Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4833 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן!

לאחר אין ספור שירשורי לפני רכישה וכל מיני עצות והצעות, מחר למי שזוכר, אני הולך לקחת הונדה סיוויק 1.8 "חללית" (ידנית!) לבדיקה.

מכיוון שאני גר בחיפה, והמוכר גר במעלות, ולטענתו אין לו אפשרות לבוא לחיפה מפאת עבודתו (ואני יכול להבין אותו, אני אישית במקרה לקחתי חצי יום חופש) אז אני נוסע אליו ישר על הבוקר.

התכנית המקורית שלי היא ללכת איתו למוסך מורשה היכן שהוא מטפל להוציא היסטורית טיפולים + בדיקת ריג'קטים על המקום על ידם.

ואז אם הכל תקין, ללכת למכון בדיקה (כן, אני יודע, מלא כאסתחים שאני לא סומך עליהם בכלל ואני הולך לזרוק 500שח לאוויר, אבל אני לוקח אותו לבדיקה רק בשביל לראות אם יש\היו מכות שילדה ותיקוני פח וכדומה, כל שאר הבדיקה בכלל לא מעניינת אותי ואני יודע שבמוסך לא יכולים? לבדוק כמו במכון).

*לאחר שיחה עם המוכר, הוא הציע שאין טעם ללכת בכלל למוסך מורשה, הוא מחר על הבוקר יקפוץ למוסך המורשה להוציא היסטוריית טיפולים.

אז נקפוץ ישר למכון בדיקה ופה אתם נכנסים לתמונה:

אני זקוק להמלצה למכון בדיקה אמין וישר במעלות והסביבה.

אוהד.

• תגובות 50
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אם הבדיקה רק כדי לראות שלא היו תאונות אתה יכול גם ללכת לפחח אמין שיבדוק זאת.

אם הרכב יוצא תקין ותרצה לקנות אותו תבדוק באינטרנט ברשם המשכונות שהרכב לא ממושכן.

פורסם

יש בירכא מכון,המון אנשים עושים שם,גם אני עשיתי.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
יש בירכא מכון,המון אנשים עושים שם,גם אני עשיתי.

מסכים. אני אומנם מהאיזור, אבל ממש לא מכיר שום דבר במעלות. הייתי גם ממליץ לנסות להיפגש איתו בירכא, ממש על כביש הכניסה לכפר, בכיכר השנייה אם אני זוכר נכון, אתה תראה מצד ימין מכון טסטים/בדיקות/מוסך.

בהצלחה!

I Ride Because I Really Like Dessert

פורסם

צודק, ירכא יהיה לך הרבה יותר טוב קרוב, זה כחמש דקות נסיעה אחרי הפניה ימינה בצומת עכו.

האמת אני נורא אהבתי את מכון הבדיקה "טסט באפק" הם הצילו אותי,זה היה אמור להיות הרכב הראשון שלי, רציתי לרכוש לרכב מאדם שהסתבר כחלאה שהוותכח עם הבוחן בלי סוף, והבוחן ממש לא התקפל ואפילו היה עצבני שהוא מתווכח איתו. לקח את שנינו למשרד, ודיבר אלי בלבד ואמר לו לשתוק,והשתיק את המוכר,המליץ לי לא לתת לו את תוצאות הבדיקה...ולפי ההמלצה הזו הבנתי שאני לא רוכש את הרכב והפגיעות הן רציניות.(לרכב היו הלחמות בשילדה,הוא גם התהפך בעברו והיו נזילות רציניות מכמה מקומות,אני כבר לא זוכר) לא הבנתי הרבה,היתי בחור צעיר ,די מפוחד ומרוגש לקראת רכב ראשון, עלה לי 350 שקלים , זה היה ב 2009.

פורסם

כמה דברים קטנים למחר:תבדוק כמו שכבר אמרו לך ת.ז של האדם ושהרכב רשום על שמו,כמו כן בדוק כמה קמ רשום ברישיון רכב וכמה יש ברכב עכשיו,כמובן בעלים קודמים, לגבי תדפיס ההיסטוריה מהונדה, בדוק סדר כרונולוגי הגיוני של תאריכים וק"מ בין הביקורים שלא "יעלם" איזה דף שהמוכר לא רוצה שתראה..

