Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4513 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בשני הטסטים האחרונים אכן ניטרו את סל"ד המנוע על ידי התחברות למצבר הרכב. סל"ד הסרק שנמדד על-ידי המכשיר של הבוחן היה בסביבות 1100-1200 סיבובים לדקה כאשר בפועל סל"ד הסרק היה 700 סיבובים לדקה.

איזה כייף לי :)

• תגובות 45
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אני לא יודע מה הדיוק, ציינתי רק, שראיתי מכשיר חדש, שלא מתחבר לשום דבר.

הבוחן מציב אותו לפני הפנס, ומתקבלת קריאת סל"ד.

לגבי המדידה באלטרנטור - מניח שיציאת W שהזכרתי מחוברת לפני המיישר, והמדידה בה מהימנה.

פורסם

אכן טכומטר המחובר ישירות להדק המוצא (W,R או AC) לפני דיודות היישור נותן קריאה מדוייקת.

בכול מקרה גם אם תתקין ברכבך אלטרנטור עם הדק מוצא לחיבור טכומטר תצטרך לכייל את הטכומטר.

אלטרנטורים מהסוג שציינת אינם נפוצים ברכבים פרטים (למעשה לא ניתקלתי ברכב פרטי עם אלטרנטור כזה).

איזה כייף לי :)

פורסם

בוקי,

המכשיר שראית עובד על אותו עיקרון של פנס כיוון הצתה (שכמעט עבר זמנו) מול גלגל התנופה.

מכשיר זה מדוייק מאוד.

מדידה מאדוות מתח (לא זרם כפי שנרשם פה בטעות) היא הכי לא מדוייקת.

היום המדידה נלקחת מחיישן קראנק, קאמשפט או פיקאפ ברכבים ישנים.

בעבר השיטה היתה שלמעשה טוענים קבל ע"י הפולסים שמגיעים.

ככול שהפולסים בתדירות גבוה יותר (סל"ד גבוה יותר) הקבל נטען יותר מול נגד הפריקה.

מתח הקבל (לעיתים עם באפר) הוא זה שמזיז את מחוג מד המתח האנלוגי.

כך מקבלים קריאה (אנלוגית ) רציפה ולא קופצנית.

היום הפולסים מועברים לקואנטר שמוציא מתח אנלוגי (למעשה זה שיפט רגיסטר המשולב D/A ) ,

מתח זה מועבר למחוון אנלוגי על אותו עקרון של מד מתח.

מדים דיגטליים (כמו שלך), מבצעים כול פעם ספירת פולסים בדלתא זמן קבועה. הערך שמתקבל מומר מול

טבלת זיכרון לתצוגה שמופיעה לך.

החסרון, יש זמני סינכרון הגורמים להשהייה ואי רציפות בקריאה (כלומר קריאות קופצניות בדיליי מסוים).

זה בלי קשר שלמוח האנושי יותר קל (ומהר) לעבד נתון בצורת תמונת מצב מול ערכי קריאה דיגטליים.

זאת גם הסיבה שמחוונים חשובים במטוסי קרב מוצגים בצורה אנלוגית גם שכול המערכת מתחת דיגטלית.

רענן

פורסם

שככתי לציין דבר מעניין נוסף- המכשיר שלי בעת בלימת מנוע מפסיק להציג את הסל"ד ועובר לתצוגה של "מנוע כבוי".

וחוזר להציג את הסל"ד, כשהסל"ד יורד לאיזור 1500-1800. בסרק מציג תקין.

יש (אמור להיות למייטב ידעתי, אף פעם לא התעמקתי בזה) בקרבורטור שסתום ניתוק דלק, שבדיוק אמור לנתק הספקת דלק בעת בלימת מנוע מעל 1700 סל"ד, וזה נראה כאילו שתצוגת הסל"ג נעלמת במקביל לפעולת השסתום הנ"ל.

למישהו יש הסבר לתופעה?

פורסם

אני מניח שיש לך רכב עם הזרקה ולא קרבורטור

פשוט בזמן בלימת מנוע המחשב מפסיק להזריק דלק בכלל (גם לא את כמות הסרק) ומפסיק גם את ההצתה היות ואין דלק להצית - ובלי הצתה הצעצוע שלך לא עובד.

פורסם

לפי התמונות יש לו דיסטרבוטור.

