Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 6 דקות, פינדר כתב:

קראתי קצת עליו ועל מה שכתב ולא התרשמתי שהחמצתי משהו שונה בהרבה מהקו של שפירו, דאגלס מארי וכו׳

הוא מאוד דומה לשפירו. מארי הוא הומו, אז פחות באספקט הזה. 

ההבדל הוא שקירק היה פעיל פוליטי שהפעיל מדיה, לא פרשן פוליטי. זה ההבדל גדול 

לפני 10 דקות, Night Driver כתב:

לא בהכרח. 

תחשוב על שליט שרוצה את טובת העם ולא נתון לשום ביקורת או הגבלות. למשל שליט בורניי שהוא דיקטטור שנותן לעם בריאות וחינוך חינם, אין מיסים ואפילו יש סיבסוד של מוצרים מזון.

מדובר במדינה מאוד עשירה, שנשלטת ע"י מלך, עם הגבלות על חופש הביטוי וכו'. 

דוגמא לא מייצגת בכלום

• אהבתי 1

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

• תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7472

• פינדר

6177

• יבגניפ

5965

• Night Driver

5073

פורסם
לפני 7 דקות, פינדר כתב:

ו..? מי קבע שבריאות וחינוך חינם זה טוב? אולי יש אזרחים שמעדיפים שזה לא יהיה חינם והכסף יושקע בדברים אחרים? יש להם זכות להגיד את זה?

היית מוכן לחיות בכלא, לפי חוקים ששליט שרירותי מכתיב לך, בתמורה לאוכל ובריאות חינם?

בכל משטר דמוקרטי רוב האוכלוסייה לא מסכימה עם חלק ממעשי הממשלה.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם (נערך)

זו ההסתה שאני מדבר עליה.

אני בספק רב אם יש בכל משטרת ישראל מספר דו ספרתי של אנשים ששמעו על קירק לפני האירוע...

image.thumb.png.4cdd6b431020ec413ccc05196267924c.png

לפני 6 דקות, Night Driver כתב:

ויש לה הזדמנות כל כמה שנים להחליף את הממשלה. וכמובן יש לה הגנות משפטיות מול התנכלויות שרירותיות של הממשלה. חוקה, בתי משפט, חופש ביטוי וכו׳.

עריכה אחרונה על ידי פינדר
  • רעיון טוב! 2

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
לפני 17 דקות, Night Driver כתב:

כן אבל לפחות היא יכולה להחליף את הממשלה כל כמה זמן. פינדר הקדים אותי. 

לפני 12 דקות, פינדר כתב:

ויש לה הזדמנות כל כמה שנים להחליף את הממשלה. וכמובן יש לה הגנות משפטיות מול התנכלויות שרירותיות של הממשלה. חוקה, בתי משפט, חופש ביטוי וכו׳.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם
לפני 16 דקות, פינדר כתב:

נכון ועדיין אחוז הלא מרוצים מחלק לא מבוטל מהחלטות הממשלה יישאר זהה.

גם ההכנות משתנות בין הדמוקרטיות השונות והגבול בין דמוקרטיה ללא דמוקרטיה מאוד מטושטש.

פורסם (נערך)
לפני כשעה, פינדר כתב:

הסטטיסטיקה מראה שגם בארה״ב רצח על רקע פוליטי מגיע לרוב מימין.

מעבר לזה, ארה״ב היא מדינה מופרעת לגמרי בכל מה שקשור לירי ולא הייתי מסיק משם מסקנות, לגבי אף מדינה אחרת. המספרים שם פשוט מטורפים.

רק שפה, הרצח הספציפי הזה מסתדר יופי לבן גביר ולמגל ולשאר מושפעים כמוך, שמנצלים את זה ל... הסתה נגד מתנגדי הממשלה.

האם שמעת במקרה על וואנס לותר בולתר? בחור נחמד, לבן, נוצרי אדוק, שנאם בלהט נגד הפלות וטרנסג׳נדרים ושאר קונספירציות. 

