Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 10 שעות, oryo כתב:

לדעתי הטענה (והמדיניות) שאין אף פתרון, לנצח נחיה על החרב, כיבוש עד אינסוף וכו׳ - מאוד מסוכנת קיומית לישראל כמדינה מערבית משגשגת. גם על זה כתבתי כבר מספיק אז לא רואה טעם להרחיב.

ההמון העזתי שהשתולל בקיבוצים דיווח בצהלה לאלה שפיספסו את האירוע שהוא עסוק ברצח ואונס יהודים בהתנחלויות. הייתי כמעט משוכנע שזה ישים סוף לטרמינולוגיה של כיבוש פה, פרט לאלה שעדיין מרגישים אשמה על עצם הקמת המדינה. כשאלה הקליינטים שלך, וביחוד לאור תוצאות המיזמים של רבין ושרון (וחסידי הגדר הכל יכולה), כל מחשבה על סיום ה״כיבוש״ היא סכנה קיומית לישראל.

הסכנה הכי גדולה לשגשוג של ישראל היא פילוג פנימי ואובדן ערכים ואמונה בצדקת הדרך.  אני בטוח שכל אחד יכול להגדיר תנאי סף שעבורם חייבים להיות מוכנים ״לחיות על החרב״, אבל מהם? התהליך הממושך של הלקאה עצמית והבלבול המוסרי שהניב באירופה ובארה״ב מעלה את השאלה מהי מדינה מערבית משגשגת וכמה זמן היא תישאר כזו. אין שם כיבוש (אולי באירופה יש, אבל הפוך) אבל יש שם סכנות גדולות לשגשוג ולאופי המערבי שמביא אותו.

• אהבתי 3
  • תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7472

• פינדר

6177

• יבגניפ

5965

• Night Driver

5073

פורסם
לפני 2 דקות, Renaultrap כתב:

הסכנה הכי גדולה לשגשוג של ישראל היא פילוג פנימי ואובדן ערכים ואמונה בצדקת הדרך.  

הרוב המוחלט אם לשים בצד את הפאן של ללכת להפגין ולחשוב שאתה מבין טוב יותר מהצד השני(ימינה ושמאלה) חיים פה את אותם חיים.

השאיפה של כולם פה זו יציבות כלכלית( מדינה שיודעת להתמודד עם משבר ולצאת ממנו) ובטחונית( מינימום פיגועים וטילים).

יש מיעוטים שהגיעו למיינסטרים, שוב, באשמת הימין והשמאל ביחד.

הסירוב של ביבי לפנות את הכיסא והסירוב של מפלגות אחרות לשבת תחתיו מבחינתי אשמים באותה מידה במצבנו.

Ford Fiesta 2014- Manual 1.25

פורסם
לפני 3 שעות, falou כתב:

הוא לא חייב להיות מקסימלי, אבל הוא חייב להיות אופטימלי, אחרת כל מצב בו אתה ממשיך להתקיים הוא ״פתרון

נראה לי שזה קצת התפלפלות סביב הגדרות, אבל זה לא כזה משנה. באנלוגיה שלך על זוגות שמתגרשים, זה יכול להיות במצב שבו כולם מרוצים וממשיכים הלאה בחייהם, וזה יכול להיות במצב שבו יש בית משפט שפותר את הבעיה בכפיה. אנחנו במצב כרגע שבו אנחנו לא רק שלא מתגרשים מהערבים, אלא הולכים ופותחים חשבון בנק משותף, למרות שאנחנו יודעים שאנחנו רוצים להתגרש. עכשיו, כמובן, יש פה כמה רבדים. מי שלא רוצה לעשות כלום מתוך ציפיה שהבעיה תיפתר מעצמה כשיהיה שלום עם סעודיה, זה ביבי. בגלל שהוא לא מחליט לבד, אנחנו מעמיקים את האחיזה בשטח, והלכה למעשה מכוונים את עצמנו לפתרון של מדינה אחת. שהוא לא מקסימלי ולא אופטימלי ולא כלום.

לפני 3 שעות, falou כתב:

הבעיה בגישת ״הפתרון״ בסוגייה הפלסטינית היא שיש תפיסה שקוראים לה ״שתי מדינות״ ולפיה אפשרי לקיים שתי ישויות מדיניות, אחת ישראלית ואחת פלסטינית, שחיות בהסדר של אי לוחמה, במינימום, אחת עם השנייה.

