Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

סקודה ראפיד בישראל

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4406 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

דוגמא לאתר לא מוכר שמדווח בברור שאין רב חיבורי:

http://www.carsguide.com.au/news-and-reviews/car-reviews-road-tests/new_skoda_rapid_first_drive_review

וגם פה:

http://www.motoring.com.au/reviews/2012/small-passenger/skoda/rapid/skoda-rapid-2013-launch-review-31411

עולה בי החשד שהאתר של היבואן טועה...

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

• תגובות 91
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

עזבו מורשת לא מורשת. לקרוא למכונית ״ראפיד״ זה מחייב, בשל הקונוטציה של המילה למהירות / זריזות. זה כמו מיצובישי והעלאק ג׳ט-פייטר שלהם.

אישית, אני חושב שזו בחירה לא רעה למי שמחפש רכב קטן, אבל לא רוצה צינוק סטייל 107/פיקנטו/אחר

רגל וחצי, 4 כ"ס.

מדוע לא כדאי לקנות פרארי:

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.
פורסם

לצערי יש כאן חבורה (למזלנו, לא גדולה) של אנשים שגם אם יגידו שצ'מפיון מוכרים את ה-R8 ב120 אלף שקל יהיו להם טענות על העיצוב, העדר גרסאות, אבזור בסיסי ותמחור יקר. ברגע שמופיע השם המפורש, הם מיד נזעקים להגן על שלום העולם מפני הצרה הצרורה שהנה עוד רגע עומדת לנחות ולאיים על כדור הארץ. אנא מכם, כל "חובבי" הקונצרן, תחסכו מהקוראים את חוות הדעת המלומדות שלכם שלא מגיעות משום מקום נכון ואמיתי.

ולעצם הנושא שלשמו התכנסו הערב, ישנה מגמה כיום בעולם לצמצם ולהצטמצם בגלל משבר כלכלי גורף. מחוץ לפורום המכובד הזה יש עולם ומתנהלת בו מלחמת הישרדות גלובלית של מדינות ויבשות שלמות מחד, והתפתחות של שווקים חדשים במדינות בהם רמת ההכנסה הממוצעת היא נמוכה ביחס לעולם המערבי ולכן והיצרנים חייבים להמציא את עצמם מחדש ולהתאים את המוצרים שלהם למציאות, בדיוק כמו שקרה למפלצות האמריקניות בשנות השבעים בעידן משבר הדלק הערבי. מהר מאוד תראו שאל פולקסווגן ושתי הצרפתיות מצטרפים שאר היצרנים ביצור משפחתיות זולות ובסיסיות שנותנות מענה זול ויעיל לצרכים הכרחיים. מערכת מולטימדיה עם מצלמת רוורס ותוכנת ניווט היא פינוק אבל מייקרת באלפי שקלים את הרכב, ממש כמו גג שמש, ריפודי עור, מזגן מפוצל וכו' וכו', שכולם "nice to have", אבל לא באמת חיוניים למי שמחפש רק להגיע מהבית לעבודה ובחזרה.

פורסם
דוגמא לאתר לא מוכר שמדווח בברור שאין רב חיבורי:

http://www.carsguide.com.au/news-and-reviews/car-reviews-road-tests/new_skoda_rapid_first_drive_review

וגם פה:

http://www.motoring.com.au/reviews/2012/small-passenger/skoda/rapid/skoda-rapid-2013-launch-review-31411

עולה בי החשד שהאתר של היבואן טועה...

+1

http://www.autozine.org/Archive/Skoda/new/Rapid_Toledo_2012.html

פורסם
אפשר גם לייבא את הגרסה האטמוספרית, עם 75 כ"ס, ב-80 אלף - ולחזור במנהרת הזמן לימי ארידור והסובארו 1300...

למנוע המוחלש לא רק הספק, אלא גם מומנט נמוך יותר. מוטב היו עושים צ'מפיון לו היו מייבאים את ה-105 כ"ס ומוכרים אותו בטווח של 90-95 אלף שקל, מול הריו 1.4.

מי יודע. אולי זה עוד יקרה עם הטולדו. בעצם, זה בטוח יקרה. במבצעים.

אפרופו, מישהו שעבד איתי שאל אם ידוע לי מתי מתחילים לייבא את הסיאט טולדנו לארץ...

אין סיבה לקנות את הראפיד הידנית ב-103,000.

תוסיף 7,000 שקלים ויש לך סקודה יטי ידנית.

עכשיו חכמולוגים בטח יעירו לי על ההפרש, אבל שימו לב להבדלים בין הגרסאות הידניות ל-DSG.

יטי DSG - אותו מנוע כמו לידנית ב-140,000 שקלים - הפרש של 30,000.

ראפיד DSG - בעלת מנוע 1.4 חזק יותר - 115,000 שקלים - הפרש של 12,000.

אישית אני חושב ש-103,000 היה צריך להיות מחיר לאוקטביה ידנית שהיתה מתומחרת כאן מול יונדאי i30.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם

ההשוואה לייטי אינה נכונה - 110K זה מחיר מבצע. המחירון של הידנית עומד על 118K.

