Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4810 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מקריאה בפורומים באנגליה החבר'ה שם ממליצים מאוד להוסיף שמן סינטטי 2 פעימות ביחס של 1:200 על כל מיכל סולר.

כלומר, 0.25 ליטר על כל מיכל סולר של 50 ליטר, וטוענים שהדבר עושה פלאים ותורם למנוע שקט יותר, עבודה חלקה יותר, עוזר בניקוי ושימון מערכת ההזרקה ומשאבת הסולר וכן שהביצועים טובים יותר ומורגשים מייד וגם תצרוכת הדלק משתפרת עד 10% בערך.

אני פונה לכל המומחים בתחום (מכונאים ובעלי מוסך) ובעלי דיזלים מכל הסוגים אשר שמעו ו/או ניסו את העניין - האם זה דבר מוכר? האם מישהו נוהג כך ויכול לאשר? ידוע לי שמכניסים תוספים לסולר בתחנות דלק אבל מכניסים גם מים וסבון ועוד מיני דרעעקים...מכאן שיתכן שהסולר אכן לא משומן מספיק בצורתו בתחנות דלק ויש להוסיף לו שימון עזר שמועיל לכל המערכות במנוע...???

דעתכם תתקבל בברכה...

פורסם

אני לא שמעתי על דבר כזה, אבל לא הייתי מסתכן להכניס שמן בדיזל מודרני. צריך לקחת בחשבון שסולר זה גם ככה סוג של שמן ויש לו תכונות שימון שזה טוב למשאבת סולר, מזרקים וכד'. בתחנות דלק נורמאליות יש פיקוח והסולר שם איכותי.

אם זה היה עד כדי כך טוב להוסיף שמן לסולר היצרן בטח היה ממליץ על דבר כזה.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם
אני לא שמעתי על דבר כזה, אבל לא הייתי מסתכן להכניס שמן בדיזל מודרני. צריך לקחת בחשבון שסולר זה גם ככה סוג של שמן ויש לו תכונות שימון שזה טוב למשאבת סולר, מזרקים וכד'. בתחנות דלק נורמאליות יש פיקוח והסולר שם איכותי.

אם זה היה עד כדי כך טוב להוסיף שמן לסולר היצרן בטח היה ממליץ על דבר כזה.

קראתי קודם באתר של ג'יפים שהגיע בחור עם לנדקרוזר מקרטע כולו ובמוסך המרכזי אמרו לו שיש להחליף מזרקים בעלות של 30 אלף ש"ח...אחד העובדים שם אמר לו בצד שימלא ליטר שמן סינטטי מלא על מיכל מלא ויחזור אחרי זה לבדיקה מחדש...

הבחור חזר עם חיוך על הפנים ובבדיקה המזרקים יצאו תקינים לגמרי והרכב הפסיק לקרטע...

בנוסף אני שואל בעלי מקצוע מאחר ולא מכיר את ההבדל בין שמן 2 פעימות סינטטי מלא ובין שמן 4 פעימות חצי סינטטי וכו'...יתכן שפה טמון הסוד של כל העניין? במרכיבי השמן הסינטטי 2 פעימות???

פורסם

מנוע 2 פעימות מקבל את השימון שלו לצילנדר, הבוכנה, פין בוכנה, טלטל וכיוצא בזה דרך השמן שמעורבב בשמן. מנוע 2 פעימות מטבעו שורף את השמן עם הדלק ביחד. שמן מנוע 2 פעימות איכותי, בניגוד לשמן מנוע 4 פעימות מתמוסס ומתערבב בדלק ונשרף טוב יותר בצורה כזאת שהוא משאיר כמה שפחות משקעים.

במנוע 2 פעימות אין שום מגע או קשר בין שמן גיר (תיבת ההילוכים) לבין השמן מנוע שמעורבב עם הדלק או מוזרק אל הקרבורטור ממיכל שמן נפרד.

