Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 2 דקות, Night Driver כתב:

זה בסדר מבחינתך לפגוע וללעוג לדת והאמונה של החייל הבדואי שנלחם איתך בצוות?

אם זאת היתה האמונה שלו הוא לא היה נלחם איתך בצוות.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

• תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7473

• פינדר

6177

• יבגניפ

5965

• Night Driver

5073

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 34 דקות, DareDevil כתב:

כשאתה כותב את זה, אתה בטח מתכוון לכל ה2 מיליון.

אולי תבדוק מה קרה מאז שטראמפ עלה לשלטון, איך עלתה כמות הויזות לפלסטינאים לעבור לטורקיה או להמשיך הלאה למקום אחר?

טרנספר שקט זו אחלה שיטה. מעדיף את זה מאשר רעיונות שלא כל כך ברי ביצוע, כמו שכתבת..

הבעיה עם זה, שקצב גדילת האוכלוסייה עולה על קצב ההגירה ואז בעצם מה יוצא לך מזה?

בחיים לא תגיע למצב שעזה תישאר ריקה מפלסטינים. אתה רק מפזר אותם במקומות שאחרי זה הם יבואו לך משם בהפוכה עם דרישות לשוב לארץ אבותיהם 

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לפני 3 שעות, David32 כתב:

צריך להזכיר שהתנאים בעזה חרבאנה גם בלי המלחמה? אם הם לא הלכו עד עכשיו, לאיזו רצה צריך להביא אותם כדי שילכו?

נכון ויחד עם זאת זה רחוק מערי האוהלים שהם נמצאים בהם היום. הזמן יעשה את שלו לדעתי.

לא חושב שהם יכלו לצאת כי חמאס לא אפשר וגם אין באמת לאן. גם עכשיו אין כל כך לאן אבל עם מספיק זמן אני חושב שייפתחו הזדמנויות.

פורסם
לפני 7 שעות, יבגניפ כתב:

אין לישראל יכולת לטרנספר אף אחד. אין. צאו מזה. אף מדינה בעולם, חוץ מאולי הולנד כרגע, לא תתמוך בזה. אפילו מה שקורה כרגע תחום בזמן, וארה"ב דוחפת את ישראל להפסיק את המלחמה. ומעבר לזה, אף אחד לא יקבל מיליוני פלסטינאים. וגם אני טועה, ומצרים תקבל מאות אלפי או מיליוני פלסטינאים לשטחה - התוצאה תהייה גרועה ממה שישראל חוותה מול לבנון במשך עשורים. וזה עניין של לא יותר מדי זמן עד שגם טילים מסיני יכסו את כל שטח ישראל. ומה אז?

ישראל צריכה לתכנן את היום של אחרי מתוך שלוש נקודות מוצא: 1) הערבים פה כדי להשאר. אי אפשר לטרנספר אותם. אי אפשר לשטח את עזה. אי אפשר עוד הרבה רעיונות ילדותיים יותר או פחות שעולים בשיח; 2) אי אפשר להקים מחדש את גוש קטיף ואי אפשר לממש פנטזיות דתיות מופרעות אחרות. ורצוי גם להפסיק לממש אותן ביהודה ושומרון; 3) הקונספציה כאילו אפשר פשוט לשכוח מהערבים ו"לנהל" את הסכסוך נכשלה. אלא אם מוכנים לשלם מדי פעם מחיר בחיי אדם, כמו זה שמשלמים כרגע (נזכיר שהמלך ביבי היה זה שאמר שמספרי הנרצחים עכשיו שווים לאלו של אוסלו, ואנחנו רק באמצע).

לצערי, ההנהגה הביביסטית דתית של ישראל לא שם, ולא מסוגלת ולא רוצה להציע שום דבר שיחרוג מזה. וכבר שמענו שבלינקן אמר לביבי שאם הוא מתנגד להעברת השליטה בעזה לערבים - הוא צריך להציע רעיון טוב יותר, כי זו הדרך היחידה להרוג רעיון גרוע, וביבי שתק. 

עכשיו רק צריך שהצד השני יסכים שאנחנו פה כדי להישאר.

בינתיים הם לא משתכנעים.

התקווה שיבוא איזה בן גוריון פלסטיני או שיום אחד יהיה מוסכם על המוסלמים שנישאר כאן הם רעיונות יותר הזויים מכל רעיון אחר שעלה כאן.

