Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4868 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מה הסיבה שבגללה אתה מחפש חגורה?

רפואת פורומים היא עניין מסוכן, גש להבדק על ידי אורתופד שיקבע אם יש בעיה, אם כן - מהי ומה חומרתה, וימליץ על הטיפול המתאים.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אבל חגורה זה לא משהו מסוכן ופולשני. מקסימום זה לא יעזור.

הסיבה היא, כמו שהחגורה נקראת - יישור הגב והכתפיים. זה בכלל בריא לכולם, אבל אצלי זה בגלל דלקת כרונית בכתף שאחד הטיפולים זה הבאת כתפיים לאחור בשביל להפחית עד כמה שאפשר חיכוך בין העצם לבין הגיד. הייתי אצל אורטופד וביררתי לגבי הטיפול.

פורסם

בקש מהאורתופד המלצה לחגורה. אולי באותה הזדמנות תקבל המלצה שתאפשר לך לתבוע השתתפות קופת החולים או הביטוח המשלים.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אם אתה חושב לקנות את החגורות שיש באתרי קניות וקופונים למיניהם.

צר לי לאכזב אותך, זה לא באמת עוזר.

FIAT Punto SX75 1998 > Punto EVO active 2010 > Bravo sensation 2011

פורסם
לפני כעשור הלכתי עם חגורה כזו מ"אלוש" בהרצליה. אני זוכר שירות טוב ואיכות חומרים טובה.

אפשר פירוט לגבי זה? מה זה המקום הזה?

פורסם
אם אתה חושב לקנות את החגורות שיש באתרי קניות וקופונים למיניהם.

צר לי לאכזב אותך, זה לא באמת עוזר.

אתה מתכוון שהן לא עושות את העבודה? יש לך המלצה איפה עדיף לקנות?

פורסם

לצערי, כרגע יש לי רק המלצות מה לא לקנות.

פעם ראיתי את המוצר הזה ובגלל שחשבתי שהוא גאוני ושיכול לגמול אותי מההליכה השפופה שלי. אז רכשתי אותו.

לא באמת הלכתי איתו מחוץ לבית, אבל ניסיתי אותו בבית במשך כמה שעות, בהתחלה באמת הרגשתי כאילו זה עושה משהו. אבל אח"כ הבנתי שזה לא רציני.

נתתי גם לאחי לנסות, גם הוא לא ממש התלהב.

יש לי עוד חבר שקנה את זה לפני שנה, אני אשאל אותו מה דעתו על המוצר ואם הוא משתמש בו בכלל.

אם עניין הגב מציק לך, ואתה באמת מחפש פיתרון אמיתי, אין מנוס מלגשת לאורתופד.

ואם תזדקק לחגורה כלשהי, אני בטוח שהוא יוכל גם להמליץ על אחת.

FIAT Punto SX75 1998 > Punto EVO active 2010 > Bravo sensation 2011

פורסם

אחרי שנים של הליכה שפופה, התחלתי להתאמן במכון כושר ולעשות תרגילים מחזקי ליבה וגב כמו סקוואטים והכי חשוב דד-ליפטים, מיישר לך את הגב כמו סרגל.

כל מה שתעשה בחיים, יהיה חסר חשיבות.

אך חשוב מאוד שתעשה אותו,

כי איש לא יעשה אותו מלבדך.

פורסם

הבחור מעלי צודק במאה אחוזים. אין תחליף לחיזוק שרירי השכמות וכן שרירי הליבה. כל פתרון אחר יהיה להילחם בסימפטומים ולא במקור הבעייה. במידה ותחזק את השרירים שאחראים על היציבה הבעייה תיפטר אחת ולתמיד, בלי ללבוש חגורות גב למיניהן... לא חייב להתאמן דווקא בחדר כושר, גם תרגילים פיזאותרפיים ומתיחות סטטיות בעצימות נמוכה בהרבה מתרגילים כמו סקוואט ודד-ליפט מסייעים לשיפור המצב, הכל תלוי במקור הבעייה (אילו שרירים חלושים), וכל אחד צריך תרגילים אחרים כדי להתגבר עליה. לדעתי הכי טוב יהיה אם תקבע תור לפיזאותרפיה בקופת החולים... תוכל לזהות את מקור הבעייה ובנוסף ללמוד תרגילים שיעזרו לך להתיישר... אחרכך ניתן להתחיל באימונים בעצימות גבוהה יותר על אותם שרירים בחדר הכושר.

