Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

• תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7472

• פינדר

6177

• יבגניפ

5965

• Night Driver

5073

פורסם (נערך)

@יובל .מ.אתה מסתנוור מאובר ומוויזאייר בדיוק כפי שהסתנוורת מבן גביר.

נתחיל בכך שתשלם - 4 מיליארד ש"ח מכספי המיסים שלך בתור סיפתח. ואז אובר תדחק את נהגי המוניות ותעלה מחירים כמו וולט.

שנית - אין לך משג מה הדרישות מנהגי מוניות. נהג הלילה הזכיר כמה. ואפילו הדרישות הרפואיות יותר גבוהות. נתחיל בדרישה לראיה - 6/12 בשתי העיניים, לעומת עין אחת לרישיון A ו-B. וזו רק ההתחלה. ודרישות רגולטוריות - למשל מחירים בפיקוי וחובה לקבל כל נסיעה. באובר כל נהג בוחר את הנסיעות שלו, 

והמחירים יכולים לעלות במידה קיצונית לפי האלגוריתם.

אגב, כבר הזכרתי, רגב רוצה להכניס את ויזאייר. הכל טוב ויותר - אבל היא נותנת לה פור רציני על החברות הישראליות, כי היא לא דורשת רגולציה ישראלית, או, יותר נכון, נכנעת לדרישה לתת זכויות בלי חובות. כמובן שכך תחסל את ישראייר וארקיע ואולי את הרשת לטווחים קצרים של אלעל, ותוכל להנות מעליית המחירים העתידית של וויז. זה ייקח שנתיים שלוש או ארבע, אבל זה מה שתקבל.

עריכה אחרונה על ידי sperial
  • מעניין 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 31 דקות, יובל .מ. כתב:

שטויות.

בכל מקום שהייתי פשוט פתחתי בולט/אובר וראיתי מה יותר זול, יופי של תחרות יש בין האפליקציות

במקום להגיד שטויות ולהסתמך על נסיון אישי אנקדוטלי, מציע שתפתח את הAI החביב עליך ותבקש ממנו שיסקור כתבות ומחקרים על מגמות מחירי הנסיעה בערים שאובר נכנסה אליהן.

בתאריך 12.2.2025 בשעה 17:37, פינדר כתב:

ניר דבורי, שהוא פשוט דובר צהל בתחפושת.

מסתבר שהוא פשוט דובר. 

לא רק הוא. עוד ״עיתונאים״ שקיבלו מסוכני קטר ידיעות פיקטיביות ודיקלמו אותן על המסך בפריים טיים.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
לפני 53 דקות, יובל .מ. כתב:

וכולם משחקים אותה דואגים לי

ולכן במקום לטפל במועצת החלב ומועצת הביצים והאיגוד הזה וההוא, אנחנו לא עושים זאת וממציאים רפורמה.

• אהבתי 1

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 39 דקות, פינדר כתב:

מסתבר שהוא פשוט דובר. 

לא רק הוא. עוד ״עיתונאים״ שקיבלו מסוכני קטר ידיעות פיקטיביות ודיקלמו אותן על המסך בפריים טיים

לא חושב שיש מה להשוות בין דובר צה"ל בתחפושת עיתונאי לקמפיין תעמולה קטארי שיוצא מתוך לשכת ראש הממשלה. רמה אחרת לגמרי.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

אל תשכחו שקמפיין התעמולה נוצר בצורה כזו שהוא יעבור הרבה מסננות של לוגיקה. 

יש פה כל כך הרבה פסיכולוגיה ומשחקי תיאוריה. 

יש סיבה טובה למה היועצים האלו מרוויחים סכומי עתק. 

אני לא יכול להאשים את הקורבנות.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם (נערך)
לפני 50 דקות, פינדר כתב:

במקום להגיד שטויות ולהסתמך על נסיון אישי אנקדוטלי, מציע שתפתח את הAI החביב עליך ותבקש ממנו שיסקור כתבות ומחקרים על מגמות מחירי הנסיעה בערים שאובר נכנסה אליהן.

