Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 3 דקות, Night Driver כתב:

והיא השיגה אותם מצויין.

המטרה היתה להישאר בשלטון ולדחות את המשפט. שני דברים שהיא השיגה עד שהאמריקאים שמו ברקס.

אתה לא איתנו. 

• תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7472

• פינדר

6177

• יבגניפ

5965

• Night Driver

5073

פורסם
לפני 4 דקות, MiniMiz3r כתב:

אתה לא איתנו. 

איך נאמר ב 'סופרמן באפסנאות'?

''אתם זה אתם ואנחנו או אתם זה אתם אתם?''

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם
לפני 6 דקות, MiniMiz3r כתב:

אתה לא איתנו. 

איתך אני ממש לא. 

מזל שאתה מיעוט זניח.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
לפני 38 דקות, MiniMiz3r כתב:

אבל זה לא אומר שלא היה כוכב צפון לכל המלחמה הזאת. 

בטח שהיה.

הוא נמצא על לוח השנה.

פורסם
לפני 10 דקות, Night Driver כתב:

מזל שאתה מיעוט זניח.

אני כבר לגמרי לא בטוח בזה לצערי.

לפני 39 דקות, MiniMiz3r כתב:

אני לא חושב שמישהו יכול לתכנן לפרטים תוכנית מדינית לפני שיודעים מה נקודת הסיום הצבאית

הפוך גוטה הפוך… לראש מדינה אמור להיות חזון אסטרטגי מדיני. החזון הזה אמור להכתיב את היעדים הצבאיים.

לביבי היה חזון שבו מדינה פלסטינית היא אסון שחייבים למנוע. האסטרטגיה: עזה נשלטת על ידי חמאס, שמוחזק על אש קטנה, מורתע, וסבבים קצרים שמחזירים אותו לתלם כשהוא מאיים מדי. זה איפשר לו להציג לעולם הנהגה פלסטינית מפוצלת ולמנוע מהרשות להיות אלטרנטיבה שלטונית.

בשביעי לאוקטובר האסטרטגיה הזו קרסה. למלחמה נכנסנו בלי שיש חזון מדיני חלופי ליום שאחרי. נזרקו כל מני רעיונות שקרסו, כמו חמולות וכו׳. בינתיים העולם כבר לא קונה את הסיפורים של נתניהו. עדיין אין לו חזון ואין לו תוכנית. התוכנית של טראמפ שנכפתה עליו, כוללת שלטון עצמי כלשהו של פלסטינים, אבל היא כללית מדי. נראה מה ייצא ממנה.

• אהבתי 2

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
לפני 58 דקות, MiniMiz3r כתב:

אני לא חושב שמישהו יכול לתכנן לפרטים תוכנית מדינית לפני שיודעים מה נקודת הסיום הצבאית. 

אפשר להגדיר בקווים כלליים איזשהו "חזון" ולפעול כדי לממש אותו לפי ההתפתחויות בשטח, שאי אפשר לחזות מראש - כנראה שהמלחמה הייתה מתפתחת אחרת אם חמאס היה, למשל, מוציא להורג חטופים בצורה תאטרלית כדי לגרום לעצירת התמרון, או אם החיזבאללה היה מסלים את הלחימה מצדו בצורה שהייתה מחייבת להעביר את כובד המשקל לצפון. 

אני מניח שהחזון היה +/- בכיוון של ההסכם שנחתם בסופו של דבר - פירוז, שליטה אזרחית בינלאומית ושליטה בטחונית ישראלית. לקח זמן להגיע לזה ברמה הטקטית אבל זה לא אומר שלא היה כוכב צפון לכל המלחמה הזאת. 

לא צריך לתכנן לפרטים. יש הבדל ענק בין "נבנה שם שכונות לשוטרים" או "ילדים יהודים יסתובבו שם בביטחון ויקנו שם גלידה" או "נגרש משם את הערבים, בדקתי יש מדינות שיקלטו אותן, נשבעת, הנה הכנתי Pdf עם עמוד אחד על זה, וגם סרטון ai וצירפתי לזה את השם של טראמפ" לבין "נשאיר שם משטר צבאי, נשלוט במערכת החינוך ונלמד אותם שיש עוד דברים שאפשר לבנות חוץ ממנהרות" לבין "נמסור את השלטון למי שרק יקח את זה מאיתנו ויתן לנו ערבויות שלא ירו עלינו". ואפילו בתוך זה, אני בספק אם היה מישהו שכוכב הצפון שלו זה להכניס שם את הטורקים והקטארים - מממני החמאס ותומכיהם הגדולים בעולם כנראה.

