Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)
המצב כאן שונה, אוסיף תמונה ואסביר.

[ATTACH=CONFIG]467236[/ATTACH]

כאן מוצגת נקודת המבט של המשאית, בהמשך הנתיב השמאלי (השתלבות לכביש משמאל) נפסק ואז יש שני נתיבים.

המשאית מגיעה מכביש 22, קצת אחרי שלט של 90 קמ"ש, הרכבים בנתיבים הימניים באים מיד אחרי צומת, ובמילא גם אצלם יש שלט של 90 קמ"ש. כך שגם אם קיים הפרש מהירויות, הוא יהיה מאוד קטן, אלא אם כן נותנים גז כשרואים משאית משתלבת.

המשאיות משתלבות לנתיב האמצעי, אבל בימני עוקפים אותן גם כשכבר יש 2 נתיבים ואז הן נתקעות בשמאל.

משם כבר גם מי שהגיע אחריהן מ 22 חותך לימני ועוקף אותן בפול גז..

ואני מדבר על סמי ופול טריילרים.

לא הבנתי את הקשר לסרטון, שבהחלט לא שייך לאיזור.

מכל מקום, מי שתכנן את יציאת פז, ועוד יותר, את ההשתלבות מ-75 לאותה יציאה, צריך לשבת בכלא יחד עם מי שאישר אותן.

הקטע המשותף ביציאת פז קצר מדי - הפרינציפ דומה למחלף דניאל ב-1/6, אבל בערך עשירית האורך, ולכן נוצרים הרבה קונפליקטים. הכניסה מ-75 לכיוון פז היא משמאל, כאילו אנחנו באנגליה או אוסטרליה, ולמעשה מאלצת עקיפה מימין.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
^^

אחד המטריפים.

ישנם הזויים שטוענים לחוסר עירנות (ובבוטות יתר - "אשמה תורמת") מצד הנהגת הפוגעת - אני טוען שלא היה לה שום סיכוי, אפילו אם היתה שוברת ימינה.

לא יודע אם היה סיכוי או לא, אבל במקום לנסות ולבלום, היא פשוט נכנסה לפאניקה והתחילה לצרוח. נכון שהטעות היא 100 אחוז של היונדאי שחתך בפתאומיות, אבל הייתי מצפה לתגובה קצת יותר ראציונאלית מנהג/ת כגון מינימום ניסיון לבלום ולא המשך נסיעה במהירות הרגילה. אז כן, הגורם האחראי הוא ללא ספק נהג/ת היונדאי, אבל אני כן מסכים שהתאונה יכלה להיות פחות קשה אם הנהגת הייתה מגיבה כראוי.

פורסם

דווקא אפשר לראות אם מתאמצים, שהנהגת כן לחצה בשלב מסויים על הבלמים, מכיוון שבזמן הפגיעה, המהירות הייתה איטית הרבה יותר ממהירות הנסיעה וגם העצירה היחסית מיידית של הרכב הפוגע והנפגע.

אי אפשר לצפות מ 3.5+ מליון נהגים, לבצע את כל הפעולות, יש כאלו שלא מסוגלים להכנס לכיכר תנועה גם אם היא ריקה, זה בסדר גמור.

להאשים את הנהגת, שנהגה בנתיב ימני, כאשר רואים בתחילת הסרטון שהטנדר כמעט נכנס ברכב החותך (בתחילת הסרטון רואים את הטנדר בולם חזק בפתאומיות כי הרכב התחיל לאוטט והאט מאוד), זה אבסורד קצת, לנהגת אין שום תרומה לתאונה, היות וגם אם הייתה סוחטת את הדוושת בלם, לצפות מהרכב לחתוך בפראות אל תוך תחנת הדלק ככה, זה קצת לא בגדר הנורמה.

פגיעה הייתה מתרחשת רוב הסיכויים אלה אם כן מדובר על רכב עם בלמים מעולים ונהג חד וואז אולי, ניתן היה לעשות משהו.

יש לקחת בחשבון שבמידה והיא בולמת בלימת חירום, יש סיכויים שנכנסים בה מאחורה, מן הסתם, נכון?

אם היא סוטה לנתיב שמשמאלה, יש סיכויי לפגוע ברכב שנמצא שם ואז ליצור תגובת שרשרת.

