Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 11 דקות, Supertigre כתב:

מחסור במיטות אשפוז

התיקון הוא קודם כל באמצעות כסף

"את משעממת אותנו". נשמע מוכר? 

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

• תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7472

• פינדר

6177

• יבגניפ

5965

• Night Driver

5073

פורסם
לפני 31 דקות, David32 כתב:

לא חסרים רופאים שמחכים לתקן - כי מגבילים בכמות שיכולה ללמוד.

לפני 7 דקות, פינדר כתב:

אני כן יכול להגיד בוודאות שהתוכנית הזו שמקדמת חרדים על חשבון אחרים

פיספסתי שרשום שהם יקבלו קדימות לקבלה לתוכנית?

ציטוט
כעת תורחב התוכנית, ולראשונה תינתן תמיכה גם למועמדים המבקשים להתקבל למסלול השש-שנתי לרפואה. בין היתר תופעל מכינה ייעודית - המצטרפת למכינות קיימות שבהן הלימודים מתקיימים בהפרדה בין גברים לנשים - שתסייע בהשלמת פערים אקדמיים ובהכנה ללימודים: סיוע בהשלמת בגרות מלאה, הכנה לבחינות הפסיכומטריות, ליווי לראיונות הקבלה לפקולטות לרפואה, וסיוע בלימודים עצמם. לימודי הרפואה בפקולטות מתקיימים ללא הפרדה, כמקובל בכלל האוניברסיטאות בישראל. התוכנית מיועדת לגברים ונשים מהמגזר החרדי בעלי יכולת ורצון ללימודים אקדמיים במקצועות הרפואה והבריאות.

"בראש ובראשונה אנחנו רוצים להעלות את המודעות בקהילה החרדית לגבי הכשרה במקצועות הרפואה, כדי שכבר בשנות התיכון יוכלו להשלים בגרות מלאה", אומר פרופ' מקורי. "גם בקהילה החרדית ישנם בתי ספר תיכוניים שמלמדים לבגרות מלאה, ויש מכינות באוניברסיטאות שנחשבות ממיר-בגרות למי שאין. הבגרות היא שלב ראשון ויסודי בקבלה לבתי ספר לרפואה".

בשלב הבא יינתן סיוע לבחינת הפסיכומטרי - הנדרשת במסלול השש-שנתי - ובהמשך הכנה לבחינות האישיות. התוכנית תסייע לסטודנטים גם לאחר הקבלה: תמיכה כלכלית דרך מלגות, ליווי וסיוע לימודי מסטודנטים בכירים או מצוות ייעודי, וחשיפה למה שפרופ' מקורי מכנה "אורח החיים של הרופא"

באדום הדבר היחיד שממש לא שיוויוני בעיניי, כול השאר זה... וול סוג של לגרום להם להיות לפחות ברמה שאפשר לנסות להירשם. 

ברור לי שזה לא יהיה חף משחיתות, אבל על פניו.

לפני 8 דקות, Supertigre כתב:

אין הגבלה אלא פשוט כבר מזמן הגיעו למקסימום הקיבולת של בתי הספר לרפואה בישראל

ואף אחד לא עושה עוד כדי להרחיב את הקיבות הזאת. זאת הגבלה ישירה של כמות הסטודנטים לרפואה. איך שלא תסובבו את זה.

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם
לפני שעה, פינדר כתב:

זו לא העדפה מתקנת, זו עוד השקעה בציבור פריוולגי שגם ככה מקבל יותר מכולם.

השקעה בציבור שבחר להיות בור, אבל עכשיו מחפש קיצור דרך למקצוע רווחי. מעניין אגב שאין דרישה ללימודים בהפרדה. כשמדובר באפשרות להרוויח, פתאום איכשהו אפשר לשבת בנוכחות נשים וללמוד ממרצות ממין נקבה.

זו לא השקעה בציבור פריבילגי אלא השקעה באנשים שהמדינה דאגה שלא יהיו להם כישורים בסיסיים ורוצים לשנות צורת חיים.

כל מה שנותנים להם זו השלמה ללימודי בסיס כדי שיוכלו להתחרות על מקומם.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
לפני 14 דקות, Night Driver כתב:

אז אתה טוען שחרדים לא יכולים לעבוד במקצועות כמו:

מחסנאי, סבל, מענה קולי (שירות\מוקד\מוקד "איך אני נוהג"),  מתדלק, נהג משאית\אוטובוס, הובלות, ניקיון וכולי וכך הלאה? ושצריך להשקיע בהם משהו בשביל שיוכלו לעבוד בזה? לא מסכים אתך. 

