Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני שעתיים, Night Driver כתב:

זה מופעל אוטומטית אם אתה מגיב פה.

ברוך הבא להתראות על השרשור.

ברור לי שזה אוטומטית, זה הדיפולט. 

רק לא ברור למה צריך התראות לשרשור שמתעדכן על בסיס דקותי, שממילא אתה מסתובב בו כל הזמן. 

התראות זה הגיוני עבור נושאים שאני פותח, כי אני צריך עזרה במשהו, או כי נפלתי על שרשור שיכול לעזור לי בנושא דומה. פוליטי? יש מספיק מזה גם בלע התראות. 

אבל מה אני מבין. 

• תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7472

• פינדר

6177

• יבגניפ

5965

• Night Driver

5073

פורסם

ההתראות זה נוח. כשאתה נכנס לאתר אתה רואה בקליק אחד כל מה שהתעדכן.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
לפני 10 שעות, ברווז כתב:

אני רק שאלה. 

יש חשד שהטלפון של הפצ"רית הושלך לים. 

מתנדבים, נשמות טובות, שלל אנשים ישרים ואידיאולוגים באו לעזור בחיפושים עם גלאי מתכות ובלגאן שלם

תקראו לי אדיוט, אבל אני רוצה לחיות במדינת חוק. כן, חוק אחד. יחיד. לכולם. שווה בשווה. 

לא חוק אחד לחלק מהעם וחוק שממציאים ומשנים ומעדכנים ותופרים בהתאם לעבריין שעבר על החוק.

אותו הדבר לגבי אכיפה. 

ועכשיו, חדא"עש.

image.thumb.png.0e47db4f5e7ff9ec825436bb787f9ef6.png

צוותים של זק"א.

מחפשים סלולרי שהושלך כנראה לים. 

זק"א. ראשי תיבות של "זיהוי קורבנות אסון", זק"א. 

בהתאם לעבריין, כפי הנראה, גם רמת החיפושים אחרי המכשיר. 

הלכתי להקיא מהמדינה הזו, תיכף אשוב. 

• אהבתי 1
  • מבאס 1

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם (נערך)

אם להתעלם שניה מפרשת שדה תימן ולהתייחס להתנהלות של הפצ"רית - מדובר בסמכות המשפטית (?) העליונה בצה"ל. אדם שהוא דרגה אחת מתחת לרמטכ"ל.

זה אדם שעומד בראש היחידה שאחראית על "הטמעת שלטון החוק בצה"ל". והאדם הזה מתנהל כמו אחרון הפושעים - משקר לבית המשפט ולממונים, מזייף ומשבש חקירות, מעלים ראיות, ועוד ועוד.

אז אחרי שנתתם לזה לשקוע, כדאי להבין דבר פשוט - מי שמקווה שהשופטים או הפרקליטים "יצילו" אותו מפוליטיקאים מושחתים, צפויה לו אכזבה. מערכת המשפט, הפרקליטות, המשטרה, כולם מושחתים ו"עבריינים" לא פחות. אפילו השב"כ ומערכת הבטחון הראו את הצד האמיתי שלהם בתקופה האחרונה.

ויש עוד הבדל אחד - אם פוליטיקאי סרח, רוב הסיכויים שזה יתגלה בבוא העת. פוליטיקאי הוא דמות ציבורית, והוא נתון לביקורת, הן של הציבור, והן של רשויות החוק והמשפט השונות.

לעומת זאת, אם פרקליט בכיר, או שופט, או סגן ראש השב"כ לדוגמה, סרחו, יש סיכוי שאף אחד לא ידע על כך לעולם, פרט לקומץ מצומצם (כמו במקרה הפצ"רית - אם לא הפקודה שלה שהתחילה לזמר במקרה, אף אחד לא היה מגלה את זה לעולם כנראה).

עריכה אחרונה על ידי gadik6
  • רעיון גרוע 1
  • מצחיק 1
  • רעיון טוב! 1

פורסם

לא מסכים עם הסייפא של דבריך.