רק כדרך אגב, שמן למנוע 2 פעימות באופנועים אינו מתאים כלל וכלל למנוע שתי פעימות בסירה. כאשר קונים שמן מנוע למנועי 2 פעימות בסירות או אופנועי ים יש לבדוק היטב טוב טוב שהתקן של השמן הוא TCW-3

ההבדלים בשמן מנוע 2 פעימות חצי סינטטי וסינטטי הם, חוץ מהמחיר גם העובדה שהאחרון נשרף בצורה יותר יעילה בצורה כזו שהוא יוצר כמה שפחות עשן שמזהם את האויר ופיח שמזהם את חלקי המנוע כמו ראש מנוע, פלאג, שסתום כוח וכיוצא בזה.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם
מנוע 2 פעימות מקבל את השימון שלו לצילנדר, הבוכנה, פין בוכנה, טלטל וכיוצא בזה דרך השמן שמעורבב בשמן. מנוע 2 פעימות מטבעו שורף את השמן עם הדלק ביחד. שמן מנוע 2 פעימות איכותי, בניגוד לשמן מנוע 4 פעימות מתמוסס ומתערבב בדלק ונשרף טוב יותר בצורה כזאת שהוא משאיר כמה שפחות משקעים.

במנוע 2 פעימות אין שום מגע או קשר בין שמן גיר (תיבת ההילוכים) לבין השמן מנוע שמעורבב עם הדלק או מוזרק אל הקרבורטור ממיכל שמן נפרד.

רק כדרך אגב, שמן למנוע 2 פעימות באופנועים אינו מתאים כלל וכלל למנוע שתי פעימות בסירה. כאשר קונים שמן מנוע למנועי 2 פעימות בסירות או אופנועי ים יש לבדוק היטב טוב טוב שהתקן של השמן הוא TCW-3

ההבדלים בשמן מנוע 2 פעימות חצי סינטטי וסינטטי הם, חוץ מהמחיר גם העובדה שהאחרון נשרף בצורה יותר יעילה בצורה כזו שהוא יוצר כמה שפחות עשן שמזהם את האויר ופיח שמזהם את חלקי המנוע כמו ראש מנוע, פלאג, שסתום כוח וכיוצא בזה.

תודה על המידע הנדיב...למדתי עוד משהו.

מדבריך עולה שאם נערבב שמן שכזה מסוג איכותי אכן הוא יעזור ויתרום כפי שטוענים בחו"ל במנועי דיזל?

פורסם
תודה על המידע הנדיב...למדתי עוד משהו.

מדבריך עולה שאם נערבב שמן שכזה מסוג איכותי אכן הוא יעזור ויתרום כפי שטוענים בחו"ל במנועי דיזל?

אני אהיה כנה איתך ואומר לך שאין לי מושג. אני רשמתי את מה שאני יודע לגבי מנועי 2 פעימות והשמן המיוחד לו הם זקוקים. מעולם לא ניסתי לערבב שמן למנועי 2 פעימות עם סולר.

רק כדרך אגב, מנוע דיזל עובד על דחיסה של אויר נקי, חימומו לטמפרטורות גבוהות ביותר ואז הזרקה של סולר. הלחץ האדיר של האויר שיוצר טמפ' גבוהה זה מה שגורם לסולר לבעור. אם תשפוך סולר לריצפה ותזרוק גפרור הסולר לא ידלק וזאת בניגוד גמור לבנזין. כאמור, זה בגלל שסולר ניצת בטמפרטורות גבוהות. אני עדיין לא מבין איך שמן 2 פעימות מעורבב בסולר עלול לנקות את המזרקים.

