Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4756 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

נשמע בדיוק כמו סוג התארים שמוביל לניהול... משרד מקסימום. וגם זה לא ברמות הגבוהות - איפה שניסיון לוקח בסיבוב תואר (ושם המשרות מגיעות גם לשכר לא רע של 12-14 אש"ח, לא לבוגרים כן? לאנשים עם ניסיון של כמה שנים שכבר קרעו את התחת בפלאניג , אגון כנסים ונסיעות, גביה , ניהול פרויקטים רוחבי בחברה ועוד הרבה דברים).

הורגת אותי המחשבה של ללמוד ניהול ולבוא ב0 ניסיון מקצועי ולצפות למצא עבודה.

If living is for learning

Then dying is forgetting

• תגובות 55
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אוקיי, אז אני חייב להודות שלאור רוב התגובות של חברי הפורום כאן, אני דיי מתחיל לפקפק גם כן במקצוע הנ"ל.

בכל אופן, אפשר לשמוע דעות לגבי השאלה המרכזית - האם כדאי לחכות עוד שנה ולשפר ציונים או ללמוד במכללה?

נכון לעכשיו אני שוב לא סגור על איזה מקצוע אני רוצה ללמוד.

הנדסת מחשבים - פעם הייתי בכיוון של שפות תכנות, אבל דברים משתנים והיום אני לא רואה את עצמי יושב בעבודה כל היום מול המחשב בשביל לתכנת.

משפטים, כלכלה - מקצועות שממילא מוצפים בבוגרים, מה גם שלא הכי מעניין אותי התחום.

מנהל עסקים - למיטב ידיעתי אפשר לעשות איתו חמוצים.

הנדסת חשמל - אני לא רואה את עצמי עובד בזה

אני לגמריי מבולבל...

פורסם

עדיף אוניברסיטה.תמיד.

מה כן מדבר אליך?הנדסת מכונות?אדריכלות?פיזיקה כמקצוע?

אני מנסה לחשוב על תשובה שלא תוציא אותי גייז, לא תגרום לי לתאר לך את הג'ונסון שלי ולא תזכה אותי בהתראה. אין כזו.
פורסם

איפה ללמוד זה פונקציה של מה תלמד. קודם תחליט מה.

תתחיל לחקור את המקצועות השונים ולשוחח עם עובדים במקצועות האלו. כאן בפורום תמצא חתך מייצג של רובם. יש מקצועות שהם באופן מובהק בעייתיים מבחינת תעסוקה, כמו מדעי הרוח, עריכת דין, ביולוגיה וכו'.

אני מאמין שצעירים מחפשים כיום את הזוהר והיוקרה ולכן הולכים לדברים כמו עריכת דין ומקצועות המינהל לסוגיהם, ואז מבינים שיוקרה זה רק בסדרות טלוויזיה. אני לא טוען שהנדסה זה לכולם אבל חשוב להתבגר, להתעניין ולחקור לפני שבוחרים מה ללמוד.

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

פורסם
איפה ללמוד זה פונקציה של מה תלמד. קודם תחליט מה.

תתחיל לחקור את המקצועות השונים ולשוחח עם עובדים במקצועות האלו. כאן בפורום תמצא חתך מייצג של רובם. יש מקצועות שהם באופן מובהק בעייתיים מבחינת תעסוקה, כמו מדעי הרוח, עריכת דין, ביולוגיה וכו'.

אני מאמין שצעירים מחפשים כיום את הזוהר והיוקרה ולכן הולכים לדברים כמו עריכת דין ומקצועות המינהל לסוגיהם, ואז מבינים שיוקרה זה רק בסדרות טלוויזיה. אני לא טוען שהנדסה זה לכולם אבל חשוב להתבגר, להתעניין ולחקור לפני שבוחרים מה ללמוד.

חשוב לזכור!

אלא אם כן אתה איזו מציאה בתחום(ממוצע טכניון 95) או מקושר (מאוד מאוד מאוד) אז לפני היוקרה תבוא הרבה מאוד עבודה שחורה

אני מנסה לחשוב על תשובה שלא תוציא אותי גייז, לא תגרום לי לתאר לך את הג'ונסון שלי ולא תזכה אותי בהתראה. אין כזו.
פורסם

אין כמעט שום תואר שלא יגידו לך עליו שהוא לא שווה כלום. אל תקשיב למשביזים ולך ללמוד מה שמעניין אותך.

