Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4752 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
דווקא אני רואה את זה כאתגר, אני בחור מאוד ריאלי, אני מעדיף לשבור את הראש בבעיות מתמטיות ולא ללמוד מקצועות עם הרבה מלל. הבעיה עם המקצוע זה שנכון להיות הרבה יותר קשה לי לראות את עצמי עובד רק מול המחשב, כאילו אני לא יודע כמה אני אתחבר לסביבת עבודה ( לגבי המקצוע עצמו אני מאמין שכן ).

ואין לי הרבה מושג נגיד לגבי הנדסת חשמל. מה תאכלס עושים במקצוע?

הכוונה היא לכתוב קוד/תוכנה ולא כתיבה כמקצוע רב מלל.

זה נורא תלוי בתפקיד שאליו תתקבל-אף אחד לא יכול להגיד לך מה תעשה כשתצא מעגל העבודה.

בתכנות-יכול להיות שתיפול על תפקיד מעניין שבו אתה באמת צריך לחשוב הרבה ואתה אשכרה מפתח משהו יכולה להיות גם עבודה של בדיקות תוכנה.

יש לך קוד-למה הוא לא עובד?

והתחום שלדעתי הכי מעניין ולצערי פספסתי אותו(ולהתחיל מאפס לא בא לי) זה אבטחת מידע-הצפנות,פריצה.

אתה באמת עובד עם הראש וכל הידע והיצירתיות שלך באים לידי ביטוי-ואם אתה טוב המשכורת בשמיים.

אני מנסה לחשוב על תשובה שלא תוציא אותי גייז, לא תגרום לי לתאר לך את הג'ונסון שלי ולא תזכה אותי בהתראה. אין כזו.
  • תגובות 55
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

זה נורא תלוי בתפקיד שאליו תתקבל-אף אחד לא יכול להגיד לך מה תעשה כשתצא מעגל העבודה.

בתכנות-יכול להיות שתיפול על תפקיד מעניין שבו אתה באמת צריך לחשוב הרבה ואתה אשכרה מפתח משהו יכולה להיות גם עבודה של בדיקות תוכנה.

והתחום שלדעתי הכי מעניין ולצערי פספסתי אותו(ולהתחיל מאפס לא בא לי) זה אבטחת מידע-הצפנות,פריצה.

אתה באמת עובד עם הראש וכל הידע והיצירתיות שלך באים לידי ביטוי-ואם אתה טוב המשכורת בשמיים.

אני יודע שהתכוונת לכתיבת קוד, רק רשמתי על עצמי שאני מעדיף כאלו דברים מאשר מקצוע כמו משפטים ששם העבודה היא שונה.

והאמת שאבטחת מידע מעניינית גם אותי, השאלה איל מגיעים לכזה דבר?

פורסם
דווקא אני רואה את זה כאתגר, אני בחור מאוד ריאלי, אני מעדיף לשבור את הראש בבעיות מתמטיות ולא ללמוד מקצועות עם הרבה מלל. הבעיה עם המקצוע זה שנכון להיות הרבה יותר קשה לי לראות את עצמי עובד רק מול המחשב, כאילו אני לא יודע כמה אני אתחבר לסביבת עבודה ( לגבי המקצוע עצמו אני מאמין שכן ).

ואין לי הרבה מושג נגיד לגבי הנדסת חשמל. מה תאכלס עושים במקצוע?

כמעט בכל מקצוע, כיום, אתה תבלה את רוב זמנך מול המחשב.

הנדסת חשמל זה למעשה אלקטרוניקה. בסופו של דבר אתה יכול לתכנן מעגלים, אתה יכול להתמקד בעיבוד אות ואלגוריתמיקה, אתה יכול להיות מהנדס רכיבים (לתכנן צ'יפים). אתה יכול במהלך הקריירה לעבור משם לתוכנה (אבל כמעט אף פעם לא תתקל באנשים שעוברים מתוכנה לאלקטרוניקה, בגלל מחסום הידע התיאורטי).

הנה, למשל בת"א:

http://www.eng.tau.ac.il/index.php?option=com_content&view=article&id=519&Itemid=145

המקומות הטובים הם תל אביב, באר שבע, טכניון.

