Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 26 דקות, יובל .מ. כתב:

משוואה. באמת? משוואה? שוב? חזרנו לזה? 

זה לא משוואה חמודים. זה לא נעלמים מתמטיים. מי שנעלם זה החיילים שלנו. זה חיי אדם. 

ממשלה שלא ראוייה לעם.

לפני 26 דקות, יובל .מ. כתב:

מי שטוב שיתקבל.

לרפואה, לקורס טיס, למשרדים ממשלתיים ולנבחרות ישראל בספורט.

לגמרי מסכים. 

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

• תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7472

• פינדר

6177

• יבגניפ

5965

• Night Driver

5073

פורסם
לפני 1 דקה, ברווז כתב:

לגמרי מסכים

אבל בדיוק על זה מדובר.

ליישר להם קו ואם יעמדו ברף יתקבלו. שום העדפה בקבלה.

לפני 13 דקות, פינדר כתב:

אנחנו לא בקורס לוגיקה או מתמטיקה.

להביא אנקדוטה, ועוד מלפני 60 שנה, זה לא הוכחה ולא הפרכה. זה סתם גורר את הדיון לאיזה דיבייט חסר תועלת.

אתה כנראה גם צריך השלמת לימודי ליב"ה 2019 היתה לפני 7 שנים.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
לפני שעתיים, Night Driver כתב:

בשנות השישים

ראיתי את זה ופספסתי את ההמשך. בכל מקרה אלו עדיין אנקדוטות.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
לפני 11 דקות, Night Driver כתב:

אבל בדיוק על זה מדובר.

לא ממש. 

מדובר על זה שדבר ראשון אני צריך לשלם כדי שהם יוכלו ליישר קו. סליחה. לא מתאים לי. לא הבעייה שלי. 

אחרי שהם יתיישרו? שהמתאימים ביותר ייבחרו לאן שרק ירצו (כל עוד לא ידחפו לשם לכוווולם כל מיני תנאים הזויים של לימודים בהפרדה\ כיסויי ראש לעיזים בפינת הליטוף\ איסור על שירת נחשים בציבור, כי נחשים יודעים לדבר כידוע מאיזה סיפור אז למה שלא ישירו גם\לא יודע).

• אהבתי 1

פורסם
לפני 8 דקות, Night Driver כתב:

אבל בדיוק על זה מדובר.

אז בוא נעשה סדר:

זוג חילוני מביא 2-3 ילדים, משקיע בהם, שולח אותם לחוגים, עושה איתם שיעורי בית תוך כדי שהוא עובד כדי לשלם על זה ומשלם מיסים.

זןג חרדי מתנהג בהפקרות, מונע מהילדים שלו לימודי ליבה, ובגיל 24 אני צריך לשלם על זה שהזוג החרדי התנהל בהפקרות.

רוצה לשמוע למה זה דומה? להצעה של שמחון לתת מענקים לאלה שלקחו משכנתא צמודת ריבית פריים ולא קיבעו הרבה בקלצ כשהייתה להם אפשרות לקלצ שהיום נחשב לזול מאוד.

גישת ה"בואו נעודד את אלה שעשו שטויות ולא את אלה שהיו אחראיים".

• אהבתי 2
  • מעניין 1
  • רעיון טוב! 2
  • חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 15 דקות, Night Driver כתב:

ליישר להם קו ואם יעמדו ברף יתקבלו. שום העדפה בקבלה

ליישר להם קו אחרי ששילמת להם כל החיים שלא ילמדו ולא יעבדו?

יודע מה, סבבה. בתנאי שאתה מפסיק לשלם להם על הבטלה. את כל הכסף של הישיבות וההטבות וההנחות המיוחדות תתעל לטובת תכניות לימודים ליציאה מהבטלה. 

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 2

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לפני 11 דקות, SlowRide כתב:

יודע מה, סבבה.

ממש לא. לא סבבה. 

בתנאי שאתה מפסיק לשלם להם על הבטלה.

זה אמור להתקיים בכל מקרה ומצב, נקודה, סוף פסוק. מספיק זה מספיק. 

את כל הכסף של הישיבות וההטבות וההנחות המיוחדות תתעל לטובת תכניות לימודים ליציאה מהבטלה. 

ואז אתה משאיר את הנטל בדיוק איפה שהוא היום, למשך עוד כמה שנים טובות מאד. 

הבעייה שכל דרך לפתרון היא לא ממש טובה. 

1-אתה לוקח את כל הכסף ונותן אותו לחיילים משוחררים, כדי שיוכלו ללמוד ולחיות בזמן הזה ממש כאילו היו בני ישיבה. 

