Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 4 שעות, ברווז כתב:

פות"ש, לא הבנתי- הדירה החדשה היא גם שכורה? 

טעות שלי, כנראה לא הייתי מספיק ברור.

אנחנו עוברים לדירה שכורה, דירה משלנו לא באופק כרגע בכלל.

השאיפה היא להישאר שם לפחות 3 שנים אם הכל יהיה תקין בשהות שלנו שם (גם מעוגן מבחינת אופציה בחוזה).

מצרף תמונה של הנישה, בימים הקרובים אלך לדירה למדידות אך לפי העין נראה שהנישה דיי מרווחת ורוב המקררים הסטנדרטים אמורים להיכנס.

האם יש יתרון כלשהו לתצורה של 4 דלתות על פני תצורה קלאסית של מקפיא עליון?

IMG-20260418-WA0003.jpg

• רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 3 שעות, ברווז כתב:

בימינו אין כבר להשיג מכונות\מכשירים "פשוטים". הכל כבר כל כך עמוס באלקטרוניקה (ובקרוב, גם ב AI). 

נראה לי שמקררים "פשוטים" תמצא היום. במדיחי כלים לא חייבת להיות אלקטרוניקה כבדה מדי. מייבשי כביסה נראה לי שתמצא די פשוטים כמו גם תנורים בילט אין.

• רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 40 דקות, sagibd95 כתב:

יש אנשים שאומרים שמקפיא תחתון נוח יותר מבחינת גישה וכך גם 4 דלתות במקום 2. 

אני לא באמת הרגשתי את זה. 

מה שכן, בתצורה כזאת לרוב המקפיא מחולק מה שמצד אחד נותן הפרדה נוחה יותר, מצד שני מגביל אותך במדברים גדולים באמת- פיצות ענקיות קפואות למשל שתופסות הרבה רוחב. 

במקרה שלנו שיש הרבה דברים קטנים שמיועדים להקפאה וכמעט ולא דברים רחבים- זה נוח יותר. 

פורסם
לפני 50 דקות, sagibd95 כתב:

אנחנו עוברים לדירה שכורה, דירה משלנו לא באופק כרגע בכלל.

השאיפה היא להישאר שם לפחות 3 שנים אם הכל יהיה תקין בשהות שלנו שם (גם מעוגן מבחינת אופציה בחוזה).

הבנתי. 

העצה שלי נותרת בעינה- כשעוברים לדירה חדשה, לא תמיד יש מקום למקרר גדול יותר מהסטנדרט. במקרים הטובים, אפשר לבחור דירה עם מטבח שיתאים למקרר גודזילה, אבל לא תמיד מעבר דירה קורה בתנאים טובים ויכול גם לקרות תוך לחץ מטורף של זמן שיצריך כל מיני פשרות ואפילו לשכוח לחלוטין מהנקודה הזו. 

כל עוד אתם מרוצים מהגודל של המקרר שיש לכם שאני מבין שהוא די סטנדרט, לזוג זה לגמרי אמור להספיק. 

לפני 50 דקות, sagibd95 כתב:

תלוי שימוש אני מאמין. עניין של נוחות אישית. אם רוב השימוש זה במקרר ולא במקפיא, זה יותר נוח שהכל יותר בגובה. אם רוב השימוש זה ארוחות קפואות למיקרו... זו כבר בעייה אחרת :lol:

מבחינת קירור ויעילות, אין לי מידע. 

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

אני מרוצה מהמקרר של בלומברג כ-550 ליטר ברוטו והוא כבר אצלי כמעט כ- 5 שנים.

הדבר היחיד שנדפק שם והוחלף באחריות היה מייצר הקרח האוטומטי. 

פורסם

@Benorאיזה קטע גם לנו יש בלומברג (דירה שכורה, מקרר של בעלת הדירה) וגם לנו יש תקלה במייצר הקרח האוטומטי (תקלת E8). 

לא יודע לגבי הנפח אבל הוא 4 דלתות מקפיא תחתון, אצל ההורים היה לנו מקפיא עליון, ולדעתי התחתון הרבה יותר נוח - המקרר הרבה יותר נגיש, לא צריך להתכופף לקחת דברים. 

כשצריך משהו מהמקפיא מתכופפים בדיוק לכמה שניות, וגם בדרך כלל לא מתעסקים איתו, לעומת החלקים התחתונים במקרר (יוגורטים, ירקות, מגירת גבינות) שם אנחנו מתעסקים כל יום. 

• רעיון טוב! 1

Ford Fiesta 2014 Manual

פורסם

מסכים, זה הרבה יותר נוח וטריוויאלי מקפיא תחתון ומקרר עליון. 

אני נוטה להאמין שרוב האנשים במרבית הזמן פותחים את המקרר, ורק מדי פעם את המקפיא.

