Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4915 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

השורה השנייה גם בדודג' וגם בקרייזלר זהות.

למעשה עד כמה שאני יודע, בכל המיניואנים הסידור זהה (2+2+3).

לגבי השריון, תבהיר שזה תנאי הכרחי לעסקה, מההיכרות (אמנם קצרה אבל קיימת בכל זאת) עם נותני שירות קנדיים, הם יעשו שמיניות באוויר כדי שתהייה מרוצה, לא חושב שכאן יהיה שונה.

*לגבי פתיחת חלונות בקארוון: יש דגם שבו החלונות כן נפתחים (SXT אם אני לא טועה), אבל אני בספק שהוא קיים בחברות השכרה. עוד נקודה, גם אם לא יסכימו לשריין לך את הטאון אנד קאנטרי, כשתגיע לסניף, תגיד שאחד הילדים אסמטי וחלונות נפתחים מאחורה זה מאסט. (מישהו שאני מכיר קיבל ככה את הטאון אנד קאנטרי ש"לא היה בסניף").

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם

לפני כשנה ~ ביצענו כל המשפחה טיול כמעט זהה.

אנחנו 4 אנשים (הורים ושני "ילדים" בני 23+). לקחנו גראנד צ'רוקי. הוא היה מרווח, נוח, חזק, יש מקום לכל התיקים מאחורה, ובנוסף אין תחושת אוניה אמריקאית.

כפי שכבר נאמר, הרבה מקומות באיזורים האלה דורשים ירידה לשבילים (בעיקר חצץ למיניהם), ולכן ג'יפ זה נחמד, למרות שכל רכב (גם מיניוואן) יוכל לעבור שם בקלילות. עם זאת אני לא רואה שום סיבה מיוחדת להעדיף מיניוואן.

כמו כן אמליץ לקחת ראוטר אלחוטי שמתחבר למצת באוטו. ממש עזר כשהיה צורך בניווטים או סתם חיפוש באינטרנט על מקומות מעניינים באיזור.

תהנו, האיזורים והנופים שם פשוט מהממים.

פורסם

תודה רבה על העצות המועילות.

המחשבה על 2500 ק"מ, מתוכם כמה מאות בכבישי הרים, מאחורי ההגה של מיניואן או ג'יפ, לא הייתה מרנינה במיוחד. ישבתי עם אשתי והחלטנו לצמצם את כמות המטען שניקח איתנו (טיולון מתקפל קטן במקום המוטסי ופחות בגדים), כך שהכל צפוי להכנס לתא מטען "סטנדרטי". אני צריך להחליט בין טויוטה קאמרי לקרייזלר 300 (האחרונה יותר מאובזרת, יותר מעניינת, אולם עם פחות נפח הטענה, מעט יותר יקרה ועם הנעה אחורית שאין לי כמעט ניסיון איתה), ההחלטה תחתך בשבועות הקרובים ועדכונים יהיו בפורום זה בעתיד (כמו גם בספטמבר אחרי הטיול כמובן).

פורסם
תודה רבה על העצות המועילות.

המחשבה על 2500 ק"מ, מתוכם כמה מאות בכבישי הרים, מאחורי ההגה של מיניואן או ג'יפ, לא הייתה מרנינה במיוחד. ישבתי עם אשתי והחלטנו לצמצם את כמות המטען שניקח איתנו (טיולון מתקפל קטן במקום המוטסי ופחות בגדים), כך שהכל צפוי להכנס לתא מטען "סטנדרטי". אני צריך להחליט בין טויוטה קאמרי לקרייזלר 300 (האחרונה יותר מאובזרת, יותר מעניינת, אולם עם פחות נפח הטענה, מעט יותר יקרה ועם הנעה אחורית שאין לי כמעט ניסיון איתה), ההחלטה תחתך בשבועות הקרובים ועדכונים יהיו בפורום זה בעתיד (כמו גם בספטמבר אחרי הטיול כמובן).

