Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני כשעה, oryo כתב:

בסופו של יום כשיושב אזרח ערבי ורואה שהמנהיג העליון אומר שצריך לשלול מעודה או טיבי את האזרחות ולהעיף אותם מהמדינה, ואז רואה את זה מפומפם בשלטי חוצות וע״י אנשים נורמליים, זה מסמן לו שהוא הבא בתור (שניהם רחוקים מאוד מתומכי טרור רוצחים סטייל זחאלקה, מדובר באנשים משכילים, רהוטים ושאינם תומכים בטרור - גם אני לא מתלהב מאחמד טיבי אבל אני כן מבין מאיפה הוא מגיע). אז פלא שהם מצביעים אח״כ למשותפת?

ואם חוזרים למה שבכלל העלה אותם על המפה כאן - כחולבן שיתפו פעולה ברמה פרלמנטרית-נטו עם המשותפת - ע״י אי אמון בביבי ונסיון לתת לגנץ אפשרות להקים ממשלה. שתי המפלגות הצהירו יחד שאין קונסטלציה שהן יושבות יחד בממשלה, זה לא על הפרק, לא אלו ולא אלו מעוניינים בכך. ועדיין, אזרחים ישראליים רציונליים לוקחים את השת״פ הפרלמנטרי הזה לכיוון של ״אומג כחולבן רוצים לתת את המדינה לערבים!״.

הזיה.

אני מניח ש"המנהיג העליון" זה נתניהו, אם כן, אשמח אם תראה לי איפה ומתי הוא אמר ש"צריך לשלול מעודה או טיבי את האזרחות ולהעיף אותם מהמדינה" (רמז - הוא לא).

הם אינם תומכים בטרור? אתה בטוח? לידיעתך, אמנם הם מגנים (לפעמים) פגיעה באזרחים, אבל פגיעה בחיילים הם אף פעם לא גינו. מבחינתם פגיעה בחיילים זה חלק לגיטימי מ"המאבק". מבחינתי זה טרור. 

שוב פעם אתה חוזר על הטיעון של "אי-אמון" למרות שכבר אמרו לך שזה רק מראה על חוסר ההבנה שלך. חבל.

האפשרות שמדברים עליה היא הקמת ממשלת מיעוט - כחול לבן, העבודה-מרצ וישראל ביתנו בתמיכה של הרשימה המשותפת מבחוץ. אני יכול להיחשב אזרח רציונלי ולהתנגד לזה לא כי מישהו נותן את המדינה לערבים אלא מפני שאני מבין שממשלה כזאת פשוט לא יכולה למלא את תפקידה ולמשול. מה הקשר בין אביגדור ליברמן לאחמד טיבי? בין צבי האוזר (מיוזמי חוק הלאום) לבין תמר זנדברג וניצן הורוביץ'? בין גבי אשכנזי לעאידה תומא סלימאן? 

נ.ב - רשמת "שתי המפלגות" בהתייחסות לכחול לבן ולרשימה המשותפת. מדובר בשבע מפלגות המרכיבות את שתי הרשימות. זה חשוב.

• תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7472

• פינדר

6177

• יבגניפ

5965

• Night Driver

5073

פורסם (נערך)
לפני 15 שעות, Gosser1860 כתב:

"טיפ" בחינם - לא להיכנס לאחדות כרגע, לתת לביבס להמשיך ולהילחץ עד שיישבר ויסכים לתנאים שלהם.

לביבי נכון לעכשיו* אין מה להפסיד, בחירות אחרי הקורונה הוא כנראה יוכל להקים קואליציה בקלות בלי ליברמן, גם גנץ יודע את זה, גם הוא ראה את הסקרים האחרונים

* בהנחה שלא נעשו / ייעשו טעויות קטסטרופליות בטיפול בקורונה.

לפני 15 שעות, Gosser1860 כתב:

אני לא מאמין שמישהו מהם תכנן באמת להקים ממשלה (או כל קונסטלציה אחרת) עם המשותפת. אני חושב שגנצוש רצה להלחיץ את ביבס מ-2 כיוונים, חוק ביבי ואפשרות ברת קיימא להקים ממשלה. או לפחות רוב בכנסת. כמאמר משורר מפורסם: lit a fire up under his ass.

