Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני בכוונה מפסיק את הווידאו בנקודה הזו מכיוון שאני מעדיף לא לבייש אדם בפומבי בטח ובטח כאשר אין לי את הסכמתו לפרסם וידאו שכזה..

בכל אופן היא אמרה שכמובן שהיא לא עושה עבירות כאלה, שהיא מצטערת ושהיא עשתה את זה רק כי היתה ליד הבית.

הדגשה ראשונה:

מקובל, בוודאי.

בגלל זה רק שאלתי אם זה יהיה בסדר אם תכתוב, בלי צורך בצילום, מה הייתה תגובת הנהג כנוסח של: אני מצטער לא ראיתי אותו \ אני בדרך לבית חולים בדחיפות וכו'. בעצם מה שהנהג אומר לאחר שהוא מודע לזה שהוא ביצע עבירה והכל מצולם.

יכול להיות נחמד לשמוע את דברי הנהג, אולי יש עבירות שמצדיקות אחוזים בודדים מהעבירה שנעשתה.

הדגשה שנייה:

מחקרים כבר הראו שבאזורים מוכרים ו"קרובים לבית", רוב האנשים נינוחים יותר, מורידים את המשמר והערנות יורדת ודווקא אז מתרחש האסון.

נקווה שהיא למדה ממה שהסברת לה.

• חברי המעגל הראשון
פורסם
בשמחה רבה :)

ובנתיים היום בערב בנשר - נהג פיג'ו 307 מפגין ביצועי נהיגה מרשימים ומשובחים ביותר בנוגע לעבריינות תנועה, מזגזג ימין ושמאל בלי איתות, עוקף מימין לקסוס... פשוט גדול. גדול הטמטום של האנשים. אגב, הגענו יחד לרמזור...

ובקשר למצלמה - מדובר בסרטון שנחתך ע"י המצלמה (כל 10 דקות מתחלף קובץ) שחובר יחד לצורך העלאה. שימו לב שלא אבדה אפילו שניה אחת.

בתכלס הוא מטומטם כי בכביש הזה יש מלא רמזורים, זה לא נתן לו כלום. אבל המטומטם הראשון הוא זה שנוהג בלקסוס בנתיב השמאלי שעודד את המטומטם השני לפעול.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

מי שמטומטם בסרטון שלך, סטיו, זה בעיקר נהג הלקסוס. הנתיב הימני זה לא בשבילו. הרי פנוי לפניו, אז למה לחזור ימינה? ביום שעבריינו מסוג זו תעלם, כנראה שגם כמות העוקפים מימין תצטמצם בהתאם.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם
eyals05 חבל שאתה מטשטש את פני העבריינים, אין כמו הבעת הפנים המופתעת שלהם כשהם שומעים "משטרה".

ההבעה הזו היא PRICELESS אבל כנראה שזה לא חוקי להעלות את הסרטון ללא הסכמת המצולם.

אייל, העם דורש מצעד תירוצים!!

מצאת דרך לצנזר פנים, עכשיו אין סיבה לא לשמוע את מצעד התירוצים :)

אני אחשוב על זה בחיוב :-D

פורסם

הנה הווידאו עם הטשטוש:

בשניות 0:14-0:17 אתה עצמך מתעסק עם המכשיר הסלולרי. אף על פי שהוא מקובע לזרוע - הדבר אסור.

למיטב הבנתי, למעשה, מה שעשית נכנס תחת אותה הגדרה בחוק כמו מה שעשתה הנהגת.

פורסם (נערך)

ישנה הנחיה במשטרה שכאשר נהג לוחץ על לחצנים בטלפון בזמן שהטלפון מקובע לחפץ קבוע, אין לרשום דו"ח על כך (למעט שליחת SMS).

המשטרה בניגוד לדעה הרווחת לא מחפשת את הנהג הסביר והנורמטיבי שלוחץ על לחצן קבלת שיחה כאשר הטלפון נמצא במקום מקובע.

