Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4876 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מדובר פיאסטה יוט' מודל 96 מוזרקת של חבר שלי שהחליטה לשבות ולא להניע והכי גרוע מול הבית שלי.

בדקנו:

1. ניצוץ - על פניו תקין

2. יש הספקת דלק למזרק.

3. מזרק נותן מקבל פולס חשמלי - תקין

4. ניקינו חיישן בגלגל תנופה.

5. כל הפיוזים תקינים.

6. ניתקנו מצבר והרכבנו חזרה.

7. ניסינו ספרי של אתר והרכב לא מגיב.

8. פלאגים תקינים.

9. מכסה מפלג על פניו בסדר.

wt"f it is

לעוזרים יוגרל ליטר דלק מיושן בבקבוק, עוגיה דלת קלוריות וכוס חלב ללא לקטוז.

ינון

:evil:

פורסם
מדובר פיאסטה יוט' מודל 96 מוזרקת של חבר שלי שהחליטה לשבות ולא להניע והכי גרוע מול הבית שלי.

בדקנו:

1. ניצוץ - על פניו תקין

2. יש הספקת דלק למזרק.

3. מזרק נותן מקבל פולס חשמלי - תקין

4. ניקינו חיישן בגלגל תנופה.

5. כל הפיוזים תקינים.

6. ניתקנו מצבר והרכבנו חזרה.

7. ניסינו ספרי של אתר והרכב לא מגיב.

8. פלאגים תקינים.

9. מכסה מפלג על פניו בסדר.

wt"f it is

לעוזרים יוגרל ליטר דלק מיושן בבקבוק, עוגיה דלת קלוריות וכוס חלב ללא לקטוז.

ינון

:evil:

לפני הכל - לא מניע זאת אומרת נותנים סוויץ ואין תגובה או שיש סטרטר ולא מניע ??

פורסם

מניסיון של נבלות כאלה אני יכול לתת לך את העצה הבאה. קודם כל, הזכרת דלק מיושן. מהי איכות הדלק במיכל? דלק טרי או ישן מאוד?

המלצה שלי היא לפרק את המסה של הבית פילטר אוויר ולתת שם כמה טיפות דלק. משהו כמו 20 סמ"ק בערך. לשפוך את זה ישירות לבית ההזרקה, זה צריך להעיר את הנבלה. דבר אחר, תבדוק קומפרסייה בצילנדרים. יכול להיות שאין קומפריסייה. כאשר אמרת שיש ניצוץ האם בדקתם שכולם מקבלים ניצוץ? מתי פעם אחרונה הוא החליף פלגים? יכול להיות שהם דפוקים. יש לי 3 פיאסטות כמו שלכם ואחת באמת נבלה והיא הייתה עושה בעיות בהתנעה כמו שאתה מזכיר. הפיתרון היה לשפוך קצת בנזין ישירות לתוך בית ההזרקה. האם היא עשתה לו בעיות כאלה לפני זה?

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם
מניסיון של נבלות כאלה אני יכול לתת לך את העצה הבאה. קודם כל, הזכרת דלק מיושן. מהי איכות הדלק במיכל? דלק טרי או ישן מאוד?

המלצה שלי היא לפרק את המסה של הבית פילטר אוויר ולתת שם כמה טיפות דלק. משהו כמו 20 סמ"ק בערך. לשפוך את זה ישירות לבית ההזרקה, זה צריך להעיר את הנבלה. דבר אחר, תבדוק קומפרסייה בצילנדרים. יכול להיות שאין קומפריסייה. כאשר אמרת שיש ניצוץ האם בדקתם שכולם מקבלים ניצוץ? מתי פעם אחרונה הוא החליף פלגים? יכול להיות שהם דפוקים. יש לי 3 פיאסטות כמו שלכם ואחת באמת נבלה והיא הייתה עושה בעיות בהתנעה כמו שאתה מזכיר. הפיתרון היה לשפוך קצת בנזין ישירות לתוך בית ההזרקה. האם היא עשתה לו בעיות כאלה לפני זה?

הבחור רשם שניסה ספריי אתר.. זה יותר חזק מלשפוך בנזין.

בוא נחכה לתשובה לשאלה ששאלתי - "לפני הכל - לא מניע זאת אומרת נותנים סוויץ ואין תגובה או שיש סטרטר ולא מניע ??"

