Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

In ESP We Trust

falou
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4892 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אתמול יצא לי לנהוג די הרבה בגשם, כולל במבול סוחף בכביש 6, בואכה עמק חפר, דרך שלוליות, גשרים תחתיים מוצפים, סתם כבישים מבוצבצים וכו'.

מה אני אגיד, ה-ESP משנה מקצה לקצה את חווית הנהיגה בתנאי אחיזה לא ברורים ובעיקר לא עקביים. אני מזהה אותה נכנסת לפעולה במקרים שונים, אבל הנהיגה ממשיכה להיות רגועה, זורמת וחסרת דרמות לחלוטין. אפילו לוחמת הגה בשלוליות עמוקות אין, וכשאתה בסה"כ רוצה להגיע עם הבת שלך בשלום, זה דווקא נחמד.

רק אתמול בבוקר נסעה לידי קאררה מתחילת שנות ה-90', נהוגה כאילו הביצים של הנהג מגרדות את הכביש מלמעלה. לאט, לאט וכל כך בזהירות בכל סיבוב וסיבוב. בתור מי שנהג במכוניות הנעה אחורית דומות בתנאים כאלו, אני מבין את הנהג הזה... אבל מה זה לא מקנא בו. כשאתה רק רוצה לחזור הביתה, זה פתאום דווקא נחמד שהאוטו מסדר לך את המשיכה תחת האצה ואת בלימה כשגלגל אחד בשלולית והשאר לא, ואותו XDS מעאפן ומעצבן, כשאתה רוצה לנהוג קצת ("כמו דיפרנציאל מכאני" בתחת שלי), פתאום דווקא עושה עבודה מבורכת ושומר אותך על דופק נמוך.

אז זהו, יום אחד בשנה אני דווקא מחבב את ה-ESP שלי.

לא סביר שזה ייקרה שוב...

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

• תגובות 48
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

לומר את האמת, אני מאוד מחבב את הבקרות אחיזה\משיכה, פשוט כי בדיוק כמו במקרה שלך, יש נסיעות שלא בא לך בהן דרמות מיותרות ואז הן עושות את ה"קסם" שלהם והנסיעה רגועה.

כשבא לך אקשן, לחיצת כפתור והרכב מוכן למשחקים..

עריכה,

יש 2 מקומות שבהם ללא בקרת משיכה היה לי גם די קשה לנוע, מדובר ב-2 עליות מאוד חדות וחלקלקות בגשם, למרות הצמיגים הדביקים אצלי לחיצה מאוד קלה על הגז מנפקת סבסוב גלגלים שנקטל מיד על ידי בקרת המשיכה וכך היא פועלת ON-OFF (מהר מאוד כמובן) והרכב מתחיל נסיעה.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

אין ספק.

בחורף הקודם נהגתי על סויפט 2008 ללא ESP ובחורף הזה על I30 עם ESP וההבדל פשוט מורגש!

אגב מערכות בטיחות, התאונה הראשונה שלי (והאחרונה טפו טפו טפו) התרחשה עם השרייד המיתולוגית שלי בחורף 2004, לא תאונה רצינית במיוחד אבל עדין - חלק גדול מהפרונט הוחלף. אז אני הייתי נהג מאד צעיר (בן 19) ולא הצלחתי לבלום על כביש רטוב עם שרייד 93, איבדתי אחיזה ונכנסתי על 30 קמ"ש בפ'זו 405 שעמדה ברמזור אדום.

מאז כל פעם שאני מדבר על מישהו עם מערכות כמו ABS וESP אני נזכר שאם היה לי ABS אז בשרייד, התאונה הזו לא הייתה מתרחשת בכלל.

סעו בזהירות 8)

פורסם

יגאל התפקיד של הABS הוא למנוע נעילת גלגלים כדי לאפשר פנייה במהלך בלימה, לא כדי לקצר את טווח הבלימה. בלימה חזקה צריכה להיות על סף האחיזה, הכי חזק שאפשר רק בלי לנעול גלגלים או להפעיל את מערכת הABS. :-)

HU: Pioneer 1450UB / Comp: Rainbow SAX 265.20 / Sub: Kicker CVR12" / Amp: Kicker ZX150.2 / Mono: JBL 3501

מותקן על רנו קליאו 98' :lol:

פורסם

סלח לי חבר יקר אבל זה בולשיט!

בלימה נכונה ברכב עם ABS היא דוושה לרצפה בכל הכח מהרגע הראשון תוך כדי חיפוש נתיבי הימלטות!

בלימה בלי להפעיל את הABS היא לא בלימת חירום, אלא האטה חזקה וזהו.