פרקליט מגיע בסופו של דבר לבית משפט שמהווה מעין בקרה סופית לעבודתו. יש את מבקר המדינה, מבקר בתי המשפט וצוותים גדולים מאוד שעובדים ויכולים להציף את המקרה (גם כאן אותה אחת שנכשלה בפוליגרף יכלה לא לבוא לבדיקה, לסרב לענות על שאלות או לשמור על זכות השתיקה. כמו שזה נראה היא ניצלה הזדמנות לחשוף את הכל).

ולגבי פוליטיקאים המציאות מראה אחרת. כמות הפוליטיקאים שמצאים בשלב הרבה יותר מתקדם משפטית מהפצרית הוא אדיר ומדובר החל מראש ממשלה, דרך השרים ועד לחברי כנסת זוטרים ועוזריהם.

ולפני שאתה קופץ עם אחד שומר על השני זה נכון לכל מושחת שעושה דילים. ע"ע הליכודניקים וההסתדרות.

הדרך להילחם בזה היא להגביל כהונה, להוציא בעלי תפקידים לחופשה תקופתית ארוכה שבה ימונה ממלא מקום מבחוץ ועד כל מיני דרכים יצירתיות יותר או פחות.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

פורסם (נערך)
לפני 15 דקות, gadik6 כתב:

כולם מושחתים

אם כולם מושחתים, אז המצב אבוד. וזה די קרוב למה שאני טוען כבר שנים.

ואם לדקדק, אני לא טוען שכולם מושחתים, אלא שהנורמות הציבוריות הידרדרו לרמות ששחיתות רגילה כבר לא מפתיעה אותנו. איך אמר לי חבר לעבודה כשדיברנו על שיטת היהלומים של מירי רגב? כולם גנבים, אז עדיף שהגנבים יהיו מהימין.

יש פה מישהו שנשמטה לו הלסת מתדהמה, על הפרשה האחרונה בהסתדרות והליכוד?

כבר שנים שפרשה רודפת פרשה, עבריין שישב בכלא הוא עדיין אחד האנשים החזקים בממשלה. ראש ממשלה שיש לו מספיק פרשיות שעל כל אחת מהן עפים מהמרחב הציבורי במדינת חוק, ממשיך לצפצף על כולם יחד עם המשפחה המופרעת שלו. הממשלה היא בפועל גוף לסידור עבודה ועסקים למקורבים. המשטרה תחת פיקוד של לקקנים חסרי יכולת. וגם בתי המשפט קורסים לאט לאט.

בקיצור, קשה לי להאמין שאפשר לשקם וגם אם כן, זה יקח הרבה שנים.

עריכה אחרונה על ידי פינדר
  • אהבתי 2

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם (נערך)
לפני 9 דקות, Night Driver כתב:

לא מסכים עם הסייפא של דבריך.

פרקליט מגיע בסופו של דבר לבית משפט שמהווה מעין בקרה סופית לעבודתו. יש את מבקר המדינה, מבקר בתי המשפט וצוותים גדולים מאוד שעובדים ויכולים להציף את המקרה (גם כאן אותה אחת שנכשלה בפוליגרף יכלה לא לבוא לבדיקה, לסרב לענות על שאלות או לשמור על זכות השתיקה. כמו שזה נראה היא ניצלה הזדמנות לחשוף את הכל).

ולגבי פוליטיקאים המציאות מראה אחרת. כמות הפוליטיקאים שמצאים בשלב הרבה יותר מתקדם משפטית מהפצרית הוא אדיר ומדובר החל מראש ממשלה, דרך השרים ועד לחברי כנסת זוטרים ועוזריהם.

ולפני שאתה קופץ עם אחד שומר על השני זה נכון לכל מושחת שעושה דילים. ע"ע הליכודניקים וההסתדרות.

הדרך להילחם בזה היא להגביל כהונה, להוציא בעלי תפקידים לחופשה תקופתית ארוכה שבה ימונה ממלא מקום מבחוץ ועד כל מיני דרכים יצירתיות יותר או פחות.

