Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4866 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש חפיפה אבל זה לא לגמרי מדוייק.

זה שהמידבאס יכול לנגן עד 6K, לא אומר שאתה באמת תצליח לשמוע מה הוא מנגן...כנ"ל לגבי הטוויטר.

אני מאמין שהמידבאס בפועל, כך שניתן יהיה לשמוע אותו, מנגן עד 3K-3.5K, והטוויטר מתחיל מאזור ה2K-2.5K.

נ.ב. קילו K זה 1000, ולכן 6000 הרץ שווה ערך ל-6Khz ו600 הרץ הינם 0.6 קילו הרץ.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אתה עובד מן הסתם עם קרוסאובר, והוא מה שיקבע אם תהיה חפיפה \ בור.

הנתונים של הרמקול פחות רלבנטיים פה, כי החיתוך של הקרוס אמור להיות בתוך הטווח שבו כל אלמנט נשמע טוב- זאת אומרת במקרה שלך לפחות 1.6KHZ ולא יותר מ6KHZ על הנייר, ובמציאות - כמו שנאמר פה- לפחות מעל 2.5KHZ ומתחת ל4.5KHZ

פורסם
אתה עובד מן הסתם עם קרוסאובר, והוא מה שיקבע אם תהיה חפיפה \ בור.

הנתונים של הרמקול פחות רלבנטיים פה, כי החיתוך של הקרוס אמור להיות בתוך הטווח שבו כל אלמנט נשמע טוב- זאת אומרת במקרה שלך לפחות 1.6KHZ ולא יותר מ6KHZ על הנייר, ובמציאות - כמו שנאמר פה- לפחות מעל 2.5KHZ ומתחת ל4.5KHZ

מעניין אותי הקביעה שלך שאני עובד לפי קרוס אובר, כנראה שאת האלמנטים של ריינבו אתה לא מכיר,

כי המידבאס עובד ללא קרוס אובר פסיבי, לעומת זאת הטוויטר של הרץ כן מגיע עם קרוס, בלי קשר אני חותך כל אלמנט בנפרד דרך הHU, ככה שנראה לי לפחות שזה קצת משנה לאן האלמנט מגיע ולאן לא.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אתה צודק, אני לא מכיר את המידבאס של ריינבו וזו פעם ראשונה שאני שומע שמזינים רמקול בפול ריינג' בלי להגביל אותו בשום קצה.

כל יום אני לומד פה משהו חדש :)

רגע, עריכה- רשמת לא עובד עם קרוסאובר פאסיבי, זה אומר שהוא עובד עם אקטיבי?

פורסם

בסטים 2-WAY של ריינבוו מאותה סידרה נקודת החיתוך של הקרוסאובר היא 4200hz או לחילופין 4.2khz בסלופ של 12db.

גם בסט של ה-3-WAY נקודת החיתוך לטוויטרים נשארת זהה.

לגבי הטוויטרים של הרץ, בסטים 2-WAY מאותה סידרה, נקודת החיתוך היא ב-3200hz או כאמור 3.2khz בסלופ 12db.

לעומת זאת בסט 3-WAY נקודת החיתוך זזה ל-4500hz או כאמור 4.5khz וסלופ של 6db או 12db.

לגבי החיתוכים שאתה מבצע דרך ה-HU, ממה שאני מבין מהאתר הבא, אפשרות החיתוך היא רק בחלק העליון של התדרים:

http://www.eclipse-web.com/us/download/manual/cd5030_en/audio/contents/6124.html

הבנתי נכון?

בשורה התחתונה, אין כמו ניסוי וטעיה (כל עוד אתה לא מנסה לדחוף בכוח תדרים לא מתאימים לאלמנטים) כדי לקבל את המצב שמועדף על האוזניים שלך.

פורסם

פעם אחת ושיהיה ברור, למידבאס של הדגם הספציפי של ריינבו slx165w אין קרוס לא קיים, הוא לא מגיע עם קרוס למידבאס,

הקרוס היחיד שמגיע בסט הזה הוא מיני קרוס פסיבי לטוויטר, מכיוון שאיני משתמש בטוויטר של הסט ומן הסתם גם לא בקרוס,

אז למיד באס אין שומדבר שירסן אותו חוץ מHU ו/או קרוס במגבר.

פורסם

לא טענתי שיש לך קרוס ו/או שאתה משתמש באחד כזה בפועל או לכאורה.

הוופר הספציפי הזה נמצא בסט קומפוננט SLX265 שם באמת קיים קרוס לטוויטר: http://www.rainbowcaraudio.com/slx265.html

אבל גם נמצא בסט קומפוננט SLX265 DELUXE ששם קיים קרוס 2WAY מלא: http://www.rainbowcaraudio.com/slx265deluxe.html

לי מרגיש כאילו אתה יוצא כאן במגננה, כשבסה"כ מנסים לעזור לך.

