Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4894 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום, אני רוצה לשנות את המראה של הפגוש שלי, מה שחשבתי לעשות זה לחתוך את החלק האמצעי בכונס הפגוש, הבעיה שלי היא עם מה אני משלים את החורים שנותרו בצידי הכונס.

קראתי קצת וראיתי שיש אפשרות להלחים חתיכת של אותו הפלסטיק, אפשרי?.

1358964065823.th.jpg

פורסם

אני בטוח לא התשובה הסופית , אבל חוץ מהלחמה , אני מכיר גם אפשרות להדביק .

יש לוורט חומר מיוחד , מגיע בצורה מזרק כמו אפוקסי , אך מתנהג בדיוק כמו פלסטיק ומיועד בדיוק למטרה הזו .

אני בעד הדבק , כי בניגוד להחלמה ששם את עובד עם כמות חומר קיימת וקשה להוסיף חומר נוסף , הדבק מאפשר לך להוסיף ולשייף כמה שתרצה (שוב , הדבק בעצמו מתנהג כמו פלסטיק , טכנית אפשר להשתמש בו למילוי בלי חתיכת פלסטיק גם) .

MX-5T 05>911 S 08>S2000 07>S2000 06>S2000 08>Mazda 6 05+Z800 14+Polo 98>Suzuki Splash 09 :cry:

פורסם

אני לא בטוח שהבנתי לגמרי מה אתה מתכוון לעשות לפגוש.

אבל אם יש חלק יחסית קטן שאתה צריך למלא - אני יכול להמליץ על אפוקסי מיוחד לפלסטיק מהסוג שבא בצורת גליל עם שני צבעים שצריך לחתוך וללוש, נותן תוצאות טובות מאוד אם יודעים להשתמש בו נכון.

FIAT Punto SX75 1998 > Punto EVO active 2010 > Bravo sensation 2011

פורסם

אפוקסי פלסטלינה לא יחזיק לך לעבודה כזאת, שלא לדבר על המשקל שזה יעשה לפגוש שלך.

אתה צריך לעשות כאן עבודת פייבר-גלאס רצינית, לא כיף ולא זול.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

מניסיון עם כל השיטות שהוזכרו פה כולל הפייברגלאס החומר של וורט מנצח (התנסתי איתו בעצמי כמה פעמים טובות וראיתי עוד מאות פרוייקטים איתו ,ולא אני לא סוכן של וורט :lol:) , רק צריך לבדוק מה העלויות .

קובץ PDF של החומר

MX-5T 05>911 S 08>S2000 07>S2000 06>S2000 08>Mazda 6 05+Z800 14+Polo 98>Suzuki Splash 09 :cry:

פורסם

החלק הנ"ל של הפגוש בדר"כ עשוי PP (פוליפרופילן).

אם תבדוק בקובץ הPDF מצויין בפרוש כי הדבק אינו מיועד ל-PP.

לגבי הרעיון של חיתוך הפגוש והדבקות פיראטיות, רד מזה, זה פשוט ייצא מכוער.

גם בעבודת פיבר ממש ממש מושקעת זה עדיין יראה לא משהו על פי רוב (ואם יבוצע על גבי הפגוש הקיים, גם לא יחזיק זמן רב).

אגב, אם אפוקסי (גם זה שכאילו מיועד לפלסטיק) לא מחזיק על פוליפרופילן.

פוליפרופילן ופוליאתילן הם חומרים שכמעט ובלתי אפשרי להדביק אותם.

גם הלחמה היא לא משהו קל, ולרוב בלתי אפשרית, ובכל מקרה תראה בעלת רמת גימור עלובה ומטה.

פורסם

בעקרון הפרויקט נשכח מזמן בגלל עליות צביעה אבל ביקור ברחובות הצרים של תל אביב אילץ אותי לבצע צביעה לפגוש :-( , אז חשבתי אולי לנסות את הפרויקט.

בסביבות כמה יעלה הדבק של וורט או לחלופין אם מישהו יכול להביא לי אתר שאני יחפש ויבדוק שם.

כדי לבדוק את סוג הפלסטיק מה אני צריך לחפש בדיוק: שם, ר"ת, סמל?

איפה בערך הוא יכול להיות?

פורסם

למחירים ושאר הפרטים תפנה ליבואנים של Wurth ו-3M , בד"כ הם גם יוכלו לייעץ לגבי ה-PP .