חסרים המון חלקים במציאות כדי להתחיל לחשוב שזה פתרון ריאלי. דבר ראשון, מצד מי ״ששולט״ שם (במרחאות, כי אין אצל הפלסטינים שלטון ריכוזי במובן שיש אצלנו) ודבר שני, מבחינה פופולרית. יענו, הציבור לא רואה ולא רוצה פתרון כזה.

מצד שני, אני לא רואה התכנות לסיפוח של כל השטח וגירוש האוכלוסיה הפלסטינית, שזו הפנטזיה ההפוכה.

אז אולי המצב הנוכחי שלנו הוא לא רק הפתרון הנכון, אלא הפתרון האופטימלי. אנחנו מכילים את הסכסוך ע״י שמירה על אי יכולת של הצד השני לנצח.

כן, רק צריך לזכור שהדיעה של הציבור על פתרון 2 מדינות השתנתה ב-20 שנים האחרונות. זה הפך לפחות פופולרי וגם פחות ישים. והמצב הנוכחי שלנו לא סטגנטי, כי ישראל מספחת לאט אבל בטוח את הגדה, ומייצרת מצב של מדינת אפרטהיד אחת על מלא. ובנקודה הזו אני אישית הייתי די מרוצה מפתרון שרק מכיל את הסכסוך ע"י אי שמירה על היכולת של הצד השני לנצח.

לפני 11 דקות, Renaultrap כתב:

הייתי כמעט משוכנע שזה ישים סוף לטרמינולוגיה של כיבוש פה, פרט לאלה שעדיין מרגישים אשמה על עצם הקמת המדינה.

למה? ההגדרות שלי של טוב ורע לא מושפעות מהצד השני. אחרת אני באמת יכול ללכת עם גודווין ולהצדיק מחנות השמדה.

התנחלויות הן דבר מחורבן. הן לא מקור כל הרוע בעולם או משהו. הן פשוט דבר רע בפני עצמן. זה לא רלוונטי למה שהפלסטינאים עושים. אני לא מתלונן כשהצבא מסכל פעולות טרור. אני מתלונן כשיש סרטונים של מופרעים מהגבעות שורפים מכוניות של ערבים, ויש חיילים שעומדים ומסתכלים על זה.

לפני 3 שעות, gadik6 כתב:

לעניין יהודה ושומרון - כח עובד (שליטה צבאית), כי הוא מצליח למנוע פיגועים, ולמנוע התעצמות צבאית בגדה.

לא אמרו שכח לא עובד. אמרו שהטענה "הם מבינים רק כח" לא נכונה. וההוכחה לזה טריוויאלית. וכבר נכתבה פה.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם
לפני 24 דקות, יבגניפ כתב:

למה? ההגדרות שלי של טוב ורע לא מושפעות מהצד השני. אחרת אני באמת יכול ללכת עם גודווין ולהצדיק מחנות השמדה.

התנחלויות הן דבר מחורבן. הן לא מקור כל הרוע בעולם או משהו. הן פשוט דבר רע בפני עצמן. זה לא רלוונטי למה שהפלסטינאים עושים. אני לא מתלונן כשהצבא מסכל פעולות טרור. אני מתלונן כשיש סרטונים של מופרעים מהגבעות שורפים מכוניות של ערבים, ויש חיילים שעומדים ומסתכלים על זה.

אני לגמרי באותו צד כשיש פרעות ואין שלטון שימנע אותן. זה נכון לשני הצדדים, ולא כולל רק את מה שמדווח. זה שיש פה אדישות לטרור היומיומי בכבישי יו״ש מטריד אותי לא פחות מפעולות תג מחיר. הצבא אדיש באותו אופן בדיוק לזה. מין שגרה מופרעת.

מה שהפלסטינאים עושים בהחלט רלוונטי לדרך שבה אנחנו מתנהלים. אם יש מיזם שבו נותנים להם שלטון עצמי והם מנצלים אותו לרצח אז אתה לא עובר איתם לשלב 2 של המיזם. ההגדרות לטוב ורע לא אמורות להשתנות בשביל שהרצון הבסיסי ביותר להישאר בחיים יגבר על שיקולים אחרים (קוקטיילים באירופה, שגשוג כלכלי ויח״צ)

• אהבתי 1
פורסם
לפני כשעה, יבגניפ כתב:

לא אמרו שכח לא עובד. אמרו שהטענה "הם מבינים רק כח" לא נכונה. וההוכחה לזה טריוויאלית. וכבר נכתבה פה.