בישראל היו ויש הרבה אנשים שחלמו על האפשרויות הראשונות, חלקם עדיין מאמינים שעוד רגע יש וילות בחינם על החוף. יאיר לפיד - כולם פה יודעים מה אני חושב עליו - כתב איזו תוכנית עקרונית אחרת לפני כמה שנים, אבל זה כנראה גם לא בדיוק תכנון אסטרטגי. לנתניהו לא היה כלום. האסטרטגיה שלו היתה מה שגדי טאוב וגלית דיסטל כתבו לפני שנים. לתחזק את החמאס כדי למנוע מו"מ. לא מה לעשות אם החמאס יקרוס. וכמובן שברגע האמת, ב7.10, זה נכשל ומאז, היה צריך לאלתר, לנסות לרצות את הבייס מצד אחד, שכולל גם ימין קיצוני, ומצד שני גם להחזיר חטופים. 

(אם אתה מתכוון נטו לתוכניות צבאיות איך לכבוש את הרצועה ולנצח את החמאס - כאמור, בדוקו של ערוץ 11 נדמה לי שנטען שמה שהיה נפל לידי החמאס, והיה גם צריך לאלתר)

• אהבתי 2
תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם
לפני 3 שעות, MiniMiz3r כתב:

לא ידעתי שבלייר הוא טורקי, אתה מחדש לי (וגם לו). 

בלייר הוא לא יותר מעציץ בכל התוכנית הזו ובשלב זה, אין לו שליטה על כלום והוא לא קיבל שום תפקיד רשמי. מה כן יש? טרקטור בעזה עם דגל טורקיה, אז ביבי הביא את טורקיה קרוב יותר לגבול עם ישראל. אתה יכול להתכחש לזה עד מחר.

לפני שעה, MiniMiz3r כתב:

בעת היציאה למלחמה הוגדרו יעדים והייתה תוכנית שהביאה אותנו עד לתחילת 2024 והתמרון בחאן יונס. התוכנית המקורית לא השיגה את כל היעדים, אז אחריה הגיעה עוד תוכנית (כיבוש רפיח) ואחריה עוד תוכנית (עוז וחרב) ועוד תוכנית (מרכבות גדעון) ועוד תוכנית (מרכבות גדעון ב'), ובסוף במצטבר התוכניות האלו הביאו לתוצאה הרצויה. 

פעילות צבאית אין לה כל קשר לפעילות מדינית שהיא חובה בכל סיום מלחמה. היא תמיד הייתה רק כלי, מכשיר בידיים של הדרג המדיני לשנות מציאות בשטח באמצעות כוח. תוצאה רצויה? אין תוצאה, בשלב זה חמאס עדיין שולט בעזה וזה המצב הנוכחי. מה יקרה בעתיד? לא יודע.

פורסם
לפני 6 דקות, madmaxx כתב:

טרקטור בעזה עם דגל טורקיה

וואו מפחיד.

לפני 42 דקות, פינדר כתב:

לביבי היה חזון שבו מדינה פלסטינית היא אסון שחייבים למנוע. האסטרטגיה: עזה נשלטת על ידי חמאס, שמוחזק על אש קטנה, מורתע, וסבבים קצרים שמחזירים אותו לתלם כשהוא מאיים מדי. זה איפשר לו להציג לעולם הנהגה פלסטינית מפוצלת ולמנוע מהרשות להיות אלטרנטיבה שלטונית.

נכון.

לפני 42 דקות, פינדר כתב:

בשביעי לאוקטובר האסטרטגיה הזו קרסה.

נכון.

לפני 42 דקות, פינדר כתב:

למלחמה נכנסנו בלי שיש חזון מדיני חלופי ליום שאחרי.

נכון. ב-7/10/2023 בשעה 06:29, שזו השעה שבה נכנסנו למלחמה, לא היה למדינת ישראל חזון מדיני לעזה. לא ראשי ולא חלופי.