זה עוד יותר טיפשי, כמו הגנב שנתפס ונתנו לו לבחור עונש - לאכול 100 דגים סרוחים, לקבל 100 מלקות או לעזוב את העיר, בחר 100 דגים סרוחים, אחרי 50 לא יכל יותר, ביקש מלקות, קיבל 50 מלקות ולא יכל יותר ביקש לעזוב את העיר.

אז גנצוש גם אכל את הדגים הסרוחים, גם קיבל מלקות וגם יגורש מהעיר. אין דרך טובה יותר מזו לחרב את ה-33 מנדטים שלו

לפני 12 שעות, oryo כתב:

הארץ, טמקא, מעריב, מידה - כולם פוליטיים ברמה זו או אחרת (למען הסר ספק, מגמה דוחה, שגרמה לי להתנתק מהם), אבל למיטב ידיעתי אף אחד לא בכיס של אדם ספציפי. הביביתון הוא לא "ימני", הוא ביבאי, כפי שהיה ניתן לראות במספר מקרים בעבר כשניגח ימנים שלא התיישרו עם המנהיג העליון. 

איזה הוכחה יש לך שישראל היום היא לא עיתון תואם ליכוד למשל?

לפני 10 שעות, MadCat_LE כתב:

https://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-5698749,00.html

מה כבר אפשר להגיד. נבלות? הליכוד מנסה למשוך זמן ולהרוס את המנדט שניתן לכחול לבן בכל דרך אפשרית.

זה חלק מהתפקיד של מי שמתנגד למנדט, כאילו שכחול לבן לא עשו כל מה שיכלו כשביבי קיבל את המנדט

לפני 8 שעות, יבגניפ כתב:

אבל בגדול, כמו שכתבתי כאן כבר כמה פעמים, המערכת הפוליטית בישראל פשוט מדגימה היטב את מגבלות הדמוקרטיה הלאומית פעם אחר פעם. הורגלנו כולנו לחשוב שזה המבנה הפוליטי הנכון, אבל דמוקרטיות במערב, ובמיוחד כאן מראות פעם אחר פעם בשנים האחרונות עד כמה זה לא (בהכרח). 

צודק, עדיף קומוניזם, או אולי בג"צוקרטיה

לפני 8 שעות, יבגניפ כתב:

בחירות לכנסת לא יכולות לפתור את הדואליות במצבם של ערבי ישראל, שמצד אחד הם ישראלים, ומצד שני הם לא לעולם לא יהיו חלק מהלאומיות היהודית שמגדירה את המדינה הזו.

אזרחים שווי זכויות, בשאיפה יהיו גם שווי חובות, נתונים בדיוק לאותה מערכת חוקים ואכיפה, ללא זכות להגדרה לאומית.

זה בדיוק המצב שלהם פה היום. את מה שאני חושב שנכון אתה כבר יודע - יצטרכו לבחור האם הם יותר ישראלים או יותר פלשתינים. האם רוצים להיות אזרחים ישראליים שווי זכויות וחובות ללא הגדרה לאומית או אזרחים פלשתינים ללא זכויות בישראל ועם הגדרה לאומית.

לפני 8 שעות, יבגניפ כתב:

הדרך היחידה לצאת מהבוץ כאן, לדעתי, היא הגדרה מחדש, כנראה, של הבסיס הלאומי כאן, למשהו שיאפשר לכלול את הערבים (לא, לא את מי שמבקש להשמיד את ישראל ולהקים את פלסטין), וניסיון להקים ממשלה מתפקדת סביב משהו אופטימי יותר קדימה, ממה שיש עכשיו עם כל השותפים הטבעיים.

אפילו בתוך כחול לבן אין רוב לשטות כזו.

בית לאומי לעם היהודי, העם היחיד שזכאי להגדרה לאומית פה. כל השאר יכולים להסתפק באזרחות שוות זכויות ובשאיפה גם שוות חובות.

לפני 4 שעות, ניקו פ. כתב:

הדוגמה הראשונה לכך היא תושבי הדרום שמצביעים ליכוד. חלקם במשך שנים ממשיכים להצביע לליכוד, על אף שהם מביעים בריאיונות ותקשורת/פייסבוק פעם אחר פעם עד כמה הם לא מרוצים מזה שהמדינה שמה עליהם פס.