לא חסרים אנשים שלא סיימו יסודי שעובדים בחלק מהמקצועות הנ"ל (ובעוד אחרים). 

לא חסר אפשרויות תעסוקה שכוללות הכשרה של העובדים (מוקדי שירות למיניהם, נהגי אגד). שלא על חשבון המדינה. 

שיעבדו ויתפרנסו כמו כולם בהתאם לקלפים שחולקו להם. זה שלא לימדו אותם ליב"ה לא אמור למנוע מהם להתפרנס בכבוד, בדיוק כמו אותם אנשים שלא הצליחו לסיים יסודי. 

פורסם (נערך)
לפני 20 דקות, Night Driver כתב:

זו לא השקעה בציבור פריבילגי אלא השקעה באנשים שהמדינה דאגה שלא יהיו להם כישורים בסיסיים ורוצים לשנות צורת חיים.

זו בהגדרה השקעה בציבור פריווילגי.

האם התוכנית תהיה פתוחה לכל אזרח שאין לו את הרקע המתאים כדי להתקבל לרפואה? או רק למועמדים מהמגזר החרדי? התשובה ברורה.

"סיוע בהשלמת בגרות מלאה, הכנה לבחינות פסיכומטריות, ליווי לראיונות הקבלה, וסיוע בלימודים עצמם". במקום לבצע רפורמה בלימודים במגזר החרדי, כך שמוסדות הלימוד יצמיחו מתוכם מועמדים ראויים ללימודי רפואה, משקיעים (עוד) כספים של משלמי המיסים בצעירים שהשקיעו את החיים שלהם בלימודי תורה, והחליטו עכשיו שבא להם לשחק ברופא.

אבל האמת שזו לא אשמתם. האשמה היא של המערכת, שמאפשרת ומנציחה את המצב המגוחך הזה. הפתרון, כאמור, צריך להיות מערכתי ויסודי יותר.

עריכה אחרונה על ידי malcishua
  • אהבתי 2
  • מעניין 1
פורסם
לפני 4 דקות, ברווז כתב:

אז אתה טוען שחרדים לא יכולים לעבוד במקצועות כמו:

מחסנאי, סבל, מענה קולי (שירות\מוקד\מוקד "איך אני נוהג"),  מתדלק, נהג משאית\אוטובוס, הובלות, ניקיון וכולי וכך הלאה? ושצריך להשקיע בהם משהו בשביל שיוכלו לעבוד בזה? לא מסכים אתך. 

לא חסרים אנשים שלא סיימו יסודי שעובדים בחלק מהמקצועות הנ"ל (ובעוד אחרים). 

לא חסר אפשרויות תעסוקה שכוללות הכשרה של העובדים (מוקדי שירות למיניהם, נהגי אגד). שלא על חשבון המדינה. 

שיעבדו ויתפרנסו כמו כולם בהתאם לקלפים שחולקו להם. זה שלא לימדו אותם ליב"ה לא אמור למנוע מהם להתפרנס בכבוד, בדיוק כמו אותם אנשים שלא הצליחו לסיים יסודי. 

בטח שהם יכולים והרבה מהם גם עובדים בזה אבל אם יש אדם עם פוטנציאל אז עוזרים לו לממש אותו.

זה קיים גם בחברה החילונית אז להם לא רק בגלל שהם חרדים?

ושים לב מה שכתבתי, מי שעומד בכל חובותיו ההאזרחיות.

לפני 3 דקות, malcishua כתב:

האם התוכנית תהיה פתוחה לכל אזרח שאין לו את הרקע המתאים כדי להתקבל לרפואה? או רק למועמדים מהמגזר החרדי? התשובה ברורה.

"סיוע בהשלמת בגרות מלאה, הכנה לבחינות פסיכומטריות, ליווי לראיונות הקבלה, וסיוע בלימודים עצמם". במקום לבצע רפורמה בלימודים במגזר החרדי, כך שמוסדות הלימוד יצמיחו מתוכם מועמדים ראויים ללימודי רפואה, משקיעים (עוד) כספים של משלמי המיסים בצעירים שהשקיעו את החיים שלהם בלימודי תורה, והחליטו עכשיו שבא להם לשחק ברופא.

קיים לציבור החילוני. חסרות מכינות להשלמת בגרויות?

לפני 3 דקות, malcishua כתב:

אבל האמת שזו לא אשמתם. האשמה היא של המערכת, שמאפשרת ומנציחה את המצב המגוחך הזה. הפתרון, כאמור, צריך להיות מערכתי ויסודי יותר.

