Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני כשעה, שביט כתב:

אנחנו נשרוף את המועדון!"

שמעון כאסח מאיים.

בנימין נתנייהו מבצע

• מבאס 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7465

• פינדר

6174

• יבגניפ

5964

• Night Driver

5067

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 24 דקות, ברווז כתב:

האהדה, ויש לי אהדה רבה, לתקופה שבה בנט היה ראש הממשלה- חלקו בקונספירציה חי, קיים ובועט

גם לציבור יש חלק בקונספציה הזאת. רוב האנשים מימין ומשמאל לא קראו למלחמת חורמה בחמאס לפני 15 או 10 או 5 שנים כי יש כיפת ברזל ותושבי הדרום שאכלו הכי הרבה חרא מהדבר הזה המשיכו להצביע לליכוד בכל פעם מחדש...

אז הציבור משלם וישלם את המחיר אבל מי שביססו והובילו את הקונספציה במשך 15 שנה צריכים לתת את הדין.

אפשר להגיד הרבה דברים על בנט שהיה בסך הכל שנה ראש ממשלה והתעסק בעיקר בייצוב המצב במדינה אחרי משבר הקורונה. אני לא יודע אם בתקופה של שנה אפשר להחליף את כל הבכירים במערכת הביטחון ולגבש תפיסת ביטחון חדשה שלא מבוססת על שקט תמורת כסף קטארי.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם (נערך)

עד כמה שאני זוכר בנט לא היה יכול להפסיק להעביר את הכסף הקטארי כי היה כבול בהסכמים בינלאומיים שעשה נתניהו, אבל ביטל את מזוודות הכסף והעביר אותו במסלולים שהשאירו עקבות.

אגב, קרא קצת את דברי אודי לוי, בכיר המוסד שהיה אחראי על הלוחמה הכלכלית בחמס ושהיחידה שלו נסגרה על ידי נתניהו. כולל כתבה היום אאל"ט ב-n12

עריכה אחרונה על ידי sperial
  • אהבתי 1
  • רעיון טוב! 2
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 6 דקות, SlowRide כתב:

גם לציבור יש חלק בקונספציה הזאת. רוב האנשים מימין ומשמאל לא קראו למלחמת חורמה בחמאס לפני 15 או 10 או 5 שנים כי יש כיפת ברזל ותושבי הדרום שאכלו הכי הרבה חרא מהדבר הזה המשיכו להצביע לליכוד בכל פעם מחדש...

אולי לא למלחמת חורמה, נכון. אבל התהיות של "למה מפציצים להם דיונת חול מסכנה אחרי שיגור טילים" עלו כל פעם מחדש. 

עכשיו אנחנו יודעים למה. 

והציבור לא אמור לעלות למשפט, על חלקו בקונספציה. לציבור אין גישה למודיעין ולדברים נוספים שלמדינה יש, רק מי שמוביל אותה צריך לעמוד למשפט. וכן, זה צריך להיחקר שנים אחורה.

• אהבתי 1

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

כן, הוא העביר להם את השווי של הכסף בדלק או משהו כזה.

והנה כנראה שלא הצליחו למצוא את כל החללים בעזה וחוזרים למלחמה. טוב, לפחות מי שנותר בחיים ניצל.

פורסם
לפני 10 דקות, SlowRide כתב:

אני לא יודע אם בתקופה של שנה אפשר להחליף את כל הבכירים במערכת הביטחון ולגבש תפיסת ביטחון חדשה שלא מבוססת על שקט תמורת כסף קטארי.

זו לא הנקודה, שוב. 

הוא לא ניסה אפילו. הוא היה גם כן בתוך אותה תפיסה שגוייה של "חמאס מורתע". 

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 2 דקות, ברווז כתב:

אולי לא למלחמת חורמה, נכון. אבל התהיות של "למה מפציצים להם דיונת חול מסכנה אחרי שיגור טילים" עלו כל פעם מחדש. 

איזה תהיות? לא היה עימות מול חמאס בתקופה שלו. היה סבב מהיר עם הג'יהד האיסלמי שנגמר במהירות אחרי שחיסלו להם כמה בחירים.

לפני 4 דקות, ברווז כתב:

והציבור לא אמור לעלות למשפט, על חלקו בקונספציה

הציבור משלם על ההחלטות שלו בלי לעלות למשפט. 