יש תתי תחומים ספציפיים תחת הנדסת חשמל שמככבים קבוע בראש טבלאות השכר (תכנון צ'יפים, מהנדסי רדיו, עיבוד אות). אני גם מאמין שבטווח הארוך זה תחום יותר ידידותי כשאתה חוצה את גיל 45.

לדעתי האישית זה מסלול עדיף על הנדסת מחשבים או תוכנה; אני מאמין שתוכנה זה משהו שאתה לומד לבד ומתוך עניין.

הכי טובים בתחום הזה למדו אותו לבד. רובם בלי תואר משום סוג. אתה יכול ללמוד ואז לנסות להתקבל לצ'קפוינט או אחת מחברות הסקיוריטי הרבות (45 סטארט אפים בתחום בישראל בשנתיים האחרונות, נדמה לי) ולצבור שם את הידע והנסיון.

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

פורסם
אני יודע שהתכוונת לכתיבת קוד, רק רשמתי על עצמי שאני מעדיף כאלו דברים מאשר מקצוע כמו משפטים ששם העבודה היא שונה.

אני לא מקנא בעורכי דין.

לדעתי העבודה שלהם מאוד מלחיצה-אני מדבר על אלה שמתעסקים בפלילים ולא בדוחות חנייה.

אני לא בנוי לחרוץ גורלות של אנשים-אם אתה חושב שזה הייעוד שלך עדיין רד מזה כי למצוא עבודה אין לך סיכוי.

אבטחת מידע זה תחום מאוד מאוד מעניין ומתאגר-אם יש לך את היכולת ללמוד לבד ולהגיע לרמה גבוהה אז תעשה את זה.

(אני הייתי לומד לבד במקביל ללימודים-ואם היה יוצא מזה משהו הייתי עוזב את האוניברסיטה פשוט).

אין לי מושג איך מתקבלים לעבודה ראשונה בלי תואר ונסיון ככה שבזה לא אוכל לעזור לך.

אני מנסה לחשוב על תשובה שלא תוציא אותי גייז, לא תגרום לי לתאר לך את הג'ונסון שלי ולא תזכה אותי בהתראה. אין כזו.
פורסם

עם הפסיכומטרי שלך אתה יכול ללמוד בקמפוס אילת.

החסרון הוא שכדי לעבור לשנה ב' בבאר שבע אתה צריך בשנה א' ממוצע של 80.

ומנסיון עם הסטודנטים פה בשנה א' מדובר בשנה מאוד קשה, אם כי אלה שהצליחו לעבור אותה, מצליחים ללמוד היטב בבאר שבע.

אם יש לך בגרות בפיזיקה, תברר את התנאים של מכללת ספיר, גם אצלם בשנה ב' עוברים לבן גוריון בבאר שבע ולפי מה שהבנתי התנאי מעבר שם יותר קלים מקמפוס אילת.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם

אין קשר כמעט בין הצפנה לפריצה.

בכלליות אבטחת מידע זה נושא ענק. אולי ההאקרים הטובים בתחום הם ללא השכלה אקדמאית - אבל בתחום ההצפנה לדוגמא - ידע מתמטי עמוק הוא חובה רק כדי להתחיל להבין מה שהוכיחו שם לפני מאה שנה.

(במקרה עסקתי בזה 6 שנים ועשיתי כמה וכמה קורסי בחירה במהלך התואר באבטחה והצפנה)

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם
אין לי מושג איך מתקבלים לעבודה ראשונה בלי תואר ונסיון ככה שבזה לא אוכל לעזור לך.

שתי אפשרויות לבלי ניסיון:

- להתחיל לחפש מאוד מוקדם, בד"כ יהיה קל יותר להתקבל לחברות גדולות לתפקידים שמוגדרים כעבודות סטודנט. אלו תפקידים שמוכנים לקבל אליהם ללא ניסיון. מי שמצליח בשלב מוקדם להיכנס לתפקיד כזה, מתחיל להרוויח ניסיון בעולם האמיתי כבר בשלב מוקדם וזה יתרון ענק. כמובן שבשביל להתקבל כך צריך ממוצע ציונים יחסי טוב.