כלומר, לא הגיוני שיש שליטה מתוחכמת על ההצתה למעט אולי איחור/קידום בעזרת ואקום.

רענן

פורסם

בדיוק ולכן השאלה. אני חושב (די בטוח) שגם במערכות הזרקה ממוחשבות אין ניתוק הצתה, אלא רק ניתוק דלק בעת בלימת מנוע.

בסדר, המכשיר מעפן, אבל ההתנהגות הזו עקבית ומאוד מעניינת אותי הסיבה. רק זה היה שווה את ה 14 דולר שהוא עלה :wink:

אגב בדיסטריביוטור יש שני מנגנוני קידום/איחור הצתה - אחד מבוסס משקולות - בתלות בסל"ד, השני מבוסס וואקום, בתלות בעומס/מידת פתיחת מצערת.

פורסם

אתה יכול להיות בטוח

ההזרקה מתנתק אחרת יגיע דלק טרי לממיר קטליטי ויהרוס אותו

אהבתי את הקטע של מונה שעות המנוע ככה אפשר לעשות תחזוקה בזמן

פורסם
פורסם
בוקי,

המכשיר שראית עובד על אותו עיקרון של פנס כיוון הצתה (שכמעט עבר זמנו) מול גלגל התנופה.

מכשיר זה מדוייק מאוד.

מדידה מאדוות מתח (לא זרם כפי שנרשם פה בטעות) היא הכי לא מדוייקת.

היום המדידה נלקחת מחיישן קראנק, קאמשפט או פיקאפ ברכבים ישנים.

בעבר השיטה היתה שלמעשה טוענים קבל ע"י הפולסים שמגיעים.

ככול שהפולסים בתדירות גבוה יותר (סל"ד גבוה יותר) הקבל נטען יותר מול נגד הפריקה.

מתח הקבל (לעיתים עם באפר) הוא זה שמזיז את מחוג מד המתח האנלוגי.

כך מקבלים קריאה (אנלוגית ) רציפה ולא קופצנית.

היום הפולסים מועברים לקואנטר שמוציא מתח אנלוגי (למעשה זה שיפט רגיסטר המשולב D/A ) ,

מתח זה מועבר למחוון אנלוגי על אותו עקרון של מד מתח.

מדים דיגטליים (כמו שלך), מבצעים כול פעם ספירת פולסים בדלתא זמן קבועה. הערך שמתקבל מומר מול

טבלת זיכרון לתצוגה שמופיעה לך.

החסרון, יש זמני סינכרון הגורמים להשהייה ואי רציפות בקריאה (כלומר קריאות קופצניות בדיליי מסוים).

זה בלי קשר שלמוח האנושי יותר קל (ומהר) לעבד נתון בצורת תמונת מצב מול ערכי קריאה דיגטליים.

זאת גם הסיבה שמחוונים חשובים במטוסי קרב מוצגים בצורה אנלוגית גם שכול המערכת מתחת דיגטלית.

רענן

בF16 כל המכוונים אנלוגיים. אין שום דבר דיגיטלי במכוונים.

אינסטגרם עם הריתוכים שלי :-D

http://instagram.com/newworldofdisorder

פורסם
שככתי לציין דבר מעניין נוסף- המכשיר שלי בעת בלימת מנוע מפסיק להציג את הסל"ד ועובר לתצוגה של "מנוע כבוי".

וחוזר להציג את הסל"ד, כשהסל"ד יורד לאיזור 1500-1800. בסרק מציג תקין.

יש (אמור להיות למייטב ידעתי, אף פעם לא התעמקתי בזה) בקרבורטור שסתום ניתוק דלק, שבדיוק אמור לנתק הספקת דלק בעת בלימת מנוע מעל 1700 סל"ד, וזה נראה כאילו שתצוגת הסל"ג נעלמת במקביל לפעולת השסתום הנ"ל.

למישהו יש הסבר לתופעה?

זה מעניין. גם לי לא ידוע על הפסקת הצתה בעת FUEL CUT OFF, אבל יש לי שאלה אחרת: מאיפה המאייד שלך יודע מהו הסל"ד והאם הרכב נמצא במצב של בלימת מנוע? צריך בשביל זה מפסק IDLE על המצערת או על הדוושה או נתון לינארי של המיקום שלה, נתון סל"ד ועוד.

• תוכן חדש...