Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4850 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

קצין רכב שמאשר הרכבה של הצמיגים החדשים על הסרן הקדמי הוא ככל הנראה מינוי פוליטי.

Para comer bien hay que saber manejar

"Dona Rosa"

פורסם

אחד הבנים שלי מתלונן כבר שבועיים על בלימה חלשה ברכב הליסינג של האשה. לא האשה, לא אני ולא עוד בן חשנו בכך, ולא נדלקה שום נורת התראה. מכל מקום - אתמול אשתי התקשרה לחברת הליסינג כדי לתאם ביקור במוסך, התגובה היתה קיצונית, היה קשה לשכנע את הנציג לא לשלוח גרר. הרכב יכנס לטיפול שנתי ביום א' הקרוב.

לפות"ש - בחוזה הליסינג יש הגדרות לתנאי ומספר הצמיגים (וגם רכיבים נוספים, כגון המצבר) המוחלפים במשך חוזה ההחכרה. בדוק מה כתוב בחוזה שלך.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
מי קבע שהצמיגים פסולים? כל אחד מחליף פה צמיגים לפני ראות עיניו וחברת הליסיניג לא צריכה לממן כל אחד שהחליט להחליף צמיגים. בדר"כ בעת חתימת החוזה יש סעיף לגבי החלפת צמיגים יזומה כל X ק"מ.

כל שאר ההחלפות בדר"כ עקב נהיגה לא נכונה(לחץ אוויר, "פירפורים" וכו).

אם אתה יכול, תעלה תמונה של הצמיגים, מעניין אותי לדעת מה מצבם. האם עדיין יש להם מעל 2 מ"מ בשר? האם יש חתכים בדופן עד למעטפת הברזל? האם הצמיגים עברו טסט לאחרונה? מה הסיבה להחלפה? הרי אף אחד פה לא באמת החליק, הכל זה סיפורי סבתא לחברות הליסינג כדי להלחיץ אותן. האם היית מחליף את הצמיגים במצבם הנוכחי אם זה היה רכבך הפרטי?

בחוזה שלי הייתה רשומה החלפת צמיגים אחת בתוך 3 שנים וחברת הליסינג עשתה לי את המוות בכדי לא לעמוד בהתחייבות הזאת.

אני לא ילד קקה שעושה פרפורים וגם לא סובל מנהיגה לא נכונה.

הרכב ליסינג שלי שלי (וכנ"ל של שאר העובדים)עובר טסט דרך חברה שמספקת שרותי טסטים וכו' לחברת הליסינג. כל התהליך לוקח חצי שעה מרגע שהנציג בא לחניון עד שהוא חוזר. זה יותר מהר ממה שהיה לוקח לי לקחת אותו למכון, להגיע ראשון ללא תור, להרשם אצל הפקידה ראשון ולעבור חלק ללא שום תקלה. אני מסופק אם הרכב בכלל עובר באזור המכון.

לדעתי צמיג בארץ הקודש מעל 3 שנים מחייב החלפה (מי שחונה קבוע בחוץ), גם הקונטי שהיו לי על האוטו אחרי 100 אלף ק"מ עדיין היה להם 2-3 מ"מ בשר אך הם היו כבר יבשים לגמרי. נראה לי דבר בסיסי שאם הצמיגים שלי כל כך ישנים הם בטוח לא יתנו חיזה כמו סט חדש קומפלט ופילו אם זה זבל סיני (מטאדור) לאוטו של אשתי אני מחליף בד"כ כל 3 שנים והם לא מגיעים ל20 אלף ק"מ!

ואצלה אני כבר בסיבוב שני מרכיב פירלי.

אז כל אחד ואיך שהוא רואה לנכון את בטיחותו האישית ואיך להשיג אותה בכל רכב שבשימושו :lol:

יש רק דרך אחת לשחות 100 מטר בשביל להביא מדליה;

אתה מתחיל הכי מהר שלך, ואז לאט לאט אתה מגביר

פורסם
מי קבע שהצמיגים פסולים? כל אחד מחליף פה צמיגים לפני ראות עיניו וחברת הליסיניג לא צריכה לממן כל אחד שהחליט להחליף צמיגים.