צודק, התבלבלתי במינוח, רק מה ההבדל?

"הם מבינים רק כח" לא אומר שאתה נותן להם מכה והם מתיישרים, אלא שזאת הדרך היחידה להתמודד איתם, כרגע.

אבל נזרום איתך, הם לא מבינים כח, אבל לא נראה גם שהם מבינים "שלום" או ויתורים או כל אקט מערבי אחר שמסמל פשרה, אז יוצא שהם לא מבינים כלום?

• אהבתי 2

פורסם
לפני 10 דקות, gadik6 כתב:

צודק, התבלבלתי במינוח, רק מה ההבדל?

ההבדל ענק. 

ישראל לחלוטין מתנהלת לפני הגישה הראשונה ("הם מבינים רק כוח") וזה מייצר גם אמונה אצל חלקנו שעם מספיק כוח (ורק איתו) הבעיות יפתרו, וגם, לא פחות גרוע מזה, מאפשר לפוליטיקאים שלנו לדבר על "הרתעה" - משהו שלא באמת קיים ולא היה קיים אף פעם פה. וזה בין היתר מוביל לקונספציות כמו זו שההנהגה שקפה לנו לפני ה7.10, כאילו אין סיכוי שהחמאס יתקוף כי הפעלנו נגדם מלא כח בסבב הקודם והם "מורתעים". וזה מייצר חוסר ערנות, סטגנציה מכל כיוון, אמונה בזה שבעצם אין בעיה יותר וכו'.

אני גם פחות מתחבר לזה שיש תרבותי ספציפית אצל הערבים שגורם להם להבין רק כח. כי גם הדוגמאות שהבתאם מהמערב או המזרח (נגיד גרמניה במלחמת העולם השניה) כן כללו הכרעה צבאית. רק שההבדל הוא ששם הצד המנצח פעל, בסופו של דבר, בצורה כזו שהבטיחה חיים יותר טובים לצד המפסיד. ואני לא מאמין שישראל תעשה את זה במצב היפותטי שבו נכבוש את עזה ונחזור לשלוט בה. 

• אהבתי 1
תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם
לפני 18 שעות, יובל .מ. כתב:

כל חבר כנסת ציוני שהצביע אתמול בעד חוק הגיוס מבחינתי התקרב מאוד לרמת "בוגד" בדיוק כמו עיתונאים של עיתון הארץ שקוראים לצה"ל רוצחים או כל מיני אנשים כמו עופר כסיף או גדעון לוי.

וזה משהו שמאוד חבל לי להגיד על אנשים כמו אבי דיכטר.

לפני 18 שעות, SlowRide כתב:

אין יותר הוכחה מזה שכל מה שמעניין אותם זה להישאר בשלטון ולא משנה מה המחיר, הציבור ישלם.

מי שלא מצליח לראות את זה וממשיך להצביע להם, או שהוא מנותק מהמציאות או שהוא פשוט מטומטם.

לא רק זה, אלא שנחשף הפרצוף האמיתי של מה שמכנים "הציונות הדתית". שנים הם מתיימרים להראות את הדרך הנכונה, לפיה הם חיים גם כאנשים דתיים אבל גם כאנשים יצרניים (משרתי צבא, עובדים ומשלמים מיסים). היית מצפה שדעתם לא תהיה נוחה מחוק כזה.

לא סיפרו לנו בשרשור שסמוטריץ' לאו דווקא המייצג של הציונות הדתית? מעניין, נראה לי מייצג מושלם.

• אהבתי 1
פורסם

ביבי 1, המדינה 0.

גועל.

ניצחון פוליטי, אבל גועל.

וכל השותפים שרואים את החיוך הדוחה ושמחים בו, אחרי אסון של לוחמים שנהרגו בבית הממולכד ברפיח, וואו. איזה ניתוק. 

לפחות שלא יחייך החלאה.

אין מילים.

https://www.ynet.co.il/news/article/rkb11s2sr0

• אהבתי 3
פורסם

אבל הוא פסיכופט ובכלל לא אכפת לו. אף מספר של מתים לא ימחק לו את החיוך הזה. מקסימום הוא ושרה עולים על מטוס להיות אשמים בטבח במדינה אחרת אם פה מתחיל להיות "לא נוח".