לפני 3 דקות, ברווז כתב:

זו לא הנקודה, שוב. 

לא חושב שיש מי שלא היה בתפיסה הזאת, למעט ליברמן אולי שגם לא עשה יותר מדי בנידון חוץ מלהתפטר כשהיה תחת ביבי.

אם לבנט היתה קדנציה מלאה, היה מתקן את התפיסה הבטחונית? אולי כן ואולי לא. זה ציר זמן של מציאות אלטרנטיבית...

דווקא בעניין הכספים הוא כן הביע התנגדות.

• רעיון טוב! 1

פורסם
לפני 4 דקות, SlowRide כתב:

איזה תהיות? לא היה עימות מול חמאס בתקופה שלו. 

עדיין, כל פעם שהיו טילים, כל המדינה תהתה למה התגובה שלנו מוגבלת להורדת דיונות חול. 

הציבור משלם על ההחלטות שלו בלי לעלות למשפט. 

הציבור משלם על ההחלטה של חלקים אחרים מהציבור... 

לא חושב שיש מי שלא היה בתפיסה הזאת, למעט ליברמן אולי שגם לא עשה יותר מדי בנידון חוץ מלהתפטר כשהיה תחת ביבי.

וזו בדיוק הסיבה למה צריך לחקור את זה לעומק.

קטע שאהבתי מסרט- WORLD WAR Z. 

שם, הגיבור מגיע לירושליים ושואל שאלה- איךל ידעו בירושליים לסגור את החומות ברגע הנכון כדי לא להיפגע (ממגיפת הזומבים המשתוללת, סיפור ארוך). 

הקטע שאהבתי- איש הביון שפוגש את גיבור הסרט מסביר לו על "פרוטוקול האיש העשירי". 

אין כח לכתוב- תקציר AI:

The "10th Man Protocol" in World War Z is a strategy where, if nine people in a group agree on a course of action, the tenth person must take a contrary viewpoint to challenge the consensus and uncover potential flaws or blind spots. This principle, inspired by the Israeli intelligence practice of its "Devil's Advocate Unit," was adopted to prevent groupthink after intelligence failures like the Yom Kippur War. 

Key aspects of the 10th Man Protocol
  • Purpose: 
    To counteract the dangers of groupthink and ensure that all possibilities, no matter how unlikely they seem, are considered before a final decision is made. 

• Mechanism: 
    A group of ten is tasked with reaching a consensus. If nine members agree, the tenth person's specific job is to formally disagree and argue against the prevailing opinion. 

• Origin: 
    The concept is based on a real-world Israeli intelligence strategy developed after the 1973 Yom Kippur War. 

• In World War Z 
    : In the book and film, the Israeli intelligence service uses this protocol. When they intercepted an outlandish communication about "undead," the 10th Man's role was to assume the other nine were wrong and take the threat seriously, which ultimately led to their preparation for the zombie outbreak. 

• The 10th Man role is similar to a modern version of the "Devil's Advocate" role, which was historically used to argue against the canonization of a saint in the Catholic Church to find flaws. 

• Application: 
    Beyond military and intelligence, the principle can be applied in business and other fields to improve decision-making by ensuring all alternatives are explored. 

כך שיש אפשרות לכל הפחות להתכונן לבעיות כאלו ואחרות.

אם לבנט היתה קדנציה מלאה, היה מתקן את התפיסה הבטחונית? אולי כן ואולי לא. זה ציר זמן של מציאות אלטרנטיבית...

דווקא בעניין הכספים הוא כן הביע התנגדות.

לא רק בכספים. 

להבנתי, היה חסר כמה וכמה מנגנונים שפשוט הוזנחו בצורה פושעת ע"י מקורי וחבורתו, הנחוצים למלחמה (שאז הייתה בגדר עתידית בלבד) עם איראן. כולל יכולות תקיפה! שרק בתקופתו קיבלו את התקציבים. 