במקום להאמין ל-AI בעיניים עצומות, כדאי לעשות גם מחקר עצמאי, ולנסות להבין שממש אין פה קביעה חד משמעית, שכן יש המון משתנים מתערבים, דוגמת הרגולציה, העיר בה בודקים, האוכלוסיה ועוד.

ואם מסתכלים על ערים בהן יש "כניסה" של אובר, כדאי להשוות לערים דומות בהן לא הייתה כניסה של אובר, ואז לראות האם עליית המחירים נגרמה בגלל אובר או בגלל סיבות אחרות שלא תלויות בה בכלל.

ולא פחות חשוב, כדאי לבדוק מי "הזמין" את אותו מחקר, או איזה אינטרס היה למבצעי המחקר. הנה למשל "מחקר" שהוזמן עבור אובר:

https://steergroup.com/sites/default/files/2025-11/modernising-taxi-pricing-policy-in-europe.pdf

אגב, אנשים כנראה שוכחים שאנחנו בישראל - כל נושא המוניות זה החאפריות הישראלית במיטבה. מדברים פה על "הכשרה" או "פיקוח" על נהגי המוניות כאילו זה המוניות בלונדון. כל ערס ממוצע יכול להפוך לנהג מונית, בלי לפגוע באוכלוסיית הערסים או נהגי המוניות.

עקיצה של תיירים, ניסיון לקבוע מחיר לנסיעה אחרי שמקבלים הזמנה באפליקציה לפי מונה, סירוב לקחת נסיעות, כל הבלאגן שהיה עם נהגי המוניות בנתב"ג, וחוסר הזמינות של מוניות בשעות השיא ועוד ועוד.

אובר תעשה רק טוב לשוק המוניות הישראלי, הן מבחינת הזמינות והן מבחינת השקיפות. אפילו אנשים כמו עומר מואב, שרחוקים מלהיות ביביסטים או תומכי מירי רגב, תומכים במהלך, בתנאים מסוימים.

עריכה אחרונה על ידי gadik6
  • מצחיק 1

פורסם

@gadik6 מה שאתה מתאר זה מה שמתרחש עם מוניות כמעט בכל העולם.

אתה יודע בכמה ערים "מערביות" נהגי מוניות תחמנו אותי? המקום היחיד שבו הרגשתי שנהגי המוניות הגונים היה בלגרד, אולי גם ריגה. 

אובר תעשה טוב? בתנאי שתקבע כללים זהים, אחרת מדובר בתחרות לא הוגנת שתגרום יצירת מונופול חדש.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 5 דקות, sperial כתב:

אתה יודע בכמה ערים "מערביות" נהגי מוניות תחמנו אותי? המקום היחיד שבו הרגשתי שנהגי המוניות הגונים היה בלגרד, אולי גם ריגה. 

אובר תעשה טוב? בתנאי שתקבע כללים זהים, אחרת מדובר בתחרות לא הוגנת שתגרום יצירת מונופול חדש.

אתה בעצמך מודה שנהגי מוניות נוכלים, אז מה אתה מבלבל לי את המוח על "הבקרה"?

הדרישות מנהגי מוניות צריכות להיות זהות לנהגים ישראלים אחרים - נהג עיוור על מונית יכול להרוג אותי בדיוק כמו נהגת בת 22 אחרי יציאה לפורום.

באובר יש תגובה מאוד מהירה, תתלונן והנהג עף. 

פורסם
לפני 23 דקות, gadik6 כתב:

כל ערס ממוצע יכול להפוך לנהג מונית, בלי לפגוע באוכלוסיית הערסים או נהגי המוניות.

אהבתי את זה :rofl:

פורסם
לפני 7 דקות, sperial כתב:

לא יודע לגבי כל העולם, אבל זה לא ייחודי לישראל, זה נכון. עם זאת, זה לא סותר את זה שזה כן קורה בישראל.