- סטארטאפים: הרבה חברות קטנות שכל שקל משמעותי בשבילן יהיו מוכנים לקבל עובד ללא ניסיון מכיוון שהשכר שלו יחסית יהיה נמוך. חברה כזו היא מקום מעולה ללמוד בקצב גבוה ולהרוויח הרבה ניסיון ביחסית מעט זמן. צריך להזהר מכל מני שטיקים - כגון אנשים שלבושים יפה ומציעים לך לעבוד בחינם תמורת אופציות, כי הרעיון שלהם רק עוד שנה שנתיים עושה מילארדים !!

תפקיד כזה יכול להיות מאוד מאתגר מכיוון שבחברות כאלה בד"כ צריך ללמוד הכל לבד, לאף אחד אין זמן ללמד אותך, לעשות לך קליטה מסודרת וכו...

אפשרות לבלי תואר:

- לתכנת מגיל 14, ללכת לצבא ליחידה טכנולוגית... רגע, זה לא באמת בלי ניסיון...

טוב, בלי ניסיון באמת.... לך לעבוד בחברת חשמל :-D

SAY MY NAME | www.alonadler.com

פורסם
הנדסת חשמל זה למעשה אלקטרוניקה. בסופו של דבר אתה יכול לתכנן מעגלים, אתה יכול להתמקד בעיבוד אות ואלגוריתמיקה, אתה יכול להיות מהנדס רכיבים (לתכנן צ'יפים). אתה יכול במהלך הקריירה לעבור משם לתוכנה (אבל כמעט אף פעם לא תתקל באנשים שעוברים מתוכנה לאלקטרוניקה, בגלל מחסום הידע התיאורטי).

רועי אתה קצת מטעה הנדסת חשמל זה לא אלקטרוניקה.

במסלול של הנדסת חשמל יש 3 תחומים ואתה בוחר לעצמך אחד מהם

הנדסת חשמל: בHIT קוראים לזה הנדסת מערכות הספק

הנדסת אלקטרוניקה: כמו שרמת תכנון מעגלים, תכנון צי'פים וכו'

הנדסת תקשורת: פה יותר נכנס הקטע של עיבוד אות או תכנון מעגלי RF, גם כל העניין של רשתות מחשבים וכו'..

כמובן ניתן לשלב בין תחומים אבל צריך לדעת לעשות את זה בחוכמה.

404

פורסם
אין קשר כמעט בין הצפנה לפריצה.

בכלליות אבטחת מידע זה נושא ענק. אולי ההאקרים הטובים בתחום הם ללא השכלה אקדמאית - אבל בתחום ההצפנה לדוגמא - ידע מתמטי עמוק הוא חובה רק כדי להתחיל להבין מה שהוכיחו שם לפני מאה שנה.

(במקרה עסקתי בזה 6 שנים ועשיתי כמה וכמה קורסי בחירה במהלך התואר באבטחה והצפנה)

אכן אין קשר וגם לא אמרתי שיש-הם שתי תחומים שונים(יחסית) תחת אותו התחום הראשי.

פורסם
רועי אתה קצת מטעה הנדסת חשמל זה לא אלקטרוניקה.

במסלול של הנדסת חשמל יש 3 תחומים ואתה בוחר לעצמך אחד מהם

הנדסת חשמל: בHIT קוראים לזה הנדסת מערכות הספק

הנדסת אלקטרוניקה: כמו שרמת תכנון מעגלים, תכנון צי'פים וכו'

הנדסת תקשורת: פה יותר נכנס הקטע של עיבוד אות או תכנון מעגלי RF, גם כל העניין של רשתות מחשבים וכו'..

כמובן ניתן לשלב בין תחומים אבל צריך לדעת לעשות את זה בחוכמה.

חשמל (זרם חזק) ותקשורת הם חלק מהאלקטרוניקה, לייתר דיוק אלה מסלולי התמחות שאפשר לבחור ללמוד במהלך התואר באלקטרוניקה, בדיוק כמו אלקטרואופטיקה מיקרואלקטרוניקה עיבוד אותות/תמונה וכולה.

למרבה האירוניה המקום היחיד בארץ שעדיין ממשיך לקרוא לתואר שלו 'הנדסת חשמל' ולא אלקטרוניקה הוא הטכניון (מסיבות היסטוריות) למרות שאין לנו בתואר בכלל מסלול התמחות בהנדסת חשמל (זרם חזק). :lol:

Straight roads are for fast cars, turns are for fast drivers

:-):arrow::idea:

פורסם

סטארטאפים מקבלים אנשים ללא ניסיון?