זה שפוליטיקאים נמצאים בשלב הרבה יותר מתקדם משפטית זה בדיוק תומך בטענה שלי - פוליטקאי שסרח, יגיע לבית משפט, ברובם של המקרים. וגם פוליטקאי שלא סרח, אבל רוצים לתפור לו תיק, לכאורה.

ופרקליט מגיע לבית משפט?   הצחקת אותי. הפרשה הזאת נשמרה בסוד מעל לשנה. איזה ביקורת, איזה בית משפט ואיזה נעליים. אפילו היועצת המשפטית הגנה על פרקליטה עבריינית, לכאורה. אז אל תדבר איתי על "בקרה" של עבודת הפרקליטים.

הם הגישו תצהירים שקריים לבית המשפט, ניהלו חקירות פיקטיביות, וזה בפרשה שקיבלה חשיפה עצומה, ולמרות כל זאת, במשך מעל לשנה אף אחד, לא בית משפט, לא מבקר מדינה, לא שום צוות אחר, אף אחד לא "גילה" שצמרת הפרקליטות הצבאית מנהלת קנוניה.

הפרשה התפוצצה ממש במקרה, כי אחת העובדות "פתחה". אם היא הייתה שוקטת, כנראה שלעולם לא היינו יודעים על זה.

עריכה אחרונה על ידי gadik6
  • אהבתי 1
  • רעיון גרוע 1
  • רעיון טוב! 1

פורסם
לפני 3 דקות, gadik6 כתב:

זה שפוליטיקאים נמצאים בשלב הרבה יותר מתקדם משפטית זה בדיוק תומך בטענה שלי - פוליטקאי שסרח, יגיע לבית משפט, ברובם של המקרים. וגם פוליטקאי שלא סרח, אבל רוצים לתפור לו תיק, לכאורה.

הם פשוט התחילו הרבה קודם. תראה כמה זמן ביטן מסתובב חופשי כאילו כלום, ביבי, מאי גולן, רגב והרבים ולא טובים אחרים.

לפני 3 דקות, gadik6 כתב:

ופרקליט מגיע לבית משפט?   הצחקת אותי. הפרשה הזאת נשמרה בסוד מעל לשנה. איזה ביקורת, איזה בית משפט ואיזה נעליים. אפילו היועצת המשפטית הגנה על פרקליטה עבריינית, לכאורה. אז אל תדבר איתי על "בקרה" של עבודת הפרקליטים.

היועמשית לא הגנה ולא לא הגנה כי פשוט אין לה שום כלים במערכת הצבאית. היועמשית היא גם לא גוף חוקר.

לפני 3 דקות, gadik6 כתב:

הם הגישו תצהירים שקריים לבית המשפט, ניהלו חקירות פיקטיביות, וזה בפרשה שקיבלה חשיפה עצומה, ולמרות כל זאת, במשך מעל לשנה אף אחד, לא בית משפט, לא מבקר מדינה, לא שום צוות אחר, אף אחד לא "גילה" שצמרת הפרקליטות הצבאית מנהלת קנוניה.

שוב, מערכת עצמאית שאין כניסה אליה מבחוץ. אתה יכול להגיד שזה פסול (ומצד אחד זה באמת פסוך אבל מצד שני זו מערכת מאוד מסווגת) אבל גם אז האצבע היא לא לפרקליטים אלא לממשלה והכנסת שקבעו את זה.

לפני 3 דקות, gadik6 כתב:

הפרשה התפוצצה ממש במקרה, כי אחת העובדות "פתחה". אם היא הייתה שוקטת, כנראה שלעולם לא היינו יודעים על זה.

וזה מה שאמרתי. במערכות גדולות יש את זה שיפתח כי הוא לא יהיה הפראייר שישלם על משהו שלא נוגע לו.