פורסם

ממש לא.

יש תחומי לימודים עם מקצוע בסופם (ואף אחד לא מבטיח שלהשיג את העבודה הראשונה יהיה קל!)

ויש תחומי לימודים שבסופם אתה יוצא יותר משכיל, אבל un-employable באותה רמה איתה נרשמת ללימודים.

1f u c4n r34d th1s u r34lly n33d t0 g37 l41d

פורסם
אין כמעט שום תואר שלא יגידו לך עליו שהוא לא שווה כלום. אל תקשיב למשביזים ולך ללמוד מה שמעניין אותך.

בסופו של דבר תמיד אפשר להוציא תעודת הוראה...

פורסם

שאלה לכל אלה שפיקפקו בתואר מעשיה וטיול (תעשיה וניהול..)

זה מנסיון שלכם או שאתם סתם זורקים דברים באוויר כי שמעתם מהדודה של הגיס של השכן בקומה ה5 בבניין ממול?

לא שכ"כ אכפת לי פשוט רוצה לדעת,

ממה שאני ראיתי זה בעיקר תפ"י ורכש עם יש גם נסיון קודם (אפילו קצין צבא) זה יכול לתרום למציאת עבודה אחרי.

לפותח השרשור:

אל תמהר בבחירת מצקוע לחיים בסוף זה משהו לכל החיים או לפחות לחלקם הגדול.

הביאו לך עצה הכי טובה שתוכל לקבל תשאל\תסקר אנשי מקצוע בכמה תחומים.

אני יכול להעיד על מקוצוע ההנדסת חשמל ואלק' עם אתה לא אוהב את זה אתה לא תשאר בזה,

ראיתי חבר'ה שהתחילוללמוד איתי בשנה א' הרבה פרשו.

אתה צעיר תתחיל לעבוד איפשהו וזה יתן לך נסיון לראות הרבה דברים שאולי לקחת כמובן מאליו

רצוי בחברה גדולה שיהיה לך מגוון של אופציות.

בהצלחה.

404

פורסם

מתחום התכנות-אם אתה לא נהנה לכתוב או שזה לא הכיוון שלך אל תתקרב לזה.

אתה תסבול.

פורסם
לא רק שתסבול, אתה תהיה גם מתכנת גרוע

אבל זה יותר אקטואלי למעסיק מאשר למועסק.

אני חושב שאם אין לך ראיה מרחבים טובה אז תהיה אדריכל גרוע

ואם אתה לא מבין איך כוחות פועלים(זה הבסיס של הבסיס) אז תהיה מהנדס גרוע.

פורסם
אבל זה יותר אקטואלי למעסיק מאשר למועסק.

אני חושב שאם אין לך ראיה מרחבים טובה אז תהיה אדריכל גרוע

ואם אתה לא מבין איך כוחות פועלים(זה הבסיס של הבסיס) אז תהיה מהנדס גרוע.

זה גרוע לכולם. גם למעסיק, וגם לעובד שמרגיש שהוא לא טוב במקצוע שלו, העבודה שלו לא מוערכת, האפשרויות שלו מוגבלות וכו'. בכל זאת, רוב החיים שלנו מוקדשים לעבודה ונחמד לדעת שמעריכים אותנו.

הרבה אנשים לא נועדו להיות מתכנתים (ולרוע המזל חלק ניכר מהם מתכנתים).

בסופו של דבר, בכל מקצוע אפשר להצטיין ולהצליח. בעריכת דין, בראיית חשבון, ברפואה, בהנדסה, בפסיכולוגיה, מדעי החיים וכו'. בכל אחד מהמקצועות האלו, ה5% הכשרוניים ביותר מתוגמלים היטב ובונים קריירות מצליחות.