חוץ ממחיר זול יותר, לא רואה היגיון לקנות מקרר עם מקפיא עליון.

• רעיון טוב! 1
פורסם

במקרר באותן מידות, נפח המקפיא (נטו) במקרר עם מקפיא עליון יהיה גדול יותר ב-10 אחוז בערך.

אישית, לי יש מקפיא עליון ודווקא הסידור של מקפיא תחתון בו כל הדברים מסודרים במגירות ונמצאים אחד על השני בצורה שצריך להוציא כדי לראות מה יש מתחת פחות נוח לי. במקרר השארפ שיש לי, מדף מוצרי החלב נמצא למעלה ורק מגירות הירקות למטה ולא מרגיש בעיה של התכופפות (אולי כי אני לא גבוה יותר מדי...).

פורסם
לפני שעתיים, גור אדם כתב:

אישית, לי יש מקפיא עליון ודווקא הסידור של מקפיא תחתון בו כל הדברים מסודרים במגירות ונמצאים אחד על השני בצורה שצריך להוציא כדי לראות מה יש מתחת פחות נוח לי. במקרר השארפ שיש לי, מדף מוצרי החלב נמצא למעלה ורק מגירות הירקות למטה ולא מרגיש בעיה של התכופפות (אולי כי אני לא גבוה יותר מדי...).

כנ"ל אצלי. 

גם לי שיש שארפ, וכשרכשתי את המקרר שלי לפני 8 שנים המליצו לי עליו. 

היום 8 שנים אחרי ובלי תקלות אני מצטרף להמלצה. 

המקרר כבר נמצא איתי 3 דירות (2 העברות), לא מורגש עליו.

• רעיון טוב! 1

נסיתי לשנות את העולם ולא הצלחתי, 

שיניתי את עצמי והשתנה כל העולם.

(ר' ישראל מסלנט)

פורסם

אצלי שארפ מקפיא עליון. פירמה מומלצת גם על ידי. 

לפני 28 דקות, לב טוב כתב:

המקרר כבר נמצא איתי 3 דירות (2 העברות), לא מורגש עליו.

+1, אותו דבר. רק יותר מבוגר משלך. 

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

אני אישית מעדיף מקפיא תחתון (לטעמי הרבה יותר הגיוני ונוח).

אבל אם לפות"ש זה לא מהווה מגבלה אז אני מצטרף להמלצה על שארפ. נחשב לאמין מכלל היצרנים.

• רעיון טוב! 1
פורסם (נערך)
בתאריך 24.5.2026 בשעה 17:11, hans כתב:

סמסונג גבולי לתקציב + נפח הזה.

קנה מה שמתאים לכם עכשיו ותתעלם מההזיות של האינטרנט -

באינטרנט (ובעולם של ספריאל) תמיד ימליצו על כמה שיותר גדול בלי שום סיבה ממשית.

אני מרוצה מסמסונג אחר בעל נפח זהה, שהוא צר וגבוה יותר ומתאים לנישה.

(אה, ואצלי זה 5 זללנים ו-2 הורים שעברו לבשל פסטה ביחידות של 1 ק״ג...)

לשם שינוי אני איתו (ספריאל,אל תתלהב :P)

לנו (לאשתי) היה סמסונג רזה,נראה לי סביב 250ליטר,שהמוביל התלהב ואשתי מכרה לו אחרי ההובלה (יחד עם המכונת כביסה,אין...נשים ומכירות זה match made in heaven)

כשקנינו את הקנית מוצרי חשמל לבית ישר התבייתנו (בעזרת הנציג מכירות כמובן) על LG עתיר נפח ורחב לנישה במטבח

נקודה לשלילה - תצטרך הרבה מזל,שכן היבואן זה ברימאג השנואים (מקבילים להוט),אומנם יש אחריות שנה על המקרר ו9 על המנוע,ואפשר להרחיב במאות ואלפי (!) שקלים לפרקי זמן משתנים,אבל השירות מהם והלאה

למזלנו (טפו טפו טפו),6 שנים AND COUNTING שהכל תקין ב"ה

ממליץ.

עריכה אחרונה על ידי ezuf

GTI

I'm not insane,My mother had me tested

סאאמק כולכם.

:lol:

פורסם

לרצות ברור שרוצים,בפועל המציאות השתנתה

פעם (30-40 שנה) ייצרו בשביל שיחזיק ויחיה שנים ארוכות,היום בדיוק ההפך - מייצרים לטווח קצר בשביל שיתפגר ותרוץ לקנות (לתקן לא תמיד כלכלי)

בהקבלה לפורום,זה כמו מכוניות,יכול להיות שתיפול על לימון שיאכיל אותך מרורים,ויכול להיות שתהנה לאורך זמן.

GTI

I'm not insane,My mother had me tested

סאאמק כולכם.

:lol:

• תוכן חדש...