• רעיון טוב! 1

פורסם
לפני 7 דקות, gadik6 כתב:

זה אדם שעומד בראש היחידה שאחראית על "הטמעת שלטון החוק בצה"ל". והאדם הזה מתנהל כמו אחרון הפושעים - משקר לבית המשפט ולממונים, מזייף ומשבש חקירות, מעלים ראיות, ועוד ועוד.

אז אחרי שנתתם לזה לשקוע, כדאי להבין דבר פשוט - מי שמקווה שהשופטים או הפרקליטים "יצילו" אותו מפוליטיקאים מושחתים, צפויה לו אכזבה. מערכת המשפט, הפרקליטות, המשטרה, כולם מושחתים ו"עבריינים" לא פחות. אפילו השב"כ ומערכת הבטחון הראו את הצד האמיתי שלהם בתקופה האחרונה.

אני מקווה שייעשה משפט צדק. זה כל מה שאני רוצה. 

גם לפצ"רית, גם לנתניהו. גם לאוריך, גם למצית הפחים בהפגנה, גם לאלו ששיגרו 

כן, שמעת אותי. 

אני מקווה שכל עבריין או חשוד יקבל משפט צדק. זה הדבר האחד שחשוב לי. 

התוצאות של המשפט, יש לי רצונות אישיים לגביהם- אבל כל עוד המשפט יהיה משפט צדק, אסכים לחיות עם כל תוצאה שתתקבל. לא אוכל להסכים לחיות עם משפט שאיננו משפט צדק. 

לפני 7 דקות, gadik6 כתב:

ויש עוד הבדל אחד - אם פוליטיקאי סרח, רוב הסיכויים שזה יתגלה בבוא העת.

אוקי. התגלה. 

נו? ו? משהו זז עם זה ברוב המקרים?...

בכנות, כן, הרבה מהפוליטיקאים שסרחו קיבלו ג'ובים ושריון לליכוד. 

תיק פלילי זה סוג של דרישת סף לשם. 

והממשלה עוד קיימת, אחרי המחדל שהיא גרמה לו. עם כל העבריינים בפנים. אפילו לא חושבים על להתפטר או לקחת אחריות כלשהי. זה כולם אשמים חוץ מהם, לשיטתם. 

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

פורסם
לפני 7 שעות, avi 1234 כתב:

הבעיה שלך שאתה מתייחס לביבי כמלך...

זה בדיוק היחס של כל הביביסטים כאילו מדובר במשפחת מלוכה..

המעשה שלא היה לא נתפס כלגיטימי, אבל ישנם דרכים לטפל בו ללא שחיילי צהל או סתם אזרחים יפחדו להסתובב בעולם.

בשביל זה יש משטרה צבאית ופרקליטות. המערכת שביבי ושותפיו מנסים לרסק היא זו שהגנה עד לא מזמן על חיילי צה"ל בעולם. היום דווקא הממשלה שלו מסכנת את החיילים והאזרחים שלנו בחו"ל.

ולהאמין למחבל לפני חייל מילואים ובכלל לשדל מחבל להתלונן כנגד חייל זה פשע מוסרי וערכי, לא פחות מהמעשה של החייל אם בכלל היה.

כתב אישום מבוסס על דוח רפואי ותיעוד ממצלמות לא על תלונות של המחבל.

לפני שעתיים, יובל .מ. כתב:

כן, חד וחלק.

זה בדיוק הנורמות המקולקלות במדינה שעליה חוגגים כל "שומרי הסף" שלכם.

דג מסריח מהראש, תזכירו לי מי בדיוק היה בראש ב־15 השנים האחרונות?

מה שאומרים בחדר חקירות בשעה 2 מתומלל על ידי חברים שלהם בשעה 8 במהדורה.

ומה שנאמר בקבינט יוצא החוצה בשידור ישיר או כמה דקות אחרי.

אם להתייחס לתוכן ההדלפה כי היא כבר בחוץ - התנהגות עבריינית, בדיוק כמו ביבי. האנשים הכי חזקים במדינה "לא זוכרים", שיישרפו.

