Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4854 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הי לכולם , לאחרונה נתקלתי בבעיה שאני מאבד מידי פעם מים בנוזל הקירור ..

נאמר לי שכניראה ישנו אוויר במערכת ואני פשוט לא ממלא מספיק נוזל קירור במערכת .

אני נוהג בפיאט בראבו 1600 ידנית , שנת 97 .

נוזל הקירור שאבא הביא לי הוא פראפלו , כמובן המוכן מראש ולא זה שצריך למהול במים , אין לי מוסג מאיפה הוא הביא.

בכל מיקרה אשמח לדעת את הדרך התקינה למילוי מי קירור חדשים במערכת וניקוז לגמרי של אוויר ומים ככל הניתן ..

יש לי ~8 ליטר של פראפלו ..

אשמח להכוונה , תודה !:-P

HONDA Civic 4doors | AT | 125Bhp | SOHC VTEC AT 6800 RPM:evil:

פורסם
הי לכולם , לאחרונה נתקלתי בבעיה שאני מאבד מידי פעם מים בנוזל הקירור ..

נאמר לי שכניראה ישנו אוויר במערכת ואני פשוט לא ממלא מספיק נוזל קירור במערכת .

אני נוהג בפיאט בראבו 1600 ידנית , שנת 97 .

נוזל הקירור שאבא הביא לי הוא פראפלו , כמובן המוכן מראש, ולא זה שצריך למהול במים , אין לי מושג [b]מהיכן [/b]הוא הביא.

בכל מיקרה אשמח לדעת את הדרך התקינה למילוי מי קירור חדשים במערכת וניקוז לגמרי של אוויר ומים ככל הניתן ..

יש לי ~8 ליטר של פראפלו ..

אשמח להכוונה , תודה !:-P

אופק שלום רב !

אין סיבה עקרונית שיהיה אוויר במערכת, אלא אם טיפלת לאחרונה במערכת הקירור( החלפת נוזל קירור, או החלפת תרמוסטט, רדיאטור או משאבת מים).

יש לבדוק נזילה במערכת הקירור, קרי, רדיאטור נוזל, צנרת מים מגומי או מברזל, משאבת מים , בעזרת מכשיר לחץ יעודי הנמצא בכל מכון רדיאטורים, או מוסך.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם
אופק שלום רב !

אין סיבה עקרונית שיהיה אוויר במערכת, אלא אם טיפלת לאחרונה במערכת הקירור( החלפת נוזל קירור, או החלפת תרמוסטט, רדיאטור או משאבת מים).

יש לבדוק נזילה במערכת הקירור, קרי, רדיאטור נוזל, צנרת מים מגומי או מברזל, משאבת מים , בעזרת מכשיר לחץ יעודי הנמצא בכל מכון רדיאטורים, או מוסך.

בברכה

צביקה

הי צביקה !

קודם כל תודה רבה על התמיכה והתגובה המהירה , אשמח לקבל הכוונה כך שהמוסכניקים הישראלים החמודים לא יתחנו לי את התחת מה שנקרא בנזילות שבכלל לא קימות , בעצם , לא רואים שום נזילה .

בהתחלה היתה נזילה ביכלל ממערכת ההגה ומשרק ההגה הוחלף ולא שופץ מתוך רצון לטפל באוטו מכל הלב ,

עכשיו החלפתי את החניה שלי למקום אחר ואני לא רואה שום נזילה כבר כמה ימים ... חשוב לציין שהרכב לא מרבה להתחמם .. מידי פעם בימים החמים כמו היום בפקקים הוא עבר את החצי בקו אחד , קו וחצי ואחרי דקה או שתים שהמאורר נכנס לפעולה הוא מיד ירד למתחת לחצי בקו אחד לפחות , כמובן שאיך שמתחילים נסיעה הוא מיד מתקרר .

