Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4889 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לחברי הפורום

קניתי ניסן טידה 2009 יד 2 מהשכרה, במצב קצת מפוקפק ובמחיר נמוך בהתאם (43500).

האוטו עם 79000 ק"מ, אבל יש סיכוי שבפועל הוא עבר יותר מזה (אין לי מושג).

הדברים שגיליתי באוטו לאחר הקניה:

- מראה חשמלית אחת לא מגיבה.

- רעידות קלות בדוושת הברקס כשהאוטו עוצר ברמזור (עברתי מאוטו ידני, אולי זה נורמלי).

- הרדיו הפסיק לפעול לאחר יום.

- קשיים בהנעה. אני חושב שצריך להחליף מצבר.

- כסא הנהג קצת רופף. בזמן בלימה הוא זז מעט קדימה (3 ס"מ בערך).

מצבר ברור לי שאני מחליף מחר בבוקר. המוכר טען שזה המצבר המקורי ברכב, שהחזיק 3 וחצי שנים.

מעבר לזה, האם כדאי:

א. להתעלם עד לטיפול הבא בעוד 10000 ק"מ לקראת הטסט באוגוסט.

ב. ללכת לעשות יישור קו במוסך רגיל. אשמח להמלצות על מוסכים באיזור דרום תל אביב (משם אסע באופניים למשרד).

ג. ללכת למוסך מורשה דוגמת הילוך שישי בשביל לעשות יישור רציני, שגם יעלה יותר.

כשהולכים למוסך ליישור קו, יש דגשים מיוחדים לשים לב אליהם ?

תודה רבה לעוזרים !

פורסם

מראה חשמלית לא מגיבה - צריך לבדוק אצל חשמלאי רכב. אולי הכפתור דפוק ואולי זה בגלל שהמראה נשברה. פחות קריטי לדעתי, במיוחד אם אתה נהג יחיד ברכב. חכה עם זה קצת.

רעידות בבלימה - סביר להניח שמדובר בצלחות בלם עקומות. יש לפרק גלגלים במוסך ולבדוק.

רדיו הפסיק לעבוד - אם מדובר במערכת המקורית אז צריך לבדוק אם מדובר בפיוז או משהו בסגנון. אם מדובר ברדיו לא מקורי אז חבל על המאמץ לדעתי, פשוט לקנות רדיו 1DIN חדש עם USB ובלוטות' ולהמשיך הלאה בחיים.

קשיים בהנעה - צריך לבדוק. בהחלט ייתכן שמדובר במצבר חלש אבל אז סביר להניח שגם הסטרטר יהיה חלש. בהחלט ייתכן שמדובר גם בבעיה אחרת במערכת ההזרקה.

כיסא נהג רופף - לא תקין וגם יכול להיות מסוכן במקרה של בלימת חרום. יש לגשת לרפד רכב ולבדוק.

לגבי מוסכים טובים, יש לא מעט. מורשה ניסאן טוב באזור ת"א הוא מוסך המכונן. עבדתי איתם בעבר, חברה' על הכיפאק. גש לשרון מנהל העבודה ותגיד לו שאתה מהפורום, יעזרו לך עם יחס VIP.

אם אתה מחפש מוסך קצת יותר זול (אבל לא מורשה יבואן), חפש את יוסי זיסו ממוסך זיסו. הוא גם חבר של כבוד בפורום הזה.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

צביקה תודה, אחלה עצות ובבוקר אלך למוסך זיסו.

לגבי הרעידות לא הסברתי את עצמי טוב - כשאני ברמזור בעצירה מלאה (לא בזמן הבלימה, אלא כשאני כבר עומד) אני מרגיש את הרגל על הדוושה הלחוצה רועדת. אם אני מעביר לניוטרל זה מפסיק.

הרדיו לא מקורי ואכן אקנה חדש עם בלוטות. יש המלצות לדגם ספציפי ?

ראיתי שבמוסך זיסו יש גם התקנות רדיו, והחלפת מצבר אז בשביל לחסוך סיבובים אני חושב שאני אעשה את כל הדברים שם, ואם אקבל שירות הוגן אמשיך לטפל שם ברכב.

פורסם

אני די בטוח שתקבל שירות הוגן אצל זיסו. רק אל תשכח להגיד לו שהגעת דרך הפורום ולא פחות חשוב - לכתוב אחר כך חוות דעת על השירות שקיבלת בפורום חוות הדעת שלנו: http://www.carsforum.co.il/vb/forumdisplay.php?f=79

לגבי הרעידות - אם כך אז כנראה מדובר בתושבות מנוע/גיר, ואם זה מפסיק כשהגיר בניוטרל אז כנראה שזה תושבות גיר.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

יוסי בחור מעולה.

המצבר היה גמור, ומחליפים רדיו. תושבת המנוע בסדר. הרעידות מינוריות וכנראה שזה שום דבר. יתכן ונובע מלכלוך בדלק.

הכסא הרופף אינו בעיה בטיחותית ואי אפשר לתקן בלי להחליף את הכסא.

הכי חשוב - יוסי הרים את האוטו ומצא ברקסים קדמיים גמורים, ממצוא סיני ולא תקניים, אז ממש מעולה שהלכתי למוסך ולא המשכתי לנסוע ככה.

יכול להיות שאחרי יישור הקו זאת בכל זאת קנייה טובה.

פורסם

עוד חודש אני צריך לעשות טיפול לF16 שלי, תן לי בבקשה את הנ.צ המדוייק של המוסך שאוכל לנחות כמו שצריך.

"איזה טעם זה?"

"פנקוטה"

"יאללה פנק אותה!"

פורסם

צביקה - רשמתי פידבק. יוסי הסביר לי ארוכות על האוטו, ונתן טיפים חשובים לשמירה עליו.

אני כאמור מאד מרוצה ואחזור לשם.

• תוכן חדש...