בהצלחה ואל תשכח לעדכן

סעו בצד ימין!!

306XT,307XS,Mito155 HP בעבר

,Giulietta QV. היום

פורסם

וכמובן לא להראות התלהבות, וכן לסכם שאתה מוריד את המחיר של התיקונים שיעלו בבדיקה...אתה כאמור רוצה אותו פיקס,ואתה הולך להשקיע את הכסף על כל תקלה שתצוץ...

לדעתי אתה משלם הרבה על רכב שנת 2008 מאדם פרטי ,היום אף אחד לא מצליח למכור מכוניות בידיוק על המחירון. אל תפחד להוריד אם באמת תרצה את הרכב..

כמובן לא לשכוח לבדוק שהאוטו על שמו וזה לא יפויי כוח ולא סוחר, העולם מפתיע מאד כולל האנשים בו.

פורסם

תודה לכל מי שהגיב ועל הטיפים!

אז ירכא זה יהיה, עם היסטוריות הטיפולים שמחר בעל הרכב יוציא בצורה מודפסת.

קובי777 - אני יודע של2008 זה באמת יקר סכום של 70,000שקל, אבל מהניסיון שלי ולמידה מהכותבים כאן בפורום אני חושב (אשמח לדעת מה אתם חושבים, זה חשוב לי) שאלו הם "כוחות השוק".

על רכב סטאנדרטי ונפוץ שיש ביד2 הרבה ממנו - קל להוריד במחיר.

על רכב כזה, שביד2 (גיר ידני כן?) מופיעים כ4 חתיכות מתוכם 2 מורי נהיגה, אני לא חושב שאפשר לחתוך במחיר אלא אם כן יש ריגקטים.

במידה והרכב באמת במצב פיקס, אתה/ם עדיין חושב/ים שצריך להוריד במחיר?

*מכיוון שני, כמו שיש 4 כאלה למכירה, אני בטוח שמעט אנשים מחפשים רכב כזה, ואין לו הרבה הצעות.

אז מה דעתכם?

אוהד.

*שכחתי לציין, אני משווה את המכוניות הקודמות שראיתי שחשבתי לרכוש, לצורך העניין איביזה sc 2010 מנוע 1.4 נמכרת ביד2 סביב ה60+.

או את האיביזה 2010 שראיתי באוטודיל לפני שבועיים מנוע 1.6 5 דלתות סאנרוף ומגנזיום שרצו עליה 73 (או71 לא זוכר) ו"הצלחתי" לרדת ל69 ובסוף הלכתי משם.

ההשוואה היא שבעצם אני יורד שנתיים בשנתון, מקבל רכב הרבה יותר מפנק איכותי טוב וחזק שזה ההונדה בתמורה לתוספת של 10אלף שקל או קצת פחות.

יש משהו בדבריי?

פורסם

כפי שכבר ציינתי בשרשור אחר שלך הרכב כבר יד שנייה.מחירון נותנים על דגם ספציפי מתוקתק ומיד ראשונה,נסה להוריד,אל תראה התלהבות או שתשחק פוקר פתוח ובסיום הבדיקה( במידה והיא תקינה)תנקוב בסכום ותן לבן אדם להתבשל כמה ימים..

אני אומר זאת בצער אבל לרכבים ידניים, במיוחד לספציפי הזה אין שוק טוב בארץ ואת זה אתה צריך לנצל לטובתך...

בהצלחה

סעו בצד ימין!!

306XT,307XS,Mito155 HP בעבר

,Giulietta QV. היום

פורסם

אחרי הבדיקה,שהיא כמובן על חשבונך, המוכר כביכול עושה צעד משמעותי בזה שכבר הוצאת סכום של 500 שקל, ופתאום הקלף בידו, ואתה יכול רק לצאת מופסד, למרות שכשקונים רכב לוקחים את ההוצאות האלה בחשבון.

ציינת שלרכב יש מכות פח קטנות אם אני זוכר נכון, אז מחירון זה כבר לא יכול להיות בעיניי,במיוחד שאין לו שוק חזק

תנסה למכור אותו ב 65 ביד שתים,תעלה תמונה שלו, ותראה אם יש מתקשרים...