פורסם
לפני 45 דקות, ברווז כתב:

כמו שאפשר לראות, נהרגו נכון להיום בערך 450 חיילים (ובערך 70,000 עזתים) במלחמה שמטרתה למוטט את החמאס, והזרוע עוד נטויה (עוד חייל נפל היום כנראה). אתה חושב שבנט היה מצליח לגבש הסכמה בעולם לצאת למלחמה יזומה למיטוט החמאס? עזוב בעולם, אתה חושב שהיה לו רוב לזה בעם? בכנסת? אפילו בקואליציה?

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 15 דקות, ברווז כתב:

עדיין, כל פעם שהיו טילים, כל המדינה תהתה למה התגובה שלנו מוגבלת להורדת דיונות חול

זה כבר ברמה של הזקנים בפרלמנט השכונתי בארומה. כל "דיונה" כזאת זה בעצם עוד משגר שהולך, ואם עושים את זה בכמות מספקת זה מבטל כמעט לגמרי את יכולות הירי שלהם, כמו שראינו בשנה האחרונה. הבעיה היא לא שתקפנו "דיונות" אלא שלא תקפנו מספיק דיונות כדי לנטרל את האיום ברמה מספקת.

לפני 20 דקות, ברווז כתב:

הציבור משלם על ההחלטה של חלקים אחרים מהציבור

זאת המשמעות של דמוקרטיה.

לפני 21 דקות, ברווז כתב:

זו בדיוק הסיבה למה צריך לחקור את זה לעומק

אין ספק שחייבים לחקור איך כל מערכת הביטחון היתה תמימת דעים לגבי חמאס מורתע והזרמת כסף קטארי ואיך התעלמו מהתרעות של חיילים.

אם נוצרה בצבא תרבות שקר וכיסתוח שמשתיקה את אותו איש עשירי, צריך לדעת איך ולמה זה קרה.

פורסם
לפני 44 דקות, MiniMiz3r כתב:

אתה חושב שבנט היה מצליח לגבש הסכמה בעולם לצאת למלחמה יזומה למיטוט החמאס? עזוב בעולם, אתה חושב שהיה לו רוב לזה בעם? בכנסת? אפילו בקואליציה?

ונתניהו? 

האם הוא אפילו היה מנסה בכלל?

אה, לא? 

טוב, זה כנראה למה אנחנו פה. 

לפני 44 דקות, SlowRide כתב:

זה כבר ברמה של הזקנים בפרלמנט השכונתי בארומה. כל "דיונה" כזאת זה בעצם עוד משגר שהולך, ואם עושים את זה בכמות מספקת זה מבטל כמעט לגמרי את יכולות הירי שלהם, כמו שראינו בשנה האחרונה.

תיאורטית, כן. 

לתקוף משגר, אחד, בדיעבד אחרי שהוא כבר ירה, אחד מתוך אלוהים יודע כמה, לא לתקוף את מאגרי התחמושת שלו, לא לתקוף את הפעילים שיורים מהמשגרים האלו... מעשית זה לא עובד. 

פלוס זה שיש עוד אלוהים יודע כמה משגרים כאלו מתחבאים מתחת לעוד דיונות. ובתים. ומסגדים. ובתי חולים. ובתי ספר. 

הבעיה היא לא שתקפנו "דיונות" אלא שלא תקפנו מספיק דיונות כדי לנטרל את האיום ברמה מספקת.

אין לי די מידע כדי לומר האם באמת תקפנו "דיונות" או משגרים. בכנות. למרות מה שכתבתי עוד קודם. 

אבל כן. לחלוטין מסכים שלא תקפנו די משגרים, ולא שום דבר נוסף שקשור אליהן. 

זאת המשמעות של דמוקרטיה.

אתה ממשיך להשתמש במילה הזו. 

תראה. 

אגיד דבר אחד ואחד בלבד:

כל עוד המצב הוא כזה, שיש אדם אחד שאומר לאן הוא רוצה להגיע, וכל שאר הקואליציה מיישרת קו ומובילה לאותו המקום, בלי שום יכולת לומר "לא" או לעצור את התהליך, זו לא דמוקרטיה. 

זו דיקטטורה מוסווית, שלטון של אדם אחד, שמתחבא מאחורי "רוב" אילם ודומם. כל עוד אין חופש הצבעה, בכלום ושום דבר, זו לא דמוקרטיה. ולצורך הדיון, זה לא משנה מי נמצא בשלטון בתור האדם האחד הזה. 