אם היא סוטה ימינה, אולי יש רכב שנמצא בנתיב הכניסה לתחת הדלק, גם זאת אפשרות.

פורסם (נערך)

Automatic1

משהוא מפריע לי התגובה שלך.

אדם שלא מסוגל להיכנס לכיכר תנועה גם כשהוא ריק, צריך לחזור לנהוג ברכב עם "ל" על הגג כשלצידו יש מורה נהיגה.

אני לא מאשים המצלמת, נראה שהיא פעלה דיי טוב (אם כי אולי איטי מידי), אבל אולי אם היא הייתה סורקת את הסביבה במקום נניח לדבר בזמן נהיגה (שלדעתי זו הסחת דעת לכל דבר), היא הייתה מבחינה ביונדאי שנמצאת זוית לא ריאלית לצורך מעבר נתיב, או כמו שציינת בטנדר שבולם בפתאומיות.

נהיגה לא צריכה להיות בראש אטום "אני רואה רק מה שיש מלפנים". צריך לסרוק את כל הנתיבים, כל כמה שניות ולתכנן נתיבי בריחה בכל רגע.

ולרכב המצולם היה מזל גדול: 1. שנכנסו בו מאחורה בטמבון ולא בדלת של הנוסעים, ו 2. שהוא לא עף על מעקה הבטיחות כי אחרת זה היה נגמר הרבה יותר גרוע. מקווה שלטובת כל משתמשי הדרך, הנהג יקבל שלילה ולא יחזור לנהוג יותר.

עריכה אחרונה על ידי raiden
פורסם (נערך)

Automatic1 - בשום שלב לא האשמתי את הנהגת ולא טענתי שיש לה תרומה בגרימת התאונה (אולי התוצאה הסופית, לא להתרחשות התאונה עצמה מלכתחילה), רק ציינתי שאם היא היית מגיבה אחרת, ללא פאניקה, יכלו לצמצם נזקים או בעירנות מלאה ויכולת נהיגה גבוהה אולי אפילו למנוע את המצב. לגבי לחיצה על הבלמים, אולי אנחנו צופים בסרטון שונה, אבל אני אישית לא שם לב בכלל לשינוי משמעותי במהירות מהרגע שהיא התחילה לצרוח עד לרגע ההתנגשות.

לגבי "נכנסים בה מאחורה" - גם היא לא בולמת ונכנסת ברכב (כפי שקרה בסרטון) היו נכנסים בה מאחורה, כי עצירה מיידית בעזרת בלימה או עצירה מיידית עקב התנגשות - לרכב שמאחורה התוצאה זהה. בסרטון נראה שלא נכנסו בה מאחור כשהיא "עצרה" אל תוך הרכב שסטה, ככה שיש סיכוי שאם היא הייתה בולמת כראוי לא היו נכנסים בה מאחור גם כך.

שוב - אני לא אומר שיש לה אשמה בגרימת התאונה, אבל לדעתי האישית בהחלט היה לה יד בתוצאה הסופית עקב תגובה שגויה (כניסה לפאניקה במקום בלימה בזמן).

עריכה אחרונה על ידי huber
פורסם
לא יודע אם היה סיכוי או לא, אבל במקום לנסות ולבלום, היא פשוט נכנסה לפאניקה והתחילה לצרוח

בוצעה בלימה, סיכוי לצאת מזה (כלומר, להמנע ממפגש עם היונדאי) לא היה. גם במידה והיתה שוברת את ההגה ימינה, מרבית הסיכויים שהיתה עושה זאת לאחר הבלימה (כמו מרבית הנהגים) ובמקרה כזה בספק רב אם היה לה היגוי.

Sent from my Nexus 6P using Tapatalk

פורסם

מצלמות דרך מעוותות מרחקים והעצמים נראים הרבה יותר רחוקים ממה שהם באמת.

ממה שאני רואה, תוך פחות משניה יש בלימה אגרסיבית ועצירה

חוץ מהצעקה שקל לצחוק עליה, לא מאמין שמישהוא אחר היה מסוגל לעשות את זה יותר טוב בזמן אמיתי.

בשידורים חוזרים זה לא חוכמה

פורסם

לדעתי עדיפה ההתנגשות. מניח שחוץ מקצת כאבים בגב או צוואר לא קרה שם יותר מדי.