כל לא זוכר שנאמר צריך לתת למי שאומר אותו שנתיים בכלא.

ביבי אמר "לא זוכר" בערך 1,800 פעם בחקירות. כמה מעצורי עולם זה יוצא?

לפני שעה, יובל .מ. כתב:

"שומרי סף".

מיבגני זרובינסקי:

לא פלא שהבאת דווקא אותו, גם בן גביר מקבל החלטות כשציוציו של זרובינסקי הם אחד השיקולים.

לפני שעה, יובל .מ. כתב:

אתם יושבים? אני ממליץ בחום.

מציין מראש שאני לא חושב שיש כאן קשר כלשהו לבעיות הזיכרון של הפצרית או אף רומז לכך - זה פשוט צירוף מקרים מדהים.

לפני כמה ימים הפצרית שכרה עורך דין שייצג אותה בחקירה הצפויה. עו"ד דורי קלגסבלד. "שכרה" זו אולי לא המילה הנכונה - הסנגוריה הצבאית משלמת לו, אבל זה לא הנושא כרגע.

בקיצור, עו"ד דורי הזה, ב-2006 היה מעורב בתאונת דרכים קטלנית שבה נהרגו יבגניה וקסלר בת ה-23 ובנה ארתור בן ה-6.

ו.... בחקירת המשטרה, קלגסבלד, שכבר היה עורך דין, טען שהוא לא זוכר דבר ואינו מסוגל לשחזר את מעשיו בשעת התאונה.

קלגסבלד שנהג בג'יפ לא קטן אמר ששתה כוסית יין אחת לפני האירוע, אבל כאמור לא זוכר כלום מהתאונה.

לפני המשפט, וכנראה במיוחד בעקבות הודעת המשטרה ההמהירה ש"רישיונו ישלל לשלושה חודשים כמו בכל תאונת דרכים אחרת" - הציבור כבר הבין לאן זה הולך והיתה מחאה ציבורית שקראה לענישה מחמירה.

אבל אז אנשים התחרפנו שלא רק שהם כנראה לא מזיזים לאף אחד - אלא גם בכירים במדינה, כולל שופטת העליון מרים נאור, הביעו תמיכה פומבית(!) בקלגסבלד!

בסוף בדיקה שנערכה לו ארבע שעות(!) לאחר מכן קבעה שלא היה שיכור (לא ברור איך, מוזר, כולה כמה שעות עברו) - וגם היתה ביקורת שמחשב הרכב שלו לא  נבדק על ידי המשטרה וגם המשטרה "התקשתה" לקבוע באיזו מהירות נסע וכו'.

קיצר, נשפט ל-15 חודשים, ולאחר 8 חודשים השתחרר.

זהו, המשך יום טוב לכולם.
זזתי לאמן את הזיכרון שלי, טירוף מה שקורה בחוץ.

מה הקשר ל"שומרי סף"? היא שכרה עורך דין מקצועי שייצג בעבר את אהוד ברק, שאול מופז, אריאל שרון, בנימין נתניהו ויואב גלנט. הוא אולי מיץ של הזבל, אבל כנראה מכיר את העבודה.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 8 שעות, avi 1234 כתב:

המעשה שלא היה לא נתפס כלגיטימי, אבל ישנם דרכים לטפל בו ללא שחיילי צהל או סתם אזרחים יפחדו להסתובב בעולם.

המעשה מצולם והוגש כתב אישום. 

ולהאמין למחבל לפני חייל מילואים ובכלל לשדל מחבל להתלונן כנגד חייל זה פשע מוסרי וערכי, לא פחות מהמעשה של החייל אם בכלל היה.

אין פה שאלה של אמונה אלא של מצלמות אבטחה ודוח רפואי.

הליקוי המוסרי של הפרקליטה היא בדיוק הליקוי המוסרי שלך - שבודאי סביר שהערסים - שבמילואים לשמור על התתי אדם האלה יאנסו אותם. הליקוי המוסרי הנ"ל מוכח בעבירות החמורות לדרגתה שהיא ביצעה.