אם לא ישמידו את עזה כדאי כבר להתכונן לטבח הבא 

פורסם

הם הוכיחו שהם סכנה קיומית וסכנה קיומית מסירים, לא חיים לצידה ובטח שלא נותנים להם להקים מדינה כמו שארה"ב בראשות ביידן דוחפת.

• אהבתי 1

לפני 8 שעות, זבובון כתב:

המוסכניק שלי באמת נראה שעובד בניסוי והטעיה

פורסם (נערך)
לפני 58 דקות, עדי-אל כתב:

עכשיו רק צריך שהצד השני יסכים שאנחנו פה כדי להישאר.

בינתיים הם לא משתכנעים.

התקווה שיבוא איזה בן גוריון פלסטיני או שיום אחד יהיה מוסכם על המוסלמים שנישאר כאן הם רעיונות יותר הזויים מכל רעיון אחר שעלה כאן.

אם לא ישמידו את עזה כדאי כבר להתכונן לטבח הבא 

לפני כמה חודשים, נראה לי עוד לפני המלחמה, מישהו כאן קישר לסקר אצל הפלסטינאים על יחסם לישראל והפתרון של שתי מדינות וכו'. בין שאר הדברים, מה שעלה בסקר, זה שפחות מהם מאמינים בזה שהפתרון הזה ישים, ושיש סיכוי שמדינה פלסטינאית תקום. הגישה כאילו לצד השני אין יכולת לזוז בדעותיו לכאן או לכאן לא מבוססת כמו גישה זהה לישראל - בה בחרו בממשלת ימין על מלא מלא מלא מלא, שחלק מגיבוריה הולכים בקרוב לאבד את היכולת לטוס לאירופה או ארה"ב (והנשיא שלה מפציר במלך ביבי לפזר אותה).

ואני מזכיר שגם בישראל הראשונה, בשטחי יו"ש, עדיין מספרים אגדות על זה שפעם הערבים רק רצו למכור להם חומוס, אבל אז בא אוסלו - כלומר גם אם מאשימים בזה את השמאל, עדיין איכשהו מבינים שדעות של בני אדם זה משהו שאפשר לשנות. ואני מזכיר שבישראל הראשונה אומנם אוהבים לשווק את רעיונות הטרנספר וההכרעה, אבל בפועל גם פעלו לחזק את החמאס במשך שנים - מה שיצר את המציאות הנוכחית. וגם עכשיו, ברגעים אלו ממש, התעקשו שם להביא אלוהים יודע כמה פועלים פלסטינאים. כי בכל זאת. מי ישטוף להם את המכוניות או יהיה גוי של שבת, או מה שזה לא יהיה?

זה דיון מייגע ועצוב, שבגדול אין לי גם ככ כח לנהל. אני מבין לחלוטין את כל מי שה7.10 גרם לו לזוז יותר ימינה, לפנטז על טרנספר או כל דבר אחר. אבל זה לא יקרה. והקונטרה של זה היא לא לחכות לבן גוריון המוסלמי, שאולי לא יבוא. אלא לעשות מה שטוב ונכון לנו - קביעת עתיד הרצועה עם מדינות ידידותיות לנו, כמו חברינו הטובים ביותר החדשים מהמפרץ, קביעת גבולות, שינוי תפיסה בטחונית לכזו שבאמת אבל באמת לא עוברת בשתיקה על אף ירי או מעבר גבול מהצד השני. וכמובן הפסקת קידוש מפעל ההתנחלויות, שלא רק שלא הולך לייצר שטח ארץ נקי מממחבלים, אלא הפוך לחלוטין. ואם אתה לא משתכנע, אז קרא שוב על זה שהמתנחלים התעקשו עכשיו להכניס פועלים פלסטינאים להתנחלויות.

עריכה אחרונה על ידי יבגניפ
  • אהבתי 2
תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם
לפני 4 שעות, פינדר כתב:

טוב צביעות זו התמחות ברמת אומנות של המתנחלים הדתיים, אז אין פה איזה עניין להתרגש.

האמת, זה כן מרגש, כלומר מדכא, כי הם אמורים להיות אחים שלי, ובדמיון שלי אמורה להיות להם איזו יושרה..

'אבל אותי לא מעניין מה שיכנס. אותי מעניין מה שיצא..'

אלטמן.

פורסם
לפני שעה, עדי-אל כתב:

התקווה שיבוא איזה בן גוריון פלסטיני או שיום אחד יהיה מוסכם על המוסלמים שנישאר כאן הם רעיונות יותר הזויים מכל רעיון אחר שעלה כאן

תראה, ערפאת היה בן אדם די הזוי ובזוי, אבל הוא כן הלך כברת דרך. הוא הכיר בזכות הקיום של ישראל ובאופן רשמי ויתר על מה שממערב לגבולות 48. זה היה די אמיץ מצדו והפלא הוא שהוא גם הצליח לשכנע חלק גדול מהפלסטינים לקבל את זה.