HARD WORK BEATS TALENT WHEN TALENT

DOESN'T WORK HARD

1353594600_28_1_USD_7_dark.png

פורסם

רק חבל שפיזיוטרפיה בקופת חולים שווה ברוב המקרים לטוסיק.

אבל אני בהחלט מסכים שכדי ליישר את הגב כמו שצריך (וגם על הדרך לפתור את עניין הדלקת) צריך לעשות תרגילים מחזקים כמו שנכתב+ מתיחות. אלו הדברים שעושים ועוזרים באמת (לא חייב אגב בחדר כושר, יש מספיק תרגילים שניתן לעשות בבית עם מעט כלים- מגבת, חצי בול עץ ו/או כדור וכו'...) אבל אתה חייב להתייעץ עם מישהו שמבין לפני שאתה מתחיל כדי לא לגרום ליותר נזק (במיוחד עם הדלקת שלך).

פורסם

כמו עם בנקים, כנראה שגם בקופות החולים הכל תלוי בסניף :-P לי יש אחלה נסיון עם צוות הפיזאותרפיה של מרפאת כללית בעירי... אחרי הכל, לא צריך לדעת הרבה (מנקודת מבטו של הפיזאותרפיסט\ית), הם רק צריכים לאבחן את מקור הבעייה (השרירים החלושים) וללמד אותך תרגילים מתאימים. כך שאם אתה "נופל" על פיזאותרפיסט שחוק מקצועית, אולי היחס יהיה טעון שיפור, אך בשורה התחתונה - אני בספק שפיזאותרפיסט מוסמך שעובד בקופ"ח לא ידע לזהות את מקורה של בעיית יציבה פשוטה. כשתהליך פיזאותרפיה לא מצליח, זה ברוב הפעמים בגלל חוסר מוטיבציה \ כוח רצון \ התמדה מצד המטופל - על אחת כמה וכמה במקרים "פשוטים" כאלו, שנבדלים באלפי הבדלות מתהליכים שיקומיים מסובכים אחרי ניתוחים \ תאונות וכיוצא בזאת. שם, יש חשיבות גבוהה בהרבה למעקב הטיפולי, ולפיזאותרפיסט צריכה להיות הרבה יותר אחריות מקצועיות ומקום בתוך תהליך השיקום עצמו. ליישר שכמות וגב? מספר זעום של תרגילים פשוטים, להקפיד על 10 דקות בכל יום (בבית, לבד, לא צריך לשלם לאף אחד או לצאת במיוחד לשום מקום) - ותוך כמה חודשים יש לך גב ישר. זה לא מסובך כ"כ.

HARD WORK BEATS TALENT WHEN TALENT

DOESN'T WORK HARD

1353594600_28_1_USD_7_dark.png

פורסם

בלאביה כנראה שאתה צודק לגמרי!

לי יש ניסיון לא טוב עם קופת חולים ופיזיוטרפיה. כשהגעתי לשם עם כאבים בגב אמרו לי שאלו שרירים, נתנו לי רשימת תרגילים מצחיקה ונאמר לי שתוך חודש חודשיים זה עובר לחלוטין.

הפיזיוטרפיסט האישי שלי (אני ספורטאי) אמר לי שיש לי משהו הרבה מעבר- כנראה בלטי דיסק ואולי גם פריצה.

אחרי MRI קבעו פריצת דיסק וגם בלט דיסק (2 חוליות).

פורסם

קודם כל תודה לכולם על התגובות.

יש לי גם ניסיון לא מוצלח עם פיזיוטרפיה של קופת חולים. ניסיתי לפתור את הבעיה דרכם ומה שעשו לי שם זה בעיקר חיברו את הכתף הבעייתית שלי למכונה שמייצרת רטט וככה ישבתי חצי שעה כל פעם. נתנה לי גם תרגילים שכבר ידעתי אותם לפני זה ובקיצור לא היה שום שיפור.

בכל זאת, יש למישהו המלצה לתרגילים מסוימים? האם הסרטונים ביוטיוב טובים?

ממה שהבנתי, אני צריך חיזוק של שרירי הגב וכתפיים אחוריות.

• תוכן חדש...