אלה שני ליקויים מוסריים נפרדים. הם לקויים מוסרית עם האלימות המיותרת שהפעילו והיא עם ההתנהלות העביינית שלה.

ובכלל למה הם שיחררו את המחבל לפני כמה שבועות?! כעת בכלל לא ניתן להאשים אותם.

אתה חי בעולם מדומין שביבי מלך ויש לו שפחות... ולא היא - אנשים רואים אותך את שקמה ואת מציתי הפחים ולא מוכנים להזדהות עם הדבר הרקוב הזה.

כי הוא לא מחבל ומי שהחליט זה הדרג הפוליטי.

עכשיו נשאר לחשוב מה היה לדרג הפוליטי להסתיר כשבחר לשחרר אותו.

• אהבתי 1
  • מעניין 1
  • רעיון טוב! 2

פורסם
לפני 3 דקות, mikyl כתב:

בשביל זה יש משטרה צבאית ופרקליטות. המערכת שביבי ושותפיו מנסים לרסק

כבר כמה שנים טובות, אגב, 

לפני 3 דקות, mikyl כתב:

היא זו שהגנה עד לא מזמן על חיילי צה"ל בעולם. היום דווקא הממשלה שלו מסכנת את החיילים והאזרחים שלנו בחו"ל.

כתב אישום מבוסס על דוח רפואי ותיעוד ממצלמות לא על תלונות של המחבל.

לגמרי. 

משום מה, כולם בוכים על "עלילות דם", על "עלילה" כלשהי, אבל מתעלמים באלגנטיות מזה שיש הוכחות. ואפילו רציניות למדי. 

עד כמה רציניות? זה לאנשי המקצוע (עו"ד וכו) לראות ולהשתמש בזה כראיות. אין פה עלילה. יש פה עבירה, שניתן לדעתי להוכיח שאכן קרתה. 

זה פשוט הודלף החוצה. זו לא עלילה.

[ביביסטים: זו עלילה! כמה שלא תגיד שזו לא עלילה, הפצ"רית העלילה על חיילי צה"ל!]. 

זו לא עלילה.

לפני 3 דקות, mikyl כתב:

דג מסריח מהראש, תזכירו לי מי בדיוק היה בראש ב־15 השנים האחרונות?

ובכמה מתוכן הוא מתעסק בריסוק מערכת המשפט. אותה אחת שאמורה גם להגן על החיילים. כמו שנאמר בפתיחת דבריך. 

לפני 3 דקות, mikyl כתב:

ומה שנאמר בקבינט יוצא החוצה בשידור ישיר או כמה דקות אחרי.

אבל משום מה לא נחקר. מעניין, נכון? 

לפני 3 דקות, mikyl כתב:

מה הקשר ל"שומרי סף"? היא שכרה עורך דין מקצועי שייצג בעבר את אהוד ברק, שאול מופז, אריאל שרון, בנימין נתניהו ויואב גלנט. הוא אולי מיץ של הזבל, אבל כנראה מכיר את העבודה.

ואת העבריינים.

מעניין. "הימין" (קרי, ביביסטים) מנסים להשתמש בביטוי "שומרי סף" פה. 

הפצ"רית אמורה להיות סוג של שומרת סף. אוקי. GRANTED. מסכים להכליל אותה בהגדרה. לא לגמרי מבין איך היא אמורה להיות שומרת סף, אבל גם לא מתווכח עם זה. 

עורכי הדין? מה להם ולשומרי סף??? 

Just now, Night Driver כתב:

עכשיו נשאר לחשוב מה היה לדרג הפוליטי להסתיר כשבחר לשחרר אותו.

ובשושו, בלי שאף אחד ישמע על זה אפילו- במקרה, בדיעבד, שמענו על זה בגלל כל ההדים.

• רעיון טוב! 1

פורסם
בתאריך 9.10.2023 בשעה 13:23, avi 1234 כתב:

כל הזמן ביבי ביבי

אם הוא אשם הוא יתן את הדין על כך ומהר

אבל לגבות מטכל כושל?!

