Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 42 דקות, gadik6 כתב:

כן, רק שאנחנו פה לא בבית משפט או בכנסת, ונראה שאנשים פשוט אוהבים להתווכח על שטויות במקום על המהות.

זה לא נושא הדיון, מה מותר ומה אסור. מדברים פה על כך שהציבור הוא זה שבוחר את השרים, במובן מסוים, וזה לא מינוי מתוך איזו קבוצה מצומצת שאף אחד לא בחר בה.

מצטער, הלכת אפרופים שעוסקת במהות החוזה ולא במה שנכתב בו, בוטלה לאחרונה.

לפני כשעה, gadik6 כתב:

שנית, תעבור שוב על ספר החוקים - זה לגמרי בסמכות הממשלה לפטר אותה, כך שדוגמת הגננים שלך לא קשורה.

בהתאם לנוהל מסויים מאד, ש"משום מה" לא הצליחו לקיים אותו.

וה"משום מה" הזה, הוא כי האנשים השפויים שאמורים להיות בוועדה, ושאין להם אג'נדה פוליטית כלשהי, הבינו שמה שעושים ליועמ"שית זה ציד מכשפות על מלא ולא הסכימו לשתף עם זה פעולה. 

• מצחיק 1

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

• תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7465

• פינדר

6174

• יבגניפ

5964

• Night Driver

5067

פורסם
לפני כשעה, gadik6 כתב:

כמו הרבה קבוצות בחברה הישראלית. 

רק שאצל רוב האנשים ביביסט זה כינוי גנאי, ולטעון שזה סתם ביטוי זה הקטנת ראש, אז זה שאתה לא רואה בעיה בשימוש בזה זה לא מפתיע אותי. הגמל אף פעם לא רואה את הדבשת של עצמו, ככה אומרים.

רק אל תכנה אותם ככה פנים אל פנים, שמעתי שהם אלימים, ולשמאלנים יש עצמות רכות מצד שני.

אתה עושה סלט.

1. אתה משתמש בביטוי הזה גם

2. לא אמרתי שזה לא כינוי גנאי. זה בטח לא מחמאה מבחינתי, אם זה לא היה ברור.

3. נראה לי קצת נתקעת. נסה בבקשה להסביר לי בעברית עממית פשוטה מה לדעתך הבעיה שלי עם ביביסטים ולמה אני לא רואה את הדשבת של עצמי. כי זה נראה שבהתחהל ניסית לתפוס אותי בצביעות, כמקובל. ועכשיו מה הטענה שלך? שאני לא מבין שאני מדבר לא יפה? אני מבין שאני מדבר לא יפה. אני לא חושב שזה ההבדל ביני לבין הביביסטים ואני לא חושב שאני או מישהו מהצד שלי תורם משהו לשיח נעים יותר בישראל. 

4. זה יפה שתוך פחות מעמוד הגעת מטענה שאתה לא מכליל לפחות כבר שנתיים לעצמות רכות של שמאלנים. וזו גם לא הפעם הראשונה או השניה או הרביעית שאתה מתנסח ככה, רק ממה שאני קראתי. אז מה בעצם אתה רוצה? 

לפני כשעה, gadik6 כתב:

הצ'רי פיקינג שלכם מעייף.

זה נכון. אבל אני אמשיך איתו. אתה מעיר יחסית הרבה לאנשים אחרים על בעיות בהבנת הנקרא. כשאתה אומר "בהכרח" ואז משפט אחר כך מסביר שלא בהכרח, אל תבוא לאחרים בטענות על יכולות קריאה.

לפני שעתיים, David32 כתב:

זה פיצ'ר. אותו הפיצ'ר של יובל. זה לא איש קש, זאת קבוצת קש.

מה שמדהים זה שמלא אין תנאי עצירה כשמסבירים להם שלא מדובר באמת בסימטריה. פה אני אומר כבר איזה שלושה עמודים משהו אחר. וזה עדיין ממשיך.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם (נערך)
לפני 49 דקות, יבגניפ כתב:

4. זה יפה שתוך פחות מעמוד הגעת מטענה שאתה לא מכליל לפחות כבר שנתיים לעצמות רכות של שמאלנים. וזו גם לא הפעם הראשונה או השניה או הרביעית שאתה מתנסח ככה, רק ממה שאני קראתי. אז מה בעצם אתה רוצה? 