פורסם

שלום לכם

אני חדש בפורום ואני החבר בעל הפיאסטה שלא מניעה, datsun280z לשאלתך נותן סטרטר ולא מניע.

יש לי את הרכב כ-3 שנים ואף פעם לא היה לי את הבעיה הזו, תמיד נדלק בניסיון הראשון.

פורסם

שלום וברוך הבא לפורום. האם היו לך קרטועים או בעיות סחיבה לאחרונה? כמה קילומטרים עבר הרכב?

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

פורסם

הדלק ברכב בסדר לגבי הסטרטר הוא עובד אחרת לא היינו פונים לאתר (כאמור עדיף על להזליף דלק)האופציה של הקומפרסיה אפשרית למרות שלא נראה לי סביר שבאופן פתאומי היא תרד והרכב לא יניעה יותר.מחשבה נוספת אולי בעייה במערכת השסתומים???

פורסם

מוזר..

יש ניצוץ .. יש דלק ויש סטרטר ולמרות זה לא מניע.

השילוב של דלק וניצוץ ( בפרט עם ספריי אתר ) אמור לתת הנעה כלשהיא של המנוע.

רק לוודא, האם ארבעת הפלגים פורקו ונבדקו ? ייתכן שהם מלאים בפיח או דלק עקב הצפת מנוע.

כמו כן האם הסטרטר משמיע רעש רגיל או רעש של סיבוב מהיר "כאילו הולך על ריק" ?

פורסם

לא היו קרטועים או בעיות סחיבה בשנה האחרונה והמונה התאפס פעם ראשונה אצלי ממש לפני כשבועיים.

אין לי מערכת אזעקה או אימובילייזר ברכב וכן ארבעת הפלגים פורקו ונוקו כחלק מהבדיקה הכללית.

הסטרטר לא מחליק ולא הולך על ריק הוא בריא עם מצבר בין 5 חודשים כך שיש גם כח.

פורסם
לא היו קרטועים או בעיות סחיבה בשנה האחרונה והמונה התאפס פעם ראשונה אצלי ממש לפני כשבועיים.

אין לי מערכת אזעקה או אימובילייזר ברכב וכן ארבעת הפלגים פורקו ונוקו כחלק מהבדיקה הכללית.

אם היה אימובילייזר הוא היה מונע זרימת דלק (במקרה של עלוקה) או לחילופין ניצוץ.

אגב MGB צודק בכך שאם ישנו ניצוץ וישנו דלק/אתר הרכב היה אמור להגיב באופן כל שהוא.

כיוון נוסף הוא אולי משהו בדיסטרבוטור/מפת הצתה שהשתבשה ובעצם הניצוץ לא בא בזמן?

תנסה לפרק ולראות את הרוטור והפחמים סביבו- על הדרך לנקות (יא תמני ייקא הרי ברור שתנקה)

:?:

פורסם

אתה רוצה לומר שאתה יד ראשונה של הרכב והוא התאפס אצלך פעם ראשונה, כלומר יש לרכב רק 100 אלף ק"מ? אני בספק אדיר שזה המקרה.

בכל מקרה, נראה לי שזה חוטי הצתה או שהפלגים פתאום החליטו שהם מתים. מכל הפיאסטות הנבלות שהיו לי זה פעם ראשונה שאני נתקל בכזו בעיה. אולי לנסות להתניע אותה בדחיפה בירידה אם יש לכם אפשרות. אולי משום מה אין מספיק קומפריסיה כאשר נותנים סטרטר.

איפה אתה גר? אם אתה בצפון אני יכול להשאיל לך רכיב מאצלי בכדי לשלול בעיות.

פורסם

אני יד 2 והסבירות שהוא עשה 100K היא אפשרית, ניסיתי להניע בירידה והוא לא הניע.

לצערי אני גר דרומית אליך בירושלים.

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

הפיאסטה חזרה לחיים.

לאחר מעבר על כל החיישנים וניקוי של הסעפת הרכב הואיל בטובו להניע

ובא לדניאל גואל

הפיאסטה מתגלגלת לה בחדווה בעליות עין כרם.

ינון:-P

תודה על העזרה

• תוכן חדש...