או שהם לא חושבים שמבית גנץ-לפיד-אשכנזי-יעלון תבוא הישועה.

או מבית פרץ-מר"צ.

כמו מי שצריך לבחור בין קנס לקנס ונקודות, ואז אתה בא ואומר לזה שבחר בקנס, אבל למה בחרת בקנס? כאילו שהאלטרנטיבה טובה יותר.

לפני 2 שעות, פינדר כתב:

אבל מצד שני יש לא מעט שמגדירים את עצמם ישראלים. הם רוצים מאוד להשתלב וחלקם אפילו כמעט ציונים.

אבל העליה בהסתה נגדם, חוק הלאום ותוכנית המאה, דוחפים אותם לזרועות המשותפת.

או במילים אחרות - טוב לנו פה, אבל בגלל שמאיימים להעביר אותנו (אם השכנים שלנו יבחרו כך) לרשות הפלשתינית, אז עדיף לנו לבחור באלה שרוצים שנהיה חלק מהרשות הפלשתינית!

התרנגולת שמגישה את הצוואר לשוחט

לפני 2 שעות, פינדר כתב:

פוליטיקאים מהימין אומרים בתמימות, אין לנו בעיה עם ערבים, יש לנו בעיה עם המשותפת. אבל המשותפת היא אוסף של מפלגות, מאוד שונות. הן התאחדו במידה רבה, הודות להעלאת אחוז החסימה.

וזה אשמת ליברמן, שאנחנו רואים מערכת בחירות שלישית ברצף שהוא לא שייך לימין.

משמע ההאשמה המובלעת בציטוט - שהימין אשם, היא לא נכונה.

לפני 2 שעות, פינדר כתב:

הצפיה שהערבים יחליפו את הנציגים שלהם לנציגים ציונים, היא מופרכת.

הציפיה היא שהם לא יבחרו בתומכי טרור, אלא אם כן אותם תומכי טרור מייצגים אותם, ובמקרה כזה שלא יתפלאו אם יקומו בוקר אחד תחת המחליף של אבו-מאזן.

לפני 2 שעות, פינדר כתב:

אם רוצים להתחיל איזה שהוא מהלך לשילוב המגזר הערבי בחברה הישראלית, זה צריך להתחיל משיתוף פעולה עם המשותפת.

אם המגזר הערבי רוצה להשתלב הצעד הראשון זה לבחור נציגים שהקיצוני ביותר ביניהם לא מביע הבנה או הסכמה לרצח החיילים של השכן.

אם הערבי מכפר קאסם בוחר בטיבי שמהלל את השהידים או ביזבק או אפילו בכסיף שמביע הבנה לרצח חיילים, איך יכולה להיות השתלבות באוכלוסיה היהודית שמעבר לכביש, שאת הבן שלהם שמשרת בצה"ל אתה אומר שמקובל לרצוח?

חוץ מזה שעם כל הכבוד, אוכלוסיה שהיא מיעוט, הרצון להשתלבות צריך לבוא ממנה, לא מהרוב. והיא זו שצריכה לעשות סלטות באוויר כדי להוכיח את אותו רצון להשתלבות, לא הפוך.

כמו שאתה תבוא לאמזון ותגיד להם "אם אתם רוצים שאהיה מנכ"ל אמזון, אתם צריכים להתאמץ".

לפני 2 שעות, oryo כתב:

רק שהבעיה שהמשותפת הזו היא שעטנז של מפלגות שאין ביניהן כל קשר, חד״ש / רע״מ / בל״ד נמצאות על ספקטרום רחב מאוד בין שמאל לימין - כלכלית ולאומית.

איזה כלכלית ימין יש שם?

לאומית אני אחדד, יש שם בין שמאל קיצוני (חד"ש) לימין קיצוני פלשתיני (בל"ד).

לפני 2 שעות, oryo כתב:

יש לי חברים ערביים שהם הרבה יותר ישראליים בעיני מכל מיני שותפים טבעיים, ש״נאלצים״ להצביע למשותפת. דיברתי איתם על זה, שאלתי אותם בזמנו: ״איך זה שאנשים כמוכם - משכילים, לא ניצים, לא שואפים לחיסול המדינה (וכו׳) מצביעים לרשימה המשותפת?״ והם ענו לי - למי בדיוק אנחנו אמורים להצביע? למרות שיש בהם הרבה חלאות, הם היחידים ששמים את סדר היום הערבי על הפרק, שאר המפלגות נעות על הספטרום בין התעלמות מקיומנו עד ביסוס העמדה שאנחנו אוייבים.