מעבר לזה אין לייטי תא מטען ענק כמו של הראפיד, והוא פחות חסכוני בדלק.

הגם שהראפיד מגיע מ0 ל100 בשניה וחצי פחות, ובעל מהירות סופית גבוהה ב20קמש מהייטי.

אם אני הייתי ניצב כרגע מול בחירה בין ייטי ידני (במבצע!) לראפיד במחירון מלא, כנראה הייתי לוקח ייטי.

רק בגלל הבולמים\הגבהות שיעשו את החיים שלי קצת יותר קלים בערים עם כבישים משובשים.

(ואולי גם היכולת להיכנס לשבילי קק"ל בלי לגרד גחון)

היום: ג'ימני 2024

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

פורסם

הייטי ו-I30 בכל זאת זה רכבים ברמה גבוהה יותר שלא תוכננו עבור עולם שלישי, אלא לאירופה. וגם לא מדכאים בפנים כמו הראפיד הזאת.

ולא, אין מתלה רב-חיבורי לראפיד.

פורסם

טעות של היבואן. לראפיד מתלה אחורי דומה לשל הפאביה (קורה) ולא רב חיבורי (בדומה ליטי / אוקטביה / סופרב).

כמו בגולף 1.2TSI החדשה, גם באוקטביה 1.2TSI ישנה קורה מאחור - ולא רב חיבורי - הקיים בוורסיות החזקות יותר בהיצע.

נ.ב, היטי שבמבצע עולה 110K על הנייר. הוסיפו אגרות רישוי ותוספות בסיסיות (חיישני חנייה / דיבורית BT) - ותגיעו אל 114K.

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם
בשעת תקלה של בקרת אקלים אכן מדובר על החלפה הרבה יותר יקרה מיחידת מזגן מכאנית, מצד שני, כמעט כולנו נוהגים ברכבים עם הגה חשמלי, חכה שזה יתקלקל לך (לקוחות פונטו מכירים את העלויות).

ברכבים מודרנים יש יותר ויותר יחידות סגורות שלא ניתנות לפתיחה ותיקון, כאשר הן מתקלקלות באחריות הרכיב מוחלף באחריות.

כאשר הן יוצאות מאחריות והרכב חדיש אז בולעים את הצפרדע ומחליפים, כשהרכבים יגיעו לגיל 10 ותהיה כזו תקלה, הרכב פשוט יזרק לפח.

קח רכבים זולים מבית VAG שמצוידים ב DSG (איביזה,פולו,פאביה וכו), חכה 10 שנים ותראה אותן נזרקות לפח עם התקלה הראשונה במכטרוניק.

לא בהכרח , הסיבה העיקרית ליוקר היא שעד כה כל תקלה במכלולים האמורים כוסתה על ידי הייצרן (גם לאחר תום האחריות במקרים מסויימים) ברגע שהעניין ייפסק והטכנולוגיות יבשילו יתפתח שוק של חלפים חליפיים זולים בהרבה , זה טבעו של עולם , אבל הנבואה ניתנה לשוטים , לך תדע.

Golf MK7 1.4 TSI Blue Motion

פורסם

לא קשור לנבואה, לך תרכוש מראה חיצונית לב.מ.וו 525 שנת אלפיים ותגלה שהמראה עולה בערך כמו האוטו! :shock:

מה עם הגה כח חשמלי ל 307? היחידה לא ניתנת לשיפוץ ואם אני זוכר נכון, הצעת המחיר שאחי קיבל עמדה על 8K ש"ח.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם
זה היה המתכון המנצח של המכוניות היפניות בשנות ה 90'.

בקרת אקלים שאינה כוללת מדחס בעל ספיקה משתנה הוא בסך הכל מזגן מכאני עם טרמוסטט קצת יותר משוכלל ותו לא.

זה לא ממש מדוייק. כי במקום מנופים מכניים ששולטים על כמות האויר החם והקר ועל ניתוב האויר לפתחים השונים -

יש לך מנוע חשמלי שמזיז את את התריסים. יש לך כרטיס אלקט' לעומת בוררים מכניים, בקיצור יותר דברים שמועדים לקלקול.

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

פורסם
מה עם הגה כח חשמלי ל 307? היחידה לא ניתנת לשיפוץ ואם אני זוכר נכון, הצעת המחיר שאחי קיבל עמדה על 8K ש"ח.

מחיר הזוי.

מענין אם היה זול יותר לטוס לצרפת, ולהביא יחידה כזו.

יהודה

פורסם

אני דווקא חושב שמדובר במכונית נאה, כאשר יהיו מבצעים לקראת סוף השנה / מועדים נוספים יכול להיות שאנשים רבים יירכשו מכיוון שזו מכונית שעונה על צרכי הבסיס היומיומיים של הישראלי הממוצע (צריכת דלק נמוכה, תא מטען גדול ורכב מרווח יחסית).

• תוכן חדש...