נתחיל מזה שתתווכח איתי על דברים שבאמת כתבתי, ולא על דברים שנוח לך לחשוב או לטעון שכתבתי.

כתבתי שאני לא מכנה פה אנשים בכינויי גנאי, ציטוט מדוייק - "אני, אגב, לא זוכר שהשתמשתי בכינוי גנאי פוליטי כלפי מישהו כאן, לפחות לא בשנתיים האחרונות".

להתבדח על זה שלשמאלנים יש עצמות רכות (וגם זה בתגובה לשימוש התכוף שלך במונח ביביסטים) זה לא גנאי.

וגם זה היה לפני יותר מעמוד, אבל היי, העיקר שהצלחת לתת פה בדיחה, כאילו שתוך עמוד שיניתי את דעתי, ועל הדרך להוסיף איזו בדיחת מתכנתים.

לפני שעה, פינדר כתב:

מי לשיטתך יקבע מתי הגבול החוקי נחצה?

ישנם מספר גופים - הרשות השופטת, הפרקליטות, היועץ הממשלתי, וגם המשטרה לעיתים.

עכשיו שאלת המשך, ברשותך - מי לשיטתך יקבע אם היועצת המשפטית, למשל, חצתה את הגבול החוקי?   מי אמור "להחליט" לפתוח נגדה בחקירה, בהנחה ויש חשד שהגבול החוקי אכן נחצה?

עריכה אחרונה על ידי gadik6
  • רעיון טוב! 1

פורסם
לפני 5 דקות, gadik6 כתב:

להתבדח על זה שלשמאלנים יש עצמות רכות

קח תרגיל מחשבה. 

אם מישהו אחר היה אומר את המשפט הזה, האם הייתה סערה כלשהי? 

נניח אם מישהו מהליכוד היה אמור את זה. 

אם מישהו מהדמוקרטים היה אומר את זה. 

אם ליברמן היה אומר את זה. 

אם גנץ, אם לפיד, אם בנט, אם סמוטריץ', אם אייזנקוט. 

אם התשובה שלך, לגבי אחד מהם (מספיק לגבי אחד) היא- שכן, היו קריאות לחקירה כאן ועכשיו, סימן שמה שאמרת מאד לא מקובל. והתירוץ של בדיחה לא יעבור טוב. 

וכן, לפחות אחד מהם היה קופץ וצועק שצריך לחקור את זה, אז כן, אמרת פה משהו מאד לא טוב.

פורסם (נערך)
לפני 13 דקות, gadik6 כתב:

אתה רוצה להגדיר מחדש את המושג של משפטים ושלטון החוק?

הרשות השופטת == שופטים

הפרקליטות, היועץ והמשטרה הם לא גופים שמוסמכים לקבוע אם מעשה הוא חוקי או לא. הם יכולים להעריך. ההחלטה הסופית היא בבית המשפט. מה אמור לקרות כשיהיו בינהם חילוקי דעות?

עכשיו שאלת המשך,

קצת מוקדם לשאלת המשך, כי התשובה שלך לסעיף הקודם היא חרטוט.

מי לשיטתך יקבע אם היועצת המשפטית, למשל, חצתה את הגבול החוקי?   מי אמור "להחליט" לפתוח נגדה בחקירה, בהנחה ויש חשד שהגבול החוקי אכן נחצה?

במישור הפלילי היא יכולה להיחקר כמו כל אדם.

במישור המקצועי חוות הדעת שלה מגיעות בסוף להכרעה בבית המשפט העליון.

עריכה אחרונה על ידי פינדר

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
לפני שעה, gadik6 כתב:

כן, רק שאנחנו פה לא בבית משפט או בכנסת, ונראה שאנשים פשוט אוהבים להתווכח על שטויות במקום על המהות.

הדיון הוא על היותם של שרים גם "נבחרי ציבור", שזה המצב ברובם המוחלט של המקרים ב-20 שנה האחרונות.