אני לא אגיד שישראל אשמה בלעדית בכשלון אוסלו, אבל כן יש לנו חלק בזה. המשך הבניה בהתנחלויות (תוך הצגה של זה כריבוי טבעי) הביא לשבירת האמון של הפלסטינים בזה שיש עם מי לדבר. על רקע זה החמאס התחזק וישראל תרמה להתחזקות שלו, במיוחד כדי להחליש את הרשות.

ושוב, גם לפלסטינים ולערפאת יש חלק בכשלון ואין צורך להזכיר לי את הפיגועים של שנות ה90.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
לפני 7 שעות, פינדר כתב:

כשמשועמם כזה לובש מדי צה''ל, מבחינת העולם זה מעשה רשמי של הצבא והמדינה.

יש מוסלמים שמשרתים בצבא שלנו.

יש לנו בני ברית חשובים באמירויות ובסעודיה ובקרב מוסלמים בעולם, שהם מתנגדים של האיראנים והכנופויות שלהם. מבחינתם הדת שלהם לא מתירה לעשות זוועות, אבל פגיעה במסגדים פוגעת בהם. והם אפילו מסוגלים להבין את ההבדל בין פגיעה במסגד כי הוא משמש כתשתית טרור לבין פגיעה בצורה שמשפילה את הדת שלהם.

זה כמו שהאנטי ישראלים מנסים לטעון שהם אנטי ציונים ולא אנטישמיים. אבל בסוף תמיד מתפלק להם איזה מעשה אנטישמי.

אנחנו צריכים להיות אנטי חמאס. לא אנטי איסלם.

הווו החיילים האלה שמחרפים נפשם בלחימה עיקשת, מסתכנים במוות 24/7 כבר למעלה מ-60 יום, שראו כבר עשרות אם לא מאות מחבלים מול עיניהם, ובוודאי כבר ליוו בפעם האחרונה לא מעט מחבריהם, קראו ברמקול של הנאצים האלה "שמע ישראל".

לא "מוחמד מת", לא "שישרף לכם הכפר", אלא פשוט שמע ישראל. זה שווה ערך לתלות דגל ישראל על המסגד, או שגם זה לא בסדר?

לא רואה פה שום ביזוי של הדת. זו מלחמה, אם לא הבנת. את עדינות הנפש שלך תשמור לביקור בחומוסיה ביום שישי.

התגובה שלך זו התגובה הכי מתחסדת ומנותקת שקראתי כבר זמן רב. אני במקומך הייתי עושה עם עצמי חשבון נפש.

• אהבתי 3
  • רעיון גרוע 6
  • רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 30 דקות, פינדר כתב:

הוא הכיר בזכות הקיום של ישראל ובאופן רשמי ויתר על מה שממערב לגבולות 48. זה היה די אמיץ מצדו והפלא הוא שהוא גם הצליח לשכנע חלק גדול מהפלסטינים לקבל את זה.

לא מקבל כלום מזה. גם אם אמר משהו, זה היה מהפה לחוץ. לפנים הוא המשיך עם זכות השיבה, המשיך עם הירדן עד הים, התייחס לכל המהלך כמשהו זמני ועשה לנו מה שעשה בירדן ובלבנון, במטרה ליצור כאוס ולקבור את המדינה. 

הוא לא רק שלא הצליח לשכנע את הפלסטינים, הוא עשה הכל לשכנע אותם שכל התהליך הוא מהפה לחוץ.

לפני 32 דקות, פינדר כתב:

אני לא אגיד שישראל אשמה בלעדית בכשלון אוסלו, אבל כן יש לנו חלק בזה. המשך הבניה בהתנחלויות (תוך הצגה של זה כריבוי טבעי) הביא לשבירת האמון של הפלסטינים בזה שיש עם מי לדבר.

חאלס נו. אתה כותב כמו מישהו שלא גר פה ולא עבר את זה. מה שחיסל את אוסלו זה שערפאת נתן לחמאס להשתולל, כי מראש לא היתה לו כונה ללכת עם התהליך. החמאס לא פעל כתגובה להתנחלויות. הוא פעל מתוך התנגדות לתהליך.

