Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4752 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
סטארטאפים מקבלים אנשים ללא ניסיון?

לרוב דווקא הפוך - יוותרו על השכלה בתחום לטובת עובד עם ניסיון שזמן ההכשרה שלו מינימאלי ויכול לנהל את עצמו.

יש ויש, בתכלס מה שאתה אומר נשמע גם לי הגיוני יותר, אבל יש סטארטאפים שכן יסכימו. דוגמא אישית הוא הסטארטאפ שאני עבדתי בו. קיבלו אותי ועוד חבר מהלימודים למרות שהיינו חסרי ניסיון ב php. אני בטוח שאני לא דוגמא יחידה.

מה שכן, בדקו טוב טוב שאני יודע ללמוד לבד, הייתי צריך כבר בראיון הראשון לכתוב משהו ב php, לתעד איך למדתי את זה, מאיפה, כמה זמן לקח לי... בקיצור, חפירות - אבל מובן למה :)

SAY MY NAME | www.alonadler.com

• תגובות 55
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
איפה ללמוד זה פונקציה של מה תלמד. קודם תחליט מה.

תתחיל לחקור את המקצועות השונים ולשוחח עם עובדים במקצועות האלו. כאן בפורום תמצא חתך מייצג של רובם. יש מקצועות שהם באופן מובהק בעייתיים מבחינת תעסוקה, כמו מדעי הרוח, עריכת דין, ביולוגיה וכו'.

אני מאמין שצעירים מחפשים כיום את הזוהר והיוקרה ולכן הולכים לדברים כמו עריכת דין ומקצועות המינהל לסוגיהם, ואז מבינים שיוקרה זה רק בסדרות טלוויזיה. אני לא טוען שהנדסה זה לכולם אבל חשוב להתבגר, להתעניין ולחקור לפני שבוחרים מה ללמוד.

אצטט עוד משפט חכם של הבחור רועי : "אל תטעו, אני לא ממליץ כאן על מקצוע כזה או אחר. מאוד קשה לבחור, ואלוהים יודע כמה אתה לא מבין איך העולם עובד בגיל 22"

חיפשתי מה להוסיף ממה שאני חושב או מכיר,אבל הכל נאמר כבר ע"י הרבה אנשים חכמים כאן בפורום,וצטטתי את הדברים הכי נכונים.

לגבי תעשיה וניהול,אל תלמד את זה,סתם תואר פרווה שאת רוב המשרות שמקבלים אחריו כל אדם אינלטגנט עם הבנת ארגונית\מערכתית יכול לקבל בלי לבזבז 4 שנים מהחיים,אז חשוב לדעת את זה,למרות שלא הכל שחור או לבן ...

פורסם

אכן יש את המצב שמקבלים משהו מתחיל יחסית עם יכולות לימוד גבוהות (ככה גם אני התחלתי בסטרטאפ שאני נמצא בו בשנתיים וחצי האחרונות - יכולת למידה , פרויקטון לדוגמא לקוד רוויו והבנה מעולה של כל האיך עובד מסביב) , אבל בלי נסיון בכלל? חתיכת ביצים :)

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

כשאני אומר בלי ניסיון בכלל אני מתכוון ללא ניסיון תעסוקתי. ניסיון בתכנות היה לי -> את הפרויקט סיום שלי כתבתי לבד, ודווקא בראיונות בסטארטאפ שהם בד"כ פחות רשמיים, לפעמים יש במה רחבה יותר להציג אותו (ד"א, הנה שרשור מאותה תקופה :-D). חשבון ב STACKOVERFLOW כבר היה עוד לפני שהגעתי :wink:... לבנות אתרים, HTML בסיסי וכמו שאתה אומר, איך הדברים עובדים מסביב, ידעתי.

בקיצור,

ברור שלא יקחו מישהו שלא יודע כלום מכלום. אבל ניסיון תעסוקתי בתחום לא היה לי.