הם יותר ישראליים כי הם שירתו בצה"ל? עשו שירות לאומי? משלמים מיסים? גרים בבתים עם תב"ע וטופס 4? משלמים ארנונה?

ואיזה סדר יום ערבי הם שמים על הפרק? סדר היום הפלשתיני, מה שמחזיר אותנו לזה שהם כנראה כן ניצים, כי אחרת לא היו מצביעים למפלגה שכל מה שמעניין אותה זה הפלשתינים ולא הערבים מטייבה.

לפני 2 שעות, oryo כתב:

בסופו של יום כשיושב אזרח ערבי ורואה שהמנהיג העליון אומר שצריך לשלול מעודה או טיבי את האזרחות ולהעיף אותם מהמדינה, ואז רואה את זה מפומפם בשלטי חוצות וע״י אנשים נורמליים, זה מסמן לו שהוא הבא בתור (שניהם רחוקים מאוד מתומכי טרור רוצחים סטייל זחאלקה, מדובר באנשים משכילים, רהוטים ושאינם תומכים בטרור - גם אני לא מתלהב מאחמד טיבי אבל אני כן מבין מאיפה הוא מגיע). אז פלא שהם מצביעים אח״כ למשותפת?

אם הוא רואה את זה כסימן שהוא הבא בתור, ייתכן שהוא תומך טרור

אגב תומכי טרור, תגגל אחמד טיבי ונאום השהידים. אחרי זה בוא תגיד שהוא לא תומך טרור.

לפני 2 שעות, oryo כתב:

ואם חוזרים למה שבכלל העלה אותם על המפה כאן - כחולבן שיתפו פעולה ברמה פרלמנטרית-נטו עם המשותפת - ע״י אי אמון בביבי ונסיון לתת לגנץ אפשרות להקים ממשלה. שתי המפלגות הצהירו יחד שאין קונסטלציה שהן יושבות יחד בממשלה, זה לא על הפרק, לא אלו ולא אלו מעוניינים בכך. ועדיין, אזרחים ישראליים רציונליים לוקחים את השת״פ הפרלמנטרי הזה לכיוון של ״אומג כחולבן רוצים לתת את המדינה לערבים!״.

שוב בורות מוחלטת.

לא צריך להביע אי אמון בביבי - גם אי אפשר להביע אי אמון בממשלת מעבר. היו בחירות, צריך להקים קואליציה, ועל זה מדובר.

אבל נו טוב, לפמפם דפי מסרים גם אני יודע.

מצד שני אני לפחות יודע לנהל דיון שמבוסס על עובדות ולא על המצאות (אי אמון בממשלת מעבר, בורות מוחלטת).

עריכה אחרונה על ידי m3x7r3m3

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם (נערך)
לפני 43 דקות, m3x7r3m3 כתב:

נכון לעכשיו* 

אני חושב שכל השיט שמתחולל (והתחולל) במערכת הבריאות יצוף עקב הקורונה, הרבה מזה ילכלך גם את ביבס.

לפני 43 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אז גנצוש גם אכל את הדגים הסרוחים, גם קיבל מלקות וגם יגורש מהעיר. אין דרך טובה יותר מזו לחרב את ה-33 מנדטים שלו

זה שהתוכנית היתה שקופה/נחשפה קצת מוקדם מידי, זה בעיקר אשמתו. אבל אין ספק שהיה ניסיון כנה להחליץ את ביבי. 

בתור פוליטקאי צעיר הוא עושה עבודה די סבירה כיחיד שאשכרה מנסה לאתגר את ביבי. אני לא בטוח אם אנשים תופסים עד כמה ביבס מוכשר בתור פוליטקאי. שוב, זה לא מעיד דווקא על ביבס כמו שזה מעיד על הסביבה שלו. קל להיות מעולה כשהשאר ממוצעים.