מה שכן ידוע לי כי שאם יש בעיה ונאבד נוזל קירור יש כמה אפשריות :

1. נזילה כמו שאמרתה מה שאמור להוות סימנים ואו פליטה של מי קירור לתא הנהג מה שלא קיים כלל .

2. שנית בעיה בראש , מה שכן למים אין צבע של שמן ולשמן אין לכלוך או איבוד מהצבע המרוכז שלו מה שגורם לי קצת בלבול ..

אשמח לדעת מה יתכן שהבעיה היא .. פעם אחרונה הוספנו מים למיכל הנוזל לפני שבוע וכניראה אולי אוויר נכנס למערכת אם משהו כזה אני לא מבין גדול

תודה והמשך ערב מעולה

פורסם

איך אני אוהב אנשים כמוך, נוסעים ביודעין עם בעייה של התחממות ולא נכנסים למוסך בגלל ש"לא רוצים שירמו אותם" ובסוף מגיעים למוסך על גרר עם מנוע שרתח והלך טוטל-לוס.

ככה בעיה של כמה מאות שקלים הופכת לבעיה של 5-7K שקלים.

תלך למישהו שאתה סומך עליו.

וכן יש בעייה שכן לא אמור להיות בכלל איבוד של נוזל קירור, כנראה הרכב מתחמם והפקק פורק את הלחץ העודף וככה מאבד נוזל, ככל הנראה עניין של יוניט הפיקוד של המאוורר.

פורסם
איך אני אוהב אנשים כמוך, נוסעים ביודעין עם בעייה של התחממות ולא נכנסים למוסך בגלל ש"לא רוצים שירמו אותם" ובסוף מגיעים למוסך על גרר עם מנוע שרתח והלך טוטל-לוס.

ככה בעיה של כמה מאות שקלים הופכת לבעיה של 5-7K שקלים.

תלך למישהו שאתה סומך עליו.

וכן יש בעייה שכן לא אמור להיות בכלל איבוד של נוזל קירור, כנראה הרכב מתחמם, והפקק פורק את הלחץ העודף וככה מאבד נוזל, ככל הנראה עניין של יוניט הפיקוד של המאוורר.

שי שלום רב !

כמדומני שברכבי פיאט לדורותיהם, וכנראה שאין שינוי מהותי גם היום, אין פקק לרדיאטור אלא למיכל העבוי בלבד, מה שאומר, שבאם הרכב לא נוטה להתחממם יתר על המידה, הסכוי שמים נפלטים דרך הפקק אפסיים !

הי צביקה !

קודם כל תודה רבה על התמיכה והתגובה המהירה , אשמח לקבל הכוונה כך שהמוסכניקים הישראלים החמודים לא יתטנו לי את התחת, מה שנקרא בנזילות ,שבכלל לא קימות , בעצם , לא רואים שום נזילה .

בהתחלה היתה נזילה ביכלל ממערכת ההגה ומשרק ההגה הוחלף ולא שופץ מתוך רצון לטפל באוטו מכל הלב ,

עכשיו החלפתי את החניה שלי למקום אחר ואני לא רואה שום נזילה כבר כמה ימים ... חשוב לציין שהרכב לא מרבה להתחמם .. מידי פעם בימים החמים כמו היום בפקקים הוא עבר את החצי בקו אחד , קו וחצי ואחרי דקה או שתים שהמאורר נכנס לפעולה הוא מיד ירד למתחת לחצי בקו אחד לפחות , כמובן שאיך שמתחילים נסיעה הוא מיד מתקרר .

מה שכן ידוע לי כי שאם יש בעיה ונאבד נוזל קירור יש כמה אפשריות :

1. נזילה כמו שאמרתה מה שאמור להוות סימנים ואו פליטה של מי קירור לתא הנהג מה שלא קיים כלל .

2. שנית בעיה בראש , מה שכן למים אין צבע של שמן ולשמן אין לכלוך או איבוד מהצבע המרוכז שלו מה שגורם לי קצת בלבול ..