• אהבתי 2
  • רעיון טוב! 2

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

ושני מאמרים חשובים מאוד בנושא הנ"ל:

https://www.haaretz.co.il/literature/study/2022-03-30/ty-article-review/.premium/00000180-5bc9-db1e-a1d4-dfe970b20000

https://www.haaretz.co.il/magazine/the-edge/2016-01-27/ty-article/.premium/0000017f-ded8-df9c-a17f-fed872bf0000

ציטוט: "רונן ברגמן הביא בספרו "הרשות נתונה" דברים של בכיר פלסטיני מהשטחים, שיום לאחר חתימת ההסכם בוושינגטון נכנס למשרדי מתאם הפעולות בשטחים ואמר: "איך יכולתם לחתום על הסכם עם האיש הזה, הנוכל, המושחת? הרי הוא ידפוק אתכם כמו שדפק את כל מי שעשה איתו הסכמים בעבר. תוך חמש שנים הוא יביא את הדם, השחיתות והסיאוב אל פתח הבית שלכם ותוך כדי כך גם יחסל את התקוות שלנו". אותו בכיר לא הסתיר מה שהיה ידוע גם לפרס ולמקורביו — "זו מאפיה, זה סינדיקט הטרור"".

• אהבתי 1

חזיר דיזל

פורסם
לפני 17 דקות, falou כתב:

לא מקבל כלום מזה. גם אם אמר משהו, זה היה מהפה לחוץ. לפנים הוא המשיך עם זכות השיבה, המשיך עם הירדן עד הים, התייחס לכל המהלך כמשהו זמני ועשה לנו מה שעשה בירדן ובלבנון, במטרה ליצור כאוס ולקבור את המדינה. 

הוא לא רק שלא הצליח לשכנע את הפלסטינים, הוא עשה הכל לשכנע אותם שכל התהליך הוא מהפה לחוץ.

חאלס נו. אתה כותב כמו מישהו שלא גר פה ולא עבר את זה. מה שחיסל את אוסלו זה שערפאת נתן לחמאס להשתולל, כי מראש לא היתה לו כונה ללכת עם התהליך. החמאס לא פעל כתגובה להתנחלויות. הוא פעל מתוך התנגדות לתהליך.

פינדר מאז ומתמיד מחפש איך להשאיר את הנפש שלו נקייה בזמן שכל האחרים מלוכלכים.

אנחנו אשמים, אנחנו פאשיסטים, ה7 מטומטמים שעוקרים עצי זיתים מייצגים את כל הציונות הדתית, היורה בגשר המיתרים הוא פעיל של בן גביר וכל דתי הולך להרים נשק מול כל חילוני שיפגוש ואם נכניס את החרדים לכלא כל אזרח במדינה יגור בפנטהאוז.

הימין לא מושלם, ביבי אפילו גרוע, אבל להתעלם מזה שהפלסטינאים סירבו לכל הצעה אי פעם, גם ההצעה הפסיכית של אולמרט זה התנהלות כמו של האחיות חדיד.

עראפת הוא אבי הטרור הפלסתינאי.

• אהבתי 2
  • רעיון טוב! 1
פורסם (נערך)
לפני 46 דקות, Ziv כתב:

מסתכנים במוות 24/7 כבר למעלה מ-60 יום, שראו כבר עשרות אם לא מאות מחבלים מול עיניהם, ובוודאי כבר ליוו בפעם האחרונה לא מעט מחבריהם, קראו ברמקול של הנאצים האלה "שמע ישראל".

אתה מודע לזה שהמסגד בג'נין ולא בעזה? או שזה מפריע לטנטרום שלך?

לפני 7 דקות, יובל .מ. כתב:

פינדר מאז ומתמיד מחפש איך להשאיר את הנפש שלו נקייה בזמן שכל האחרים מלוכלכים

כן נשמה.

כתבתי שערפאת הוא בזוי ואני מניח שאני זוכר את הפיגועים של אותה תקופה יותר טוב ממך. הייתי חייל ונסעתי באוטובוסים לפני ואחרי אוסלו.

מותר להסתכל במראה ולעשות חשבון נפש. תגלה שלפעמים גם אתה עושה טעויות.

עריכה אחרונה על ידי פינדר
  • רעיון טוב! 1

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
לפני 55 דקות, פינדר כתב:

תראה, ערפאת היה בן אדם די הזוי ובזוי, אבל הוא כן הלך כברת דרך.

עזוב, האיש נולד כטרוריסט ומת ככזה, הוא באמת לא דוגמה טובה. 

• תוכן חדש...