לפני 42 דקות, פינדר כתב:

נזרקו כל מני רעיונות שקרסו, כמו חמולות וכו׳. בינתיים העולם כבר לא קונה את הסיפורים של נתניהו. עדיין אין לו חזון ואין לו תוכנית. התוכנית של טראמפ שנכפתה עליו, כוללת שלטון עצמי כלשהו של פלסטינים, אבל היא כללית מדי. נראה מה ייצא ממנה.

אני חושב שדי מהר היה ברור לכולם מה החזון ליום שאחרי בעזה - החטופים חוזרים, אין שם חמאס, אין שם רקטות, אין שם נשק, ויש שליטה ישראלית בטחונית. 

לגבי התוכנית של טראמפ שנכפתה על ביבי - אני לא בטוח שכשכופים עליך את הדבר שאתה הכי רוצה, זה עדיין נחשב כפיה. אם זה נראה כמו תוכנית ישראלית ומריח כמו תוכנית ישראלית - זאת כנראה תוכנית ישראלית שהסיבה היחידה שכל מדינות ערב הצטרפו אליה היא כי היא לא מוצגת כתוכנית ישראלית. בינתיים מה שיצא ממנה זה שכל החטופים חזרו, צה"ל שולט על רוב רצועת עזה אין לחמאס שום ערבויות לכך שהמלחמה לא תתחדש.

לפני 15 דקות, יבגניפ כתב:

לא צריך לתכנן לפרטים. יש הבדל ענק בין "נבנה שם שכונות לשוטרים" או "ילדים יהודים יסתובבו שם בביטחון ויקנו שם גלידה" או "נגרש משם את הערבים, בדקתי יש מדינות שיקלטו אותן, נשבעת, הנה הכנתי Pdf עם עמוד אחד על זה, וגם סרטון ai וצירפתי לזה את השם של טראמפ" לבין "נשאיר שם משטר צבאי, נשלוט במערכת החינוך ונלמד אותם שיש עוד דברים שאפשר לבנות חוץ ממנהרות" לבין "נמסור את השלטון למי שרק יקח את זה מאיתנו ויתן לנו ערבויות שלא ירו עלינו". ואפילו בתוך זה, אני בספק אם היה מישהו שכוכב הצפון שלו זה להכניס שם את הטורקים והקטארים - מממני החמאס ותומכיהם הגדולים בעולם כנראה.

טראמפ לא היה נשיא ארה"ב כשהמלחמה פרצה אז להכין תוכנית שטראמפ חתום עליה נשמע קצת מופרך.

גם להגיד שאנחנו רוצים להגיע למצב שבו אין יותר איום צבאי מעזה זו תוכנית, ולי אישית באמת לא אכפת איזה דגלים יש על הטרקטורים שמוציאים את הגופות של העזתים מתוך החורבות של עזה.

לפני 17 דקות, יבגניפ כתב:

בישראל היו ויש הרבה אנשים שחלמו על האפשרויות הראשונות, חלקם עדיין מאמינים שעוד רגע יש וילות בחינם על החוף. יאיר לפיד - כולם פה יודעים מה אני חושב עליו - כתב איזו תוכנית עקרונית אחרת לפני כמה שנים, אבל זה כנראה גם לא בדיוק תכנון אסטרטגי. לנתניהו לא היה כלום. האסטרטגיה שלו היתה מה שגדי טאוב וגלית דיסטל כתבו לפני שנים. לתחזק את החמאס כדי למנוע מו"מ. לא מה לעשות אם החמאס יקרוס. וכמובן שברגע האמת, ב7.10, זה נכשל ומאז, היה צריך לאלתר, לנסות לרצות את הבייס מצד אחד, שכולל גם ימין קיצוני, ומצד שני גם להחזיר חטופים. 

כולנו מסכימים שלנתניהו לא הייתה שום תוכנית בנוגע לעזה עד ה-7/10. 

לפני 20 דקות, יבגניפ כתב:

(אם אתה מתכוון נטו לתוכניות צבאיות איך לכבוש את הרצועה ולנצח את החמאס - כאמור, בדוקו של ערוץ 11 נדמה לי שנטען שמה שהיה נפל לידי החמאס, והיה גם צריך לאלתר)

לא היו לצבא תוכניות לכיבוש עזה ומיטוט חמאס, כי אף אחד (בצבא) לא ראה את זה כתרחיש שיכול לקרות בכלל.  בכל מקרה קיומן של תוכניות כתובות הוא לא ערובה לכלום, כי המציאות נוטה להשתנות בזמן שעובר בין הכתיבה שלהן לצורך לממש אותן בפועל.