לרוב דווקא הפוך - יוותרו על השכלה בתחום לטובת עובד עם ניסיון שזמן ההכשרה שלו מינימאלי ויכול לנהל את עצמו.

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם
חשמל (זרם חזק) ותקשורת הם חלק מהאלקטרוניקה, לייתר דיוק אלה מסלולי התמחות שאפשר לבחור ללמוד במהלך התואר באלקטרוניקה, בדיוק כמו אלקטרואופטיקה מיקרואלקטרוניקה עיבוד אותות/תמונה וכולה.

למרבה האירוניה המקום היחיד בארץ שעדיין ממשיך לקרוא לתואר שלו 'הנדסת חשמל' ולא אלקטרוניקה הוא הטכניון (מסיבות היסטוריות) למרות שאין לנו בתואר בכלל מסלול התמחות בהנדסת חשמל (זרם חזק). :lol:

התכוונתי לבאר את מה שרועי אמר כדי שפותח השרשור יבין שהתואר הוא אותו תואר לא משנה איך תקרא לו.

זרם חזק זה מה שנקרא בשפה המקצועית מתח גבוה כלומר תכנון שנאים וספקי מתח וכו'...

זה ממש לא קשור לאלקטרוניקה ששם זה בכלל מתח נמוך.

את התמחויות אני מכיר כבר בחרתי אותם בשנה ג' לתואר.

אני מבין ממך שאתה לומד בטכניון, אם כן גם שם זה אותם התמחויות כמו בHIT או שיש התמחויות חדשות?

404

פורסם

- סטארטאפים: הרבה חברות קטנות שכל שקל משמעותי בשבילן יהיו מוכנים לקבל עובד ללא ניסיון מכיוון שהשכר שלו יחסית יהיה נמוך. חברה כזו היא מקום מעולה ללמוד בקצב גבוה ולהרוויח הרבה ניסיון ביחסית מעט זמן.

ההיפך, סטארטאפים לא יקבלו לרוב אף פעם בוגרים חסרי נסיון (אלא אם כן מדובר ממש באיזשהו עילוי מצטיין נשיא מהטכניון),

וזאת מכיוון שאין להם לא את הזמן ולא את הכסף להשקיע בהכשרה של בוגרים מאפס לעבודה, הן רוצות שתגיע ותתחיל לתת תפוקה כבר על ההתחלה.

יותר מזה, לרוב הן אפילו יוותרו על השכלה פורמלית בתנאי שיש למועמד נסיון בתחום העיסוק שלהן.

בעוד שבממוצע לוקח לבוגרים טריים חודשיים-שלושה ואפילו יותר להכנס לעניינים ולהתחיל לתרום לעבודה, אני עדיין לא מדבר על החזרת ההשקעה בהם.

בוגרים חסרי נסיון מקבלות בעיקר חברות גדולות (500+) - אינטל/צ'ק פוינט/אלביט/אמדוקס שיש להן את המשאבים והזמן להכשיר כאלה.

(OO=[iIIIII][iIIIII]=OO)

פורסם

הצפנה זה בעיקר מתמטיקה. כנ"ל גם פיצוח הצפנות. אני יכול לכתוב לך את הקוד ההכי ארוך בהיסטוריה אבל מה זה שווה בלי שאיזה מתמטיקאי פיצח את הנוסחה של ההצפנה? אני בתור מתכנת יכול לעזור לו, למצוא מה השכיחות הופעת אות/סימן, לא יותר מזה.

לעומת זאת, פריצה- הדבר העקרי לפריצה הוא ידע בתיכנות, בעיקר בשפות נמוכות יותר כגון C. הייתי יורד אפילו נמוך יותר לאסמבלי.

לאחר שאתה מתכנת טוב אתה יכול להתחיל לעסוק בפריצה. מפה זה כבר יחסית פשוט. הדברים המעניינים באמת הם הפריצות השקטות ומה שמעניין עוד יותר הוא לחפש את הפריצות השקטות.

HU: Alpine W520 processor: JBL MS8 comp: Audison voce 3way @ Zapco reference 1000.4 & Zapco reference 350.2 Sub: Hertz HX300D @ Audison LRX 1.1

• תוכן חדש...