במידה והיא הייתה בולמת ומתחמקת הi10 היה ממשיך לנהוג בכבישי ישראל בצורה כזו ומסכן בפעם הבאה מישהו ברמה של חיים ומוות.

לפעמים עדיף השיעור הזה והורדת נהג כזה מהכביש, כמובן חבל שמישהו אחר ניזוק מזה, אבל היה יותר גרוע אם מישהו אחר היה מת.

Sent from my SM-J700F using Tapatalk

פורסם
במקום לנסות ולבלום, היא פשוט נכנסה לפאניקה והתחילה לצרוח.

לא נכון. היא התחילה לבלום בדיוק כשהיא התחילה לצרוח. שים לב לטלפון שלה.

פורסם
יש תופעה בישראל שהיא נגזרת של ההתנחלות בשמאלי, והיא העקיפה מימין כאילו זה נתיב עקיפה בלי שום מחשבה.

הדבר מאוד נפוץ בכביש 22 בהשתלבות לגשר פז - משאיות שמשתלבות משמאל לא יכולות להגיע לנתיב הימני (מתוך 2) מכיוון שכל מי שהיה בנתיב הימני פשוט עוקף אותן מימין, ואז גם מי שמשתלב משמאל חותך לימני ונותן גז על מנת לעקוף... בסוף הנהגים נדחפים בכח תוך כדי גרימת תאונה כמעט.

חבל שלא הייתה לי מצלמה כשנהג מונית אחד כמעט נכנס במשאית - חתך ימינה ונתן פול גז תוך כדי שהמשאית מאותתת תוך כדי נסיון השתלבות, בסוף הגיע לשוליים.

מכיר את התופעה, זה מה שאייל ציין שקרה בסרטון שלו. לדעתי זה לא מה שקרה פה.

פורסם

מה שארמגדון כתב, המצלמה מעוותת והמרחק במציאות קטן הרבה יותר. גם לפי הדינמיקה של הרכב הנפגע, שנראה שכמעט ולא נמעך אלא פשוט הועף, אני מסיק שהייתה בלימה חזקה היות שמהירות הפגיעה הייתה נמוכה.

בכנות, אני לא חושב שאם הייתי בכסא הנהג הייתי משיג תוצאה שונה, למעט הצרחה שאצלי כנראה הייתה מתחלפת במטר קללות ברוסית. הנהגת הצורחת ציפתה ככל הנראה למעבר נתיב (משהו שנהג נורמטיבי יצפה לו לאור האיתות) אולם לא יכלה לצפות ששבריר שניה אח"כ היונדאי תעמוד לרוחב הנתיב בכמעט 90 מעלות.

זה בדיוק אותו סוג הנהיגה כמו בתאונה שבה נהרג רוכב האופנוע בצומת פרדסיה בגלל נהגת שפרססה במקום אסור. זו לא בריונות כביש מחושבת, זה לא צפצוף על החוקים, גם לא רשלנות "רגילה". זהו שילוב קטלני במיוחד של חוסר מודעות טוטאלי לכביש יחד עם יכולת דחיית סיפוקים של ילד בן שנתיים. נהגים כאלה יש להרחיק מהכביש לתקופה ממושכת מאוד, ויש להתנות חזרתם לכביש בלימוד נהיגה מחדש כולל טסט ותקופת ניסיון.

חזיר דיזל

פורסם
Automatic1

משהוא מפריע לי התגובה שלך.

אדם שלא מסוגל להיכנס לכיכר תנועה גם כשהוא ריק, צריך לחזור לנהוג ברכב עם "ל" על הגג כשלצידו יש מורה נהיגה.

אני לא מאשים המצלמת, נראה שהיא פעלה דיי טוב (אם כי אולי איטי מידי), אבל אולי אם היא הייתה סורקת את הסביבה במקום נניח לדבר בזמן נהיגה (שלדעתי זו הסחת דעת לכל דבר), היא הייתה מבחינה ביונדאי שנמצאת זוית לא ריאלית לצורך מעבר נתיב, או כמו שציינת בטנדר שבולם בפתאומיות.

נהיגה לא צריכה להיות בראש אטום "אני רואה רק מה שיש מלפנים". צריך לסרוק את כל הנתיבים, כל כמה שניות ולתכנן נתיבי בריחה בכל רגע.