בינתיים כל החרדים שיצטרכו ללכת לעבוד יתפסו את כל העבודות שהן קלאסיות לחיילים משוחררים, שלא מצריכות תנאי סף מופלגים, וזה יפגע בציבור הנושא בנטל. 

2-אתה עושה מה שכתבת. בינתיים כל אלו הולכים ללמוד, וכל הנטל נשאר במקום למשך 4 שנים לפחות. ופתאום אחרי אותן 4 שנים אתה מקבל אבטלה בשמיים, קיצוצים, פיטורים ומה לא החל מהשנה הרביעית כי השוק מוצף בכח עבודה זול יותר (תלות בניסיון).

פורסם
לפני 14 דקות, SlowRide כתב:

ליישר להם קו אחרי ששילמת להם כל החיים שלא ילמדו ולא יעבדו?

יודע מה, סבבה. בתנאי שאתה מפסיק לשלם להם על הבטלה. את כל הכסף של הישיבות וההטבות וההנחות המיוחדות תתעל לטובת תכניות לימודים ליציאה מהבטלה. 

אמרתי שזה צריך לבוא במקביל.

אם רוצים שינוי אתה קודם כל צריך לא להתעלם מהנזק שכבר גרמת ולנסות למזער אותו.

אל תשכח שכל רופא חרדי זו משפחה אחת פחות שחיה על חשבונך וחרדי אחד יותר שמשלם מיסים.

לפני 27 דקות, יובל .מ. כתב:

אז בוא נעשה סדר:

זוג חילוני מביא 2-3 ילדים, משקיע בהם, שולח אותם לחוגים, עושה איתם שיעורי בית תוך כדי שהוא עובד כדי לשלם על זה ומשלם מיסים.

זןג חרדי מתנהג בהפקרות, מונע מהילדים שלו לימודי ליבה, ובגיל 24 אני צריך לשלם על זה שהזוג החרדי התנהל בהפקרות.

רוצה לשמוע למה זה דומה? להצעה של שמחון לתת מענקים לאלה שלקחו משכנתא צמודת ריבית פריים ולא קיבעו הרבה בקלצ כשהייתה להם אפשרות לקלצ שהיום נחשב לזול מאוד.

גישת ה"בואו נעודד את אלה שעשו שטויות ולא את אלה שהיו אחראיים".

יש הבדל גדול בין לתת לילדים לשלם על מה שההורים שלהם עשו להם בעידודך לבין להגיד לזוג שקפץ במודע מעל לפופיק למכור את הנכס שלו ולעבור לנכס שהוא יכול לעמוד בתשלומים שלו.

פורסם
לפני 9 דקות, Night Driver כתב:

אם רוצים שינוי אתה קודם כל צריך לא להתעלם מהנזק שכבר גרמת ולנסות למזער אותו.

זה שגרם לנזק, זה ממש לא אותו אחד שרוצה שינוי!!!!!!

פורסם (נערך)
לפני 48 דקות, Night Driver כתב:

אבל בדיוק על זה מדובר.

לא, לא. ברור שלא קראת עד הסוף. תקרא שוב. 

"סיוע בהשלמת בגרות מלאה, הכנה לבחינות פסיכומטריות, ליווי לראיונות הקבלה, וסיוע בלימודים עצמם".

שני הראשונים - סיוע סטנדרטי בקבלה (נגיד). השלישי - סיוע לא סטנדרטי ("ליווי" לראיונות הקבלה! מה זה בדיוק אומר? יש לזה קצת ריח של העדפה..).  הרביעי - סיוע בלימודים עצמם. אם היית תחת האשליה שאחרי הקבלה, זהו, החרדי נזרק לכור ההיתוך וצריך להתמודד בעצמו - טעית. המדינה תחזיק להם את היד ותלווה אותם במהלך כל הלימודים, כדי לוודא שהם יקבלו את התואר המיוחל בסופם. כסף, כסף ועוד כסף שישפך על המועמדים, שכל מה שעומד "לזכותם" הוא שהם מגיעים ממגזר ספציפי באוכלוסיה (שההשתתפות שלו בעלויות של התוכנית היא זניחה עד לא קיימת).

והשאלה האמיתית: למה? אפילו אם היה מדובר בתמיכה סטנדרטית רק עד לקבלה (ראינו שלא), למה שהמועמדים האלה לא יגישו מועמדות (וסביר שיקבלו) למלגות למיניהן על בסיס רקע סוציואקונומי? התשובה ברורה - מדובר לא רק בתמיכה (משמעותית) כלכלית, אלא סוג של חממה למועמדים החרדים, שזקוקים לא רק לתמיכה כלכלית אלא גם לתנאים מאוד ספציפיים ע"מ שנפשם הרכה לא תפגע במהלך ההשלמה המאסיבית שהם צריכים לעשות כדי להתקבל ללימודים, ואם יורשה לי לנחש - גם בלימודים עצמם, למרות ההכחשות (וסביר להניח שגם אחריהם).