לא, חברת הליסינג צריכה לספק צמיגים בטיחותיים, נורמאליים, ולא זבל סיני שלא אוחז בשיט וצריך החלפה כל חצי שנה עם כל הבשר שיש עליו.

בדר"כ בעת חתימת החוזה יש סעיף לגבי החלפת צמיגים יזומה כל X ק"מ.

כל שאר ההחלפות בדר"כ עקב נהיגה לא נכונה(לחץ אוויר, "פירפורים" וכו).

אני אפילו לא הולך להתייחס לשטות הזו. בגלל שרוב הנהגים בארץ נוהגים לפי השיר "רכב חברה", אתה חושב שזה המקרה גם פה בפורום?

אם אתה יכול, תעלה תמונה של הצמיגים, מעניין אותי לדעת מה מצבם. האם עדיין יש להם מעל 2 מ"מ בשר? האם יש חתכים בדופן עד למעטפת הברזל? האם הצמיגים עברו טסט לאחרונה? מה הסיבה להחלפה? הרי אף אחד פה לא באמת החליק, הכל זה סיפורי סבתא לחברות הליסינג כדי להלחיץ אותן. האם היית מחליף את הצמיגים במצבם הנוכחי אם זה היה רכבך הפרטי?

על המודגש, אני עונה: כן. החלפתי צמיגים סיניים במצב טוב לקונטי חדשים ברכבי הפרטי. זוג צמיגים חדשים שקיבלתי אחרי הפעלת לחץ על עסקת הליסינג שמשם קניתי את הרכב, סיניים למרות שביקשתי נורמאליים, צמיגים שלא עברו 10K ק"מ. המון "בשר", אבל מה הבשר הזה היה שווה? כלום. אני מעדיף לנסוע על מיסבים כדוריים, יותר כיפי ואותה רמת אחיזה.

לצמיגים הסיניים החדשים, לא הייתה אחיזה בשיט. סיבובים היו זורקים לי תחת (עם לאנסר. כן, לאנסר. ולא החדשה, 1800 סמ"ק, אלא הישנה יותר, הדור הקודם. פאקינג לאנסר זורקת תחת.) נסיעה ברטוב בכלל הייתה סכנת נפשות.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

יבשים, לא יבשים לא מעניין.

שלא תבינו, אני איתכם בדעה, גם אני הייתי מחליף.

אבל מי שממונה על הבטיחות בחברות הליסינג או בעל החברה, מכיר כנראה דברים אחרים כמו שמהנדס הרכב בתוכנית "יצאת צדיק" טען שניתן לנסוע עם צמיגים גם 10 שנים ומעל 100 אלף קילומטר.

באותו עניין, למרות שבדוגמא שלי לא מדובר בבטיחות, אבל אותו רעיון.

הוראת יצרן דורשת החלפת שמן מנוע כל 30 אלף קילומטר. אני אתקשר לחברת הליסינג ואדרוש שיחליפו לי אחרי 10 אלף כי ככה בא לי ואני חושב שהשמן מנוע שחור מידיי לטעמי.

אם יש פה מישהו שיודע על פי מה פוסלים צמיגים לפי הדרישה בחוק ולא לפי עניות דעתו שיעלה לכאן.

אם התקן לפסילת צמיג אומר XYZ ואתם רוצים להחמיר, אין בעיה, אבל חברת הליסינג לא צריכה לממן את ההחמורת שלכם אם זה מאושר ע"פ התקן. אם התקן דפוק, זה משהו אחר, אבל אי אפשר לבוא לחברת הליסינג בטענות אם התקן מאשר.

מן הסתם חברת הליסינג תקנה צמיגים סיניים זולים, אבל כל עוד המדינה מאשרת ייבוא של צמיגים כאלו, אתם יכולים "לקפוץ" לחברת הליסינג.

גם בפורד פוקוס שהייתה אצלנו שנתון 2008, החלפנו את כל 4 הצמיגים לצמיגים סיניים שהחברה סיפקה, ולא זכור לי שהיו בעיות מיוחדת באחיזה, בטח לא בנסיעה מנהלתית ורגועה כמו שאמורים לנסוע עם רכב.