• אהבתי 1

"Metal is like flesh. Both carry potential in their veins. When tempered with heat and pressure, the potential surfaces"

פורסם
לפני 7 שעות, falou כתב:

מצרים היא מדינה ריבונית, היסטורית, עם אוכלוסיה מובחנת. הפלסטינים רחוקים מזה.

ירדן היא דיקטטורה שהוקמה ומתוחזקת ע״י מדינות במערב. שוב, לא דומה, וכמו דיקטטורות, לך תדע מה יהיה אם וכאשר הדיקטטור שם יודח

סוריה היא לא מדינה. אין מולה הסדר, יש לנו פשוט יכולת לתחזק מולה האזור הזה גבול ואין שם לאף אחד תעוזה לתקוף (כמעט).

...

שאלתי איך לדעתך נראה פתרון, נתת שלוש דוגמאות, הסברתי למה הן לא רלוונטיות

מעניין, מזכיר לי קצת את ״אבל הם לא ניסו קומוניזם אמיתי״ או משפט שנכתב כאן בהקשר זהה

לפני 23 שעות, פריג'י כתב:

הדרישה שלך לדוגמאות שהן בדיוק כמו המצב בעזה היא כמו במערכון של הישראלים בלשכת העבודה.

הנה דרוש מאלף אריות אפריקאים,

אה, לא... אני מאלף אריות אפריקאים לבקנים.

כמובן שניתן לזהות דמיונות בין המצבים (הפלסטינים הם אוכלוסיה מובחנת / אם תקום שם ישות זה יקרה ויתוחזק ע״י מדינות במערב / חוסר התעוזה של סוריה לתקוף אולי מראה שאויבים תחת אלמנטים מסוימים לא בוחרים לתקוף), וכמובן שאף אחד הוא לא 1:1 דוגמא מושלמת. נו ו? לתת לך את ההסבר שאין עוד מדינת יהודים עם חוק שיבה בעולם ולכן ישראל אינה יכולה להתקיים..? איזו מן לוגיקה תמוהה זו.

לפני 7 שעות, falou כתב:

שזה (=ישראל לא שולטת בפלסטינים [הקשר]) מה שיש כל הזמן. במה התיאור הזה שונה מהמצב שהיה קיים לפני (ואחרי) המלחמה הנוכחית?

אם אתה מתכחש לשליטה של ישראל על אלמנטים מרכזיים בחיים הפלסטיניים, אין מה להכנס לדיון הזה. אתה בוגר ומכיר את הנתונים ואין לי רצון או עניין לשכנע שהשמיים כחולים וכח הכבידה זו לא קונספירציה של הסמול. יש פער בין דיון על האם זה נחוץ/לגיטימי, ובין האם זה קיים.

המצב בו לפלסטינים יש ריבונות פרופר והם נאבקים לא עבור התחלת ריבונות אלא הרחבת ריבונות לשטחים נוספים, זה מצב שונה ממה שקורה היום, ולשיטתי זו סיטואציה יותר חיובית עבור הצד הישראלי (מלחמה בין מדינות לעומת מלחמה בין שליט ונשלט).

לפני 7 שעות, falou כתב:

אבל לא הצעת אלטרנטיבה.

כמובן שהצעתי, ממש כמו שהצעתי דוגמאות - אני חושב שזה יותר מכובד להכיר בכך שמשהו קיים, גם אם לא מסכימים איתו. 

אם שיטת הדיון היא להתעלם לחלוטין מהטקסט במקום להתייחס לטענות ולהפריך אותן, אין באמת דיון :) 

לפני 7 שעות, falou כתב:

אולי המצב הנוכחי שלנו הוא לא רק הפתרון הנכון, אלא הפתרון האופטימלי. אנחנו מכילים את הסכסוך ע״י שמירה על אי יכולת של הצד השני לנצח.

לפני 4 שעות, Renaultrap כתב:

ההמון העזתי שהשתולל בקיבוצים דיווח בצהלה לאלה שפיספסו את האירוע שהוא עסוק ברצח ואונס יהודים בהתנחלויות. הייתי כמעט משוכנע שזה ישים סוף לטרמינולוגיה של כיבוש פה, פרט לאלה שעדיין מרגישים אשמה על עצם הקמת המדינה. כשאלה הקליינטים שלך, וביחוד לאור תוצאות המיזמים של רבין ושרון (וחסידי הגדר הכל יכולה), כל מחשבה על סיום ה״כיבוש״ היא סכנה קיומית לישראל.