ולרכב המצולם היה מזל גדול: 1. שנכנסו בו מאחורה בטמבון ולא בדלת של הנוסעים, ו 2. שהוא לא עף על מעקה הבטיחות כי אחרת זה היה נגמר הרבה יותר גרוע. מקווה שלטובת כל משתמשי הדרך, הנהג יקבל שלילה ולא יחזור לנהוג יותר.

איזו כיכר?

כפי שנאמר, המצלמה אכן מעוותת את המציאות, כל עוד מדובר על מצלמה של 30FPS בסיסית, כפי שמדובר במקרה הזה וגם במצלמות של 1000 שקל שהן 30FPS, המציאות מתעוותת קצת בגלל העדשות והמהירות שנראית אחרת בסרטונים.

נראה כי בפועל, המצב הזה עדיף משאר המצבים שלא ניתן היה לנחש אם הנהגת הייתה מחליטה לפעול בהם.

כולנ ומדברים או שומעים מוזיקה בזמן הנהיגה, נשמע שיש לה דיבורית, אי אפשר להתעלם מזה, במיוחד כיום כשלכל רכב יש מולטימדיה, רכבים נהיים אוטונומיים ודיבורית זה סטנדרט.

צריך להיות אדפטציה למצב החדש.

פורסם
דווקא אפשר לראות אם מתאמצים, שהנהגת כן לחצה בשלב מסויים על הבלמים, מכיוון שבזמן הפגיעה, המהירות הייתה איטית הרבה יותר ממהירות הנסיעה וגם העצירה היחסית מיידית של הרכב הפוגע והנפגע.

אי אפשר לצפות מ 3.5+ מליון נהגים, לבצע את כל הפעולות, יש כאלו שלא מסוגלים להכנס לכיכר תנועה גם אם היא ריקה, זה בסדר גמור.

להאשים את הנהגת, שנהגה בנתיב ימני, כאשר רואים בתחילת הסרטון שהטנדר כמעט נכנס ברכב החותך (בתחילת הסרטון רואים את הטנדר בולם חזק בפתאומיות כי הרכב התחיל לאוטט והאט מאוד), זה אבסורד קצת, לנהגת אין שום תרומה לתאונה, היות וגם אם הייתה סוחטת את הדוושת בלם, לצפות מהרכב לחתוך בפראות אל תוך תחנת הדלק ככה, זה קצת לא בגדר הנורמה.

פגיעה הייתה מתרחשת רוב הסיכויים אלה אם כן מדובר על רכב עם בלמים מעולים ונהג חד וואז אולי, ניתן היה לעשות משהו.

יש לקחת בחשבון שבמידה והיא בולמת בלימת חירום, יש סיכויים שנכנסים בה מאחורה, מן הסתם, נכון?

אם היא סוטה לנתיב שמשמאלה, יש סיכויי לפגוע ברכב שנמצא שם ואז ליצור תגובת שרשרת.

אם היא סוטה ימינה, אולי יש רכב שנמצא בנתיב הכניסה לתחת הדלק, גם זאת אפשרות.

הכיכר הזאתי. אתה חושב שזה בסדר גמור, אני חושב שזה לא. לזה התכוונתי.

אני לא אכנס איתך לויכוח על התקדמות טכנולוגית וכדומה. אני בתור נהג משתדל לא לדבר בטלפון בכלל (גם דרך דיבורית), ושיחות שמצריכות ריכוז או הבנה (כמו שיחות נפש וכדומה ולא שיחות של "מה קורה") אני לא מנהל עם הנוסעים ברכב. זה מסיח את הדעת.

אם הייתי יכול, הייתי אוסר שימוש בטלפון בתוך הרכב. זה שהרכבים הופכים למקום בילוי עם מסכים שמקרינים סרטים - זה פסול לדעתי ולא צריך לחפש לזה אדפטציה. הוכח בהרבה מחקרים, שאדם לא יכול לפצל את ה attention שלו בין כמה פעולות, וכשהוא עושה את זה, היעלות בכל פעולה יורדת. רוצה לראות סרט, יש אולמות קולנוע בשביל זה. אבל זה כבר לדיון אחר.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...