Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני שעה, yd b-4 כתב:

1- מעצרים

איך אתה יודע? לא מימשו את היכולת בהיקף הנדרש בשום שלב. 

לפני שעה, yd b-4 כתב:

2- הסדרים.. פטור לקבוצה מוגדרת באוכלוסיה מגיוס

כמובן שלא. בטח לא אם זה נאכף באמצעות חוק.

לפני שעה, yd b-4 כתב:

3-מעשית לא ניתן לכפות בכח גיוס.

כבר ענו. ע"ע אוקראינה. 

לפני שעה, yd b-4 כתב:

4-כל הקשקשת ברשת הזאת על גיוס

סליחה על הביטוי, אבל חבוב - אתה לא מחובר.

החלו לגייס בצו 8 אנשים בעלי פטור, הקלות, משפחות ומה לא. זה יתחיל לאט לאט אבל גם לחרדים יגיעו. בטוב או ברע. 

כל עוד המצב המלחמתי ימשיך ותפיסת הבטחון תתבסס על משרתי מילואים פעילים, אין ספק שזה העתיד.

וספציפית בנושא הזה, מהבור שההנהגה החרדית חופרת לעצמה יהיה מאוד קשה לצאת.

בתאריך 17.8.2022 בשעה 11:01, ישה כתב:

היום מדיין 4 פעמים בערב בפנסיה פעם ב שבוע ונזקק לזוקף נופלים הופ עוד 400 ש"ח להוצאה

לפני 5 שעות, falou כתב:

צריך לזכור שאנשים עם קטן גם משתמשים בו פחות זמן ולא אובססיביים על להחזיק אותו ביד... 

TL;DR- Turing, Lagrange, Dijkstra, Riemann

• תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7474

• פינדר

6178

• יבגניפ

5965

• Night Driver

5076

פורסם
לפני כשעה, sperial כתב:

תשמע, אתה, וכנראה מרבית חבריך, חיים באיזה יקום מקביל.

תסתכל סביב. מדינת ישראל במלחמה. לא פחות מזה. ובמלחמה צריך שני דברים בכמות גדולה:

1. כוח אדם.

2. כסף.

החרדים, כקבוצה (מינוס קצת פרטים שמתנהלים אחרת), מסרבים לתרום את חלקם בשני הדברים האלה. זו משקולת שצווארה של מדינת ישראל לא יכול לשאת. לא בטווח הקצר ולא בטווח הארוך.

החרדים יהיו חייבים להתגייס ויהיו חייבים ללמוד לימודים מועילים ולעבוד. בלי זה לא החרדים ולא החילוניים יוכלו להתקיים. ואם לא יעשו את הסוויץ׳ בעצמם זה יצטרך ללכת בכוח.

ברמת העקרון יכול להיות שאתה צודק...

מעשית יש כאן בעיה.

אני הייתי מתחיל מפתרונות כלכליים זה מה שלפיד עשה ועבד יופי מגיל 22 כל אחד יכל לעבוד בלבן ובמה שהוא רוצה. הכשרות יש בלי סוף במקצועות שמביאים גם תגמול במיסים וכלכלה (@ברווז הרעיונות שלך להסליל אנשים אוטומטית לשואבי מים אולי טוב ליצר הנקמה פחות לכלכלה)

הצבא בישראל הוא גוף חינוכי ומשכך לעולם (אלא אם כן לא יודע מה יקרה) חרדים מיינסטרים לא יתגייסו אליו.

במיוחד שהוא "מעודכן" און ליין בכל טרנד פרוגרסיבי (זה מבוצע שיטתית יופי יופי על ידי ארגוני עתירי ממון זה לא קורה סתם, יש עוד כמה קובוצות מאורגנות טוב חוץ מחרדים)

ועכשיו תפתחו ווינט בזמן שאתם תקועים בפקק ותגידו מבחינת עלות תועלת אם מעצרים חסרי תכלית (אני חשבתי שבועיים יואלי ברים מכאן 11 אומר בין 3-5 ימים!!!) שווים את הברדק הזה.

אה והמפגינים אגב ברובם המוחלט זה הפלג הירושלמי זה בכלל לא המיינסטרים החרדי,

הן אמת, את המיינסטרים מאוווודדד קשה להוציא להפגנות אבל אם זה יקרה המחאות על הרפורמה יהיו בדיחה לעומת זה.

• מצחיק 1
פורסם
לפני 8 דקות, yd b-4 כתב:

נניח ואני מצביע לפיד איך זה פותר לך את הבעיה?

אם אתה ועוד כמה מאות אלפי חרדים תצביעו למי שאשכרה פתר בעיה, אז לא יהיו יותר בעיות בישראל כי הפוליטיקאים יבינו שמי ששלח אותם לכנסת מצפה לתוצאות. כרגע ההצבעה של 90% מהישראלים היא לפי האבא, הסבא, הרב או המוצא של ההורים.