כמו כן תקנות התעבורה קובעות: "לא יאחז אדם בטלפון נייד ולא ישתמש בו אלא באמצעות דיבורית". דיבורית מוגדרת כהתקן המאפשר שימוש בטלפון בלא אחיזה בו ובלבד שאם ההתקן נמצא בטלפון, הטלפון יונח ברכב באופן יציב המונע את נפילתו.

המתקן שבו אני משתמש מקבע את הטלפון לכידון ומונע את נפילתו ולפי הבנתי ולפי הנחיות המשטרה אין מניעה ללחוץ עליו והדבר חוקי.

מקווה שעכשיו אתה מבין את ההבדל ביני לבין הנהגת.

עריכה אחרונה על ידי eyals05
פורסם

אני מבין את השוני בינך לבין הנהגת גם בלי ההסבר :-).

למיטב זיכרוני, ללחוץ על הטלפון גם אם הוא מקובע במתקן אסור (זה שיש הנחיה לא לרשום על כך דוחות לא הופך את הדבר לחוקי).

לפי ההסבר שלך, אכניס את המכשיר לתושבת ואגלוש תוך כדי בפורום לראות מה חדש, אכתוב לחבר'ה בווטסאפ - כל זאת מבלי לאחוז במכשיר - כמובן שזה לא חוקי והחוק אינו מאבחן בין זה לבין מספר לחיצות לצורך אחר. השוטר לא באמת רואה לצורך מה כל אחד לוחץ על המכשיר.

אני לא מאשים אותך, כולנו עושים זאת. עם זאת, כשאתה מעלה סירטון איך אתה כשוטר עוצר נהגת שאוחזת בנייד ומדברת ברמקול, ובסירטון רואים איך

שניות בודדות קודם לכן אתה עצמך מבצע עבירת טלפון (גם אם גבולית), זה לא ניראה טוב (לפחות לי).

שלא תבין לא נכון, אני ממש לא נגדך ואני תומך בסה"כ בעבודה המשטרתית.

אגב, סתם שאלה שעניינה אותי, איך אתה בוחר מתי לאכוף ומתי לא?

הצגת סירטון בו נהג נוסע נגד כיוון התנועה ומסכן באופן חד משמעי את הסביבה ובחרת שלא לאכוף.

להבדיל, נהגת שדיברה ברמקול בנייד בנסיעה בתוך שכונה במהירות אפסית ולמעשה אומנם ביצעה עבירה, אך מידת הסיכון אותה היוותה לסביבה הייתה נמוכה בהרבה מאותו נהג כן עצרת.

עצה שלי - מכיוון שמדובר בעבודה שלך, למרות הרצון שלך להעלות לפה חומר מעניין (ואני בהחלט מעריך את זה), תחשוב מספר פעמים לפני שאתה מעלה האם זה הדבר הנכון לעשות בשבילך.

פורסם

תראה, הסיבה שבגינה לא אכפתי את הטמבל הגדול שנסע נגד כיוון התנועה למרות שמאוד רציתי היתה בגלל הסיכון הגדול שזה היה יוצר לי ולשאר משתמשי הדרך.

תמיד אני זוכר שאני נמצא בכלי שאינו ממוגן ואין לי כריזה וסירנה שישמעו אותי. כמו כן, אני לא בתפקיד (למרות ששוטר נמצא בתפקיד 24 שעות) ולכן כאשר יש מצב כזה שבו הסיכון שאקח על עצמי ועל הסביבה הוא גדול, אני אעדיף לא לאכוף ולא לסכן אף אחד ולהתפלל שהוא לא יכנס במישהו אחר.

בנוסף, לעיתים יש לי יותר זמן ולעיתים אני ממהר. אם אני אאלץ לעצור כל טמבל שעושה עבירה אחרי שעות עבודתי אני לא אגיע הביתה כך שאני בוחר את המינונים שנכונים עבורי.

