Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4857 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 31
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

ואם הממונה היה מתערב? אז היה.

מישהו זוכר את ועדת זליכה? הכלבים נובחים והשיירה עוברת.

אף פוליטיקאי לא רוצה להרגיז את ציבור יבואני הרכב, חברות הליסינג ושאר גורמים אינטרסנטים בענף...

עם רגל בחוץ... :beerchug:

פורסם
ממש לא .

ממש כן , הפורטה הישנה נמכרה ברובה המכריע לחברות הליסינג , תעיף מבט בנתוני המכירה זה מדבר בפני עצמו.

קיה סה"כ מישרת קו עם כל החברות האחרות , זה תיאום מחירים שקט , כל כך שקט שהממונה על ההגבלים נרדם על האף שלו ולא נכנס לעובי הקורה..

Hyundai Tucson Prime 2.0– הבחירה של האישה..

Kia Niro Plug In - כי שומרים על הסביבה

פורסם

פיג'ו 301 עוד בקושי נחתה בארץ וכבר נמכרת לכל דורש ב-95500 ש"ח (9 ק"מ מליסינג באלבר)

ראיתי כבר מכוניות כאלה נוסעות עם מדבקה "אני למכירה" - וסביר להניח שהללו ימכרו עם אלפי קילומטרים בודדים בהנחות גדולות אף יותר...

110000 ש"ח? נראה לי שבדיקה של גובה המס המוטל על הרכב תגלה שמדובר בערך ב-80000 ש"ח.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

הנה תשובה רשמית שחבר קיבל לאחר שפנה לרשות:

רשות ההגבלים העסקיים

המחלקה המשפטית

לכבוד

מר ****

הריני לאשר בתודה קבלת פנייתך לממונה על הגבלים עסקיים (להלן: "הממונה"), ולהשיבך בדברים הבאים:

1. בפנייתך טענת כי מספר דגמים של רכבים של יצרנים שונים, נמכרים כיום במחיר זהה (127,000 ₪) דבר המצדיק, לשיטתך, לכשעצמו, את התערבותו של הממונה.

2. חוק ההגבלים העסקיים, התשמ"ח-1988 אוסר על תאום בין מתחרים אשר עלול לפגוע בתחרות. ואולם, לא כל פעילות עסקית דומה או זהה של מתחרים מקורה בתאום האסור על פי חוק ההגבלים העסקיים.

3. פעילות עסקית זהה או דומה (כדוגמת קביעת מחירים זהים לרכבים שאוזכרו בפנייתך) עשויה להיות תוצאה של החלטות עצמאיות של המתחרים, ללא תאום ביניהם. התנהגות מעין זו של מתחרים, אשר כל אחד מהם מחליט עליה באופן עצמאי (אף אם הוא מושפע מהתנהגות המתחרים האחרים) איננה מהווה, ככלל, הפרה של הוראות חוק ההגבלים העסקיים.

4. לאור האמור לעיל, לא מצאנו מקום להמשיך ולהידרש לפנייתך.

הרינו לרשותך לכל שאלה או הבהרה, ככל שאלה תידרשנה.

בכבוד רב ובברכה,

אנדרי ניקל, עו"ד

המחלקה המשפטית

רשות ההגבלים העסקיים

פורסם

גיבוב תירוצים גנרי שיכול להתאים בתור תשובה לכל פניה בנושא התאמת מחירים.

במילים אחרות: החלטנו להתעלם מהפניה שלך ולא לחקור והסיבות שמורות איתנו.

זה נכון ש: פעילות עסקית זהה או דומה (כדוגמת קביעת מחירים זהים לרכבים שאוזכרו בפנייתך) עשויה להיות תוצאה של החלטות עצמאיות של המתחרים, ללא תאום ביניהם. התנהגות מעין זו של מתחרים, אשר כל אחד מהם מחליט עליה באופן עצמאי (אף אם הוא מושפע מהתנהגות המתחרים האחרים) איננה מהווה, ככלל, הפרה של הוראות חוק ההגבלים העסקיים."

אבל כדי לדעת האם זה תיאום או פעילות עצמאית צריך לחקור ואם לא חקרתם אז איך אתם יודעים??

...Our necessities are few but our wants are endless

פורסם

אם זה תגובה שאכן יצאה ממשרד הממונה על ההגבלים מצבינו בכי רע..

מענין שדלק מוטורס מעלה את מחיר הפוקוס + ה 3 למחיר זהה של 127K, למרות שאחת נמכרת באירו , והשניה ביין יקר יחסית, והיבואן עמצו מודה שיש בעיה תמחירית למוצרי מאזדה עקב היין הגבוהה.

יום או יומים למחרת יונדאי מעדכנת את המחיר של ה I30 + I35 לאותם 127K למרות שמדובר על רכבים מסגמנטים שונים.

טויוטה מעלה את מחיר הקורולה למספר במזל החדש , ועתה גם קיה..