בזה אין ספק. מדובר על טיפול בתוצאה של מה שהיה ובמקביל תריך למנוע את הדור הבא.

פורסם (נערך)
לפני 3 דקות, Night Driver כתב:

לפני 6 דקות, malcishua כתב:

קיים לכולם. כל אחד יכול להרשם למכינות האלה, גם חרדים. פה מדובר בפתרון ייעודי לחרדים בלבד (= פריווילגיה).

עריכה אחרונה על ידי malcishua
פורסם
לפני 7 דקות, malcishua כתב:

קיים לכולם. כל אחד יכול להרשם למכינות האלה, גם חרדים. פה מדובר בפתרון ייעודי לחרדים בלבד (= פריווילגיה).

כי אצלם הפער שונה. אצלנו כולם למדו מתימטיקה בסיסית ואצלהם חלק בכלל למדו ביידיש.

יש גם מכינות לעולים חדשים בדיוק מאותה הסיבה, פערים שונים.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

נכון שכולנו רוצים לראות יותר חרדים משתלבים בשוק העבודה, רק שהתכניות האלה צריכות לבוא ביחד עם סגירת תקציבים למוסדות שלא מלמדים ליב"ה וסנקציות כלכליות על משתמטים, אחרת זה סתם בזבוז אנרגיה ומשאבים שלא מוביל לשום מקום, כמו ללחוץ על הגז והברקס ביחד.

• אהבתי 2
  • רעיון טוב! 2

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לפני 28 דקות, Night Driver כתב:

בטח שהם יכולים והרבה מהם גם עובדים בזה אבל אם יש אדם עם פוטנציאל אז עוזרים לו לממש אותו.

זה קיים גם בחברה החילונית אז להם לא רק בגלל שהם חרדים?

דוגמאות בבקשה?

לפני 28 דקות, Night Driver כתב:

ומי משלם עליהן?

פורסם
לפני 3 דקות, ברווז כתב:

ומי משלם עליהן?

אם אתה מאוכלוסייה מוחלשת אתה תקבל מלגה מלאה.

פורסם

ללימודים עצמם. מה לגבי מחייה? 

וגם לא כל מי שמ"אוכלוסיה מוחלשת" מקבל מלגה. 

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)

ההבדל הוא שבמקרה הזה היד ש"מחלישה" היא גם היד ש"מחזקת".

כמו סרסור ששולח את הזונה שלו למכון גמילה מסמים, אבל ממשיך לתת לה סמים כדי שתישאר אצלו.

זה לא אותו דבר כמו עם עולה חדש, או מישהו שמגיע ממשפחה קשת יום. אם מישהו מנסה לשפר את מצבו, צריך לסייע.

אבל כאן המדינה מתמרצת את האנשים האלה להישאר "מוחלשים" עם הטבות ותקציבים. מה התועלת בלסייע להם במקביל?

עריכה אחרונה על ידי SlowRide
  • רעיון טוב! 1

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לפני 32 דקות, Night Driver כתב:

אם אתה מאוכלוסייה מוחלשת אתה תקבל מלגה מלאה.

תבדוק את הפרופיל הממוצע של סטודנט לרפואה. לא תמצא שם לא מוחלשים ולא מלגות.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם

בעיניי כל הטענות של "אין להם השכלה לא יוכלו לעבוד" פשוט מגוחכות. 

בבסיס של הבסיס. 

רשמתי כבר לא מעט מקצועות שלא מצריכים לימודים. יש עוד. 

רוצים לשפר את מצבם? סבבה, כמו כל סטודנט שעובד בלילה למחייתו ולומד ביום, אדרבה. בהחלט יכולים לשפר את מצבם. 

כך שכל הטענות על חוסר יכולת להשתלב זה פוזיציה. זה מיסגור נרטיב שקרי בכוונה תחילה כדי שיוכלו להמשיך ולקבל, בלי שיצטרכו חלילה גם לתת משהו. 

כך גם כל הטענות על "מונעים מהם ללמוד תורה". 

חמודים. 

אף אחד לא מונע מהם כלום. 

תלמדו ביום, תעבדו לפרנסתכם בערב. כמו כל סטודנט ממוצע שהוריו לא יכולים לממן לו. 

או שתעבדו לפרנסתכם ביום, ותלמדו בערב מה שבא לכם. כמו כל סטודנט ממוצע בלימודי ערב, כולל אותי. 

שקרים, פוזיציה ונרטיב. זעקת הקוזק הנגזל. 

• תוכן חדש...