לפני 5 שעות, ניקו פ. כתב:

אחת הנקודות הבודדות שבהן אני חולק עליך. לדעתי החרא כבר פגש את המאוורר, נאסף שוב, נורה לתוך פניו של הבייס באמצעות תותח - והבייס ביקש עוד.
[1] הדוגמה הראשונה לכך היא תושבי הדרום שמצביעים ליכוד. חלקם במשך שנים ממשיכים להצביע לליכוד, על אף שהם מביעים בריאיונות ותקשורת/פייסבוק פעם אחר פעם עד כמה הם לא מרוצים מזה שהמדינה שמה עליהם פס.
[2] הדוגמה השנייה, היא שיד ימינו (או קרוב לשם) של ביבי נתפסה בהסבר מרגש על איך הוא הצליח להסיט את כל הציבור ה- "לא אשכנזי" לשנאה עיוורת כלפי פלג שלם באוכלוסייה ולמנף את זה לקולות. מה עושים אותם האנשים שלכלכו עליהם וזילזלו באינטליגנציה שלהם? מצביעים יותר.

בתכל'ס:
[3] אני חושב שאם מחר ביבי יבוא לאיזה תומך או תומכת, יתן להם סטירה ויחרבן להם על הפנים, אותם תומכים יברכו אותו ויגידו שהכאפה של גנץ בטח תהיה חלבית והקקי שלו יהיה מוצק מדי, לכן עדיין יצביעו לביבי.

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

[1] בתור תושב דרום (אשדוד זה עדיין דרום נכון?) לשעבר, זו הנקודה הכי קשה להסבר. אני לא מבין איך הקינג מצליח פעם אחר פעם לנקות את הידיים שלו מהדבר הזה.

[2] טוב זה קל, ה0מאלנים האלה סתם מעלילים עלילות. ופה זה נגמר.

[3] 1Bibi1Cup כזה? ישבור את הרשת הדבר הזה. 

עריכה אחרונה על ידי Gosser1860
  • אהבתי 1
בתאריך 17.8.2022 בשעה 11:01, ישה כתב:

היום מדיין 4 פעמים בערב בפנסיה פעם ב שבוע ונזקק לזוקף נופלים הופ עוד 400 ש"ח להוצאה

לפני 5 שעות, falou כתב:

צריך לזכור שאנשים עם קטן גם משתמשים בו פחות זמן ולא אובססיביים על להחזיק אותו ביד... 

TL;DR- Turing, Lagrange, Dijkstra, Riemann

פורסם

גם רוב השמאלנים שאני מכיר ויכול לחשוב עליהם לא בדיוק תולים בחדר פוסטים של חנין זועבי. 

הנקודה היא שאי אפשר לאורך זמן לנהל מדינה בה חמישית מהאזרחים שייכים למיעוט אתני, כשהרוב עושה לא מעט כדי להדגיש את הפער הזה, משתמש במיעוט כשק חבטות כשצריך ("הערבים נוהרים לקלפיות") וכו'.

מי שמתלונן על הרשימה המשותפת - שישאל את עצמו מה עושים המנהיגים היהודיים כדי לגרום לערבים להצביע למישהו אחר. הנה, במרצ ויתרו על זה. חבל. ומה הימין מציע לאזרחים הערביים?

ולפני שמישהו יכתוב משהו על זה שהם לא מתגייסים לצבא וכו' - בחייאת, בטוח שאפשר למצוא נוסחה יותר מוצלחת.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם
לפני 1 שעה, Gosser1860 כתב:

אני חושב שכל השיט שמתחולל (והתחולל) במערכת הבריאות יצוף עקב הקורונה, הרבה מזה ילכלך גם את ביבס.

אם יש בעיות ומחדלים בתחום הבריאות שהאחראים ישלמו.

כמו בזמן מלחמה - כשהתותחים רועמים המוזות שותקות, תסתיים המלחמה יהיה זמן לדין וחשבון עמוק.

אני לא יודע כמה מזה היה ניתן לצפות, אבל מה שהיה מחדל בלי קשר לקורונה שישלמו.

לפני 1 שעה, Gosser1860 כתב:

זה שהתוכנית היתה שקופה/נחשפה קצת מוקדם מידי, זה בעיקר אשמתו. אבל אין ספק שהיה ניסיון כנה להחליץ את ביבי. 