לצעוק שזה לא ככה, בגלל שיש דוגמה אחת מתוך 150 שרים זה לא רציני, ומי שקורא את כל הפסקה, מבין את הכוונה שלי, למרות ה"סתירה".

מבינים טוב מאוד. פלטת שטות ואתה מנסה להצטדק. אפילו כתבת במקום אחר שכדי להיות נורווגיים הם צריכים להיבחר (שזה נכון) אבל ברגע שהתפטרו מהכנסת הם כבר לא נבחרי ציבור.

ואם אתה מתעקש אז ככה מהזיכרון היה גם את איוב קרא ואפילו ביבי בכבודו ובעצמו בממשלת שרון.

לפני שעתיים, gadik6 כתב:

הם נבחרו על ידי הציבור לכנסת. זה שהם החליטו "לפרוש" כדי להכניס עוד מישהו, לא משנה את העובדה הזאת.

לכן, רון דרמר זה הדוגמה היחידה מאז 2005.

ואני מצטט אותך פה כי איוב קרא היה בסביבות 2015 אם אני זוכר נכון.

לפני שעה, gadik6 כתב:

מדברים פה על כך שהציבור הוא זה שבוחר את השרים, במובן מסוים, וזה לא מינוי מתוך איזו קבוצה מצומצת שאף אחד לא בחר בה.

זה מינוי של ראש הממשלה בלי קשר אם נבחרו. אם זה היה לפי רצון הציבור אז אי זה שאנשים שהיו גבוה ברשימות ובפריימריז לא קיבלו תפקידים או שקיבלו תפקידים זוטרים?

והמינוי הוא לא מקבוצה מצומצמת אלא ממי שראש הממשלה ירצה.

לפני 22 דקות, gadik6 כתב:

עכשיו שאלת המשך, ברשותך - מי לשיטתך יקבע אם היועצת המשפטית, למשל, חצתה את הגבול החוקי?   מי אמור "להחליט" לפתוח נגדה בחקירה, בהנחה ויש חשד שהגבול החוקי אכן נחצה?

מבקר המדינה למשל?

• רעיון טוב! 1

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
לפני 23 דקות, gadik6 כתב:

להתבדח על זה שלשמאלנים יש עצמות רכות (וגם זה בתגובה לשימוש התכוף שלך במונח ביביסטים) זה לא גנאי.

לקרוא למישהו סוי בוי זה לא גנאי אבל ביביסט כן?

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם
לפני 8 דקות, Night Driver כתב:

והמינוי הוא לא מקבוצה מצומצמת אלא ממי שראש הממשלה ירצה.

*"רעייתי" והילד"ז, תאכל'ס. 

פורסם

יש בדמוקרטיה הישראלית הרבה עיוותים.

כל עוד אין בחירה ישירה לחברות לכנסת, הקשר בין שר לנבחר ציבור הוא רופף. 

ההשפעה של הציבור משנית ועקיפה. 

דוגמא, אני נניח מצביע לליכוד כדי שחמשת הממוקמים בטופ בפריימריז יקבלו תפקידי שרים בכירים, ובסוף אני מקבל כשר ח"כ ממפלגה אחרת שקיבלה 6 מנדטים, או למשל שריון של איזה מלקקת למקום ה 15.

רק ציבור קטן מאוד שלם עם מינויים כאלו וזה עיוות מהותי בשיטה שלנו. 

להשכרה: חתימה בפורום הרכב המוביל בישראל!

פורסם (נערך)
לפני 44 דקות, פינדר כתב:

קצת מוקדם לשאלת המשך, כי התשובה שלך לסעיף הקודם היא חרטוט.

אין לי באמת טעם להתווכח עם מישהו שלא יודע מה הוא כותב, ואז עוד קורא לתשובות של אחרים חרטוט.

שאלת "מי לשיטתך יקבע מתי הגבול החוקי נחצה?"   אז התשובה היא שמספר גופים יכולים לקבוע את זה.

אתה טוען שהמשטרה "לא מוסמכת לקבוע אם מעשה הוא חוקי או לא"?   אז איך אתה מקבל דוחות מהירות, בגלל שעברת על החוק?   כנ"ל, למשל, לגבי דוחות פיקוח עירוני.