גם לנו יש עגלת mutsy ולטיול בארה"ב לקחנו טיולון שמתקפל לגודל קומפקטי (טיולון של britax).

אני עדיין חושב שטוב תעשו אם תקחו SUV או מיניוואן. כשצריך כל לילה לפרוק 2 מזוודות בגודל מלא ולמחרת בבוקר להעמיס אותן שוב לרכב, זה מאוד נוח שתא המטען גדול וגבוה. ב- road trip כזה אף פעם אין דבר כזה "יותר מדי מקום". תמיד מתווספים תיקים נוספים, שקיות שופינג, מארז של בקבוקי מים, אוכל לדרך וכו'.

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

פורסם

מעבר לזה שאני מסכים עם קספר לגבי "אין דבר כזה יותר מידיי מקום" אני חושב שנהיגה של 2500 ק"מ בקאמרי או 300 תהיה לא הרבה יותר מרנינה. המיניואן נוח, גדול ועשיתי נסיעות של כמה שעות רצופות (שתיים של 8 שעות בסירוגין כנהג ונוסע ואחת של 10 שעות נהיגה רצופה) ואחרי שיצאתי לא הרגשתי גמור או עייף מידיי.

מרנין? וודאי שלא, כיף? גם לא ממש, אבל יש למיניואן מספיק יתרונות למטרה שאתה צריך אותו כדי להעדיף אותו על פני משפחתית גדולה.

אלוהים אדירים, אני לא מאמין שאני ממליץ על מיניואן :shock:

הצעד הבא, רכישת טויות יאריס וורסו.

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם

אחרי שקראתי והחכמתי מהעצות כאן, עברתי על מגוון (גדול) של ביקורות על המכוניות השונות, דנתי שוב פעם עם אשתי על כמות ואופי המטען ולאור אופי הכבישים הצפויים - החלטתי סופית לנסות להזמין קרייזלר 300 (במהלך השבועיים הקרובים - אני מקווה שיהיו זמינים). דודג' צ'ארג'ר בעדיפות שניה - בגלל אבזור מופחת ותא מטען מעט קטן יותר.

הסיבות "הרציונליות" להחלטה --

טאון & קאונטרי נפסל בגלל שורה אמצעית עם 2 מושבים בלבד.

אקספלורר פשוט בהמה. המון נפח הטענה, אבל יכולות דינמיות ונוחות נסיעה לא מוצלחים במיוחד לפי הביקורות.

גרנד צ'ירוקי הייתה אופציה מפתה, אולם נפח ההטענה לא גדול משמעותית יותר על מנת להצדיק את המחיר הגבוה וההפסד בהנאה.

שברולט אימפלה עם תא מטען גדול, אבל פחות נעימה לנהיגה ולנסיעה ועם תא נוסעים פחות נחמד.

פורד טאורוס אופציה נהדרת אבל בקושי זמינה בקנדה. תא מטען בגודל של אסם תבואה, מנוע חזק ונעים, אבל פחות מהודרת ודינמית מה-300 לפי ביקורות השוואתיות.

טויוטה קאמרי - אוטו נחמד, אבל רציתי יותר.

הסיבות הלא רציונליות --

קרייזלר 300 היא הסדאן האמריקאית הגדולה האמיתית האחרונה. אמנם "רק" V6 מלפנים, אבל הוא חזק יותר מה-V8 של פעם והכוח נשלח לאחור, כמו פעם. אבל להבדיל מהקפריסים, הקראון-ויקטוריות והרואדמסטרים של פעם, ה-300 יושבת על בסיס אירופאי (מרצדס E) ואמורה להיות נוחה, שקטה ואולי אפילו קצת מהנה בסיבובים.

מבחינתי רואד-טריפ בצפון-אמריקה עם אוטו אמריקאי גדול זה סוג של הגשמת חלום (האמת שהתכנון המקורי היה מוסטנג קבריו, אבל מאז נוספו שני ילדים).

• תוכן חדש...