בתור פוליטקאי צעיר הוא עושה עבודה די סבירה כיחיד שאשכרה מנסה לאתגר את ביבי. אני לא בטוח אם אנשים תופסים עד כמה ביבס מוכשר בתור פוליטקאי. שוב, זה לא מעיד דווקא על ביבס כמו שזה מעיד על הסביבה שלו. קל להיות מעולה כשהשאר ממוצעים.

זו תוכנית גרועה אפילו בתור ניסיון להלחיץ את ביבי, וזה סימן של פוליטיקאי גרוע, אבל יותר גרוע מזה, כזה שלא מבין את האוכלוסיה.

מבחינת ביבי תוכנית כזו היא Win-win גנץ יצליח להקים  ממשלה עם המשותפת - זה אכן ביבי או טיבי, ואת התשלום של גנץ למשותפת רוב הבוחרים שלו לא יאכלו, זה יהיה הראשון שאחרי קדנציה של ראשות ממשלה (ועם פירוק מיזם כחול לבן והיפרדות מיש עתיד ותל"ם) לא בטוח שיעבור את אחוז החסימה.

אם גנץ לא יצליח להקים ממשלה - הוא אשכרה ניהל משא ומתן לקואליציה שנשענת על 15 אצבעות שלפחות חלקם תומכי טרור ורובם עד כמה שפתחו את הפה רואים בטרור נגד יהודים כלי לגיטימי.

מכיר את המשל על החכם והפיקח? הפיקח לא היה מנהל מו"מ עם המשותפת, החכם היה מנהל איתם מו"מ ובונה קואליציה, הטיפש גם מנהל איתם מו"מ וגם לא מקים קואליציה.

לפני 1 שעה, יבגניפ כתב:

גם רוב השמאלנים שאני מכיר ויכול לחשוב עליהם לא בדיוק תולים בחדר פוסטים של חנין זועבי. 

הנקודה היא שאי אפשר לאורך זמן לנהל מדינה בה חמישית מהאזרחים שייכים למיעוט אתני, כשהרוב עושה לא מעט כדי להדגיש את הפער הזה, משתמש במיעוט כשק חבטות כשצריך ("הערבים נוהרים לקלפיות") וכו'.

מי שמתלונן על הרשימה המשותפת - שישאל את עצמו מה עושים המנהיגים היהודיים כדי לגרום לערבים להצביע למישהו אחר. הנה, במרצ ויתרו על זה. חבל. ומה הימין מציע לאזרחים הערביים?

ולפני שמישהו יכתוב משהו על זה שהם לא מתגייסים לצבא וכו' - בחייאת, בטוח שאפשר למצוא נוסחה יותר מוצלחת.

יש לזה כמה פתרונות:

1. קיצון לצד אחד זה גירוש המוני, לא יישארו 20% מהמיעוט האתני.

2. קיצון לצד השני זה לקיחת אחריות בידי הציבור הערבי, זאת אומרת שירות לאומי (בלי למיין את השכל שיש שם "לאומי" בשם), זאת אומרת מהלך נרחב לביצוע תב"ע והליכי רישוי לבתים שאפשר, והפסקה מיידית של בנייה לא חוקית והשתלטות על שטחים, זאת אומרת הוקעה מוחלטת של הפשעים והנשק הלא חוקי כולל איסוף שלו, וזה מתחיל בבחירת נציגים נורמליים, כאלה שחוק קמיניץ וחוק הלאום זה לא הדבר הראשון שהם יחפשו להוריד מספר החוקים.

3. המשך המצב הקיים - אני שותף לדעתך שזה לא יכול להחזיק הרבה זמן, גם טראמפ חושב ככה.

לגבי המנהיגים היהודיים - לא הרבה, אבל מבחינת עלות ותועלת אני מבין אותם.

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
לפני 2 שעות, m3x7r3m3 כתב:

או שהם לא חושבים שמבית גנץ-לפיד-אשכנזי-יעלון תבוא הישועה.

או מבית פרץ-מר"צ.

הוא שאמרתי. הכאפה של גנץ חבית מדי והקקי שלו מוצק מדי. עדיף להמשיך לסבול בוודאות.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם
לפני 14 שעות, יבגניפ כתב:

אם כבר מדברים על שירות צבאי, גם הדרוזים שמשרתים בצבא רואים בחוק הלאום בגידה של המדינה בהם.