עד מתי ספטמבר 08.:(

פורסם

אני עובד כנציג שרות בחברת ליסינג - מעולם לא אמרו לי לא להחליף צמיגים.

תמיד כשהייתה לי בעיה קצין הרכב היה תומך בהחלפת צמיגים פסולים,כנ"ל גם כיווני פרונט וכל מה שנדרש בפן הבטיחותי.

לגבי הצמיגים,לרוב לאחר 60 אלף ק"מ אין שום בעיה להחליף צמיגים, ב75 לרוב מחליפים כבר 4.

היו לי לקוחות שגם ב30 אלף החליפו זוג כי נסעו בלי לחץ אוויר תקין.

כל חברת ליסינג יש לה ספקית צמיגים שדואגת לספק את הצמיגים לפנצ'ריות.

עוד לא נתקלתי בקצין רכב שסירב להחליף צמיגים בק"מ כזה.

לגבי הטסטים, תופתעו לדעת שגם רכבי ליסינג נכשלים בטסטים (נקישות בהגה,זיהום אוויר,צמיגים,וכל שאר מהדרין...).

לגבי המהירות שבה הרכב עובר טסט, ברור- ישנו הסכם בין ספקית הטסטים למכון הטסטים על לתת דגש ועדיפות ל "ספק" שלו.

לאיזו חברת ליסינג את שייכת?

פורסם

חברים, תודה על שלל העצות! אני אעדכן לגבי המצב כרגע:

אתמול דיברתי שוב עם קצין הרכב, ושכנעתי אותו לעשות סיבוב על הרכב (לצערי, זה היה מלווה בויכוח והרמת קול - מעצבן שזה משהו שבכלל צריך להתווכח עליו). במהלך הסיבוב הרכב דווקא התנהג בסדר (מרפי...), ולא קרה שום דבר קיצוני. הקצין הסכים לקחת את הרכב לצמיגאי ביום ראשון, שיבדוק את הצמיגים. אם הם לא יוחלפו אפעל לפי עצתכם.

לגבי מצב הצמיגים, אני אשתדל להעלות תמונה, כאמור הם עברו 80K ק"מ לא קלים ויוצרו באמצע 2009. ברכבי הפרטי הייתי מחליף אותם מיד אחרי ההחלקה הראשונה, וכנראה הרבה לפני.

למה צריך להרכיב את הצמיגים החדשים מאחור?

שוב תודה!

פורסם

כי אם יתפוצץ לך צמיג מלפנים, תהיה אפשרות תיקון עם ההגה, מאחור אתה נתון לחסד. למרות שלדעתי זה קישקוש ועדחף מלפנים כדי לקבל בלימה יותר טובה והיגוי יותר טוב. לא נראה לי שפיצוץ צמיגים הינה תופעה שכיחה בימינו.

בכל אופן, ההמלצה היא להתקין את החדשים מאחור.

עד מתי ספטמבר 08.:(

פורסם

לגבי המלפנים/מאחור - אני דווקא נגד המיתוס שצריך להתקין חדשים מאחור.

פיצוץ צמיג בפתאומיות זה ארוע מאד מאד נדיר. יחד עם זאת גם זה קרה לי פעם, בנסיעה די מהירה (בין 70 ל-100),

ולא הייתה שום דרמה, שמעתי רעש ורעידות, אפילו לא זכורה לי משיכה של ההגה באופן מוגזם. עצרתי בצד לאט וזהו.

מסתבר שדווקא פיצוץ צמיג קדמי הוא בעל פונטציאל גדול יותר לאיבוד שליטה, כיוון שההיגוי נפגע, ולא תמיד יודעים להגיב לזה

מספיק מהר. כשצמיג אחורי מתפוצץ הוא עדיין נוסע ישר, ועדיין יש לך הגה מתפקד רגיל. הנה סרטון בנושא :

והנה אחד שהתפוצצו לו שני צמיגים אחורים ב-220 מייל לשעה (!) :

וזה מה שקורה כשצמיג קדמי מתפוצץ :

מצד שני - אחיזה מלפנים מאד חשובה ביום יום - כל עבודת ההיגוי והבלימה מוטלת על הקדמיים. במקרה חירום כשאתה

צריך לבלום חזק או להתחמק, או שניהם בו זמנית - אתה רוצה את כל רזרבות האחיזה האפשריות מקדימה.