SAY MY NAME | www.alonadler.com

פורסם

אני מבין ממך שאתה לומד בטכניון, אם כן גם שם זה אותם התמחויות כמו בHIT או שיש התמחויות חדשות?

סיימתי (סוף כל סוף) סמסטר שעבר את התואר, לא ממש יודע איזה התמחויות יש בחולון אבל הנה מה שיש אצלנו, תשווה פשוט אם מה שאצלכם-

רשתת מחשבים, בקרה, תקשורת, מיקרו/ננואלקטרוניקה, מחשבים (יותר התמחות בתוכנה), אלקטרואופטיקה, אותות ביולוגים (שילוב של הפקולטה לביוטכנולוגיה), עיבוד אותות ותמונה, VLSI אנלוגי/ספרתי.

מתוך ה9 צריך לבחור 3, כאשר בדר"כ הכלל הלא כתוב אצלנו אומר- בורחים 2 איכותים ועוד אחד בלאי כדי להעלות את הממוצע.:-)

בתלכס יש מספר התמחויות חופפות עם לא מעט קורסים משותפים, ככה שאפשר בדר"כ לסיים עם יותר מ3 התמחויות.

Straight roads are for fast cars, turns are for fast drivers

:-):arrow::idea:

פורסם

אוקיי.

לאחר קצת חושבים חזרתי לכיוון שהיה לי לפני הצבא - מדעי המחשב.

כמו שרשמתי בפוסט, נושא המחשבים מאתגר ומעניין אותי ( הגברתי בבית הספר מחשבים, C# ) ואחרי שאני בעבודה היום עובד כל היום עם אנשים ונותן להם שירות, נשבר לי הז*ן...

עכשיו האפשרות הכי נוחה לי היא ללמוד ב HIT. גם שכר אוניברסיטאי וגם קרוב לבית. תאכלס שמעתי על המקום רק דברים טובים, אבל האם יש כאן בוגרים מהתחום הנ"ל שיכולים להגיד שבאמת יש רושם טוב על הבוגרים של HIT?

אשמח לקבל ייעוץ אחרון לפני שאני מחליט להירשם...

פורסם
אוקיי.

לאחר קצת חושבים חזרתי לכיוון שהיה לי לפני הצבא - מדעי המחשב.

כמו שרשמתי בפוסט, נושא המחשבים מאתגר ומעניין אותי ( הגברתי בבית הספר מחשבים, C# ) ואחרי שאני בעבודה היום עובד כל היום עם אנשים ונותן להם שירות, נשבר לי הז*ן...

עכשיו האפשרות הכי נוחה לי היא ללמוד ב HIT. גם שכר אוניברסיטאי וגם קרוב לבית. תאכלס שמעתי על המקום רק דברים טובים, אבל האם יש כאן בוגרים מהתחום הנ"ל שיכולים להגיד שבאמת יש רושם טוב על הבוגרים של HIT?

אשמח לקבל ייעוץ אחרון לפני שאני מחליט להירשם...

בת דודה שלי למדה שם משהו ממקצועות המחשב, כיום היא עובדת באחד ממשרדי הממשלה בתחום המחשבים. היא למדה שם אך ורק כי זה קרוב לבית, היא אומרת שהרמה של אונ' או מכללות כמו האקדמית/הבינתחומי/המכללה למנהל ברמה יותר גבוהה לדעתה.

לא התקשתה למצוא עבודה, אבל כשהיא חיפשה היה ביקוש יחסי בשוק.

בהצלחה!

כולם בכפר עם AK ורק אתה עם קפצונים ?

זה לא קצת דפוק ?

פורסם
בת דודה שלי למדה שם משהו ממקצועות המחשב, כיום היא עובדת באחד ממשרדי הממשלה בתחום המחשבים. היא למדה שם אך ורק כי זה קרוב לבית, היא אומרת שהרמה של אונ' או מכללות כמו האקדמית/הבינתחומי/המכללה למנהל ברמה יותר גבוהה לדעתה.