אין ספק שחייבים לחקור איך כל מערכת הביטחון היתה תמימת דעים לגבי חמאס מורתע והזרמת כסף קטארי ואיך התעלמו מהתרעות של חיילים.

אם נוצרה בצבא תרבות שקר וכיסתוח שמשתיקה את אותו איש עשירי, צריך לדעת איך ולמה זה קרה.

הפסקנו להיות דרוכים. הקשב עבר למקומות אחרים. 

אני לא יכול להעיד על הכלל, אבל אני כן יכול לתת דוגמא על עצמי: 

כחובב כלים והעבודה איתם, יש כלי אחד שאני נפצע ממנו יותר מכל השאר גם יחד. בתדירות די גבוהה, יחסית, לצערי. 

זו סכין. 

העובדה שאני אוסף סכינים ומשתמש בהם כבר מעל 25 שנה, והעובדה שאני עובד איתן בתדירות גבוהה, והמיומנות שלי איתן גבוהה- כל זה מאפשר לי מנטלית "להוריד עירנות". ושם בדיוק אני נפצע. 

הורדנו עירנות בגבול עזה. הקשב הוסט. 

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 9 דקות, ברווז כתב:

תיאורטית, כן. 

לתקוף משגר, אחד, בדיעבד אחרי שהוא כבר ירה, אחד מתוך אלוהים יודע כמה, לא לתקוף את מאגרי התחמושת שלו, לא לתקוף את הפעילים שיורים מהמשגרים האלו... מעשית זה לא עובד. 

פלוס זה שיש עוד אלוהים יודע כמה משגרים כאלו מתחבאים מתחת לעוד דיונות. ובתים. ומסגדים. ובתי חולים. ובתי ספר

זה לא תיאורתית זה עובדה. הירי מעזה כמעט ולא קיים לא בגלל שהם מרחמים עלינו אלא כי רוב המשגרים הושמדו. מעשית זאת הסיבה שבקושי יורים משם. אנחנו לא יכולים להרשות לעצמנו להעלות מטוסים לאויר ולהפיל פצצות שעולות כמו הון ראשוני לדירה בגבעתיים על דיונות לצרכי פירוטכניקה.

לפני 15 דקות, ברווז כתב:

כל עוד המצב הוא כזה, שיש אדם אחד שאומר לאן הוא רוצה להגיע, וכל שאר הקואליציה מיישרת קו ומובילה לאותו המקום, בלי שום יכולת לומר "לא" או לעצור את התהליך, זו לא דמוקרטיה

אבל זה דמוקרטיה, מה לעשות? בדמוקרטיה יצוגית, הציבור בחר שוב ושוב אנשים גרועים שמעדיפים את הכיסא מאשר לעבוד עבור הציבור. נקווה שהפעם זה ישתנה והציבור יבחר אחרת כמו שהיה אחרי הקורונה, אבל בגדול זאת השיטה ויש לה יתרונות וחסרונות.

לפני 20 דקות, ברווז כתב:

הפסקנו להיות דרוכים. הקשב עבר למקומות אחרים

אם תצפיתניות התריעו והיו אינספור הוכחות שבונים מנהרות ומשגרים בכל הרצועה והברחות של נשק מתחת לגבול עם מצרים ובכל זאת אמרו לאנשים לסתום את הפה ולהתעלם זה לא שהפסקנו להיות דרוכים, זה החלטנו שלא צריך. מי שהחליט צריך לשאת באחריות.

• רעיון טוב! 1

פורסם
Just now, SlowRide כתב:

זה לא תיאורתית זה עובדה. הירי מעזה כמעט ולא קיים לא בגלל שהם מרחמים עלינו אלא כי רוב המשגרים הושמדו. מעשית זאת הסיבה שבקושי יורים משם. אנחנו לא יכולים להרשות לעצמנו להעלות מטוסים לאויר ולהפיל פצצות שעולות כמו הון ראשוני לדירה בגבעתיים על דיונות לצרכי פירוטכניקה.

כן. עכשיו. 

לפני המלחמה, מה עשינו? ירינו על דיונה אחת, אולי 2 ביום רע. 