אני במקום העו"ד הנכבד הייתי בודק היטב את התשובה שלי מחדש, כיוון שלמען האמת הוא יוצא פה דביל מוחלט.

פורסם

"טכנית" הם צודקים. זה לא קרטל.

אם היו שלושה או ארבעה יבואנים של אותו רכב (נגיד פורטה) וכולם היו שמים את אותו מחיר, זה מוזר.

אבל כל עוד כל אחד מהם מוכר משהו אחר הם יכולים לעשות מה שבא להם עם המחיר.

פורסם
כנראה שגם למדינה יש אינטרס כיוון שמחיר גבוהה מכניס מיסים למדינה אז קדימה להמשיך את העושק...

לא הבנתי מה זה קשור? אם אני לא טועה בשוק הרכב זה לא כמו בשוק הדיור, שם המס נגזר ממחיר המסירה ללקוח. כאן המדינה לוקחת מס על הסכום שבו היבואן רוכש את הרכב מהיצרן, או שאני טועה? ז"א המדינה דווקא צריכה להיות מעוניינת במחיר נמוך יותר, כדי שיותר רכבים ימכרו.

פורסם

שאני חושב על זה אני צוחק, אבל שים ל תחרות.

שלמה ב-2011 התחילו עם ייבוא האסטרה, ב-2012 UMI ייבאו את הקרוז טורבו והנה פצצה ראשונה - אופל הורידו את מחיר האסטרה טורבו.

חשבתם ש-UMI נשארו פראיירים, ב-2013 הם מורידים את המחיר של הקרוז ומתחילים בייבוא הקרוז סטיישן עם מנוע 1.8, והופ איזה קסם הקרוז סטיישן מתומחרת ב-128,000 שקלים - לעומת האסטרה סטיישן שנמכרת עם מנוע 1.6 ועולה 1,000 שקלים יותר.

כבר כמה חודשים שאני רואה אסטרה האצ'בק מתוחת פנים, מעניין מה יהיה בגורל הסטיישן, האם שלמה ישכילו סוף סוף למכור את הסטיישן עם מנוע טורבו במחיר זול?

חבל שאותה מיני-תחרות אי אפשר לראות עם i30/סיד או עם פורטה/i35.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם

אני ראיתי אסטרות האצ'בק בודדות מהדגם החדש כבר דיי מזמן, עוד לפני שהגיעה הברלינה אבל אכן הנוכחות דיי דלילה על הכביש.

לגבי הסטיישן הם ציינו בעבר באחד הראיונות שהם לא מצליחים לקבל מחיר אטרקטיבי מספיק, יאמר לזכותם שהאסטרה דווקא כן נותנת פייט ומתומחרת מתחת למקובל בקבוצה בדגם ה-1.6 וגם בדגם הטורבו היחסית מאובזר שלה.

פורסם
"טכנית" הם צודקים. זה לא קרטל.

אם היו שלושה או ארבעה יבואנים של אותו רכב (נגיד פורטה) וכולם היו שמים את אותו מחיר, זה מוזר.

אבל כל עוד כל אחד מהם מוכר משהו אחר הם יכולים לעשות מה שבא להם עם המחיר.

הם לא צודקים לא "טכנית" ולא "לא טכנית".

אין קשר בין אם מדובר באותו מותג או לא, קרטל אסור באופן של מוצר ולא מותג.

לא משנה אם הקוטג' מיוצר במחלבות שונות תחת מותגים שונים, השאלה אם הוא נמכר במחירים זהים.

פורסם

http://www.calcalist.co.il/markets/articles/0,7340,L-3597255,00.html

אולי צריך ליידע את הממונה על ההגבלים על הנאמר בכתבה הזו, חברת דלק מוטורס רושמת רווחים גבוהים שחלקו עקב נפילת היין היפני, אבל הצרכן לא רואה מזה כלום, נהפוך הוא דלק מוטורס מעלה בתחילת השנה את מחירי הרכבים על מנת להעלות בפועל את מחיר הרכב לליסינג ..

ונקודה נוספת, עובדה ברורה היא שמרבית מכירות דלק מוטורס בשני המותגים שאותם היא משווקת הם לליסינג, כולם יודעים שההנחה לליסינג מגיעה לבין 15-20 אחוז ממחיר המחירון, ולמרות זה הם הראו רווחים גבוהים, אז למען השם כמה מרווחים בדלק על כל רכב אם הם מראים רווחים כאילו ?

ככל הנראה גם במחיר של 95-98 א"ש דלק עושה כסף לא רע, אז אם אפשר לעשוק ב 127K ויש לקוחות פרטים שיקנו אז למה לא ??

פורסם

בקיצור (כמעט כמו כל מוסד כאן בארץ שפונים אליו) יש להם תשובה שמקבילה לתשובת ילד קטן: לא יודע כלום, עזוב אותי.

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

• תוכן חדש...