Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4828 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

יש בפורום לא מעט חברים אשר רכשו מכונות פוליש.

אני מניח כי אותם חברים לא עושים במכונות שימוש יום יומי, אני מניח שגם לא חודשי.

על כן, ככל הנראה המכונה נשארת מיותמת בערך 350 ימים בשנה או 50 סופ"שים.

וכאן נכנסת ההצעה שלי, למה לא להשכיר אותם לחברי הפורום במחיר הוגן (נניח 100-150 ש"ח לסופ"ש)?

בצורה זו יש לכם אפשרות להחזיר את ההשקעה תוך מספר חודשים, ולנו, אלו שלא מעוניינים להוציא 1500 ש"ח על מכונה, תזדמן האפשרות לעשות פוליש לרכב. Win win situation!

נו, אז מי מרים את הכפפה?

אגב, החברה מ Meguiars, תרגישו חופשי להצטרף, אולי תעמידו איזו מכונה או שתיים להשכרה?

פורסם

בשביל 100-150 ש"ח לא נראה לי שיהיו הרבה קופצים.

לא חסר היום מכונות פשוטות שאפילו יספיקו ל 3-4 פעמים שזה כמו שאתה טוען, כמעט שנה, שעולות כמה מאות בודדים

מה קורה אם אתה משכיר את המכונה וקרה הדבר שפתאום היא נדפקה אצלך, מה אתה עושה? משלם למשכיר? משתתף?

פיאט קופה 16VT - כי לא היה תקציב לפרארי

פורסם
אני ישכיר לפחות פעמיים בשנה!

פעמיים בשנה ותוך שנתיים אין לך לכה על הרכב.

או שבעצם לפי מה שרשמת על הפיאט שלך גם ככה חצי כבר מתקלפת אז עוד קצת מאמץ מצידך ותקלף את כול מה שנשאר.

אני תומך בדעתו של זה שמעליי- במידה והתקלקלה המכונה כשהיא ברשותך, מה קורה?

פורסם
פעמיים בשנה ותוך שנתיים אין לך לכה על הרכב.

או שבעצם לפי מה שרשמת על הפיאט שלך גם ככה חצי כבר מתקלפת אז עוד קצת מאמץ מצידך ותקלף את כול מה שנשאר.

אני תומך בדעתו של זה שמעליי- במידה והתקלקלה המכונה כשהיא ברשותך, מה קורה?

:oops: חשבתי שעושים פעמיים בשנה, my bad.

עירבון, משאיר לך איזה סמארטפון\ ת.ז מה שתרצה כעירבון.

פורסם
:oops: חשבתי שעושים פעמיים בשנה, my bad.

עירבון, משאיר לך איזה סמארטפון\ ת.ז מה שתרצה כעירבון.

אין בעיה לעשות פעמיים בשנה, השאלה למה, ובאיזו אגרסיביות של פוליש.

ובמידה והשארתה אייפון/גלאקסי/לפטופ כעירבון, המכונה התקלקלה, מה קורה עכשיו? הלך האייפון?

פורסם

כמה שכיח שמכונות מתקלקלות?

אני שואל ברצינות כי אין לי מושג.

לדעתי זה מנגנון פשוט מאוד והסבירות שלו לתקלה היא בערך כמו הסבירות שהמקדחה שלי תתקלקל, ולא, היא לא התקלקלה כבר מעל 20 שנים.

איך מבצעים זאת בענף העשה זאת בעצמך עם כלים הרבה יותר יקרים (רתכות, גנרטורים, מסורים ועוד)?

לצורך העיניין, אני מוכן לקחת עלי את הסיכון ולשלם לבעל המכונה עד 50% מערך המכונה כחדשה האם התקלקלה אצלי! (כמובן שזה מותנה בכך שהמכונה הייתה תקינה כאשר נמסרה לי ובנוסף המכונה תשאר אצלי לצמיתות).

פורסם

גם אני חשבתי על זה לא מאט.

אבל באמת שאם המכונה תתקלקל זה יגרום למצב לא נעים לשני הצדדים.

נגיד והמכונה חדשה והרסת אותה למה שהוא יקבל רק 50 % מערכה?

ונאמר שהיא כבר עומדת למות והוא יודע זאת והיא מתקלקלת אצלך למה שתשלם לו חצי?

והנסיעה אליו ובחזרה פעמיים זה עוד לפני ההשכרה..

אל תשכח שצריך גם פדים וראשים והם מתבלים ועולים כסף..נגיד ואין למי שמשכיר..רק עלות הפדים לשוכר הורסת את הכדאיות.

