Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

• חברי המעגל הראשון
פורסם

הפסדית פחות כי אין עליה הנחה בנוסף.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

• תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7472

• פינדר

6177

• יבגניפ

5965

• Night Driver

5073

פורסם

@Night Driver אבל התמונה יותר רחבה - אתה מייצר לעירך ערך בדרכים אחרות. למשל ארנונה לתעשיה, או שימוש בשירותי עסקים אחרים שמשלמים מיסים. אותו אדם חסר השכלה שימושית מייצר ערך קטן מאוד גם כאשר הוא עובד. וכשהוא מגדל דור חדש של בורים העסק גדל באופן מעריכי.

• אהבתי 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

נכון אבל עדיין הפסדית.

אצלהם היא יותר הפסדית גם בגלל מספר הנפשות ליחידת שטח משלם. אם חיים 7 ילדים ב 3 חדרים הם צורכים שירותים של 9 נפשות משטח משלם שבעולם החילוני מכלכל 4 נפשות.

אבל הנקודה היא שארנונה למגורים הפסדית בהגדרה.

לפני 1 דקה, sperial כתב:

@Night Driver אבל התמונה יותר רחבה - אתה מייצר לעירך ערך בדרכים אחרות. למשל ארנונה לתעשיה, או שימוש בשירותי עסקים אחרים שמשלמים מיסים. אותו אדם חסר השכלה שימושית מייצר ערך קטן מאוד גם כאשר הוא עובד. וכשהוא מגדל דור חדש של בורים העסק גדל באופן מעריכי.

זה ברור. הכסף הכי גדול לעיריות נמצא במסח ואחר כך בתעשייה.

ומסחר אצל החרדים לא חסר. גם לא איזורי תעשייה.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

אבל חלק נכבד מהמסחר הזה מתנהל בלא תשלום מיסים, ויש הרבה בניה בלתי חוקית שהשטח שלה אינו מחושב לצורכי מס.

ולמרות שהארנונה שלך הפסדית העיריה עדיין תרצה אותך כתושב, כי אתה תורם לה כלכלית, גם אם בדרכים עקיפות. וגם הצריכה שלך יותר מאוזנת - אתה צרכת חינוך עבור 2 בנות, ואפילו אם אתה תובעני (דורש חינוך איכותי יקר) אתה עדיין צורך פחות מאותה משפחה בת 7 נפשות. ולעיריה,, ובוודאי למדינה, סיכוי טוב להנות מהאזרחיות המשכילות במעגל הבא של ההכנסות וההוצאות.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 22 דקות, Night Driver כתב:

גם הארנונה למגורים שלי ושלך הפסדית.

הוא כתב מסים, לא ארנונה.

עם המסים שאתה משלם המדינה מפסידה עליך?

פורסם
לפני 37 דקות, Night Driver כתב:

כי הם לא חיילים.

אה. 

אז אם ככה, למה כל ההפגנות האלו? שיתפללו נגד הגיוס וזהו זה. לא? 

לפני 39 דקות, farkash7 כתב:

סבסוד שירותים רפואיים ל-7 ילדים.

כמו מה שכל אזרח אחר מקבל. זה לא ירד לאפס. זה לא צריך לרדת לאפס. זה צריך להיות בדיוק כמו הסיבסוד הרפואי שמקבל כל אדם אחר במדינה.

סבסוד מערכת חינוך חינם ל-7 ילדים (אגב מערכת שלא מייצרת הכנסה עתידית...)

אותו "חינם" של כל אדם אחר במדינה. עם "תשלומי רשות" וכל הדברים הטובים האלו. החינוך חינם הוא לא חינם בארץ. 

אני בספק אם המיסים שלהם כולל מע״מ יספיקו כדי שהמדינה לא תיצא מהעסק הזה בהפסד.

תוריד את הסיבסוד של כל אלו- מה התקציב שהם מקבלים היום? מליארד אחד? שניים? יותר (פלוס כספים גועליציונים)? - ותהפוך אותם גם לתקציב פנוי לשאר הצרכים של המדינה פלוס הכנסות חדשות ממיסים שקודם לא ניגבו כלל. 

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם
לפני 8 שעות, yd b-4 כתב:

חוקים נקבעים בכנסת על פי בחירת רוב הנציגים שמשקפים את הרוב בעם

אז אתה טוען שאתה דמוקרט גדול ואם תהיה ממשלה שתפסיק את כל ההטבות למגזר החרדי ותדרוש גיוס אתה תסכים לזה? 

לפני 8 שעות, yd b-4 כתב:

אתה נמצא בעולם האמיתי

בעולם האמיתי יש חוק נגד כתות וכרגע, החברה החרדית מתנהגת בדיוק כמו כת. 

פורסם
לפני 6 דקות, Supertigre כתב:

אז אתה טוען שאתה דמוקרט גדול ואם תהיה ממשלה שתפסיק את כל ההטבות למגזר החרדי ותדרוש גיוס אתה תסכים לזה? 

בא נסכם מה אני טוען פעם אחת מסודרת, עזבו את האני האישי שלי (גם ככה אני נמצא באמצע) אני מדבר כצופה מהצד.

1- מעצרים הם כלי שלא רק שלא תורם לגיוס הוא מזיק גם לגיוס. 

אגב גם בתקשורת בערוץ 12 וכאן הפרשנים חד משמעית אומרים שזה צעד שטותי וטיפשי.

2- הסדרים חברתיים זה לא המצאה חרדית, ולממשלה יש זכות לקבוע חוקים גם אם הם כוללים פטור לקבוצה מוגדרת באוכלוסיה מגיוס.