70 אלף זה סכום גדול, במיוחד בשבילך, הרי אני מאמין שאתה לא איזה איש עסקים עשיר וסתם בא לך על האוטו, אני מאמין שלקח לך הרבה זמן ועבודה בשביל להגיע לסכום הזה.

מה שכן הסכום הזה הוא מעולה לרכב מעולה גם אצל חברות הליסינג והטרייד אין הגדולות שנותנות לך את הרכב מוכן ומתוקן אחרי בדיקה פלוס אחריות לשנה. שזה מאד חשוב בעיקר בסכום הזה...מפחיד.

בדקת רכבים אצל קרסו? יש להם רכבים יד ראשונה ולא מליסינג, גם קיים מבחר שמתחלף...חוץ מפאשלה שאחרי הקניה שהנציג שלהם עשה, בסך הכל היתה לי חווית קניה טובה והמבחר היה גדול בסכומים נמוכים.

לפני הקניה של ההונדה, ולפני הבדיקה תנסה אולי להוציא כמה שיותר מידע - למה הוא באמת מוכר את הרכב? כל מה שאתה חושב תשאל, נחמד תהיה לאישה ולילדים, כאן יש לך בן אדם טוב או רע, ואתה אמור להתנהג כלקוח, הוא אמור למכור לך, ולך יש אינטרס לשאול את כל השאלות שבעולם, וכן גם להוריד את המחיר אם לא מוצא חן בעינייך. צריך לדעת לנהל משא ומתן וגם זכרון דברים לא יזיק לעשות.

אני יודע שהרבה לא יסכימו איתי,אבל לדעתי בדיקה עושים חצי חצי. להראות על רצינות מצד המוכר, בסופו של דבר הוא מעוניין למכור גם,ואתה לקנות, שניכם אמורים להשתתף, זו תפיסתי. וכך יוצא גם סכום קטן לשניכם, בעיקר שאתה גם מגיע אל המוכר לתחום הגאוגרפי שלו,ולא להפך, זה עולה לך זמן,כסף,דלק, ואפילו כאב ראש.

ואל תתן שקל אחד יותר ממחירון יצחק לוי! רק ילדים הולכים לפי מחירון יד שתים ,וכשזה נוח להם הולכים ליצחק לוי.

אם תהיה סבלני,ותתעקש על 65 אלף, הוא כנראה לא יסכים, אבל תראה עוד שבוע הוא זוחל אליך על ארבע..אף אחד לא יציע לו סכום כזה.

פורסם

קובי777 - אני לא חושב שהמוכר צריך לשלם שקל על הבדיקה או דברים דומים.

אם אמכור רכב, ויבואו 10 אנשים לבדיקה ולא יקחו - אז אפסיד חצי עלות בדיקה כפול אדם אחד או 10 איש, אין לי סיבה להוציא שקל.

אם הקונה לא מעוניין לקחת לבדיקה - שלא יקח והאחריות עליו.

בנוגע למה שכתבתי אם בדקתי בקרסו או בשאר היבואנים, לא בדקתי, הייתי רק באוטודיל כי הייתי "נעול" בהתחלה על הסיאט איביזה.

כן אני מסכים, לשלם 70אלף על רכב שנת 2008 זה באמת יקר, אבל זה הכל בהתאם לדרישות שלי, אני לא חושב (ואשמח מאד מאד אם תחלקו עלי) שאני אמצא רכב:

- חזק מהקולט.

- גדול מהקולט.

- ידני 5, עדיפות ל6 הילוכים.

- נראה טוב (כן זה לטעמי, אבל אני לא חושב שאפשר להגיד שההונדה לא נראית טוב) עם לוק צעיר.

פלסטיקה ותא נהג\נוסעים באיכות מאד גבוהה ומפנקת (זו הסיבה שפסלתי את האיביזה, הייתי יכול לחיות "בשולם" עם מנוע ה1.6 בעל 105 כ"ס שלהם אבל לא הייתי מסוגל לשבת ברכב מבלי להרגיש שאני יושב באוטו שחסכו עלי - ובהרבה!).