כנ"ל לגבי פרקליטות המדינה - היא שמחליטה להגיש כתב אישום, במקרה של הפרת החוק. וכנ"ל לגבי היועץ המשפטי.

אם רצית תשובה שכוללת רק את "בית המשפט", אז היית צריך לדייק את השאלה שלך. אין חולק שבית המשפט הוא הפוסק האחרון, או הערכאה העליונה (בית משפט עליון/בג"צ), רק שזה לא מה ששאלת.

לפני 44 דקות, פינדר כתב:

במישור הפלילי היא יכולה להיחקר כמו כל אדם.

כמובן שהיא יכולה, רק מי בדיוק אמור להחליט על חקירה שלה?

לפני 40 דקות, Night Driver כתב:

תה מתעקש אז ככה מהזיכרון היה גם את איוב קרא ואפילו ביבי בכבודו ובעצמו בממשלת שרון.

ואני מצטט אותך פה כי איוב קרא היה בסביבות 2015 אם אני זוכר נכון.

טעית, בשניהם. יש דבר כזה גוגל. שם אתה לא צריך להשתמש בזכרון.

נתניהו היה שר אוצר אחרי שנבחר לכנסת תחת מפלגת הליכוד (מקום 2 ברשימה, אחרי שרון).

קרא - נבחר לכנסת תחת רשימת הליכוד בשנת 2015.

פורסם
לפני 11 דקות, gadik6 כתב:

אתה טוען שהמשטרה "לא מוסמכת לקבוע אם מעשה הוא חוקי או לא"?   אז איך אתה מקבל דוחות מהירות, בגלל שעברת על החוק?   כנ"ל, למשל, לגבי דוחות פיקוח עירוני.

משום מה, הייתי בטוח שאתה זה הבחור שהתלונן לפני שני עמודים שמצטטים רק חלק ראשון של המשפט, מתעלמים מהשאר ומתקטננים איתו על הגדרות.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
לפני 59 דקות, gadik6 כתב:

נתחיל מזה שתתווכח איתי על דברים שבאמת כתבתי, ולא על דברים שנוח לך לחשוב או לטעון שכתבתי.

כתבתי שאני לא מכנה פה אנשים בכינויי גנאי, ציטוט מדוייק - "אני, אגב, לא זוכר שהשתמשתי בכינוי גנאי פוליטי כלפי מישהו כאן, לפחות לא בשנתיים האחרונות".

וגם זה היה לפני יותר מעמוד, אבל היי, העיקר שהצלחת לתת פה בדיחה, כאילו שתוך עמוד שיניתי את דעתי, ועל הדרך להוסיף איזו בדיחת מתכנתים.

אני לא מתווכח על דברים שנוח לי לחשוב או לטעון שכתבת. אני מתווכח על מה שכתבת.

הטענה שלך היא שאתה לא משתמש בכינויי גנאי. קודם כל, המילה ביביסט מופיע בתגובות שלך די הרבה. למה? הרי זה מעליב. או שזה כמו הN word? מותר לך כל עוד אתה אחד כזה? מילא זה, הבדיחה על העצמות הרכות של השמאלנים מצטרפת למגוון של בדיחות דומות שזרקת לאוויר רק לאחרונה (היה איזה משהו על חלב שנעזרתי בחבר פורום אחר כדי להבין). וכמובן גם בלי זה, אתה כותב בהמון הכללות על שמאלנים או מי שנתפס בעינך ככזה, ובהתאם גם השימוש התדיר ברבים. 

אני לא מחפש לתת בדיחה כאילו שתוך עמוד שינית את דעתך, כי לפחות בהקשר הזה, אני לא חושב ששינית אותה. אסביר: אתה אדם מאוד מבוסס סטראוטיפים. כמעט 100% מהפוסטים שלך שאני קורא מבוססים  על זה. אני אישית חושב שסטראוטיפים לפעמים מחוברים למציאות ולפעמים לא. וגם לא נגד שימוש גורף בהם. מפה זה מתחלק לשניים. קודם כל, התחושה שלך כאילו הסטראוטיפים שלך הם לא פוגענים כי זה כאילו בדיחה או אתה לא משתמש במושגים כמו "קפלניסט" היא שלך. שזה בעצם הטענה שטענת מולי רק לצד השני. בפועל אני לא חושב שיש הבדל מהותי בין לתאר מישהו כביביסט (כלומר בונה את תפיסת העולם שלו לפי מה שביבי אומר אם הוא טוב או לא) לבין להגיד את ההפך המדויק על הצד השני ("אין לכם שום דבר חוץ מרק לא ביבי או הפוך ממה שביבי אמר"). 

