Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4799 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם בעוד כמה חודשים אני מתגייס ואני רוצה לעשות משהו שקשור ברכב לא להיות נהג אבל להתעסק ברכבים

אין לי שום ניסיון בזה.

בהתחלה חשבתי על מכונאי רכב אבל אחרי ששאלתי חברים וקראתי על התפקיד באינטרנט ירדתי מי זה לגמרי.

אז חשבתי לנסות חשמלאי רכב .

קראתי פה מה שאנשים כתבו אבל עברו כמה שנים ורציתי שכאלה שיודעים על התפקיד בצבא ועל הקרוס שיתנו לי קצת פרטים עדכניים יותר אם לא ישתנו דברים ועל כל התפקיד עצמו.

מי שיוכל לעזור אני ישמח מאוד תודה.

• תגובות 33
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

יכול בהחלט לקרות מצב שבו תוכשר כחשמלאי רכב ובפועל תעשה עבודה של מכונאי...

באופן כללי, חיל החימוש הוא לא המקום הכי סימפתי לשרת בו...

פורסם

במקרה אני חשמלאי רכב בצבא כרגע ההכשרה חודשיים מלמדים אותך דברים כללים בעיקר סתם חומר כדי שתעבור את המבחן בפועל אתה לא בדיוק משתמש בכל הדברים שלמדת מה שכן כשתגיע לשטח תעבוד עם הרכבים תבין, שלא יהיו אי הבנות אתה לא עובד על רכבים משנות ה-2000 אז אל תצפה ליותר מדי.

וכמו שהבחור מעליי אמר במקרה שלי למשל חשמלאי רכב אני עובד גם בתור מסגר וגם עושה מנועים אז לשיקולך.

8)
פורסם
במקרה אני חשמלאי רכב בצבא כרגע ההכשרה חודשיים מלמדים אותך דברים כללים בעיקר סתם חומר כדי שתעבור את המבחן בפועל אתה לא בדיוק משתמש בכל הדברים שלמדת מה שכן כשתגיע לשטח תעבוד עם הרכבים תבין, שלא יהיו אי הבנות אתה לא עובד על רכבים משנות ה-2000 אז אל תצפה ליותר מדי.

וכמו שהבחור מעליי אמר במקרה שלי למשל חשמלאי רכב אני עובד גם בתור מסגר וגם עושה מנועים אז לשיקולך.

עכשיו תגיד גם אם אין לי ניסיון יקבלו אותי? למרות שאני צריך לעשות קצת בלאגן עד כמה שאני יודע שיבצו אותי לקרבי.

עכשיו אתה יכל להסביר לי קצת יותר על התפקיד? ותודה על התגובות.

עוד דבר למי שיודע לומדים דברים שמועילים לאחרי הצבא? זה תופס ניסיון לאזרחי? ואיזה תעודה מקבלים בסוף אם ביכלל?

פורסם

אתה מקבל תעודת חשמלאי רכב מוסמך אבל היא לא תופסת באזרחות(צריך לעשות השלמות בשביל תעודה אזרחית)

אתה יוצא עם ידע בסיסי שאיתו תוכל להמשיך לאזרחות אבל תצתרך להשקיע וזה נחשב כניסיון

האם קשה להתקבל לא ממש יודע הגעתי לשם במזל לדעתי לא כ"כ קשה אם יתנו לך לבחור תזכור שהמספר מקצוע 1769

ומה אתה רוצה לדעת אני יסביר לך בעיקרון יש רכבים ישנים שעליהם אתה עובד ואתה מתקן כל מה שקשור לחשמל אצליהם

רכבים שהם חדשים המקסימום שאתה עושה זה מחליף נורות/פיוזים/מצבר.

8)
פורסם
אתה מקבל תעודת חשמלאי רכב מוסמך אבל היא לא תופסת באזרחות(צריך לעשות השלמות בשביל תעודה אזרחית)

אתה יוצא עם ידע בסיסי שאיתו תוכל להמשיך לאזרחות אבל תצתרך להשקיע וזה נחשב כניסיון

האם קשה להתקבל לא ממש יודע הגעתי לשם במזל לדעתי לא כ"כ קשה אם יתנו לך לבחור תזכור שהמספר מקצוע 1769

ומה אתה רוצה לדעת אני יסביר לך בעיקרון יש רכבים ישנים שעליהם אתה עובד ואתה מתקן כל מה שקשור לחשמל אצליהם

רכבים שהם חדשים המקסימום שאתה עושה זה מחליף נורות/פיוזים/מצבר.

וואלה תודה רבה אחי עזרת לי מאוד יש לך מושג מה בידיוק צריך לעשות באזרחי אחר כך בישביל שהתעודה תתפוס?

איזה אשלמות בידיוק צריך לעשות

פורסם

למה לשאוף לעבודה שחורה?

תנסה למצא את התקופה בצבא כמה שיותר, תפתח כמה שיותר דלתות ותכין לעצמך בסיס טוב לאזרחות.

