Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4866 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הקוואליר שלי עברה לפני שבועיים שיפוץ ראש מנוע, אחרי שבאופן פתאומי נעלמו כל המים, בדקנו במוסך בלחץ הפוך והייתה פריצה בצילינדר שלישי.

לפני השיפוץ, המוסכניק בדק לי את השסתום EGR, וגם בנה לו אטם חדש (הישן נהרס).

מאז ישנה צריכת דלק יותר טובה, בערך כ50 ק"מ יותר לטנק דלק מלא.

בחיפוש מהיר בפורום קראתי שהתפקיד של השסתום הוא לקחת חלק מגזי הפליטה הרעילים ולהחזיר אותם למנוע, ובכך יורד הנפח של התערובת דלק בצילינדר, וככה גם הטמפ' וגם הצריכת דלק יורדת.

מה מפקד על השסתום הזה?

איך אני יכול לדעת אם הוא פועל טוב?

יכול ליהיות שהוא זה שגורם אחרי כמה זמן למנורה צ'ק-אנגין להדלק? (אחרי שהוא סידר את האטם, היא נדלקת בתדירות פחות גבוה).

מה יכול לקרות אם אני מנטרל אותו? (אוטם לו את הכניסות.)

תודה רבה.

פורסם

לא ניסיתי בבנזין, אבל לפחות מהכרות עם עולם הדיזלים ועל סמך עדויות של אנשים - דווקא בדיזלים כאשר מנתקים שסתום EGR צריכת הדלק משתפרת.

מה שקורה במקרה שלך זה ש*יכול להיות* שקודם לניקוי היתה דליפה קבועה של גזים בשסתום הזה והוא לא היה אוטם קבוע, מה שלא משפר את צריכת הדלק והחום המנוע אלא מוריד את רמת המזהמים הנפלטים.

ייתכן והשסתום עבר ניקוי וכתוצאה מאטימה טובה יותר אתה מרגיש שיפור בצריכת הדלק.

מצד שני -> ייתכן וכתוצאה מהעבודה של הראש מנוע והרכבת האטם החדש ושיפור האטימה של השסתומים או הצילינדרים, אתה מפיק יותר כח מהמנוע - מה שבא לידי ביטוי בצריכת דלק עדיפה (עכשיו הדלק שמגיע למנוע מנוצל יותר טוב).

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

• חברי המעגל הראשון
פורסם

רשמת שנדלקת לך לפעמין נורת check engine, כדי לדעת למה צריך להתחבר לסורק תקלות. יכול להיות שזה בכלל לא קשור לEGR.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

חיברו את הרכב לסורק, אני חושב שנדלקה תקלה בEGR, אבל לא בטוח.

לגבי כוח מהמנוע וצריכת הדלק, אכן השיפור נורא קטן, זה בוודאות כתוצאה מהשיפוץ ראש.

לגבי השסתום EGR, במידה והוא תקול, יש אפשרות לנקות אותו? (או אפילו לקנות נוסף בזול מפירוקיה ולנקות אותו, ככה הרכב גם לא יושבת.)

כי חדש בארץ עולה בערך 700 שקל, ומחו"ל בדקתי זה בערך 300 שקל, ולגבי ההחלפה (במידה ויש אטם טוב\חדש) אז זה 10 דקות עבודה.

• תוכן חדש...