פורסם

@yd b-4 כבר נמאס לי לתת לך thumbs down. אז אוותר הפעם

שאלה לי אליך: למה שירות אזרחי ולא צבאי? כמה זמן? באיזה ארגון?

לגבי הצבא כגוף מחנך - זה היה נכון לפני 70 שנה, כשהעולים החדשים היו צריכים ללמוד עברית וישראליות. נגמר מזמן. וחבל - נראה לי שהחרדים זקוקים להרבה חינוך. ולא בצבא, אלא הרבה קודם. והדבר הראשון שהם צריכים ללמוד הוא ערבות הדדית מהי.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)

כבר נמאס לי לתת לך thumbs down. אז אוותר הפעם

קודם כל אתה יכול לחסום אותי, שנית אם יהיה ביקוש אפסיק לכתוב הודעות וזה בסדר אני לא מקבל על זה תשלום. 

ואז תוכלו לתדלק אחד את השני בכיף:)

שאלה לי אליך:

למה שירות אזרחי ולא צבאי? כי שום חרדי נורמלי לא מתגייס...זה כמו שאני אשאל אותך למה שירתת שירות צבאי מלא כרופא ולא הלכת למסלול הסדר.

כמה זמן? שנתיים

באיזה ארגון? "עיר ללא אלימות" פרוייקטים מונצפליים בדרך כלל  זה נראה לי היה ארצי- אני אישית נוער בסיכון.

פרטי אשראי לא צריך? :)

לגבי הצבא כגוף מחנך - זה היה נכון לפני 70 שנה, כשהעולים החדשים היו צריכים ללמוד עברית וישראליות. נגמר מזמן. וחבל - נראה לי שהחרדים זקוקים להרבה חינוך. ולא בצבא, אלא הרבה קודם. והדבר הראשון שהם צריכים ללמוד הוא ערבות הדדית מהי.

אתה טועה, אבל אין לי זמן להיכנס לזה. 
נשאיר את זה פתוח בכל אופן זה הסיבה המרכזית למה חרדים לא מתגייסים כל השאר חרטא.

עריכה אחרונה על ידי yd b-4
  • לא הבנתי... 1
פורסם
לפני 30 דקות, yd b-4 כתב:

במיוחד שהוא "מעודכן" און ליין בכל טרנד פרוגרסיבי

או שאתה לא יודע מה זה פרוגרסיבי או שאין לך מושג מה קורה בצבא.

לדקדקנים, זה או לוגי.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם

לה שירתי כרופא? כי זה היה המסלול שבחרתי, בהתאם לצרכי צה״ל. אה… לא 3 שנים אלא חמש. ולזה תוסיף עוד 25 שנים במילואים. יש לי שנתיים נטו בלבנון וכמובן עוד תקופות ארוכות ברמה״ג, הגדה והנגב.

למה לי ללכת למסלול הסדר? משתי סיבות: האחת היא כי אני רחוק מאוד מהדת. השניה היא שאני מאמין שאנשים בריאים צריכים לשרת שירות מלא. שירות מקוצר? שייך לחולים ונכים.

ציטוט

שום חרדי נורמלי לא מתגייס

וכי למה? אין לכן ראש, גו, ידיים ורגליים? יש בכם איזה ייחוד ואתם גיבורי על (דווקא צריך הכאלה, שייתפסו את הרחפנים בשמי לבנון),באו שסתם לא בא לכם במסגרת ההתנשאות?

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

לא ניתן לגייס בכוח?

אני התגייסתי לצבא לא כי רציתי אלא כי זה החוק. כך גם אשתי וכך גם הילדים שלנו.
לא באמת רציתי להתגייס אבל לרגע לא חשבתי שזאת באמת אופציה.

בסוף הלכתי לעתודה, שירתתי 3 שנים חובה + 3 שנים קבע + 20 שנה במילואים.

אבא שלי דווקא רצה להתגייס. הוא היה חרדי (הפתעה) שנולד בארץ אבל גר בארה"ב בגיל 18. חזר לארץ כדי להתגייס. עשה מילואים עד גיל 55.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

מוטי, מוטי, מוטי - אני לא סתם בחור אידיוטי 

פורסם
לפני 5 שעות, ברווז כתב:

מה התקציב שהם מקבלים היום? מליארד אחד? שניים? יותר (פלוס כספים גועליציונים)? - ותהפוך אותם גם לתקציב פנוי לשאר הצרכים 

אין תיאור זמין לתמונה.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם
לפני 8 דקות, yd b-4 כתב:

למה לדעתך חרדים לא מתגייסים?