3-מעשית לא ניתן לכפות בכח גיוס.

4-כל הקשקשת ברשת הזאת על גיוס (כאילו זה פטור שנולד השנה) היא שימוש על ידי פוליטקאים בשביל להיבחר, אני כמעט יכול להתחייב שממשלת "שינוי" בנושא הזה לא תביא את השינוי המיוחל (ודאי לא בצורה המתלהמת כאן בשרשור)

לגבי סעיף 4-

פוליטיקאי, כל פוליטקאי זה בערך אותו זן של אנשים, והראיה שאין להם שום בעיה לעבור צד/צדדים אם זה מתסדר להם אלקטורלית והדוגמאות רבות מאינספור.....

אם מישהו מדמיין שממשלת שינוי "חדשה" תבזבז את האנרגיה שלה על נושא חסר תוחלת כזה במקום להתעסק "בדברים החשובים" כמו מינויים ג'ובים ושות'- הוא חי ביקום מקביל למציאות.

בדרך כלל זה נגמר בכמה צעדים בומבסטיים תקשורתית וזהו.

רוצים דוגמה? לפיד אז דחף בכל הכח והתגאה בנתוני גיוס/שירות אזרחי עצומים, זה היה אחלה באמת.

נראה לי אלפים במגזר החרדי הודו לו, גם משכורת נאה+מענק+עבודה מועדפת וגם כל זה בתור חונך בת"ת על תקן "הרשות למאבק בסמים" 

וכבונוס פטור מגיל 22 גורף -דווקא זה היה צעד יעיל למדינה בעיניי אבל זה נושא אחר, כל כך יעיל שחברי הכנסת החרדים נגדו בכל הכח.

כמו שאמרו ז"ל -נחיה ונראה:)

• רעיון גרוע 3
  • מעניין 1
פורסם

תשמע, אתה, וכנראה מרבית חבריך, חיים באיזה יקום מקביל.

תסתכל סביב. מדינת ישראל במלחמה. לא פחות מזה. ובמלחמה צריך שני דברים בכמות גדולה:

1. כוח אדם.

2. כסף.

החרדים, כקבוצה (מינוס קצת פרטים שמתנהלים אחרת), מסרבים לתרום את חלקם בשני הדברים האלה. זו משקולת שצווארה של מדינת ישראל לא יכול לשאת. לא בטווח הקצר ולא בטווח הארוך.

החרדים יהיו חייבים להתגייס ויהיו חייבים ללמוד לימודים מועילים ולעבוד. בלי זה לא החרדים ולא החילוניים יוכלו להתקיים. ואם לא יעשו את הסוויץ׳ בעצמם זה יצטרך ללכת בכוח.

• אהבתי 2
  • רעיון טוב! 1

• חברי המעגל הראשון
פורסם

לא ניתן לכפות גיוס בכח, ניתן להעניש. כמו שלא ניתן לכפות על מישהו לגשת לרשות המיסים ולשלם את החובות שלו, אפשר להוציא לו צו מעצר, לכלוא אותו, להקפיא לו חשבונות בנק, לעקל לו נכסים ורכוש וכו'. למדינה יש מונופול על אלימות.

החרדים צריכים להבין שאם הם לא רוצים לשרת בצבא, יש לזה מחיר. עד היום הם לא שילמו אותו, אבל נראה שהציבור כבר לא מוכן לקבל את זה.

• אהבתי 3

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לפני 23 דקות, yd b-4 כתב:

כבונוס פטור מגיל 22 גורף -דווקא זה היה צעד יעיל למדינה בעיניי אבל זה נושא אחר, כל כך יעיל שחברי הכנסת החרדים נגדו בכל הכח.

מקווה שלא תאשים אותי שאני מוציא דברים מהקשרם, אבל אתה אומר שלפיד טוב למדינה וחברי הכנסת החרדים לא?

אז אתה מצביע ללפיד?

פורסם
לפני 11 דקות, sperial כתב:

תסתכל סביב. מדינת ישראל במלחמה. לא פחות מזה. ובמלחמה צריך שני דברים בכמות גדולה:

1. כוח אדם.

2. כסף.

לא אכפת לו.

יש כסף. ממך.

ויש כח אדם. אתה והילדים שלך.

הוא יתרום בתפילות. תגיד תודה.

• מבאס 1
פורסם

לזה קראתי יקום מקביל. יש גבול לכמה כסף אתה ואני יכולים לשרוף על לימודי תיאוריה מלפני 2,000 שנה. אנחנו צריכים מהנדסים, אנחנו צריכים רופאים, אנחנו צריכים ארכיאולוגים. רבנים יש לנו מספיק בשביל לפזר אפילו באי פיטקיירן.

• אהבתי 2

פורסם
לפני כשעה, stx כתב:

מקווה שלא תאשים אותי שאני מוציא דברים מהקשרם, אבל אתה אומר שלפיד טוב למדינה וחברי הכנסת החרדים לא?

אז אתה מצביע ללפיד?

נניח ואני מצביע לפיד איך זה פותר לך את הבעיה?

אתה מתעקש לקחת את זה אישית, אז בכדי שתישן טוב בלילה אני לא מוגדר עריק עשיתי שירות אזרחי (אחרי שהיה לי כבר פטור אודות ללפיד) אני עובד ומשלם מיסים כנראה יותר מהייטקיסט ממוצע.

זהו פתרנו את בעיית החרדים ומדינת ישראל :) 

אשמח שהתייחסות תהיה לגופם של דברים פחות לכותב.

• תוכן חדש...