היה פה מחדל צבאי ברמה פסיכית

אל תדאג תקום ועדת חקירה ממלכתית ומי שאשם ייתן את הדין

מה קורה עם זה?

• אהבתי 5
  • רעיון טוב! 1

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
לפני 13 דקות, עדי-אל כתב:

יום פטירת רחל אימנו הוא בי"א בחשוון שהיה יום ראשון 

תודה, אני יודע. 

לפני כשעה, gadik6 כתב:

לא הבנתי למה זה שהפרשה נשמרה בסוד שנה מוכיח משהו. אתה יודע כמה שנים נשמר בסוד יחסי שההסתדרות, לכאורה, פועלת עם סוכן ביטוח ופוליטיקאים מושחתים לחלק ג׳ובים? אז מה?

לפני כשעה, gadik6 כתב:

אם להתעלם שניה מפרשת שדה תימן ולהתייחס להתנהלות של הפצ"רית - מדובר בסמכות המשפטית (?) העליונה בצה"ל. אדם שהוא דרגה אחת מתחת לרמטכ"ל.

ויש עוד הבדל אחד - אם פוליטיקאי סרח, רוב הסיכויים שזה יתגלה בבוא העת. פוליטיקאי הוא דמות ציבורית, והוא נתון לביקורת, הן של הציבור, והן של רשויות החוק והמשפט השונות.

לעומת זאת, אם פרקליט בכיר, או שופט, או סגן ראש השב"כ לדוגמה, סרחו, יש סיכוי שאף אחד לא ידע על כך לעולם, פרט לקומץ מצומצם (כמו במקרה הפצ"רית - אם לא הפקודה שלה שהתחילה לזמר במקרה, אף אחד לא היה מגלה את זה לעולם כנראה).

זה נכון, כולם יכולים להיות מושחתים ועבריינים. ולכן שווה לחדד כאן משהו עקרוני שהולך לאיבוד עם כל תומכי הרפורמה המשפטית: היא לא נועדה לייצר עולם שבו נבחרי ציבור או פקידים או שופטים או פרקליטים או, חלילה, פוליטקאים יהיו פחות מושחתים. היא נועדה לעשות שלושה דברים, לא בסדר הזה בהכרח: לתת לקואליציה יכולת לחוקק חוקים ללא שום מגבלה. לתת לנבחרי ציבור יכולת להתחמק ממתן דין וחשבון על מעשיהם. לקדם הדתה אגרסיבית של ישראל (כן, גם העברת תקציבים ללא בקרה לחרדים מקדמת הדתה. בלי הכסף שלנו לא היו שם 6-8 ילדים במשפחה). לייצר מערכת חקיקה נפרדת ליהודים חרדים, יהודים דתיים, יהודים פשוטים וערבים. 

יש אנשים שאני מכבד את דעתם, שמתנגדים למצבה של מערכת המשפט, ונותנים מגוון הסברים סבירים לזה, ואני מקבל אותם, והייתי תומך ברפורמה שהייתה מחפשת לפתור את זה ולייצר מדינה טובה יותר, נקייה יותר משחיתות וכו׳. ללוין ורוטמן אין עניין בזה. כמו גם לרוב המצביעים שלהם. ובמקרה של הליכוד, אם לשפוט לפי מה שקורה עכשיו עם ההסתדרות, גם לא לפעילים במפלגה.

לזה אפשר להוסיף את הבעיה האחרונה: כדי שמישהו ישלם מחיר על שחיתות או עבריינות מסוגים אחרים, זו צריכה להתםס כבעיה על ידי הציבור. תמחק את הקונטקסט הלאומי לאומני דתי, ותגלה שלמיינסטרים הישראלי לא איכפת בשיט כמה נבחרי הציבור שלו מושחתים או מקדמים מקורבים או ״רק מקבלים בובות של באגס באני״.

• אהבתי 5
  • מעניין 1
תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
  • תוכן חדש...