פורסם

אלמנט של 6.5 " לא ינגן יפה תדרים גבוהים, כמו שהוא לא ינגן יםה תדרים נמוכים מאד.

וכמו שראית גם לסט הזה של ריינבאו יש קרוס, אני לא יודע איזה huיש לך או איך אתה חותך את המיד באס מלמעלה, אבל אם תנגן איתן פול ריינג' בנוסף לטוויטרים זה לא ישמע טוב, ככה שהוספת קרוס , או חיתוך עליון דרך המגבר יהיו נחוצים.

SCANSPEAK

פורסם

חידשת לי, פעם ראשונה שראיתי שבסט SLX265 יש את הוופר של SLX165W,

בכל אופן (חלק) הסט שאצלי הגיע עם קרוס רק לטוויטר.

השרשור פחות או יותר איבד כיוון,

הHU שלי זה אקליפס 5030.

פורסם

תפרידו בין שחור ללבן ולא תקבלו אפור.

בחיים האמיתיים יש גם המון - אפור.

מידבאסים של ריינבואו, USHER וגם HAT למשל, מתוכננים לעבוד בפס רוחב מאוד גדול - הם רובם מוצהרים לנגן בצורה טובה (ליניארית) עד 5K הרץ.

אני אתן לכם את הדוגמא שאני מכיר, מכיר היטב - מידבאסים של HAT החל מסדרת האימג'ן ומעלה

הרול אוף של המידבאס הוא איפשהו באזור ה6Kהרץ ונקודת החיתוך של הטוויטרים היא 5K הרץ בסלופ 12

תחום החפיפה מתחיל בעצם כבר באזור ה2.5K הרץ איפה שהטוויטר מנגן ברבע מההספק שלו הודות לסלופ ונקודת החיתוך ונגמר ברול אוף של המידבאס (שכן, גם בHAT הם לרוב לא חותכים את הגבול העליון של המידבאס) באזור ה6K הרץ

מנסיון שהיה לי בניגון רק עם המידבאסים של האימג'ן בלי טוויטרים בכלל - הם מנגנים גם עוד באזור ה10K הרץ אבל באמת מ6K הרץ מתחילה נפילה חדה מאוד וברורה מאוד וגם הם כבר לא נשמעים שם ממש טוב, אני באופן אישי גילית העדפה ברורה לחתוך אותם ב6K הרץ בסלופ 6 לפחות.

אז השאלות שצריכות להיענות הן:

גם אם הרול אוף של המידבאס הוא באזור ה5-6K הרץ - מאיזו נקודה הוא כבר מתחיל לאבד היענות ישרה? לינאריות.

מאיזה נקודת חיתוך הטוויטר נשמע הכי טוב?

אתם תגלו שזה גם מאוד תלוי בתנאי ההתקנה שנתתם לרמקול, בריסון שלו וכמובן גם בשאר חלקי המערכת.

בסופו של דבר יש שני מצבים אפשריים -

האלמנטים נפגשים וחופפים בתחומי תדר ששניהם או אחד מהם לא מנגן טוב - אז ברור שעדיף ליצור בור ודווקא "לא לשמוע" חלק מהספקטרום בכדי לשמוע את כל השאר טוב ונקי, לפעמים הבור הוא לא מספיק גדול בכדי שיהיה מורגש בכלל.

והמצב השני בו יש שני אלמנטים שמסוגלים להפגש בין או זו נקודת השקה או אזור חפיפה - בתחום תדרים ששניהם מנגנים טוב ואז אפשר לקבל תוצאה נהדרת מבלי שיהיה בכלל בור תדרים.

רוב סטי שני האלמנטים שאני מכיר ממש לא עושים את זה נכון וגם אם כן, הוספת אלמנט שלישי תמיד מאפשרת ניצול יותר טוב של כל האלמנטים == הספקים יותר גבוהים.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

• חברי המעגל הראשון
פורסם
פעם אחת ושיהיה ברור, למידבאס של הדגם הספציפי של ריינבו slx165w אין קרוס לא קיים, הוא לא מגיע עם קרוס למידבאס,

הקרוס היחיד שמגיע בסט הזה הוא מיני קרוס פסיבי לטוויטר, מכיוון שאיני משתמש בטוויטר של הסט ומן הסתם גם לא בקרוס,

אז למיד באס אין שומדבר שירסן אותו חוץ מHU ו/או קרוס במגבר.

למה החלטת שדיברתי על קרוס במידבאס? דיברתי על קרוס באופן כללי (מה זה משנה איפה הוא נמצא, במגבר או בHU או במידבאס? הוא עדיין קרוס!)

• תוכן חדש...