Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4780 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

עדכון מהיום.

נסיעה רציפה בוקר 70 ק"מ מהגליל לכיוון איזור חוף.

בערב חזרה 70 ק"מ בפקקים נהריה עכו גליל תחתון .

לא נדלקה המנורה...

איני מבין כלום.

יאיר

• תגובות 38
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

בוקר טוב

מההתחלה במקום לנסות להח מלא דברים צריך לבדוק מה התקלה בדיוק.

ואז להחליט מה לעשות בעלות מול תועלת.להח למשל פלגים לא מתאימים,

גורם יותר לנזק מאשר לפתרון התקלה.

תגש לבעל מקצוע שמבין,וכך בעלות זולה יותר במצטבר תפתור את התקלה.

להתעסק עם גיר,בימיו האחרונים מבחינת נסיון להח שסתום גיר,שאחרי על הלחץ.

אני יעצתי לך קודם בקמ כזה יש להח גיר,או להחליט לנסוע איתו עד שייעצר.

במקום לתת פלסטר לפצע עמוק.

אני מבין שזה מאוד יקר אבל הנסיונות לא שווים.אפשר לנסוע ככה עד שתעצר.

כמובן שהמנורה דולקת יש לכבות את הרכב וכך לאפס את התקלה.

יום טוב

פורסם

ירשה לי מוסך תלפיות להגיב.

כל מה שהוחלף זה לצורך יישור קו לרכב שעמד מעל חצי שנה במגרש של סוחר מפוקפק.

הרכב מטופלכשיש תקלה שאיני פותר מגיע למוסך מכובד ברמת ישי עם בעלי מקצוע מתחום רכב צרפתי (סיטרואן רנו)שלא נופלים ממוסך שלך.(+המקצוע המקורי שלי הינו זהה לשלכם רק שעברתי לתחום טורבינות הגז ומנועים ענקיים..בעניין הנדסה)

אני במקרה גם ביקרתי בכובע אחר אצלך במוסך לפני שנים רבות (עם זכור לי ואיני טועה אזור חוף שמן)

הרכב הינו רכבה של ביתי שמתחילה דרכה ואני מנסה לתחזק אותו .

הממסרת כרגע לא מתעוררת?

אני יודע דבר אחד שלשלוח החליף ולשפץ זה הכי קל והנטייה כאן בארץ היא כזו.

והנטייה לומר רכב לא טוב על רכבים צרפתיים גרם לי כל השנים לרכוש רק רכבים צרפתיים לבני משפחתי וליהנות מהם.

תמיד בתחילת הדרך היו כל מיני מחלות ילדות כאשר הרכב היה משומש. הרי כל רכב שנמכר הוא "גרוטאה"

נטייה נוספת היא לזלזל ...

חבל...

אני בסך הכל מנסה שהרכב ימשיך לנסוע שנה עד שביתי שתיעמד על רגליה.

רכב של 9K לא משפצים ב4K ממסרת עם כל הכבוד.

שבת שלום

יאיר

פורסם

יש עלויות תיקון שהם אחידות ולא משנה כמה עולה הרכב

מוסכים תמיד יקחו סיכון שינסו לתקן גיר ברכב שצבר קילומטראז אז יש מוסכים שכבר למדו מהעבר ומציעים שיפוץ וזהו

ניסיונות קומבינות וחיסכון יעלו לך יותר אם הגיר כבר לא תקין לא יעזרו החלפה של 100 EVM ותקלה תמיד תחזור

פורסם

בוקר אור

הצעתי הייתה לשקול גם אפשרות להמשך נסיעה( אם ניתן)

כדי לחסוך את אותם ההוצאות.

לא היה בכוונתי לבחור את הפתרון היקר והפשוט. אלא

לצערי, לא ניתן להתאים את תיקוני הרכב לעלותו בפועל.

יום נפלא

פורסם

שלום רב,

אני אשמח אם תעדכן לגבי בעיית סיבובי מנוע נמוכים בסרק. האם נמצא לזה פתרון? ואם כן - האם זה באמת היה קשור לבעיה.

פורסם

לגבי הסרק כמו שרשמו-

לבדוק תקלות.

לבדוק שהפלגים באמת מקוריים ומתאימים.

לנקות מצערת

מנוע צעדים לבדוק.

חיישן טמפ.

צריך לבדוק פרמטרים במחשב שהטורים נמוכים.

וכך לעלות במדוייק על התקלה.

פורסם

עדכון להרגע.

אתמול מצאתי שצינורית ואקום שנכנסת לבית המצערת נופלת לבד עקב רגלית שבורה בפלאג

הידקתי ואטמתי עד לקבלת החלק בשלב זה הטורים 500-550 עכשיו גם יציבים.

ניקיתי בעזרת ספרי קרבורטורים את בית המצערת ויותר כמה שהצלחתי.

תוסף דלק בקבוק צהוב גדול של מולי .(ההוא שכתוב עליו עובר טסט)

רכב נסע לת"א היום וחזר ללא בעיות.

אבל אי לדעת מה יהיה מחר.

"מישהו אמר אין דבר כזה רנו תקין , זה יעבור":roll: מקווה שלא.

לגבי תקלות אין תקלות רשומות במחשב הרכב הן עברו איפוס לפני כמה ימים .

נמתין לימים הבאים.