השאלה היא, מה קורה לאלו שנמצאים מחוץ לטופ של התחום שלהם? וכאן אנחנו נכנסים לחוקים של היצע וביקוש; בפסיכולוגיה ה5% העליונים יחיו טוב, בהנדסת מחשבים ה80% העליונים יחיו טוב. פשוט, יש מקצועות שבהם יש דרישה ברורה יותר לעובדים, ולעובדים קל יותר להתבלט. אז כן, אתה יכול ללמוד ביולוגיה לתואר ראשון. מה תעשה עם זה? מי צריך אותך? נכון, אם תעשה תואר שני או דוקטורט במכון ויצמן ותהיה מצטיין וב5% העליונים, אתה תהיה כוכב. קריירה בינלאומית, חברות תרופות, מחקרים, הכל הולך. אבל מה קורה ליתר?

או למשל, הנדסת מחשבים מול הנדסת מכונות. שניהם הנדסה, שניהם קשים, במחשבים תרוויח בין פי 1.5 לפי 2 ויהיה לך קל יותר למצוא עבודה. למה? כי זה מה שהשוק רוצה. וכשהשוק רוצה אותך, השוק גם מכיר בערך שלך (וזה לא מתבטא רק במשכורת). חשוב לקחת את זה בחשבון.

מה שהשוק לא צריך, מנגד, זה אנשי "תעשיה וניהול", אלא אם בזה מתכוונים לג'נרליסטים שיעשו כלמיני תפקידים בארגון שפעם לא היה צריך בשבילם תואר.

אל תטעו, אני לא ממליץ כאן על מקצוע כזה או אחר. מאוד קשה לבחור, ואלוהים יודע כמה אתה לא מבין איך העולם עובד בגיל 22. אם לא הייתי עובר במסלול בו עברתי, שבו העיסוק במחשבים על צורותיהם השונות היה מתקבע אצלי כבר מלפני גיל 10, אני לא בטוח מה הייתי עושה עכשיו. המסר, אולי, הוא שפחות חשוב מה אתה לומד ויותר חשוב להתבלט - מבחינת כישורים בין אישיים, מבחינת מוטיבציה, השקעה. אני לא בטוח שללמוד תעשיה וניהול במכללה, יצטייר אצל רבים מהקובעים את עתיד הקריירה שלך כנסיון להתבלט.

אז אני לא יודע מה תלמדו, ואני לא יכול להגיד לכם או אפילו להמליץ לכם, אני רק מציע לכם לא ללכת לתוך החיים באקראי ואז לעשות חשבון נפש 20 שנה אחר כך. החיים הם כמו תאונה בין רכבות; זה נראה אקראי ומלוכלך, אבל הגורל נקבע הרבה לפני, ברגע שהרכבות יוצאות מהתחנה.

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

פורסם

+1 למה שרועי כתב.

לך עם הלב,אבל לא יותר מידי עם הלב

אלא אם כן אתה מתמקצע בסוציולוגיה בחלק הדרומי של הרי ההימלאיה ומעוניין להישאר באקדמיה.

אני עוד בגן הייתי בטוח שאני אהיה מהנדס אבל היה לי בתיכון מורה מדהים למחשבים ומורה פשוט זבל לפיזיקה שהוציאה לי את כל החשק למקצוע אז הלכתי על מחשבים בסוף ואני ממש לא מתחרט כי בסופו של דבר אני מצליח בתחום ונהנה ממנו.

פורסם
מתחום התכנות-אם אתה לא נהנה לכתוב או שזה לא הכיוון שלך אל תתקרב לזה.

אתה תסבול.

דווקא אני רואה את זה כאתגר, אני בחור מאוד ריאלי, אני מעדיף לשבור את הראש בבעיות מתמטיות ולא ללמוד מקצועות עם הרבה מלל. הבעיה עם המקצוע זה שנכון להיות הרבה יותר קשה לי לראות את עצמי עובד רק מול המחשב, כאילו אני לא יודע כמה אני אתחבר לסביבת עבודה ( לגבי המקצוע עצמו אני מאמין שכן ).

ואין לי הרבה מושג נגיד לגבי הנדסת חשמל. מה תאכלס עושים במקצוע?

• תוכן חדש...