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

אכן ESP זה דבר מגניב, במסגרת עבודתי יצא לי לנהוג על המון רכבים חדשים כשכולן מאובזרות ב-ESP, ולהגיע עם אותם רכבים לקצה היכולת שלהם, היה ממש כיף לפעמים אפילו הגזמתי כי לא האמנתי איזה סטיות מצליח לתקן ה-ESP, מדהים.

אחד המכוניות שממש נחרט לי בראש ביכולת האחיזה שלה עם ESP זאת רנו FLUENCE, הדבר הזה פשוט לא מאבד שליטה לא משנה מה תעשו עם ההגה, גם אם תנסו לעשות ARAB DRIFTING

טויוטה קורולה 95 גיר ידני 0-100, 10.55 שניות. מקום 1 בקטגוריית ג'ימקאנה ג'וניורס(עד גיל 21), מהאירוע לקידום הספורט המוטורי 4 בלטרון

פורסם
סלח לי חבר יקר אבל זה בולשיט!

בלימה נכונה ברכב עם ABS היא דוושה לרצפה בכל הכח מהרגע הראשון תוך כדי חיפוש נתיבי הימלטות!

בלימה בלי להפעיל את הABS היא לא בלימת חירום, אלא האטה חזקה וזהו.

אני מעתיק לך ציטוט רלוונטי מויקיפדיה:

״הארכת מרחק הבלימה: נעילת ארבעת גלגלי המכונית בבלימה, מאפשרת עצירה מהירה למדי, ולרוב אף מספקת בהחלט, אפילו בדרכים חלקלקות (כביש רטוב, שעל גביו יש לגלגלים הנעולים נטייה לצוף). עם זאת, ניתן לקצר את מרחק הבלימה על ידי הימנעות מנעילת הגלגלים. עם זאת, בלימה חלשה מידי תאריך את המרחק יותר מאשר בלימה על גלגלים נעולים.

השיטה המקצרת את מרחק הבלימה למינימום האפשרי, היא זו שבה כל האחיזה מנוצלת ליצירת צמידה עבור בלימה. נקודה זו נמצאת על סף הנעילה. בלימה זו קרויה "בלימת סף", כלומר: על-סף הנעילה.״

למערכת ABS יש יתרונות רבים אבל היא לא מקצרת את מרחק הבלימה ביחס לבלימה נכונה. מה שהיא כן עושה זה לבטל את נעילת הגלגלים במקרה שהנהג נבהל ולחץ על דוושת הבלם והביא את הרכב למצב שבו הגלגלים ננעלים וכתוצאה מכך להגדיל את מרחק הבלימה ולאבד את יכולת ההיגוי. מי שמכיר טוב את הרכב שלו ובאופן אוטומטי יידע ללחוץ על הבלם בעוצמה שתביא ל״בלימת סף״ כמו שהוסבר בציטוט - זה עדיף.

HU: Pioneer 1450UB / Comp: Rainbow SAX 265.20 / Sub: Kicker CVR12" / Amp: Kicker ZX150.2 / Mono: JBL 3501

מותקן על רנו קליאו 98' :lol:

פורסם

אני לא רואה קשר ישיר בין הABS לבין הציטוט שהכנסת. הABS בהחלט יכול לקצר את זמן הבלימה, וזה תלוי בהרבה מאד גורמים. הכי חשוב שהוא ימנע ממך לאבד שליטה על האוטו כי כשהגלגלים ננעלים אתה בקלות יכול להחליק.

בנוסף אני לא חושב שבמצב חירום אמיתי לרוב הגדול של הנהגים יהיה מספיק זמן כדי ולנסות ולתפוס את הנקודה היעילה ביותר לבלימת הרכב. לכן בבלימת חירום מוחצים את הדוושה חזק ככל שניתן. יש יותר מדי משתנים, כגון מצב הכביש, הצמיגים הבלמים וגם הABS עצמו של אותו הרכב הספציפי. יש רכבים שבהם הABS נכנס מוקדם יחסית.

מניסיון אישי (לצערי) כשמישהו החליט שהוא עוצר במאמצע כביש 4 קצת לפני מחלף אשדוד דרום בלילה כדי לפנות ימינה לכביש אפר כלשהו יצא לי לבדוק את גבולות הרכב שלי בהאטה מ90 ל0 עם רכב מלא. מאחר והיו רכבים משמאלי התגובה שלי (שהיתה ברובה אוטומטית) היא למעוך את דוושת הבלמים (והקלאץ'), לשמחתי הABS נכנס אך ורק לקראת סוף העצירה כשהייתי על 5קמ"ש ובמרחק בטוח מהרכב שהיה לפני.

פורסם

אכן טכנולוגיה מבורכת.

אצלי אני מוצא אותו כמפריע מחזרה מהיגוי יותר לאחיזה, הוא עושה את זה בברוטאליות בעוד שאיתי זה מעודן.

אני משתדל כל נסיעה לזכור לכבות את המערכת.