הפלסטינים לא ינצחו שום דבר גם אם/כש תהיה להם מדינה, בין אם זה יגיע מתוך עמדת כח של ישראל או רפיסות שלה ואילוץ ע״י השחקנים האחרים בזירה. הם עם עלוב, עני, חלש, ושאר סופרלטיבים גרועים שמשקפים את חוסר היכולת המוחלטת שלהם ״לנצח״ את ישראל, הכי הרבה שהם יכולים לעשות זה לתת מכה מאוד מאוד כואבת ובתמורה למחוק לעצמם אחוזים מהאוכלוסיה והריבונות, אם/כש תהיה להם מדינה או שהם יבחרו להתנהל כמו רוב המדינות באזור, או שלא ויזכו למגרשי חניה דילול אוכלוסין והקטנת השטח בהתאם.

אני מוצא את הדיבורים האלו על הפלסטינים כסכנה קיומית אם רק תהיה להם מדינה - אבסורדים. וחשוב להקפיד להזכיר שזה אקסטרה אבסורדי כשזה מגיע מהצד ה״ימני החזק״, שפתאום נכנס להתקף חרדה מהמחשבה על ריבונות פלסטינית.

לדעתי - הסכנה הקיומית לישראל אינה שלפלסטינים יהיה נמל תעופה או סניף של מקדונלדס, אלא שלארה״ב יימאס להתעסק עם הג׳ונגל הזה או שלשכבות היצרניות יימאס להתפשר על יותר מדי דברים בשביל לתחזק פרויקטים משיחיים / אוכלוסיות נחשלות, מה שתוך תהליך ארוך שנים יקריס את הכלכלה. אנחנו כבר רואים את זה בשטח ונמשיך לראות את זה, זה לצערי הכיוון שישראל מאמינה ובוחרת בו.

לפני 4 שעות, Renaultrap כתב:

הסכנה הכי גדולה לשגשוג של ישראל היא פילוג פנימי ואובדן ערכים ואמונה בצדקת הדרך.

פחות, עם צדקת הדרך לא הולכים למכולת או בונים בריתות בין לאומיות עם מעצמות אזוריות.

כמו כן אני לא יכול שלא להעלות את השאלה האם אדם התומך בממשלה הנוכחית (לפי העולה מן התגובות, לא עשית עלי רושם של מתנגד לשלטון / אופוזיציונר - מוזמן לתקן אותי) מדבר איתנו על ״אובדן ערכים״. הממשלה לפני יומיים העבירה חוק הארכת מילואים ופטור מגיוס בזמן שחיילים מתים בעזה עם חיוכים ופלאברות בכינון ישיר למצלמה, קצת לפני זה ראש הממשלה עשה פוטואופ עם חטופים אחרי ש״שכח״ לדבר עם אינספור משפחות שקיבלו ארונות, ותחקיר על אחת הנשים החזקות בממשלה העלה שמה שמעניין אותה זה קודם ולפני הכל מתפקדים למפלגה שלה כי את המשרד שלה מישהו אחר ינהל. 

״אובדן ערכים״... בוא, הם כבר נזרקו לפח ממזמן.

כשהציבור יבחר שוב בפוליטיקאים האלו, נזכה ״לגלות״ שאלו אכן הערכים והנבחרים בהם הציבור מעוניין, כי החרדות מהפסקאות לעיל מאיינות כל דיבור על ערכים או נורמות שלטוניות.

**

אם בערכים עסקינן - זה המקום לתת עוד המלצה שאף אחד לא יקשיב לה :) עופר שלח, שניתח את הסיטואציה ואת הכשל האסטרטגי שקוראים לו ״התנהלות ממשלת ישראל״ בצורה מדויקת להפליא. חבל מאוד שאינו בכנסת, אדם סופר חד, ראוי וערכי. כ״כ ערכי, עד שברור לי למה אין לו מקום בכנסת ישראל. sad.