בוא נגיד שבמקרה הטוב עלות ההשכרה היא 250 ש'ח כולל נסיעות.במקרה הפחות טוב עלות ההשכרה תגיע גם לאלף או יותר.

בקיצור לא שווה.

אני רכשתי מכונה החודש מאמזון דרך buy2usa

יצא לי מאוד משתלם ומכונה שיש עלייה ביקורות טובות (porter&cable 7424xp) וזהו בלי כאב ראש ובלי בעיות.. מקסימום תמצא חבר שיתחלק איתך בהוצאות.

פורסם

להיות שליליים תמיד אפשר, אני מחפש חברה חיוביים..:wink:

וברצינות, האם מישהו נתקל במכונה שהתקלקלה??

ואם המכונה תתקלקל אצלך, גם במקרה זה תקבל 50 אחוז בחזרה?! כמובן שלא, במקרה זה תשאר עם משקולת נייר מאוד יקרה.

פאשלות תמיד יכולות לקרות, השאלה באיזו סבירות.

לדעתי הסיכוי לכשל הוא אפסי.

לעניין הנסיעות, ברור שאני לא אסע עד המרכז מהצפון. אם יהיו מספיק אנשים שנכונים להשכיר את הציוד שלהם אז בתקווה שיהיה אחד ליד אזור מגורי.

לגבי פדים - שאני יבין, אתה קיבלת את המכונה עם כל הציוד הנלווה (פדים וחומרים), כמובן שלא.

אז שילמת על המכונה 1500 ש״ח ואז עוד מאות שקלים על פדים וחומרים שונים.

אני מעוניין לחסוך בעלות העיקרית של מכונה, ברור לי שפדים אני רוכש.

בדיוק כמו שכאשר אני שוכר רכב אז ברור לי שאני משלם גם על הדלק, אז אולי גם לא משתלם להשכיר רכב...

פורסם

חבר'ה אתם מגזימים.

ואם שכרת רכב והוא התקלקל?

מחיר ההשכרה צריך לגלם סיכוי לתקלה.

במידה של שבר יש לחייב אקסטרא.

רעיון מצויין.

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם

אני משער שיש על מכונה כזו אחריות יצרן לתקופה מסויימת.

לכן המשכיר יכול להיות די רגוע.

אני מעריך שמכונה שתושכר ב ~70 שקל ליממה ו מחיר כפול לסוף שבוע, תחזיר את ההשקעה יפה מאוד.

בגין שבר, יש לחייב בעלות התיקון.

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם

אני מבין שיש אנשים פרטיים אשר חוששים להשכיר את הפולישר שרכשו במיטב כספם לכל פלוני, זה מובן.

לכן העליתי את הרעיון שאולי אחד היבואנים ירים את הכפפה.

לדעתי זוהר דליה [היבואנים של meguiars] יעשו בשכל אם יציבו שתיים-שלוש מכונות להשכרה על בסיס יומי.

בשבילם הסיכון הוא אפסי ופוטנציאל קידום המכירות הוא עצום.

נניח שאני מעוניין בביצוע פוליש לרכב, אך מתבאס מכך שאני צריך להוציא סכום מוגזם [לדעתי] על מכונה שאני אעשה בה שימוש אולי פעם פעמיים. במקרה זה אני מוותר על הרעיון וכך יוצא שאני לא מוציא שקל בחנות שלהם [שעדיין לא קיימת לצערי].

אבל נניח שהייתי יכול לשכור במחיר סביר מכונה ליומיים, במקרה זה הייתי רוכש פוליש [לפחות סוג אחד אם לא שניים], פדים לפוליש, אוטם צבע/וקס, ואולי גם איזו מטלית או שתיים. כלומר במקרה זה הייתי מוציא איזה 200-300 ₪ על חומרים מסביב.

אני הייתי מבסוט [ואולי חוזר ורוכש עוד דברים כי מסתבר שזה ממכר], היבואן היה מבסוט כי הוא הצליח גם להחזיר חלק נכבד ממחיר המכונה וגם לזכות בלקוח טוב אשר מוציא מאות שקלים, והכי חשוב הרכב שלי היה יוצא מבסוט גם כן.

אז למה לא בעצם?

פורסם

אחלה רעיון!

מעוניין להשכיר פולישר ליומיים,עדיפות שבעל המכונה יהיה מאיזור המרכז פניות בה"פ.

תודה

Peugeot 208GTI 2017 and Hyundai Tucson 1.6T 2019. 😀

Hyundai Tucson 2.0L Open sky 2016-2019- Sold Hyundai Elantra 2006 2.0L 2006-2016-Sold, Peugeot 206XS 2015-2021 Sold

• תוכן חדש...