אשמח לדעת מה יתכן שהבעיה היא .. פעם אחרונה הוספנו מים למיכל הנוזל לפני שבוע וכניראה אולי אוויר נכנס למערכת אם משהו כזה אני לא מבין גדול

תודה והמשך ערב מעולה

שי, ואופק שלום לשניכם.

לגבי הסטיגמה , הלא נכונה, שיש לך על המוסכים, אני חיב לציין שאתה טועה ומטעה, ומתי מעט, אם בכלל יוכלו להמציא לך נזילה שלא קיימת !

בנוגע לבעייתך, נזילת ואבוד מים לא תמיד נראים בעין בלתי מזויינת, וכמות קטנה יכולה ללכת לאיבוד בנסיעה בלבד, מבלי שתראה שלולית או טיפות מים מתחת לרצפת הרכב, ובוודאי לא חובה שהמים יפלטו לתא הנהג.

המלצתי פנה למכון רדיאטורים או למוסך שאמון עליך, ובקש שיחברו מכשיר לחץ יעודי, שמזרים לחץ למערכת הקירור, ובמקרה של חור בגודל של סיכה ברדיאטור או בצנרת, או מים שנפלטים מחריר יעודי, הנזילה תתגלה מיד, ושעון הלחץ יתחיל לרדת, מה שיקל על בעל המקצוע לאתר את הנזילה.

המכשיר גם בודק את תפקוד מכסה מיכל העבוי.

האם נפלט עשן לבן מצינור הפליטה, במנוע חם או קר?

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם
שי שלום רב !

כמדומני שברכבי פיאט לדורותיהם, וכנראה שאין שינוי מהותי גם היום, אין פקק לרדיאטור אלא למיכל העבוי בלבד, מה שאומר, שבאם הרכב לא נוטה להתחממם יתר על המידה, הסכוי שמים נפלטים דרך הפקק אפסיים !

שי, ואופק שלום לשניכם.

לגבי הסטיגמה , הלא נכונה, שיש לך על המוסכים, אני חיב לציין שאתה טועה ומטעה, ומתי מעט, אם בכלל יוכלו להמציא לך נזילה שלא קיימת !

בנוגע לבעייתך, נזילת ואבוד מים לא תמיד נראים בעין בלתי מזויינת, וכמות קטנה יכולה ללכת לאיבוד בנסיעה בלבד, מבלי שתראה שלולית או טיפות מים מתחת לרצפת הרכב, ובוודאי לא חובה שהמים יפלטו לתא הנהג.

המלצתי פנה למכון רדיאטורים או למוסך שאמון עליך, ובקש שיחברו מכשיר לחץ יעודי, שמזרים לחץ למערכת הקירור, ובמקרה של חור בגודל של סיכה ברדיאטור או בצנרת, או מים שנפלטים מחריר יעודי, הנזילה תתגלה מיד, ושעון הלחץ יתחיל לרדת, מה שיקל על בעל המקצוע לאתר את הנזילה.

המכשיר גם בודק את תפקוד מכסה מיכל העבוי.

האם נפלט עשן לבן מצינור הפליטה, במנוע חם או קר?

בברכה

צביקה

לא מדובר בהתחממות יתר , אלה בסה"כ עובר את החצי במעט בקושי קו אחד , לאחר מיכן המנוע מיד מתקרר איך שהמאוור נכנס למהירות 1 או 2 אני לא סגור על זה , מה שלא תגיד saay222 - אתה לא מכיר אותי ואני לא יכול לאוהב אותי . בטח ובטח שאני גם לא רוצה . הרכב לא מתחמם יתר על המידה , לא נפלט שום עשן לא כשהמנוע קר ולא כשמנוע חם . הרכב מתוחזק באהבה רבה תאמין לי

ד"א - הבעיה נפטרה . כל הסיפור היה מיכל נוזל הקירור שהיה סדוק ואם חור קטןטן בגלל השבר וגרם לאיבוד נוזלים .

• תוכן חדש...