עריכה אחרונה על ידי malcishua
  • אהבתי 2
פורסם

אני יודע שאני מציף בנושא הזה, אבל מטריף אותי הפער בין הפריוולגיות העצומות של המגזר החרדי, לבין תחושת המקופחות והמסכנות שלהם. וכמו שאנחנו רואים פה גם יש הרבה חילונים שלא מבינים על מה אני מדבר.

הנה עוד דוגמה. כולם יודעים שלהיות בתפקיד טכנולוגי בצבא פותח דלתות לעבודה רווחית אחרי הצבא. הבן שלי עשה 5 יחידות באנגלית, פיזיקה ומתמטיקה ועוד 10 יחידות הנדסת תוכנה והכל בציונים מעולים. אבל היה לו פרופיל קרבי אז קיבל קרבי, למרות בקשות שלו.

אבל לחרדים, רק תבואו. אין מדים ואין טירונות. נכשיר אותכם על חשבון הצבא, תשרתו רק שנתיים ותצאו להרוויח.

זה מסלול אחד, אבל יש עוד כאלו:

https://haredim-idf.org.il/programs/tachlit-tech-idf/

• אהבתי 3

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
לפני 23 דקות, פינדר כתב:

אני יודע שאני מציף בנושא הזה, אבל מטריף אותי הפער בין הפריוולגיות העצומות של המגזר החרדי, לבין תחושת המקופחות והמסכנות שלהם. וכמו שאנחנו רואים פה גם יש הרבה חילונים שלא מבינים על מה אני מדבר.

הנה עוד דוגמה. כולם יודעים שלהיות בתפקיד טכנולוגי בצבא פותח דלתות לעבודה רווחית אחרי הצבא. הבן שלי עשה 5 יחידות באנגלית, פיזיקה ומתמטיקה ועוד 10 יחידות הנדסת תוכנה והכל בציונים מעולים. אבל היה לו פרופיל קרבי אז קיבל קרבי, למרות בקשות שלו.

אבל לחרדים, רק תבואו. אין מדים ואין טירונות. נכשיר אותכם על חשבון הצבא, תשרתו רק שנתיים ותצאו להרוויח.

זה מסלול אחד, אבל יש עוד כאלו:

https://haredim-idf.org.il/programs/tachlit-tech-idf/

אני רואה את המחזור של הבת שלי (התגייסו אחרי ה 7.10. היו אמורים לטוס לפולין ב 10.10). רובם ביחידות מובחרות לא לוחמות למרות פרופיל קרבי, מזרחיים ומהפריפריה.

פורסם
לפני שעתיים, malcishua כתב:

אלא סוג של חממה למועמדים החרדים, שזקוקים לא רק לתמיכה כלכלית אלא גם לתנאים מאוד ספציפיים ע"מ שנפשם הרכה לא תפגע במהלך ההשלמה המאסיבית שהם צריכים לעשות כדי להתקבל ללימודים, ואם יורשה לי לנחש - גם בלימודים עצמם, למרות ההכחשות (וסביר להניח שגם אחריהם

ואשאל בצורה מאוד מאןד מאןד גסה - מה יעשה אותו חרדי שמפחד מנשים כשיצטרך לראות במקרה חירום טוטה של אחת מהן?

יתקשר לרב?

פורסם

שאלה: יודעים איך קוראים לזה שעיריית ירושלים לוקחת את הכסף שלכם (הארנונה שם לא מכסה אפילו את המשכורות) ומממנת צילומי קליפ לרגל זה שאיזה רב נוסע לטייל בחו״ל? כמובן בכל מכרז או משהו כזה.

תשובה: צינור השפע!!

image.thumb.png.5c18a77dd8e832a74ce47e14b816250f.png

• מעניין 1

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם (נערך)
לפני 7 שעות, יובל .מ. כתב:

כשרצו לשלוח כסף לאיו"ש בשביל לפתוח פקולטה לרפואה באריאל

אתה יודע מה הדרישות לפתיחה של בית ספר לרופאה? להוסיף ספסלים להרצאות זו ממש לא הבעיה של התחום, הבעיה הכי קטנה שיש. 

עריכה אחרונה על ידי Supertigre
  • תוכן חדש...