הוא רצח פוליטיקאית דמוקרטית יחד עם בעלה והכלב שלהם. הוא ניסה לרצוח עוד פוליטיקאי דמוקרטי אבל הצליח רק לפצוע אותו ואת אשתו.

מתי כל זה קרה? לפני 3 חודשים. שמעת על זה פה, מכל אלו שהבוקר כל כך חוששים פה מרצח פוליטי?

https://en.wikipedia.org/wiki/2025_shootings_of_Minnesota_legislators#Accused

image.thumb.png.0822412d4e4ee29e13b176c04222e5a2.png

זה רצח בסדר גודל אחר לחלוטין, בסיטואציה (המזעזעת!) שציינת הנרצחים היו פוליטיקאים מקומיים, פה מדובר בבחור שהוא household name בכל בית אמריקאי ממוצע. זה שיש פה כאלה שלא שמעו עליו לא אומר הרבה - אני למשל ראיתי המון סרטונים שלו, אני מכיר אותו ואת דעותיו כבר הרבה זמן, ואני לא בן אדם מעורב פוליטית יותר מדי, בטח שלא בפולטיקה האמריקאית. הוא הרפובליקני השני הכי פופולרי, מיד אחרי טראמפ. הרבה אנשים ראו בו נשיא פוטנציאלי לעתיד

עריכה אחרונה על ידי Shay_u
  • רעיון טוב! 5
פורסם
לפני כשעה, פינדר כתב:

מעניין כמה מה 4% של השמאל והשחורים זה שחורים.

ואל תקחו את השאלה הזו ברצינות, פשוט הרימו להנחתה.

פורסם
לפני 5 דקות, Night Driver כתב:

והגבול בין דמוקרטיה ללא דמוקרטיה מאוד מטושטש.

זה שאין גבול ברור לא אומר כלום. רוב המדינות רחוקות מהגבול, לכאן או לכאן. ואנשים יודעים טוב מואד אם הם חיים בדמוקרטיה או דיקטטורה.

גם פה, הטענה העיקרית מול ההפיכה המשטרית והמהלכים של הממשלה הנוכחית, היא שהם מנצלים את זה שאין גבול ברור ומנסים בהדרגה להוריד את רמת הדמוקרטיה שיש פה.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 49 דקות, Night Driver כתב:

נכון ועדיין אחוז הלא מרוצים מחלק לא מבוטל מהחלטות הממשלה יישאר זהה

ההבדל שבדמוקרטיה הלא מרוצים יכולים להביע את דעתם ולבקר את הממשלה.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

גם בחלק מהדיקטטורות. תאילנד למשל שמגדירה את עצמה כדמוקרטיה שהעם קובע אבל המלך מחליט.

פורסם

אני לא מומחה למצב בתאילנד, אבל היא שילוב של מלוכה, משטר צבאי וכמה מאפיינים של דמוקרטיה.

אם אני לא טועה, העלבה של המלך היא עבירה שגוררת מאסר.

אני באמת לא מבין לאן הדיון הזה הולך.

עדיין לא ענית על השאלה שלי:

לפני שעה, Night Driver כתב:

היית מוכן לחיות בכלא, לפי חוקים ששליט שרירותי מכתיב לך, בתמורה לאוכל ובריאות חינם?

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
לפני 3 שעות, falou כתב:

זה נכון. 

אז מה? גם זה נכון: עד 1938 היו באיטליה לא מעט יהודים שתמכו במוסוליני. למשל, אהובתו מרגריטה צרפתי ניהלה את העיתון שלו Gerarchia, יהודים השתתפו במצעד על רומא וכ-5000 מהם (כמעט 10% מכלל יהודי איטליה) אף התפקדו למפלגה הפשיסטית. רבים החזיקו גם בתפקידים רשמיים במוסדות המפלגה. אז מה, מכאן נובע שיהודים הם תומכי פשיזם?