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם
לפני 40 דקות, oryo כתב:

הפלסטינים לא ינצחו שום דבר גם אם/כש תהיה להם מדינה, בין אם זה יגיע מתוך עמדת כח של ישראל או רפיסות שלה ואילוץ ע״י השחקנים האחרים בזירה. הם עם עלוב, עני, חלש, ושאר סופרלטיבים גרועים שמשקפים את חוסר היכולת המוחלטת שלהם ״לנצח״ את ישראל, הכי הרבה שהם יכולים לעשות זה לתת מכה מאוד מאוד כואבת ובתמורה למחוק לעצמם אחוזים מהאוכלוסיה והריבונות, אם/כש תהיה להם מדינה או שהם יבחרו להתנהל כמו רוב המדינות באזור, או שלא ויזכו למגרשי חניה דילול אוכלוסין והקטנת השטח בהתאם.

אני מוצא את הדיבורים האלו על הפלסטינים כסכנה קיומית אם רק תהיה להם מדינה - אבסורדים. וחשוב להקפיד להזכיר שזה אקסטרה אבסורדי כשזה מגיע מהצד ה״ימני החזק״, שפתאום נכנס להתקף חרדה מהמחשבה על ריבונות פלסטינית.

לדעתי - הסכנה הקיומית לישראל אינה שלפלסטינים יהיה נמל תעופה או סניף של מקדונלדס, אלא שלארה״ב יימאס להתעסק עם הג׳ונגל הזה או שלשכבות היצרניות יימאס להתפשר על יותר מדי דברים בשביל לתחזק פרויקטים משיחיים / אוכלוסיות נחשלות, מה שתוך תהליך ארוך שנים יקריס את הכלכלה. אנחנו כבר רואים את זה בשטח ונמשיך לראות את זה, זה לצערי הכיוון שישראל מאמינה ובוחרת בו.

אני חושב שהזלזול שאתה מפגין כלפי הערבים, מוצדק או לא, גורם לך לזלזל גם בהשלכות של ריבונות שלהם ממערב לירדן. לפני פרוץ "תהליך השלום" הם נלחמו בנו במקלות ואבנים. כשהלנה ראפ נשחטה בבת ים הפילו פה את השלטון בהפחדות על הטרור המשתולל. בעקבות הפרויקט המשיחי שבא לאחר מכן, על סעיפיו השונים, אנחנו עדים לאוסף של פוגרומים מודרניים ואני די משוכנע שתמיכה בהזיה הזו היא נחלתם של מעטים. אני חושב שכמו שאנשים לא יחזרו לגור בעוטף או בצפון ללא פתרון כוחני שם, כך גם תידרש פעולה ביו"ש כדי שאנשים יגורו לאורך הקו הירוק. אם אתה חושב שפעולה בסגנון נסיגה ומדינה פלסטינית לא תביא לנטישה שהיא סכנה קיומית אז אתה אופטימיסט מושבע.

• אהבתי 1
פורסם
לפני 46 דקות, oryo כתב:

פחות, עם צדקת הדרך לא הולכים למכולת או בונים בריתות בין לאומיות עם מעצמות אזוריות.

עם אמונה בצדקת הדרך מעמידים בני ברית חזקים במקומם כשהם משחקים בבטחון הלאומי שלך. מאז הבחירות אני שומע "געגועים" לליכוד אחר ולבגין. הוא לא התנצל, לא לביידן (הסנאטור), לא לרייגן ולא לשמידט כשהם הגיעו לכאן עם איומים והצעות למדינה פלסטינית ו/או ביקורת על ההפצצה בעיראק. השמיים לא נפלו על הארץ. לפחות לא בצד הזה של הגבול.

עוד דבר בקשר לצדקת הדרך. בלי להתנצח על עמדות אישיות, כמה אנשים לדעתך היו נשארים בארץ אם שגרת יומם היתה דומה לזו של המתיישבים ביו"ש? קרא להם משיחיים והכל, אבל על איזה שטח בארץ ישראל היינו כחברה יכולים להיות כאלה משיחיים ולא לעזוב גם אם היינו בסכנת חיים יומיומית- בדרך מבי"ס, לעבודה, לקחת את הילדים לחוגים.

• אהבתי 1
פורסם (נערך)

בגין? אסון לאומי.

סידר לנו את השתמטות החרדים

את ההיפראינפלציה.

טיפח את השד העדתי.

הכניס אותנו ללבנון (וגרם לבניית חיבאללה).

להמשיך?

לזכותו - ידע שצריך ללכת הביתה.

עריכה אחרונה על ידי sperial
  • אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תוכן חדש...