עכשיו החלק השני. זה בסדר אם גם לא איכפת לך, כמו שלי לא איכפת להשתמש במילה ביביסט, למרות שאני יודע שזה פוגע בך (ומשום מה נראה שחשבת שאני לא מודע לזה). זה החיים. השיחה המרתקת הזו החלה, אני מזכיר, כשwaterman הציע לנו להיות יותר עדינים עם מי שמייצג את הצד השני. אז אם לסכם אותם, אנחנו לא נחמדים. אני גם לא חושב שזה הדבר הכי חשוב בעולם. והבעיה עם הביביזם היא לא שאנשים הם נחמדים או לא, אלא שהמציאות שלהם מוכתבת לחלוטין על ידי מה שנתניהו מתווך להם. וזו, כמובן שכבר כתבתי גם, כמובן הבעיה עם הרלביזם הקיצוני. אבל אני חוזר על עצמי.

• רעיון טוב! 1
תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם
לפני 15 דקות, gadik6 כתב:

אין לי באמת טעם להתווכח עם מישהו שלא יודע מה הוא כותב, ואז עוד קורא לתשובות של אחרים חרטוט.

אז למה ענית כמו שענית? גם לו אין טעם להתווכח עם אחד כזה.

שאלת "מי לשיטתך יקבע מתי הגבול החוקי נחצה?"   אז התשובה היא שמספר גופים יכולים לקבוע את זה.

ולא ענית לו. וגם התעלמת באלגנטיות, מהמילה- "לשיטתך". 

כמובן שהיא יכולה, רק מי בדיוק אמור להחליט על חקירה שלה?

יש לזה מנגנון בחוק.

פורסם (נערך)

לפני 42 דקות, יבגניפ כתב:

הטענה שלך היא שאתה לא משתמש בכינויי גנאי. קודם כל, המילה ביביסט מופיע בתגובות שלך די הרבה. למה? הרי זה מעליב. או שזה כמו הN word? מותר לך כל עוד אתה אחד כזה?

באמת צריך להסביר לך בבדידים?   זה לא רק מה אתה אומר, אלא באיזה הקשר.

כשאני אומר "ביביסטים", זה במקום לכתוב כל פעם "הקבוצה/האנשים שאתם מכנים ביביסטים". זה לא נועד כדי לעקוץ או להעליב, אלא כהתייחסות לקבוצה שמדברים עליה כאן. 

כשאחרים, כולל אותך, משתמשים פה בביטוי, זה לרוב מגיע בקונוטציה שלילית, או כלעג.

אתה אדם מאוד מבוסס סטראוטיפים.

כמובן, ואז כמה שורות אחרי:

והבעיה עם הביביזם היא לא שאנשים הם נחמדים או לא, אלא שהמציאות שלהם מוכתבת לחלוטין על ידי מה שנתניהו מתווך להם

כמו שאמרתי - הגמל לא רואה את הדבשת. ברגע שאני כותב משהו על קבוצה, זה מבוסס סטריאוטיפים, אבל ברגע שאתה כותב משהו, אז זה מבוסס תצפית מדעית או "נתונים", נכון?

פורסם

הממממ. מחשבה. 

סוף דצמבר- חנדלה הבטיחו שאוטוטו יחשפו פרטים הקושרים את נתניהו לקטארגייט. 

תחילת ינואר- מהומת אלוהים פורצת באיראן, האינטרנט מנותק. 

Pin by Natasha on memes | Coincidences, Memes, Funny relatable memes

:rofl:

סתם מחשבה שעברה לי בראש... 

• תוכן חדש...