כדאי לבדוק אם אפשר לעבוד עם השפורפרות בלי האקדח (למשל לדחוף את הבוכנות באמצעות עפרונות) , ואז תזדקק רק ל-2 שפורפרות ו-4 מזרקים (מזרקים חובה , הם מבצעים עירבול) .

אולי אלון יכול לשפוך אור על זיהוי סוג הפלסטיק , כרגע בגוגל יש אבחונים שונים .

שוב , כנראה שאלון צודק אם Wurth נתנו הערה בעניין , אבל אני עומד מאחורי זה שראיתי מאות רכבים נוספים יום יום עם עם הדבקות בטמבונים ובחלקים אחרים (כולל ברכב שלי במשך שנתיים) - לא שזה מחייב משהו .

פורסם
איך אפשר לדעת את ההרכב של הטמבון? ראיתי מאות הדבקות עם הדבק הזה , ולא על רכבים פשוטים .

גם אם מדובר ב-polypropene , יש פתרונות גם ל-3M .

סימול סוג הפולימר בדר"כ מוטבע על החלק בצידו האחורי. ההטבעה תראה כמספר אותיות אשר מסמלות את שם החומר [PP, PE, PVC, ABS, PC ועוד].

אם לא נמצא סימול, ניתן לבדוק את הרכב החומר ע"י בדיקת מעבדה במכשיר DSC [לצורך הבדיקה מספיק דוגמא של 9 מיליגרם].

הפגוש עצמו יכול להיות עשוי ABS או PP, אך בדר"כ החלקים השחורים הלא מבריקים עשויים לרוב PP.

לגבי הדבקה של PP, הגבתי על כך בשרשור בעבר:

חלקים בפנים הרכב לרוב עשויים מפוליפרופילן (Polypropylene PP), חומר זה כמו גם

פוליאתילן (PE) הינם חומרים אשר קשים מאוד להדבקה.

מצד שני, חומרים אלו דיי קלים

להלחמה מאחר והם תרמופלסטיים (ניתנים להתכה והתמצקות מחדש).

עם זאת, לא הייתי

ממליץ לך להלחים את החלק, מאחר ויש סיכוי סביר כי אתה תפגע בחלק באופן בלתי הפיך

(מחוסר ניסיון).

ישנם דבקים שמתיימרים להדביק PP ו PE לדוגמא: http://www.loctiteproducts.com/p/sg_...ing-System.htm

מדיווחים

ברשת המוצר מקבל מחמאות רבות.

הייתי ממליץ לך לרכוש את המוצר מחו"ל (אני מניח

שהוא לא נמכר בארץ) ולנסות אותו.

שים לב, דבק מהיר רגיל, או אפילו אחד אשר

מצויין עליו "פלסטיק" לא יעשה את העבודה.

דבקים אלו יכולים להדביק PVC, PS, PC

ועוד, אך לא PP ו PE!

כנ"ל לגבי דבקים אפוקסיים.

בהצלחה

אל תשכח

לדווח!

*עריכה*

לא שמתי לב לגבי הצביעה שאתה מתכנן.

אני לא ממליץ

לצבוע PP, בערך מאותה הסיבה שכמעט ולא ניתן להדביק PP.

הצבע פשוט לא יקשר למוצר,

ולכן לא יהיה יציב ויהיה פגיע מאוד לקילופים, לא מומלץ!

אם רוצים בכל זאת לצבוע

PP ושיהיה עמיד, יש לבצע טיפול פני שטח למוצר בכדי שיהפוך לפולארי (אני מניח שאתה

לא רוצה להכנס לזה).

אם תשתמש בדבק אשר ציינתי, יש סיכוי סביר מאוד שלא

תזדקק כלל לצביעה או שיוף, זאת מאחר ואין צורך "לעטוף" את האיזור

בדבר.

מצאתי בשבילך את הדבר למכירה בהום-דיפו (ארה"ב) http://www.homedepot.com/Paint-Adhes...&storeId=10051

פורסם

הטמבון הוא PP בדקתי, את הצביעה לא אני יבצע אלה על ידי בעל מקצוע, לא הבנתי למה לא לצבוע אם הטמבון כבר היה צבוע.

13592110610002.th.jpg

מה היא באמת היכולת של הדבק שהביאו לי להדביק PP מישהו יודע?

אחרי פירוק הפגוש ראיתי שהחתיכה שאני צריך להדביק היא לא גדולה (משהו כמו 2X8 ס"מ כל צד), גם לא ממש נראית.

• תוכן חדש...