Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4781 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 38
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אין לי מושג . מוסך מורשה יש לו עמדה עם מחשב לפ טופ ועוד מסך עם כבל שהתחבר לחיבור והצליח גם להיכנס לתוכנה של ניהול מנוע בכדי לבדוק עניין הסל"ד שנראה לי נמוך. מצא שהכל תקין. (השעון בלוח שעונים מזייף הסל"ד יושב 725+-20). ניקה כל מיני תקלות עבר ניקה כל מיני תקלות שאני יצרתי ע"י פירוק כל מיני חלקים שניקתי.עשה ריסט למנוע של המצערת עקב ניקוי שעשיתי . ראה אפילו שכשהחלפתי נורה אחורית כנראה עשיתי קצר בזמן ההכנסה של הנורה. ראה את יום חיבור הדיבורית בה המתקין גם עשה בזמן ההתקנה טעות.

אוכל להשיב לשאלה זו בשבוע הבא במידה ואלך שוב למשהו.

שבוע טוב.

פורסם

הגיע הזמן לחבר טלפוני...תשלח לי את המספר שלך בהודעה פרטית, נראה מה אוכל לייעץ לך. לתקלות כאלו צריך סורק יעודי של רנו (שמנסים לחסום גישה לסורקים אוניברסליים). במקרה יש לי גישה לאחד כזה אבל אתה גר רחוק...אם תרצה, תעלה לכאן את הדו"ח המודפס מהסורק כך שאולי נזהה אותו ונבין יותר טוב את התקלה.

בגדול, התקלה נשמעת לי כקשורה לחיישני סיבובי המנוע או הגיר.

מה הציעו לך לעשות במוסך המורשה?

אז דבר איתי.

פורסם
הרומן ממשיך.

היום אחרי שהתעקשתי מצאתי הודעה כזו בממסרת של הקליאו.

gearbox output active speed sensor circuit broken or incoherence 19g

ומיד אחרי הודעה נוספת.

6d engine torque memory information invalid

מכאן לאן?

הנסיעה תקינה.

הנורה מידי פעם נדלקת אך ורק בפקקי תנועה או בנסיעה לא רציפה.

נעלמת מיד לאחר כיבוי והתנעה.

כעיקרון אם אתה יכול להשיג סקאנר זה הכי פשוט. (אם אתה נמצא באיזור המרכז אז יש לי clip). תמחק את התקלה של ה-output sensor ותשחזר את התקלה ("נורה נדלקת מדי פעם"). אם אותה תקלה של output sensor חוזרת - אז כנראה שיש איזה מגע רופף (קשה לי להאמין שהחיישן לא תקין - אלו חיישנים דיי אמינים).

מקווה שעזרתי ועוד יותר מקווה שיסתדר.

פורסם

קשה להבין מבלי לראות את הדו"ח. מכל הנתונים שיש באשכול, ייתכן ומדובר בתקלה "gear box turbine speed sensor", שקשורה לחיישן סיבובי מנוע/טורק. באופן כללי: מטרתו לסנכרן בין מהירות הרכב לגיר על מנת להחליף הילוכים בקצב המתאים. כאשר החיישן (או משהו שקשור לזה) בתקלה, מורגשים בעיטות, גם בעצירה (קפיצה חזקה של הרכב), התיבה נכנסת למצב חירום לעיתים קרובות ומשתחררת לאחר כיבוי הרכב ואיפוס תקלה. בנסיעות ארוכות במהירויות גבוהות לעיתים התקלה לא מתרחשת.

לדעתי צריך בדיקה בסורק ייעודי כדי להגיע לאבחון ופתרון יעיל - עם האבחון המתאים יימצא פתרון (וייתכן פשוט ומהיר) ותוכל להמשיך להשתמש ברכב בנוחות.

פורסם

גם לדעתי רוב הסיכויים שהבעייה לא בסנסור אלא בצמת החיבורים שלו. אצלי שמן שטפטף/הושפרץ לשם במשך השנים גרם להתפוררות הבידוד של החוטים כך שנוצר קצר אקראי מדי פעם. צריך למצוא את הסנסור ולבדוק את החוטים שמתחברים אליו.

וגם לי יש גישה לקליפ של רנו. כלי חשוב כשמתעסקים עם הרכב הזה שיצרניו עושים כל שביכולתם לחסום גישה למידע החשוב הזה מכל המוסכים העצמאיים...(כדי שיוכלו לתקוע לבעליו המסכן באבי אביו כשאין לו ברירה אלא להגיע למוסך מורשה יבואן...:lol::evil:)

פורסם
קשה להבין מבלי לראות את הדו"ח. מכל הנתונים שיש באשכול, ייתכן ומדובר בתקלה "gear box turbine speed sensor", שקשורה לחיישן סיבובי מנוע/טורק. באופן כללי: מטרתו לסנכרן בין מהירות הרכב לגיר על מנת להחליף הילוכים בקצב המתאים. כאשר החיישן (או משהו שקשור לזה) בתקלה, מורגשים בעיטות, גם בעצירה (קפיצה חזקה של הרכב), התיבה נכנסת למצב חירום לעיתים קרובות ומשתחררת לאחר כיבוי הרכב ואיפוס תקלה. בנסיעות ארוכות במהירויות גבוהות לעיתים התקלה לא מתרחשת.

לדעתי צריך בדיקה בסורק ייעודי כדי להגיע לאבחון ופתרון יעיל - עם האבחון המתאים יימצא פתרון (וייתכן פשוט ומהיר) ותוכל להמשיך להשתמש ברכב בנוחות.

אגב - אני מסכים עם יוני - שווה בהחלט לוודא שחיישן סיבובי מנוע (tdc) על כל חיבוריו תקין. אני לא מכיר חיישן טורבינה על התיבה אבל יכול להיות שזה מושג על ידי השוואה בין input speed לבין החיישן של סיבובי המנוע. אולי אפילו שווה לבצע מעקפים לצורך בדיקה.

• תוכן חדש...