פורסם

אין כל פסול בציטוט ואכן abs מאריך את מרחק הבלימה על כביש יבש בתמורה לזה נותן לך שליטה. ברטוב אגב עדיף להימנע מנעילה.

אבל ברכב עם abs אתה לא יכול לבלום חזק בלי להפעיל אותו ולכן ברכב שבו קיימת המערכת יש רק צורה אחת לבלום- בכל הכח!

ברכב ללא abs אני מעדיף את שיטת הבלימה הדגרסיבית, אבל לנהג הממוצע עדיף ללחוץ בכל הכח גם במצב הזה לדעתי, כך גם מלמדים בנהיגה מתקדמת.

למזלנו כמעט ולא נשארו על הכביש רכבים ללא abs

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

לא נשארו כמעט?

אתה בטוח?

גטס GLF, יש בעשרות אלפים על הכביש - אין ABS.

סיריון מהדור הראשון - יש על הכביש גם כן כמה אלפים טובים, אולי אפילו 10-12 אלף רכבים - אין ABS.

ואלו רכבים מודרניים יחסית.

ותהיה בטוח שעל כבישי ישראל נעים רכבים רבים שהABS שלהם תקול, בגלל קומבינות של סוחר ש"סידר" את המערכת או בגלל שמישהו מתקמצן לתקן.

ואכן, מערכת מבורכת. מרגיש אותה בפעולה מדי פעם.

פעם אחת הרכב שלי היה קרוב להזרקות טוטאלית, הרגשתי שאשכרה הESP השתלט על האוטו והחזיר אותו לדרך הישר.

וזה לא שעשיתי דריפט או פניה פרועה, כולה פניה רגילה ב25-30 קמ"ש. (בצומת צאלים, איפה שתמיד יש הצפות בימים כאלו).

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם
אין כל פסול בציטוט ואכן abs מאריך את מרחק הבלימה על כביש יבש

זה היה אולי נכון לפי 20 שנה.

זה כבר מזמן לא נכון.

פורסם

קרה שה ESP או ASR הבהבו אצלי במהירות איטית יחסית ולא אגב פרובוקציה מכוונת.

מה שמזכיר לנו מדי פעם שאנו לא תמיד מסוגלים לצפות הכל. גם כשאנו לוקחים שולי בטחון.

האם נהיגה חסרת דראמות, מרדימה אותנו קצת? האם חוץ מהערך המוסף הקריטי, זה משכיח את קיומן של המגבלות והצורך בשיפור מיומנויות?

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם
האם נהיגה חסרת דראמות, מרדימה אותנו קצת?

הרב בכלל לא ער לדרמות שקורות מתחת לגלגלים גם כך.

האם חוץ מהערך המוסף הקריטי, זה משכיח את קיומן של המגבלות והצורך בשיפור מיומנויות?

במידה רבה מאוד - כן.

הרבה מצבי חירום של אובדן שליטה/אחיזה כבר לא קורים. הרבה תאונות של איבוד שליטה הן תוצאה של איבוד שליטה ראשוני/קל - תגובה שגויה - איבוד שליטה קיצוני. היום איבוד השליטה הראשוני לא קורה.

עדיין הדבר הכי קשה במצב חירום הוא לא להכנס לפניקה ולהמשיך לתפקד. לדוגמא, זה שיש ABS וההיגוי עובד, עדיין לא אומר שכל אדם מאומן בלהסתכל למקום הנכון ולהגיע אליו. הרב פשוט קופאים.

כך שתרגול מצבי חירום מומלץ כעבר, אבל היום הדגש הוא לבצע את התמרון הנכון, כאשר הרכב כבר יידאג לאחיזה/משיכה. אם נהגי F1 יודעים את זה, אז מי אנחנו...

פורסם
אכן ESP זה דבר מגניב, במסגרת עבודתי יצא לי לנהוג על המון רכבים חדשים כשכולן מאובזרות ב-ESP, ולהגיע עם אותם רכבים לקצה היכולת שלהם, היה ממש כיף לפעמים אפילו הגזמתי כי לא האמנתי איזה סטיות מצליח לתקן ה-ESP, מדהים.

אחד המכוניות שממש נחרט לי בראש ביכולת האחיזה שלה עם ESP זאת רנו FLUENCE, הדבר הזה פשוט לא מאבד שליטה לא משנה מה תעשו עם ההגה, גם אם תנסו לעשות ARAB DRIFTING

אתה צודק 100 אחוז.

הייתי עם קאמרי (רכב שמן ומגודל) בצפון ל4 ימים, הייתי באזור בירנית למי שמכיר, היה קצת פיתולים נחמדים, נכנסתי לאחד "קצת" מהר מידיי והESP פשוט תיקן את זה בלי דרמות מיותרות.

דבר מבורך.

• תוכן חדש...