לא יודע כמה מהם הצביעו למשותפת, אבל זה כן גרם לחשוב מחדש על התמיכה במפלגות הציוניות.

• רעיון טוב! 1

איש חולם אני

וכך היה תמיד

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אז כבר יש תאריך לבחירות הבאות?

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לפני 13 שעות, ניקו פ. כתב:

הוא שאמרתי. הכאפה של גנץ חבית מדי והקקי שלו מוצק מדי. עדיף להמשיך לסבול בוודאות.

לפני 16 שעות, m3x7r3m3 כתב:

כמו מי שצריך לבחור בין קנס לקנס ונקודות, ואז אתה בא ואומר לזה שבחר בקנס, אבל למה בחרת בקנס? כאילו שהאלטרנטיבה טובה יותר.

יודעים בוודאות שהמצב תחת גנץ יהיה פחות טוב, סבל בוודאות, אבל יותר סבל.

ואם זה לא מספיק אז בקואליציה שבה חברה המשותפת זה יותר סבל, בוודאות.

האלטרנטיבות בנושא עזה הן בסקאלה של רע, גרוע, ומזוויע וכל מה שביניהם, לפחות עד שנשנה כיוון מהותית ונגרום לירי עלינו להיות לא משתלם לעזה כמכלול.

וזה לא שגנץ מציע פתרון כלשהו בכיוון הזה, הפוך אם כבר.

לפני 46 דקות, פינדר כתב:

אם כבר מדברים על שירות צבאי, גם הדרוזים שמשרתים בצבא רואים בחוק הלאום בגידה של המדינה בהם.

לא יודע כמה מהם הצביעו למשותפת, אבל זה כן גרם לחשוב מחדש על התמיכה במפלגות הציוניות.

יש מבין הדרוזים שרואים בחוק הלאום בגידה בהם, לפי הבנתי מכמה שיחות רנדומליות אלה בעיקר הדרוזים ששאפו להביא לפה את הדרוזים מסוריה במלחמת האזרחים.

מה שבטוח הוא שיש בחברה הדרוזית מנעד, אז לכתוב "גם הדרוזים שמשרתים בצבא רואים בחוק הלאום בגידה בהם" כאילו שזה מייצג את כל הדרוזים זה שטות.

ובוא, דרוזי שהצביע למשותפת, חוק הלאום הוא לא מה שגרם לו לעשות את זה

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
לפני כשעה, m3x7r3m3 כתב:

יודעים בוודאות שהמצב תחת גנץ יהיה פחות טוב, סבל בוודאות, אבל יותר סבל.

ואם זה לא מספיק אז בקואליציה שבה חברה המשותפת זה יותר סבל, בוודאות.

האלטרנטיבות בנושא עזה הן בסקאלה של רע, גרוע, ומזוויע וכל מה שביניהם, לפחות עד שנשנה כיוון מהותית ונגרום לירי עלינו להיות לא משתלם לעזה כמכלול.

וזה לא שגנץ מציע פתרון כלשהו בכיוון הזה, הפוך אם כבר.

ברור שאתה יודע בוודאות. יש משהו שאתה לא יודע? תוכל בבקשה לספק לנו את המספרים הזוכים בלוטו?

לא רוצה להגרר לוויכוח, אבל סתם זורק תרחיש לא הגיוני: הקורונה מתפשטת בעזה, ממשלת ישראל מגישה לעזה סיוע רפואי (בטח כשהמשותפת תומכת מבחוץ בממשלה), המוני עזתים רואים שהישראלים הם לא רק חיילים שמפציצים אותם אלא גם רופאים שמצילים אותם, חמאס מוכרח לשתף פעולה עם ממשלת ישראל באופן ישיר ולא דרך מתווכים.

אולי, רק אולי, יש סיכוי שמשהו ישתפר? לימונדה מלימונים וכזה? או שתמיד חייבים להילחם ולגרש?

• מצחיק 1

For I am a bear of very little brain, and long words bother me

לפני 25 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אני מסכים איתך

פורסם (נערך)
לפני 11 דקות, pooh-bear כתב:

ברור שאתה יודע בוודאות. יש משהו שאתה לא יודע? תוכל בבקשה לספק לנו את המספרים הזוכים בלוטו?