עוד כדרך אגב, מנוע דיזל הומצא בזמנו בכדי לעבוד עם שמן בוטנים. ממציא המנוע מת בנסיבות מסתוריות ועד היום לא ממש יודעים מה קרה שם. לך תדע, אולי כמה מיצרני הנפט בעולם לא אהבו את הרעיון של מנוע שיכול לעבוד על שמן צמחי.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

פורסם
אני אהיה כנה איתך ואומר לך שאין לי מושג. אני רשמתי את מה שאני יודע לגבי מנועי 2 פעימות והשמן המיוחד לו הם זקוקים. מעולם לא ניסתי לערבב שמן למנועי 2 פעימות עם סולר.

רק כדרך אגב, מנוע דיזל עובד על דחיסה של אויר נקי, חימומו לטמפרטורות גבוהות ביותר ואז הזרקה של סולר. הלחץ האדיר של האויר שיוצר טמפ' גבוהה זה מה שגורם לסולר לבעור. אם תשפוך סולר לריצפה ותזרוק גפרור הסולר לא ידלק וזאת בניגוד גמור לבנזין. כאמור, זה בגלל שסולר ניצת בטמפרטורות גבוהות. אני עדיין לא מבין איך שמן 2 פעימות מעורבב בסולר עלול לנקות את המזרקים.

עוד כדרך אגב, מנוע דיזל הומצא בזמנו בכדי לעבוד עם שמן בוטנים. ממציא המנוע מת בנסיבות מסתוריות ועד היום לא ממש יודעים מה קרה שם. לך תדע, אולי כמה מיצרני הנפט בעולם לא אהבו את הרעיון של מנוע שיכול לעבוד על שמן צמחי.

כפי שכתבתי כך הם טוענים באנגליה וזאת אחרי מס' רב של חודשים ונסיעות ארוכות של מיילים שהצביעו על שיפור ניכר. כנראה הוא מושג בכך שהשמן שהוא ביחס נמוך מאוד (1:200) עוזר לפרק את הפיח במזרקים ובעוד כל מיני מקומות במנוע ובדרך משמן את כל המכלולים...שהרי זה תפקידו לא?

חברים מישהו שמה ו/או ניסה ויכול להעיד על התוצאה? האם אכן כדאי ויש אמת בדבר?

פורסם

שלום לכולם -שמן סינטטי למנוע 2 פעימות .היתרון שבשימוש בשמן כזה שהוא ממיס את הפיח שמיצטבר עם הזמן על הבוכנה ועל הרינגים ובחלל הצילנדר במנוע דיזל תמיד מיצטברים מישקעים של פיח ועירבוב של שמן סינטטי שמיועד למנוע 2 פעימות בסולר גורם להמסת הפיח בחלל הצילנדר ובאינגקטור

פורסם

תבדוק את התאריך של הפוסט שאתה מדבר עליו :roll:

סולר הוא חומר שמנוני בפני עצמו וידוע כמפרק פיח מעולה, זה לפחות מה שה M16 שלי אמר.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

מי שמעונין לקרוא על תוספת שמן שתי פעימות לסולר, יש כאן מידע:

http://www.brick-yard.co.uk/forum/adding-2-stroke-oil-to-diesel-tank-read-this_topic37935.html

על פניו ניראה שלמנועי מסילה משותפת ומנועים המצויידים במסנן חלקיקים זה רק מזיק ולדיזלים ישנים מועיל.

אני לא הייתי מסתכן. אולי במצב כאשר כבר אין מה לאבד ומנוע נמצא לפני קריסה טוטאלית והשקעה של עשרות אלפי שקלים יש טעם.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

שיהיו בריאים הבריטים האלה.

יחס 1:200 זה כלום.

כמו שאמרו השמן שתי פעימות עוזר לניקוי ושימון המנוע.

בחרמש שלי אני מערבב עם מיכל דלק של ליטר עוד 25 CC שמן (לפעמים אני שם גם 50CC תלוי בכל מיני דברים), ככל הנראה כדי שיהיה ניקוי טוב.