Just now, SlowRide כתב:

אבל זה דמוקרטיה, מה לעשות? בדמוקרטיה יצוגית, הציבור בחר שוב ושוב אנשים גרועים שמעדיפים את הכיסא מאשר לעבוד עבור הציבור. נקווה שהפעם זה ישתנה והציבור יבחר אחרת כמו שהיה אחרי הקורונה, אבל בגדול זאת השיטה ויש לה יתרונות וחסרונות.

לא. זו לא דמוקרטיה. זו דיקטטורה בתחפושת. לא משנה מי יישב על הכסא, כל עוד הפרקטיקה הזו של איש אחד שמושך בחוטים וכל הבובות אומרות כן- זו דיקטטורה. 

מקווה שלא ייבחרו שוב אנשים כאלו. 

Just now, SlowRide כתב:

אם תצפיתניות התריעו והיו אינספור הוכחות שבונים מנהרות ומשגרים בכל הרצועה והברחות של נשק מתחת לגבול עם מצרים ובכל זאת אמרו לאנשים לסתום את הפה ולהתעלם זה לא שהפסקנו להיות דרוכים, זה החלטנו שלא צריך. מי שהחליט צריך לשאת באחריות.

לגמרי נכון. לא חשבתי על זה כשכתבתי מה שכתבתי קודם. 

אבל, גם הפסקנו להיות דרוכים...

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 15 דקות, ברווז כתב:

לפני המלחמה, מה עשינו? ירינו על דיונה אחת, אולי 2 ביום רע

לפני המלחמה היתה מדיניות הכלה. הם יורים עלינו רקטות ובגלל שיש לנו כיפת ברזל ואין לנו רצון לנטרל את האיום כי זה אומר מלחמה על מלא, ניכנס למקלטים ונשלח מטוס שיוריד משגר פה ושם. זה לא אומר שהפצצנו סתם דיונות.

במקום לקום מהספה ולחייג למדביר זרקת כפכף על תיקן רנדומלי וחזרת לשגרה, כי לא בא לך להוציא כסף ולצאת ל6 שעות מהבית עכשיו.

לפני 15 דקות, ברווז כתב:

לא. זו לא דמוקרטיה. זו דיקטטורה בתחפושת. לא משנה מי יישב על הכסא, כל עוד הפרקטיקה הזו של איש אחד שמושך בחוטים וכל הבובות אומרות כן- זו דיקטטורה

בדיקטטורה אי אפשר לבחור אנשים כאלה כי אין בחירות. אם הם היו שולטים בתוצאות הבחירות, הייתי אומר נכון אחנו חיים בכאילו דמוקרטיה. אבל זה (עדיין) לא המצב פה ואין למי לבוא בטענות חוץ מחברי כת שמצביעים להם שוב ושוב ולכל מיני אנשים דכאוניים שחושבים שהכל אבוד מראש ולא טורחים ללכת להצביע.

לפני 18 דקות, ברווז כתב:

אבל, גם הפסקנו להיות דרוכים

הפסקנו כי ככה החליטו שצריך. הש"ג היה דרוך והתריע אבל המפקד אמר לו להחזיר את הנשק לנשקיה ולצאת הביתה להדממה בחגים.

• רעיון טוב! 1

פורסם
לפני שעתיים, SlowRide כתב:

גם לציבור יש חלק בקונספציה הזאת. רוב האנשים מימין ומשמאל לא קראו למלחמת חורמה בחמאס

זה בדיוק ההבדל בין מנהיג לבין זה שרק רוצה להמשיך לשלוט. 

לפני שעה, SlowRide כתב:

זאת המשמעות של דמוקרטיה.

גם טורקיה נחשבת עדיין לדמוקרטיה. 

לפני 3 שעות, SlowRide כתב:

גם לציבור יש חלק בקונספציה הזאת.

הזכרת לי משהו. יש מאות אלפי נשקים לא חוקיים אצל החברה הערבית בנגב. נשק מכל הסוגים, נשק שיום אחד יכול להתהפך עלינו, אין אדם אחד שלא התריע, אין ציבור שלא דורש פתרון, גם בזה נאשים את הציבור שהוא חלק מהקונספציה? שהוא רוצה שקט? עד היום אין הגדרה של הברחת נשק כמשהו בטחוני ולא רק פלילי, אבל לשנות את שם המלחמה? לזה יש זמן.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1
  • תוכן חדש...