מסקרן אותי מה אתה חושב.

למה אתה כל הזמן הולך סחור סחור עם ה"חבל על הזמן, חרדים לא יתגייסו"? 

אולי תסביר אתה, בתור בעל הידע שחסר לנו החילוניים, למב חרדים לא מתגייסים? 

פורסם (נערך)

הנה התאוריה שלי שקיבלה אישוש חזק באירועי היום.
כשהוכרזה הפסקת האש בין איראן לארה״ב וישראל האיראנים דרשו הפסקת אש בכל הזירות, ישראל ואמריקה אמרו שלבנון לא קשורה להסכם.
האיראנים התעקשו, ופתאום לאחר כמה ימים טראמפ הכריז על ״משא ומתן״ בין ישראל ללבנון והפסקת אש. כמה נוח...
טראמפ בעצם נתן לנתניהו סולם לרדת מהעץ ולהיכנע לדרישה האיראנית להפסקת אש בלבנון.

היום קיבלנו לכך אימות. ברגע שישראל הודיעה שהיא מחדשת את האש בדאחיה איראן הודיעה שהיא מחדשת את האש שלה.
עכשיו שוב, טראמפ ונתניהו משוחחים... מה יקרה? יכריזו על משא ומתן take 2?

כמובן שהתנהלות קצת יותר חכמה הייתה יכולה לחסוך את זה... אםצ ישראל פשוט הייתה מפציצה את האמא של הדאחיה לא טראמפ ולא ה איראנים היו יכולים להפעיל לחץ. ךא יכלו להפציץ ואז להגיד ״הנחתי״? או שמראש המטרה הייתה להזמין לחץ ולא באמת לתקוף. בשני המקרים נתניהו מתגלה באפסיותו.

עריכה אחרונה על ידי farkash7
  • אהבתי 2

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם
לפני כשעה, yd b-4 כתב:

הסיבה המרכזית למה חרדים לא מתגייסים כל השאר חרטא.

זה לא באמת מעניין אותנו מדוע חרדים לא מתגייסים, אנחנו יודעים כי אם נפסיק להם את כל ההטבות שעולות מיליארדים בשנה וניתן את זה למי שכן משרת, בסוף הם ישתלבו בחברה וגם יתגייסו מהסיבה הפשוטה שהפסקת הזרמת המיליארדים בשלל ההטבות שונות תפרק את הכת הזו שנסמכת על הכספים האלו. זה כולל גם את כל עמותות השקר של העולם החרדי שהן בסופו של דבר העלמת מס אחת גדולה, כמו חסידי גור לדוגמה מומחים בזה. 

פורסם
לפני כשעה, yd b-4 כתב:

הסיבה המרכזית למה חרדים לא מתגייסים כל השאר חרטא.

זה לא באמת מעניין אותנו מדוע חרדים לא מתגייסים, אנחנו יודעים כי אם נפסיק להם את כל ההטבות שעולות מיליארדים בשנה וניתן את זה למי שכן משרת, בסוף הם ישתלבו בחברה וגם יתגייסו מהסיבה הפשוטה שהפסקת הזרמת המיליארדים בשלל ההטבות שונות תפרק את הכת הזו שנסמכת על הכספים האלו. זה כולל גם את כל עמותות השקר של העולם החרדי שהן בסופו של דבר העלמת מס אחת גדולה, כמו חסידי גור לדוגמה מומחים בזה. 

לפני 33 דקות, farkash7 כתב:

מה יקרה? יכריזו על משא ומתן take 2?

צדקת ב-100%, טראמפ אכן הכריז עכשיו על הפסקת אש חדשה בלבנון. 

פורסם
לפני שעה, yd b-4 כתב:

מגיל 22 כל אחד יכל לעבוד בלבן ובמה שהוא רוצה. הכשרות יש בלי סוף במקצועות שמביאים גם תגמול במיסים וכלכלה

אז ישבו 4 שנים בלי לעבוד, ואז לא רק שיקבלו מה שכול אחד מקבל, אלא יקבלו אקסטרא מימון?

לפחות לחיילים משוחררים אני מעוניין לתת אקסטרא, הקריבו. מה חרדי שישב בישיבה 4 שנים הקריב?

לפני כשעה, yd b-4 כתב:

זה כמו שאני אשאל אותך למה שירתת שירות צבאי מלא כרופא ולא הלכת למסלול הסדר.

תרם בתור רופא כנראה פי כמה מחייל רגיל. 

לפני 33 דקות, farkash7 כתב:

אםצ ישראל פשוט הייתה מפציצה את האמא של הדאחיה

לא חושב שיש לזה תוכלת.

מה שכן, הוכחה מלאה שהם כן רצו מההתחלה שלבנון תיהיה בהסכם. 

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

• תוכן חדש...