לכן, אובר, עם השקיפות למשתמש, בהחלט תטפל בבעיה הזאת עבור המשתמש, בטח שעבור תיירים.

האם אפשר יהיה לנסות לתחמן גם עם אובר?   בהחלט, אבל מהניסיון שלי, לאובר יש מנגנונים לטפל בנהגים כאלו, וכן שירות לקוחות שאשכרה יכול לעזור למשתמש.

פורסם
לפני 38 דקות, gadik6 כתב:

ולנסות להבין שממש אין פה קביעה חד משמעית, שכן יש המון משתנים מתערבים, דוגמת הרגולציה, העיר בה בודקים, האוכלוסיה ועוד

אתה לגמרי צודק.

אני לא טוען שאובר זה השטן. אני טוען שיש גם חסרונות, בניגוד לאנשים פה שחושבים שכניסה של אובר היא איזה בשורה לאנושות.

ואני שוב אומר, רוב הישראלים, בטח אלו שכותבים פה, לא משתמשים במוניות באופן יומיומי ולכן גם אם המחירים יחתכו לחצי, ההשפעה של זה על יוקר המחייה של הישראלי הממוצע תהיה שולית ביותר.

אתם פשוט חוויתם את זה במקומות שבהם ביקרתם כתיירים ולא גרתם שם. אז אולי לתל אביבים שבינינו תהיה עוד אופציה לתחבורה ואולי למי שמגיע בטיסה לנופש באילת ומשתשמש שם במוניות זה יהיה יותר נח. לא יותר מזה.

לפני 48 דקות, SlowRide כתב:

לא חושב שיש מה להשוות בין דובר צה"ל בתחפושת עיתונאי לקמפיין תעמולה קטארי שיוצא מתוך לשכת ראש הממשלה. רמה אחרת לגמרי.

הוא ושאר העיתונאים קיבלו ידיעות מבושלות מהלשכה הקטרית וציטטו אותן ללא נסיון סמלי לברר את אמיתות הדברים, להצליב מקורות ושאר דברים שעיתונאים אמורים לעשות.

מעבר לזה מתפרסמים ציטוטים מביכים מאוד של דבורי.

• רעיון טוב! 1

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
לפני 14 דקות, יובל .מ. כתב:

אגב, באובר יש מנגנון בטיחות להגנה על אנשים, עם מעקב שנשלח לאנשי קשר מוגדרים ולחצני מצוקה.

תראו לי מונית אחת עם הפיצ'ר הזה.

זה חלק מהקטע. 

באובר צריך מנגנון כזה. 

ממה שהבנתי, נהגי המוניות בארץ נבדקים כדי להקטין את האפשרות לבעייה מראש. 

• מעניין 1

פורסם
לפני כשעה, gadik6 כתב:

לא יודע לגבי כל העולם, אבל זה לא ייחודי לישראל, זה נכון. עם זאת, זה לא סותר את זה שזה כן קורה בישראל.

לכן, אובר, עם השקיפות למשתמש, בהחלט תטפל בבעיה הזאת עבור המשתמש, בטח שעבור תיירים.

האם אפשר יהיה לנסות לתחמן גם עם אובר?   בהחלט, אבל מהניסיון שלי, לאובר יש מנגנונים לטפל בנהגים כאלו, וכן שירות לקוחות שאשכרה יכול לעזור למשתמש.

לא יודע מה קורה ברוב העולם אבל פה תלונה למשרד התחבורה על רמאות או סירוב לנסיעה מטופל בחומרה והנהג חוטף חזק מאוד. כל מה שאתה צריך לעשות זה להתלונן.

ואחרי שתעבור לאובר נראה אותך מצליח למצוא נהג שיקח אותך מסביוני טיז אל נבי למעלה יהושפט ב 10 בלילה.

• מעניין 1

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

• תוכן חדש...