Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני מסכים שמשאיות קלות שיכולות לשייט ב 110-120 בקלות, אין עם כך בעיה כמובן, אני רק בעד, אחריי הכל זאת סחורה וכו'.

הכוונה היא יותר למשאיות או כבדות או בינוניות שהן נוהגות לרוב על 90 כחוק או 100 בחלקן והאחרות, הכבדות, מנסות לצאת לעקיפה בת דקות ארוכות ובהפרד של קמשים בודדים, מה שגורם לעיכובים במקומות שהם בעלי 2 נתיבים בלבד.

מניח שכולם ראו את התופעה, שנהג יוצא לעקיפה עם משאית של 15 או 30 טון והנהג הנעקף מאיץ מ 90 ל 95 או במקרה שגם הוא לא מאיץ, אותו נהג נעקף שומר על המהירות ולמשאית של עשרות טונות קשה לעקוף.

לאחר העקיפה, הם נוסעים בדיוק באותה המהירות בהפרש של 5-10 קמ"ש במדינת ישראל שהיא ממש קטנה, כך שהתועלת שולית, מה שקורה בפעול? תור ארוך של רכבים המנסים לעקוף מצד ימין או שמאל והבהובים וכו' וכמובן, עומס ולחץ.

פורסם

זה לא שהוא לא מאיץ, זה שהוא נוהג בכלי של עשרים טון וצפונה....

סבלנות, אין כבר סורים על הגדרות.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

אני התייחסתי לסרטון ולתגובות בעמוד בו פורסם בעניין האשמת המשאית שבשמאל.

אני חושב שכל דיון מעבר לכך מקומו בשרשור נפרד (גם הנושא נידון יחד עם "עופו לי מהשמאל" יותר מפעם אחת. גם יש השלכות לטור של עשר משאיות ברצף בזו אחר זו בנתיב ימין).

פורסם

ושוב הדיונים ללא התייחסות לעובדה חשובה:

כמה שאנחנו אוהבים לשנוא נהגי משאיות, יש להם זכות כמו לכל רכב אחר בכביש.

בכביש 6 המהירות היא עד 120! לא מינימום!

אין לך סבלנות? אל תנהג!

אז מה היה שם?

יצאה משאית לעקיפה במהירות הנמוכה מ-120 ולקח לה כמה שניות מעבר לסבלנות הקופיף הישראלי המצוי?

התאונה היא על ראש הקופיף היוצא מימין בצורה מוחלטת.

יודעים מה המהירות המותרת בין היציאה מירושלים לשער הגיא?

70.

אני על 90-100 ועוקפים אותי כמו מטורפים.

שוכחים שאנחנו בישראל וישר "יורדים" על נהג המשאית.

קודם תראו את תחילת הסירטון (שלצערנו לא שם) ורק אז תשפטו את נהג המשאית.

לפי הסירטון הדביל הנדחף מימין עקף בנתיב שהוא לא נתיב עקיפה.

פורסם

יש עוד סרטון שרץ בפייסבוק על נהג (ת?) ביונדאי I10, שחותכת פתאום 3 נתיבים ימינה כדי להכנס לתחנת דלק סונול. כמובן שנהג(ת?) הרכב שממנו צולם הארוע נכנס באותה יונדאי (לא באשמתו/ה). אם יהיה לי לינק אעלה לכאן בשמחה, שתוכלו לריב שוב ולעבור לסיבוב הבא. אני עם ה:popcorn: כבר כאן.

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

פורסם (נערך)
ושוב הדיונים ללא התייחסות לעובדה חשובה:כמה שאנחנו אוהבים לשנוא נהגי משאיות, יש להם זכות כמו לכל רכב אחר בכביש.

חן ואני התייחסנו לחוק, שני חברי פורום אחרים התרעמו. והצעתי שלא לקיים את הדיון הזה באשכול הנוכחי.

לפי הסירטון הדביל הנדחף מימין עקף בנתיב שהוא לא נתיב עקיפה.

יכול להיות שהוא סתם ניסה להשתלב מנתיב ההשתלבות, לא נראה שהגיע במהירות גבוהה במיוחד.

עריכה אחרונה על ידי Eily
פורסם

יכול להיות שהוא סתם ניסה להשתלב מנתיב ההשתלבות, לא נראה שהגיע במהירות גבוהה במיוחד.

יש תופעה בישראל שהיא נגזרת של ההתנחלות בשמאלי, והיא העקיפה מימין כאילו זה נתיב עקיפה בלי שום מחשבה.

הדבר מאוד נפוץ בכביש 22 בהשתלבות לגשר פז - משאיות שמשתלבות משמאל לא יכולות להגיע לנתיב הימני (מתוך 2) מכיוון שכל מי שהיה בנתיב הימני פשוט עוקף אותן מימין, ואז גם מי שמשתלב משמאל חותך לימני ונותן גז על מנת לעקוף... בסוף הנהגים נדחפים בכח תוך כדי גרימת תאונה כמעט.

חבל שלא הייתה לי מצלמה כשנהג מונית אחד כמעט נכנס במשאית - חתך ימינה ונתן פול גז תוך כדי שהמשאית מאותתת תוך כדי נסיון השתלבות, בסוף הגיע לשוליים.

פורסם

במקרים רבים, שמירת השמאל של התנועה כופה עלינו עקיפה מימין (בנתיב פנוי, לא נתיב השתלבות), ולו רק מכורח זה שאנחנו ממשיכים לנסוע בנתיב הימני במהירות השיוט שלנו, הגבוהה מזו של הנוהג בשמאל.

לרוב אין אם זה בעיה בטיחותית, וגם לא תיעצר כי זה מצב שנכפה עליך והפך לנורמה. המצב היחיד שבו אני אמתין או אפילו אעבור שני נתיבים הלוך ושוב כדי לעקוף - הוא כשמדובר במשאית או אפילו מסחרית גדולה עם ארגז אטום, בשל השטח המת שלהם מימין.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

המצב כאן שונה, אוסיף תמונה ואסביר.

CF.jpg

כאן מוצגת נקודת המבט של המשאית, בהמשך הנתיב השמאלי (השתלבות לכביש משמאל) נפסק ואז יש שני נתיבים.

המשאית מגיעה מכביש 22, קצת אחרי שלט של 90 קמ"ש, הרכבים בנתיבים הימניים באים מיד אחרי צומת, ובמילא גם אצלם יש שלט של 90 קמ"ש. כך שגם אם קיים הפרש מהירויות, הוא יהיה מאוד קטן, אלא אם כן נותנים גז כשרואים משאית משתלבת.

המשאיות משתלבות לנתיב האמצעי, אבל בימני עוקפים אותן גם כשכבר יש 2 נתיבים ואז הן נתקעות בשמאל.

משם כבר גם מי שהגיע אחריהן מ 22 חותך לימני ועוקף אותן בפול גז..

ואני מדבר על סמי ופול טריילרים.

פורסם

^^

אחד המטריפים.

ישנם הזויים שטוענים לחוסר עירנות (ובבוטות יתר - "אשמה תורמת") מצד הנהגת הפוגעת - אני טוען שלא היה לה שום סיכוי, אפילו אם היתה שוברת ימינה.

פורסם
למי שלא הספיק לראות..

Sent from my SM-J700F using Tapatalk

לפני שרואים את הסרטון להוריד ווליום ברמקולים\אוזניות חובה!

היום: ג'ימני 2024

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...