לא התקשתה למצוא עבודה, אבל כשהיא חיפשה היה ביקוש יחסי בשוק.

בהצלחה!

תודה על התגובה.

השאלה היא מתי היא למדה את זה?

כי ממה שהבנתי HIT בתנופה בשנים האחרונות, סביר להניח שהרמה באוניברסיטה באמת גבוהה יותר, אבל לגבי המכללות ( לפחות הבינתחומי ומנהל ) העלות היא כמעט פי 3 יותר מאשר ב HIT ואני לא בטוח שזה שויצמד בקורות חיים לתואר שם של מכללה עם שם יותר טוב שווה את ההפרש בכסף. מה השכר לימוד באקדמית?

פורסם
תודה על התגובה.

השאלה היא מתי היא למדה את זה?

כי ממה שהבנתי HIT בתנופה בשנים האחרונות, סביר להניח שהרמה באוניברסיטה באמת גבוהה יותר, אבל לגבי המכללות ( לפחות הבינתחומי ומנהל ) העלות היא כמעט פי 3 יותר מאשר ב HIT ואני לא בטוח שזה שויצמד בקורות חיים לתואר שם של מכללה עם שם יותר טוב שווה את ההפרש בכסף. מה השכר לימוד באקדמית?

אתה צריך לבדוק, לברר ולהראות רצינות. תתחיל ללכת לימים פתוחים

כולם בכפר עם AK ורק אתה עם קפצונים ?

זה לא קצת דפוק ?

פורסם

אתה בהחלט צודק, ובהתאם לזאת הלכתי ליום הפתוח שהיה באקדמית ת"א יפו.

על המקצוע ניראה לי שנסגרתי, אבל עוד לא על מוסד לימוד.

ראיתי באירוע משפחתי קרוב משפחה שלמד גם כן מדעי המחשב ב HIT, אבל הוא המליץ לי ללכת לבינתחומי.

האם ההבדלים במחירים מצדיקים? בבינחומי שכר הלימוד הוא כמעט פי 3 מאשר ב HIT, וזה בלי הכללה של הוצאות נוספות ( דלק? ) ופקקים בדרך ללימודים.

בחיפושים קודמים בפורום אני יודע שדובר רבות על הבינתחומי בהרצליה, אבל לרוב השוו אותו לאוניברסיטאות שאליהן אני לא מתקבל, אז ההשוואה שלי קצת שונה...

אשמח אם חברי הפורום ישפכו קצת אור על הנושא...

שבת שלום.

• חודש מאוחר יותר...
פורסם

מצטער על ההקפצה, אבל אני ממש שניה לפני החלטה וזקוק לעצה...

אז כאמור נרשמתי גם ל HIT, גם למכללה ולמנהל וגם לאקדמית ת"א יפו.

בשלושתם התקבלתי, אבל באקדמית אני על תנאי לשנה הראשונה, צריך לעבור את כל המבחנים וגם יהיו לי 3 סמסטרים בשנה.

במכללה למנהל יש לי מלגת הצטיינות ( שקר כלשהו ) ככה שהעלות לשנה היא 21 אלף ש"ח.

HIT הכי פחות מעניינים אותי כרגע, אין לי מושג גם למה נירשמתי אליהם ושילמתי דמי הרשמה, אבל שיהיה...

אני מכיר הרבה בוגרים של המכללה למהנל וכולם אמרו שהיה שם יחס ממש טוב וגם כל מי שהם מכירים עובדים בתחום.

באקדמית ראיתי רק ביקורות באנינטרנט ככה שאני לא רוצה הכי להסתמך על זה.

מה אתם הייתם עושים?

אני אציין גם שאני גר בראשון ככה שמבחינת מיקום המכללה למנהל אידאלית עבורי ( 10 דקות נסיעה כולל עיקובים ברמזורים ).

• תוכן חדש...