יאיר

פורסם

הסיפור הזה עם הגיר מוכר...הסולנואידים האלו נוטים להתקלקל הרבה מעבר לסביר (ולא רק ברנו) אבל במיוחד במגאן 1 (גיר AD4) כמו שיש לי, ושם צריך להחליף 5 סולנואידים ואת הצמה שלהם ביחד כי הם באים בחתיכה אחת, ורנו בחוצפתם דרשו 3000 ש"ח רק על החלק...(+2000 על העבודה. עבור שיפוץ מלא דרשו בזמנו 15000 ויותר לא ראו אותי...).

בגיר שהחליף אותו (DP0) החל משנת 1999 למיטב ידיעתי הסולנואידים כבר ניתנים להחלפה בודדת והם גם יותר אמינים.

הבעייה שאם ממשיכים לנסוע עם סולנואיד תקול (שאגב יכול לפעמים לעבוד בסדר, אבל זה עדיין תקול) יכול להגרם גם נזק בלתי הפיך למכניקה של הגיר (קלצ'ים, דיסקיות וכו') ולכן אסור להמשיך לנסוע כך. אני לא יודע מי החליף לך את הסולנואידים, אבל לפעמים כדי להוריד עלויות שמים משומשים (ראה למעלה כמה רנו דורשים גם מהמשפצים העצמאיים) אז כדאי שתבדוק מה שמו לך ובכל מקרה אמורה להיות לך אחריות של כמה חודשים.

אני אגב שיפצתי את הגיר שלי פעמיים במהלך השנים (בשני מכוני גירים שונים) ובדיעבד התברר שהתקלות החוזרות בגיר נבעו משימוש חוזר בסולנואידים ישנים ורעועים (כי גם אני לא הייתי מוכן לשלם עבור סט חדש). בפעם הראשונה פעלתי כהמלצת המשפץ ונסעתי "עד שנגמר", בפעם השנייה (אחרי השיפוץ השני) כבר התחלתי להתעניין בפרטים והצלחתי (בקושי) לשכנע את המשפץ להחליף לי סולנואיד בודד כל פעם (למרות שגם הוא הציע שאסע "עד שיגמר"...הכי כיף לתקוע לך שיפוץ מלא שלא יחזיק מעמד בגלל הסולנואידים הארורים...) וככה הארכתי את חיי הגיר בעוד כמה שנים.

בסוף נמאס לי לבקש ממנו טובות ומצאתי מכון גירים שלישי שעשה לי עבודה מיוחדת ("תפירה") והחליף לי את הסולנואידים הישנים בסוג החדש והאמין יותר ובא לציון גואל (נדמה לי שלך יש כבר את הסוג הטוב יותר).

ולעניינו - לדעתי אתה חייב להבין את מקור הבעייה ולא רק לרוץ למוסך עם הצוואר מושט...

למשל, אצלי הנורה המתריעה על תקלה בגיר (נראית כמו זיג-זג) משמשת גם להתראה על בעייה במחשב ההזרקה כך שלפעמים זה מבלבל. אם זה כך גם במקרה שלך, הטורים הנמוכים (שלפי מה שתארת נבעו מצינור ואקום תקול, תקלה נפוצה) בהחלט יכולים לגרום לנורית להדלק אבל מסיבה אחרת ממה שאתה חושב.

הפתרון הוא להתחבר למחשב שיודע לקרוא את הגיר, ורנו ידועים לשימצה בחסימת המידע הזה ממחשבי דיאגנוסטיקה אוניברסליים (סקנרים) כך שחייבים לרוב סקנר שלהם, וגם על זה הם דורשים 350 שקלים לבדיקה חפיף וחד פעמית...עם סקנר מתאים ניתן לראות גם תקלות שנרשמו במחשב למרות שכרגע אינן מוצגות (מה שנקרא תקלות אקראיות).

אם למוסך שלך אין מחשב שקורא גיר רנו, תמצא מישהו שיש לו.

אגב, איפה אתה גר?

פורסם

גר בגליל.

משגב.

השסתומים הוחלפו לחדשים היו באריזה אני ראיתי אותם בכל הדרך והליך ההרכבה.

יש למוסך מחשב ומספר מחשבים וראיתי והיתי יחד איתו בזמן הקריאה ובזמן האיפוס.

בינתיים הסיפור השתתק ..

בהדגשה בינתיים.

תודה.

פורסם

שיהיה בהצלחה. לא ענית לי אם בדקת לגבי תפקוד נורת האזהרה כאינדיקטור ליותר מאשר רק מערכת הגיר, כמו שקורה אצלי.

אם זה משותף, אז אולי פתרת את הבעייה ע"י תיקון צינורית הוואקום.

פורסם

לא לא בדקתי מכיון שעד היום לא נדלקה ולא היתה בעיה. והיום היא הופיעה שוב ויחד אתה נדלקה גם נורת ABS . רכב באמת מפתיעה כל פעם מחדש... לאחר כיבוי המנוע הכל נעלם כלא היה אין לי מושג כבר מה לעשות.

שבוע הבא אקח אותו לבדיקה בסורק תקלות ואני יעדכן.

שבת שלום.

פורסם

הרומן ממשיך.

היום אחרי שהתעקשתי מצאתי הודעה כזו בממסרת של הקליאו.

gearbox output active speed sensor circuit broken or incoherence 19g

ומיד אחרי הודעה נוספת.

6d engine torque memory information invalid

מכאן לאן?

הנסיעה תקינה.

הנורה מידי פעם נדלקת אך ורק בפקקי תנועה או בנסיעה לא רציפה.

נעלמת מיד לאחר כיבוי והתנעה.

• תוכן חדש...