פורסם

קודם כל יחס של 1:200 זה אומר על כל 1 ליטר שזה 1000 סמ"ק שמים 5 סמ"ק של שמן שתי פעימות (אם אינני טועה). זה ממש טיפה בים, בטל בשישים. אני לא יודע איך כזו כמות אמורה לנקות מזרקים. אם כבר, ניקוי מזרקים אז עדיף להשתמש בתוספים מיוחדים המיועדים למשימות כאלה.

לגבי הוספת שמן שתי פעימות למיכל דלק של החרמש, איזה מנוע זה? אתה בטוח שזה לא מנוע 2 פעימות וצריך להוסיף לו שמן בכל מקרה? אם מדובר במנוע 4 פעימות אז אני לא רואה כל תועלת בהוספה של שמן מנועי שתי פעימות לדלק של מנוע בנזין 4 פעימות. להיפך, זה רק עלול לפייח יותר את השסתומים ואת ראש המנוע.

אחד החסרונות של מנוע שתי פעימות הוא בכך שהוא שורף את השמן עם הדלק אז נגרם פייח שמצטבר על ראש הצילנדר, הפלאג והפנים של האגזוז. גם השמן הטוב ביותר גורם לפיח. לפיכך, לא הגיוני להוסיף שמן שכזה לדלק של מנוע בנזין 4 פעימות.

פורסם

לא, איזה ארבע פעימות, אני עוד לא מכסח עשבים באיזה אחוזה של משפחת אצולה בריטית.

שתי פעימות פשוט נראלי 25CC.

אני אמרתי וזה לא כל כך קשור, פשוט אמרתי אני שם 25cc במנוע שהוא כולה 25 סמק.

פורסם
לא, איזה ארבע פעימות, אני עוד לא מכסח עשבים באיזה אחוזה של משפחת אצולה בריטית.

שתי פעימות פשוט נראלי 25CC.

אני אמרתי וזה לא כל כך קשור, פשוט אמרתי אני שם 25cc במנוע שהוא כולה 25 סמק.

תודה חברים

אכן היחס הכללי הוא יחסית נמוך אולם הם מציינים שם שבהתחלה הם עירבבו ליטר על מיכל שלם ואחרי זה חצי ליטר ובהמשך השאירו את היחס שנקבתי בו. אני יודע שבסולר יש תוספים אבל לא הגיוני שתוספים אלו נמצאים ביחס נמוך מידי ואז התוספת הזו אפילו שהיא יחסית זעומה - היא התוספת הדרושה ע"מ להביא את הסולר כביכול לתערובת האופטימלית למנועי דיזל שלנו? וכתוצאה אנו מקבלים יחס סולר+תוספים יותר מלאה שמתאימה לפעולה תקינה ובריאה יותר?

בנוסף ציינתם ששמן כזה איכותי אכן עוזר בניקוי המערכת ובשימונה אז האם יש סיכון בכלל לנסות ולהשתמש ולראות מה התוצאה?

פורסם

תרשה לי להוסיף עבדתי 3 שנים בבית זיקוק אשדוד.

מה שנדלק הוא האדים - ההתאדות של הדלק VAPOR,

קח ליטר בנזין וליטר סולר ושים אותם באוויר פתוח, הבנזין מתאדה הרבה יותר מהר כי הוא חומר יותר "קל" עם תרכובות פחממנים קצרות והסולר יותר "כבד" עם שרשראות פחממנים ארוכות,

כמו כן טמפ" ההצתה העצמית של סולר יותר גבוהה מאשר מנזין.

אם אני זוכר נכון זה נקרא מתח התאדות או מתח אדים/מקדם ההתאדות.

רצו "לקדם" אותי ולתת לי מתקן חדש עם חומצה מסוכנת HF וסירבתי ולכן פוטרתי, המתקן החדש מחליף את ה MTBE שזה בעצם סוג של מתנול, בחומר שנקרא אלקילט שזה חומר עם אוקטן מעל 100. זקוקים לחומר הזה כדי להעלות אוקטן לבנזין.

• תוכן חדש...