עוד טיעון בעד - הקדמיים נשחקים יותר מהר מהאחוריים, וכך, אם שמים את החדשים תמיד מקדימה, השחיקה יותר מאוזנת

בין כל הארבעה, ואז מחליפים רביעיה ביחד, במקום להשאר עם צמיגים יבשים וישנים מאחורה (שיש להם בשר).

הרבה אומרים שאובדן אחיזה מאחור קשה לשליטה לעומת אובדן אחיזה מלפנים (תת היגוי/היגוי יתר), זה נכון בגדול,

אבל ברכבים עם ESP הטיעון הזה כבר לא רלוונטי.

לגבי ההתנהלות מול הליסינג - אצלנו בחוזה יש הגבלה של רביעיית צמיגים אחת ב-3 שנים, כמו בהרבה חברות.

לכן לא מאד מעניין אותם מתי אתה מחליף. לרוב אין שום בעיה עם זה. אני הרבה פעמים שם לב לרכבים בצי עם צמיגים

במצב רע ומעיר לקצין הרכב שיחליף אותם - והוא מחליף מיד.

אני אישית גם לא מוכן שישימו לי צמיגים סינים, אז הצלחתי להגיע להסדר איתם שאני מקבל צ'ק על סך כמה שעולים להם הצמיגים

הסינים בפועל, והולך וקונה לבד מה שאני רוצה. ההפרש לא יוצא גדול (לרוב משהו כמו 80-100 ש"ח לצמיג), וההבדל בביצועים

ובבטיחות עצום.

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

פורסם
אני אישית גם לא מוכן שישימו לי צמיגים סינים, אז הצלחתי להגיע להסדר איתם שאני מקבל צ'ק על סך כמה שעולים להם הצמיגים הסינים בפועל, והולך וקונה לבד מה שאני רוצה. ההפרש לא יוצא גדול (לרוב משהו כמו 80-100 ש"ח לצמיג), וההבדל בביצועים ובבטיחות עצום.

כל הכבוד - והרי לכם אדם רציני!

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם

יש פה כמה עצות מטומטמות במיוחד, כמו לפנצ'ר בעצמך את הצמיג. אחלה לשלוח מישהו לסכן את מקום עבודתו בשביל צמיג.

ויש עוד כמה לא רציניות, כמו להשאיר את האוטו בחניה ולאמר שיפסיקו לחייב אותך.

אף קצין רכב סביר לא יתייחס אלייך בכלל בדבר כזה. אתה יכול להשאיר את הרכב ולנסוע באוטובוס מצידו. ואתה תמשיך לשלם כמו גדול.

על פניו אין שום חובה להחליף צמיגים בק"מ כזה או בשלוש שנים. זה תלוי נטו במצב הצמיגים , ובזה שאנחנו פה כחובבי רכב מעדיפים תמיד צמיגים חדשים וטריים.

אם הצמיג תקין אין שום סכנה בצמיג שעשה 80 אלף ק"מ.נכון הוא יהיה קצת יותר יבש אולי, אבל הוא יבלום ויאיץ תקין לחלוטין כל עוד לא משתוללים בכוונה עם הרכב ומנסים בכוח להגיע למגבלות.

אני חייב לאמר כי מהיכרות עם הנושא של קציני הרכב ועם הענף, אכן תמוה לי (למרות מה שאמרתי קודם), שמתעקשים לא להחליף צמיגים בק"מ כזה. בגדול הכל תלוי בהסכמים של ק. הרכב מול חברת הליס. כל דבר עולה כסף, ויכול להיות שהוא חסך בחוזה כל שקל איפה שהוא יכול, היחס והשירות יהיו בהתאם.

שמתלוננים על צמיגים לקויים, אתה נשלח לפנצ'ריה לבדיקה, והם מחליטים, ולרוב הם מחליטים להחליף, שלחו אותך לבדיקה כזאת? ואם כן מה נאמר בפנצ'ריה לאחר הבדיקה?

במה אני מתגלגל ?

פורד פוקוס 2012

פורד פיאסטה 2012

פורד מונדאו 2011

• תוכן חדש...