

תמיד מחליף את כל הארבעה.. בדרך כלל כמה זמן לפני ההחלפה מחליף קדמיים /אחוריים כדי להרוויח קצת זמן.

שוב, כמו שניר ציין קודם, למרות שיש בשר במרכז , הדופן גמורה ואתה כל הזמן מחליק/תת היגוי.

פורסם
השחיקה אצלך ממש מוזרה. יש בשר בסוליה וגם בכתף (עדיין רואים חריצים די עמוקים), אבל הכתף קרועה לגמרי.

זה נראה כאילו אתה מתגרזן על אספלט רע במיוחד (כוכב יאיר ? אם זו הסיבה אז אני שמח שנמנעתי מלנהוג שם עד עכשיו).

תראה איך נראו הT1R אצלי אחרי 10K, סליקס, אבל בלי הקרעים העמוקים האלה שיש אצלך.

אם היית נוסע על אספלט נורמלי באותה צורה הם היו מחזיקים לך פי 2 כנראה.

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=448807&page=4

אכן כוכב יאיר, טוב או רע, זה מה יש לנו.. אני נממע "להתגרזן" בכביש ציבורי.

ה T1R היה לטעמי הסט הכי פחות טוב , דופן קורסת.

פורסם

בדרך כלל 38 כשהצמיג חם. נראה לי שאתחיל להגיע עם 40..

פורסם
אני נוטה להסכים.

לי דווקא יצא להגיע לקרעים כאלה בעצמי ולראות נזק דומה אצל אחרים וזה או אספלט נוראי (ערד למשל) או יובש רציני של הצמיג (כמו מקרה של רכב שנקנה אחרי שנה שישב במחסני היבואן ואחרי כמה מאות ק"מ התחיל להתפורר ככה).

יוסי מחליף בתדירות גבוהה לדעתי אז כנראה שיובש זה לא המקרה שלו (אלא אם כן אלה צמיגים ישנים במקרה).

לגבי לחץ אוויר לא הכי סביר שזה המקרה אבל זאת אפשרות (זה כבר לא מהתנסות אישית של להגיע למצב כזה אבל אני מעריך שזה גם יכול לתרום למצב כזה).

אגב, אם כבר אנחנו בנושא, מישהו יודע על מחירים ומקום טוב להשיג advan 08 ? אני צריך להחליף.

חיפשתי אותם , לא היה ..

פורסם
בדרך כלל 38 כשהצמיג חם. נראה לי שאתחיל להגיע עם 40..

אני עולה לכוכב יאיר עם 42 (39 מומלץ ליום יום). התחלתי לעשות את זה אחרי שהרגתי זוג של 235/40/19 בנחשונים ז"ל על לחץ רגיל.

לבחור שמחפש צמיגים כאלה לTI השחורה, פנה לי.מ. צמיגים בבני ברק קניתי מהם רביעית קונטיננטל בזמנו בקצת יותר ב1600 לצמיג. אם אתה יכול לשים את היד על רביעית פירלי p zero הם הכי טובים ליום יום מבחינת רעש, הקונטי שיש לך על האוטו היום מאוד רועשים יחסית אליהם.

פורסם

ביומיים האחרונים האלפא קיימה יחסי מין אינטנסיביים עם הארנק שלי: טיפול, צלחות + רפידות, 4 צמיגי Goodyear Eagle F1 Asymmetric 2 ולסיום מכתב אהבה ממדינת ישראל (רישיון רכב).

הצמיגים הותקנו אתמול ובשילוב עם הבלמים החדשים אני נמנע מנסיעות "כבדות" בכמה מאות ק"מ הקרובים. יחד עם זאת, בהשוואה לפירלי Cinturato P7 שהיו קודם לכן, אני כבר יכול לדווח על שיפור בנוחות הנסיעה דווקא. מבחינת אחיזה, התחושה היא כי יש יותר ממנה אך כאמור, עניין זה ייבדק כראוי בהמשך.

שורה תחתונה, כרגע נוצר הרושם כי מדובר על צמיג איכותי בהחלט.

נ.ב. treadwear 300

* מועדון אלפא רומיאו הישראלי IAROC *

• תוכן חדש...