- פרקטי, גיליתי שההונדה בפנים מאד מאד גדולה ומרווחת עם בגאג' גדול (ואני בחור מאד רחב ודי גדול ככה שזה מתאים).

כמו שכתבתי בשרשור יעוץ- רק המיטו יכולה לתת "פייט" לדעתי מבחינת כל מה שכתבתי ואולי גם פה היא נופלת מהסיבה שלמיטב הבנתי ההונדה מאד אמינה.

עכשיו בדקתי על פי מחירון יד 2 - מחירון 67.5, על פי שקלול קמ 72 ויד2 יוצא 69אלף, אין המוכר קבע 71 אני לא יודע, מחר אדבר איתו על זה.

בקשר למה שכתבת למה הוא מוכר את הרכב- אשמח לכתוב פה על מי מה שאמר, הוא עוסק במקצוע פיזיו' ויש לו מיטת טיפולים ישנה שנכנסת על המילימטר לבגאג' (בשכיבה, ראיתי) והוא מעוניין להחליף אותה לגדולה יותר והיא כבר לא תיכנס, אז למה לא לשים אותה במושב האחורי? כי הוא מסיע שם אנשים לפעמים וזה לא מתאים, על פי הטענה הזו הוא צודק.

עוד דעות?

אוהד.

פורסם

תשמע, אם תעשה בדיקה על חשבונך, אחרי זה לא יהיה על מה לדבר על המחיר ועל דברים שאולי יימצאו בבדיקה...כי תהיה כבול אחרי הבדיקה,שכביכול הוצאת כבר סכום,השקעת...

תסכם איתו את הדברים לפני, אם אפשר גם בכתב, תקבעו מחיר,תקבעו הסכם שלדעתך באמת תהיה מרוצה.

ההונדה הוא רכב נמוך, יש כאלה שאוהבים את זה,יש כאלה שאומרים שלנסיעות ארוכות זה לא טוב,שכואב הגב - אין לי מושג

לי יש מאזדה,הרכב מאד גבוה ואני אוהב את זה. אבל יצא לי לנהוג על הונדה סיוויק 2003 בזמנו , וזה רכב נהדר,מהיר, והכי הכי חשוב - אמין.

הרכב שאתה עומד לרכוש הוא מהמם מבחינה חיצונית, גם הפנים שלו מרשים. הוא יפה בלי שום תוספת, פנסי קסנון או פנסים לבנים בלבד והרכב בחשכה נראה כמו מליון דולר.

בסך הכל תמיד יהיו חששות והתלבטויות, בינינו? זה הרבה עניין של מזל, והרכב שאתה מדבר עליו הוא רכב כל כך אמין,ועם כל כך מעט קילומטראז' ובעיקר שזה גיר ידני,שאין הרבה מה לחשוש...

תנסה טיפה להוריד אותו,תלך איתו למכון בדיקה,יבדקו אותו....וזהו מאמין שיהיה בסדר, חשש תמיד יהיה עד שלא קונים ועוברים את התהליך עד הסוף,באים הביתה,שוטפים אותו, קונים רייחן נעים לרכב,מצלמים ומעלים לפורום :).

אל תחשוש יותר מידי,יהיה בסדר. אני רואה אנשים קונים מכוניות חדשות במאות אלפי שקלים מכוניות איטלקיות ואחרי זה בוכים ועדיין יורדים על היפניות שעושות את עבודתן בצורה מושלמת והעלות מול תועלת מאד משתלמת.

יש לי חבר שקנה את ההונדה שלו בשנת 92 ונסע איתה עד לפני כשנה, אין תקלות,גיר ידני. תענוג.

פורסם

חזרתי לעדכן.

אז הלכנו לבדיקה בירכא, לפי הבוחן האוטו יצא פיקס, לטענתו יש צורך ב:

- החלפת דיסקים.

- החלפת רצועת אביזרים - אולי יבשה\אולי למתוח אותה.

- כיוון פרונט.

כל השאר מצוין.

מי שירצה אשמח להעלות צילום של הבדיקה בטשטוש פרטים.

סגרנו על מחיר 70,200.

נכון,קצת גבוה, אבל הרכב באמת במצב מעולה.

תגובות?

אוהד.

• תוכן חדש...