חשמלאי רכב, לא יתן לך הרבה, כל חובבן היום עושה לך עבודות על הרכב, רכב זה כמו צעצוע, 12v ואין הרבה מה לחשוב.

מכונאי, יכול לעזור לך לעבוד במוסך אחרי צבא, וגם אז אתה תיהיה בעדיפות שניה.

קח אותי לדוגמא, אני למדתי בבית-ספר צבאי, עכשיו אני ממשיך הנדסאי חשמל.

מטוסים\מתח-נמוך וכל היוצא בזאת לא מעניין אותי מהסיבה הפשוטה, אין בזה ניסיון כמעט לאזרחות, שאני אומר ניסיון זה לא כמו במקצועות אחרים, אצלי כל שנה שווה הרבה מאוד, כל שנה משדרגת את הרישיון שאני בע"ה יקבל.

אני לומד ואוהב את המקצוע, ומקווה ליפול במקום שאני יהיה בו חשמלאי ציוד-קרקע (עדיפות שניה זה לפחות מזגנים), משם אפשר להתקדם הרבה יותר, אחרת בעיני זה בזבוז של משאבים וזמן.

אם יש לך אפשרות תשאף לכיוון חשמלאי מטוסים\מסוקים או משהו בכיוון, אבל הסיכוי קטן אם לא באת ממסגרת כלשהי הקשורה לצבא.

זה כבר יכול לתת לך בסיס יותר טוב לעבודות באזרחות.

פורסם
למה לשאוף לעבודה שחורה?

תנסה למצא את התקופה בצבא כמה שיותר, תפתח כמה שיותר דלתות ותכין לעצמך בסיס טוב לאזרחות.

חשמלאי רכב, לא יתן לך הרבה, כל חובבן היום עושה לך עבודות על הרכב, רכב זה כמו צעצוע, 12v ואין הרבה מה לחשוב.

מכונאי, יכול לעזור לך לעבוד במוסך אחרי צבא, וגם אז אתה תיהיה בעדיפות שניה.

קח אותי לדוגמא, אני למדתי בבית-ספר צבאי, עכשיו אני ממשיך הנדסאי חשמל.

מטוסים\מתח-נמוך וכל היוצא בזאת לא מעניין אותי מהסיבה הפשוטה, אין בזה ניסיון כמעט לאזרחות, שאני אומר ניסיון זה לא כמו במקצועות אחרים, אצלי כל שנה שווה הרבה מאוד, כל שנה משדרגת את הרישיון שאני בע"ה יקבל.

אני לומד ואוהב את המקצוע, ומקווה ליפול במקום שאני יהיה בו חשמלאי ציוד-קרקע (עדיפות שניה זה לפחות מזגנים), משם אפשר להתקדם הרבה יותר, אחרת בעיני זה בזבוז של משאבים וזמן.

אם יש לך אפשרות תשאף לכיוון חשמלאי מטוסים\מסוקים או משהו בכיוון, אבל הסיכוי קטן אם לא באת ממסגרת כלשהי הקשורה לצבא.

זה כבר יכול לתת לך בסיס יותר טוב לעבודות באזרחות.

הבעיה שלא למדתי בבית ספר צבאי ולא למדתי שום דבר שקשור לזה ומכונאי רכב בצבא זה עבודה בהרבה יותר שחורה לפי מה שהבנתי לאומת חשמלאי רכב..

פורסם
מה האפשרויות הנוספות שהציעו לך?

הבעיה שלא הציעו. שיבצו לקרבי ביגלל שהפרופיל 97 חשבתי לבקש את זה מיוחד כי קרבי אני לא הולך להיות לא משנה מה יקרה

אם יש לך רעיונות בישבילי גם טוב

פורסם

הגברת אלקטרוניקה בתיכון?

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

חבר, בצבא אתה תטפל באבירים, ג'פסים, האמרים, סופות, טנקים, נגמ"שים, אכזריות, ריאוסים ונ"נים.

את הפורדים, סוואנות, דווידים, זאבים ואת כל הרכבים הבאמת מבצעיים (רוב השאר הם חירומיים) מוציאים לסדנאות חוץ.

כמי ששירת בחיל התקשוב וראיתי מספיק רכבים צבאיים חומים ולבנים (את הפרטיים בכלל מוציאים למוסכים של שלמה סיקסט או אלבר) אני יודע לומר לך שהחשמלאים שלנו נתקעו עם ריאו משנות הארבעים או אביר מתכלה.

אל תבנה על המקצוע. בנוסף לכל יש לי שכן שמשרת בקבע כחשמלאי רכב. הוא כבר 10 שנים בצבא, אבל תיעוד רשמי אין לו. יש לו רק את הניסיון. את השאר, כדי לקבל רישיון רשמי הוא יצטרך ללמוד.

בהצלחה!

עדיפות לשפשוף עצמי בבית ולא אצל בעלת מקצוע

צריך גם קרם אני מאמין.

:roll::lol::oops:

• תוכן חדש...