לפני 3 שעות, falou כתב:

למשל, אני מכיר את הקהילה הרפורמית/חילונית באן ארבור, שהם תומכי BLM וכו'. להגיד את זה זה לא להיות אנטישמי, כמו שלהגיד שרצח על כבוד המשפחה נהוג בקהילות ערביות מסויימות זה לא גזעני.

בפראפרזה, זה עצוב, כי זה נכון.

הוא לא דיבר על קהילה מסוימת או על כמה קהילות בודדות. הוא אמר "קהילות יהודיות" ובפועל זה שקול ל"יהודים". זה כמו להגיד: יהודים שולטים בתקשורת, יהודים שולטים בבנקאות העולמית, יהודים שולטים בתעשיית הקולנוע, יהודים חוללו את המהפכה ברוסיה. אפשר תמיד לטעון שיש בזה "גרעין של אמת" כי אכן היו וישנם יהודים מעורבים בתחומים האלה. אבל הכללה כזאת היא בדיוק הגזענות.

לפני 3 שעות, falou כתב:

אשמים באיזו מהפכה?

קומוניסטית באוקטובר 1917.

לפני שעתיים, ברווז כתב:

כמו שכתבתי קודם- לא כל ביקורת על יהודים היא אנטישמיות, ולרוב הניסוח פשוט גרוע. 

אין לי מידע, אסייג בתחילת דבריי.

האם אתה יכול לומר במלא הכנות שקהילות יהודיות לא מימנו כלל עמותות ודברים נוספים שמקדמים "שנאה כלפי הגזע הלבן"? אם לא, אזי יש דברים בגו ורק הניסוח אומלל וחצי, ונשמע אנטישמי בנוסף.

האם אתה יכול לומר במלא הכנות שכל הקהילות היהודיות, או לפחות רובן, תמכו או קידמו "שנאה כלפי הגזע הלבן"? אם לא, אז יש לציין מי בדיוק עשה זאת, ולא להכליל. ולכן הניסוח הזה הוא אנטישמי באבוהה.

לפני כשעה, Night Driver כתב:

לא בהכרח. 

תחשוב על שליט שרוצה את טובת העם ולא נתון לשום ביקורת או הגבלות. למשל שליט בורניי שהוא דיקטטור שנותן לעם בריאות וחינוך חינם, אין מיסים ואפילו יש סיבסוד של מוצרים מזון.

גם בברה"מ הבריאות והחינוך ניתנו בחינם ומוצרי מזון ותחבורה ציבורית סובסדו. אבל כמו שאומרים, חינם יש רק גבינה צהובה במלכודת עכברים.

• אהבתי 1
פורסם
לפני כשעה, mikyl כתב:

מה? גם זה נכון: עד 1938 היו באיטליה לא מעט יהודים שתמכו במוסוליני. למשל, אהובתו מרגריטה צרפתי ניהלה את העיתון שלו Gerarchia, יהודים השתתפו במצעד על רומא וכ-5000 מהם (כמעט 10% מכלל יהודי איטליה) אף התפקדו למפלגה הפשיסטית. רבים החזיקו גם בתפקידים רשמיים במוסדות המפלגה. אז מה, מכאן נובע שיהודים הם תומכי פשיזם

מה הקשר? 

אסכולת פרנקפורט הוקמה כמעט כולה ע"י יהודים, והיה ליהודים ייצוג לא פרופורציונלי בתנועה הקומוניסטית ובהנהגתה.  

זה נכון. 

אבל קירק לא אמר על זה דבר. 

לפני כשעה, mikyl כתב:

האם אתה יכול לומר במלא הכנות שכל הקהילות היהודיות, או לפחות רובן, תמכו או קידמו "שנאה כלפי הגזע הלבן"

גם את זה הוא לא אמר. 

לקחת משפט אחת, הכללת אותו, התעלמת מכל דבר אחר שהוא אמר על היהודים וישראל, ויצרת מסקנה מעוותת, במקום פשוט לחזור בך מטענה מגוחכת. 

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

• תוכן חדש...