לפני 17 דקות, madmaxx כתב:

תוצאה רצויה? אין תוצאה, בשלב זה חמאס עדיין שולט בעזה וזה המצב הנוכחי. מה יקרה בעתיד? לא יודע.

אז על מה התלונה? אני מניח שבשבועות הקרובים אנחנו נדע מה יקרה בעתיד.

• אהבתי 1
פורסם
לפני 2 דקות, MiniMiz3r כתב:

נכון. ב-7/10/2023 בשעה 06:29, שזו השעה שבה נכנסנו למלחמה, לא היה למדינת ישראל חזון מדיני לעזה. לא ראשי ולא חלופי.

לפני 2 דקות, MiniMiz3r כתב:

לא היו לצבא תוכניות לכיבוש עזה ומיטוט חמאס, כי אף אחד (בצבא) לא ראה את זה כתרחיש שיכול לקרות בכלל.  בכל מקרה קיומן של תוכניות כתובות הוא לא ערובה לכלום, כי המציאות נוטה להשתנות בזמן שעובר בין הכתיבה שלהן לצורך לממש אותן בפועל.

סבבה, אני לא חושב שיש בינינו ויכוח אז

• אהבתי 1
תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
  • חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 39 דקות, stx כתב:

נסו לדבר על למי להצביע בבחירות הבאות, תראו שהויכוח לא הלך לשום מקום.

חוץ מ2 משתמשים בערך אף אחד פה לא שוקל להצביע לביבי או לקואליציה שלו. 

העניין שהפורום הזה הוא לא דוגמא לכלום ורק בבחירות הקרובות נדע כמה חברי כת וכרותי אונה עדיין יש בישראל.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

בוא נראה קודם כל מה יש להציע לנו.

אני פסימי. הסיבה היחידה שלי להישאר אופטימי היא שאין לנו פריבילגיה לוותר

לפני 9 שעות, יבגניפ כתב:

פירוק שלטון החמאס ברצועה - לא קרה.

אמרו לא פעם אחת ולא שתיים שזה או חטופים או פירוק שלטון חמאס (לדוגמא אמר את זה יאיר גולן).

החלטנו חטופים 

לפני 9 שעות, יבגניפ כתב:

יצירת שלטון אלטרנטיבי, שלא מגובה בתומכי חמאס, בטח לא טורקיה וקטאר - לא קרה (למעשה, קרה ההפך. שתיהן נכנסות לעזה).

זה הכי מפחיד אותי. אני חושב שאנשים לא מבינים את הבור שחפרנו לעצמנו והלוואי ואתבדה.

לפני 9 שעות, יבגניפ כתב:

למען ההגינות: אני לא חשבתי שישראל באמת יכולה למוטט את שלטון החמאס. התווכחנו על זה פה גם לפני 4-5 שנים, כשהיו כאן מגיבים שטענו שלא רק שישראל יכולה לכבוש את הרצועה, אלא לעשות את זה בשעות או ימים ספורים

אני לא חושב שהיה צריך אני חושב שהיה חייב.

זה שבתאריך 17.10.2023 היתה רצועת עזה על יושביה זאת חרפה מוסרית. 

לפני 9 שעות, יבגניפ כתב:

עכשיו החלק הממש פסימי: יש לישראל שעון חול של שלוש שנים לייצר מציאות בטחונית אחרת, כי לא משנה מי יחליף את טראמפ בבית הלבן, הסיכוי שיתמוך בנו כמו טראמפ, או אפילו כמו ביידן, די נמוך. וגם באירופה, עם כל הכבוד לנציגי הימין הימין או הפופוליסטי שם, בינתיים, במאני טיים הם או נכשלים בהקמת קואליציות כי כל השאר מתאחדים נגדם, או לא באמת תמיד מובילים קו פרו ישראלי

שותף לפסימיות שלך

אני מאמין באלוהים אז נשאר לי רק להתפלל שישתנה משהו 

מה אתה עושה?

פורסם
לפני שעה, stx כתב:

נסו לדבר על למי להצביע בבחירות הבאות, תראו שהויכוח לא הלך לשום מקום.

אנחנו לא יודעים עדיין איזה חיבורים יהיו, אבל אם בנט ירוץ הוא יקבל את הקול שלי.

• תוכן חדש...