לא רוצה להגרר לוויכוח, אבל סתם זורק תרחיש לא הגיוני: הקורונה מתפשטת בעזה, ממשלת ישראל מגישה לעזה סיוע רפואי (בטח כשהמשותפת תומכת מבחוץ בממשלה), המוני עזתים רואים שהישראלים הם לא רק חיילים שמפציצים אותם אלא גם רופאים שמצילים אותם, חמאס מוכרח לשתף פעולה עם ממשלת ישראל באופן ישיר ולא דרך מתווכים.

אולי, רק אולי, יש סיכוי שמשהו ישתפר? לימונדה מלימונים וכזה? או שתמיד חייבים להילחם ולגרש?

אני לא גר בדרום ואני גם לא הצבעתי לביבי, מעל לעשור.

אז בוא, תאשים את זה שדווקא בחר אחרת ולא בביבי!

תושבי הדרום הם אלה שיודעים בוודאות. עובדה ש-3 רמטכ"לים לא מצליחים לשכנע שיש להם פתרון טוב יותר.

התרחיש שציינת היה אפשרי, אבל גולדה מאיר אמרה:

ציטוט
  • "אנו מסוגלים לסלוח לערבים על ההרג של ילדינו. אנו לא מסוגלים לסלוח להם על כך שהם מכריחים אותנו להרוג את ילדיהם. יהיה לנו שלום עם הערבים רק כשהם יאהבו את ילדיהם יותר משהם שונאים אותנו."

אתה חושב שיעניין אותם מאיפה הגיע הסיוע הרפואי?

תראה מה הם עשו לנציג הקטארי כשהיו שמועות שהוא לא מביא כסף, וזה אחרי שהוא הביא לעזה סדר גודל של 100 מיליון דולר במשך כמה חודשים.

זה עם שאפשר לכתוב את ההגדרה של "כפיות טובה" על בסיסו עם דוגמאות למכביר.

שזה פשוט השלב הבא של ההתקרבנות שלהם, שזו מומחיות מקומית.

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

יודעים בוודאות שהמצב תחת גנץ יהיה פחות טוב,

זו אמירה שגויה, עובדתית, אלא אם יש לך הוכחה שכדור הבדולח שלהם אשכרה עובד ואז קטונתי.

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם (נערך)

זה לא שהם באו מהירח כרגע.

גנץ פיקד על צוק איתן, אשכנזי פיקד על עופרת יצוקה, בוגי היה שר הבטחון בצוק איתן ולפיד היה חבר קבינט באותה תקופה.

ובכל זאת מי שעשה את ההבדל היה בנט שדחף לתקוף את המנהרות ולא כל הרביעייה הזו.

לא צריך כדור בדולח, צריך להסתכל אחורה, מה הם עשו כשהם היו בתפקיד.

שלא ישתמע אחרת אגב בעיניי גם לביבי יש חלק לא פחות מהם בנושא.

אז הוא מקבל ניקוד שלילי אחד, הם מקבלים ניקוד שלילי אחד כל אחד מהם.

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)

לא יודע מה גנץ היה עושה אחרת מביבי במצב הזה, אבל במקום לספר סיפורים מרגשים על "חתונת הקורונה" ועל כמה הקשרים שלו עם מנהיגי העולם מצויינים ואיך ישראל נמצאת במקום הכי טוב בעולם בהתמודדות עם המצב ואיך כל המדינות נושאות את עיניהן אל ישראל ללמוד מממנה על התנהלות בזמן משבר (כשמערכת הרפואה הציבורית במצב תחת, אנשים שמים ז על המגבלות ושוטרים מתעסקים בפיזור הפגנות ולא בשמירה על הוראות משרד הבריאות), אולי כדאי שפשוט יעביר לציבור את ההנחיות בצורה ברורה ומסודרת במקום להתנהג כמו לירן חולצה אפורה ולהתחזר על זמן מסך כשאנשים רוצים לדעת מה קורה.

יצאתי מהנטפליקס ב21:00 בול כדי לשמוע את ה"הודעה לציבור" והרגשתי שקיבלתי הודעה מוקלטת מתעמולת בחירות.

עריכה אחרונה על ידי SlowRide

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

• תוכן חדש...