בנוגע לשימוש בטלפון, אתה צודק שנהג שיגלוש באינטרנט (ואז זה כבר הזמנה לדין על נהיגה עם תצוגה הנראית לנהג) או ישלח הודעת מה'נשמע (ופה זה שימוש פרופר), יקבל דו"ח.

נהג שלחץ על כפתור קבלת השיחה לא יקבל דו"ח ואפשר בקלות לראות האם נהג כותב SMS או לוחץ לרגע על המכשיר לצורך קבלת שיחה או משהו דומה.

מבחינת החוק, כל עוד המכשיר הוא בדיבורית כהגדרתה בחוק, אין מניעה חוקית לעשות את מה שעשיתי.

בנוגע לעצתך האחרונה, היא אכן במקום ואקח אותה לתשומת ליבי.

פורסם

אני מבין את ההסבר שלך, אתה צודק שכשאתה נמצא לא במשמרת ובכלי דו גלגלי עליך להימנע ככל הניתן מסיכון. בהחלט מובן לחלוטין.

סתם סיפור בנוגע לאכיפה מחוץ לזמן המשמרת:

אני זוכר תקופה (להבדיל כמובן מהמקרה שלך) שמתנדבי ית"מ היו מתלהבים מכך שהם נחשבים בתפקיד בדרך לתחנה ובחזרה והיו מתחילים לחלק דוחות עוד בזמן שהם בדרך ברכבם הפרטי. היו אפילו כאלו שהגדילו לעשות ונסעו לתחנה עם צ'אקלקה כחולה על הפרייבט שלהם :-) .

אני חושב שלעבירות כמו זו, כאלו שלא מהוות סיכון חיים במלוא מובן המילה (שלא כמו מעבר ברמזור אדום מלא וכו'), יש שוטרים במשמרת שזהו תפקידם לאכוף ולטפל ולא על החשבון הזמן הפרטי שלך בכלי הרכב הפרטי שלך.

אם אחד הנהגים ייבהל כי הוא יראה אדם לא ברור מורה לו לעצור בצד ויחשוב שאתה עבריין שרוצה לסגור איתו חשבון ותוך כדי שהוא מנסה לברוח לנפשו הוא יפגע בך חס וחלילה, לך תסביר אחר כך בתחנה שראית אותו נוסע בשכונה ומדבר ברמקול בטלפון והחלטת לעצור אותו מחוץ למשמרת כדי לרשום לו דוח. אני מסופק האם הפיקוד בתחנה יאמר לך כל הכבוד, כנראה שההפך יהיה הנכון.

למרות כל זאת, הרצון שלך לתת מעצמך אפילו מעבר לשעות העבודה מוערך ביותר ועל כך מגיע לך כל הכבוד.

פורסם
אני מבין את ההסבר שלך, אתה צודק שכשאתה נמצא לא במשמרת ובכלי דו גלגלי עליך להימנע ככל הניתן מסיכון. בהחלט מובן לחלוטין.

סתם סיפור בנוגע לאכיפה מחוץ לזמן המשמרת:

אני זוכר תקופה (להבדיל כמובן מהמקרה שלך) שמתנדבי ית"מ היו מתלהבים מכך שהם נחשבים בתפקיד בדרך לתחנה ובחזרה והיו מתחילים לחלק דוחות עוד בזמן שהם בדרך ברכבם הפרטי. היו אפילו כאלו שהגדילו לעשות ונסעו לתחנה עם צ'אקלקה כחולה על הפרייבט שלהם :-) .

אני חושב שלעבירות כמו זו, כאלו שלא מהוות סיכון חיים במלוא מובן המילה (שלא כמו מעבר ברמזור אדום מלא וכו'), יש שוטרים במשמרת שזהו תפקידם לאכוף ולטפל ולא על החשבון הזמן הפרטי שלך בכלי הרכב הפרטי שלך.

אם אחד הנהגים ייבהל כי הוא יראה אדם לא ברור מורה לו לעצור בצד ויחשוב שאתה עבריין שרוצה לסגור איתו חשבון ותוך כדי שהוא מנסה לברוח לנפשו הוא יפגע בך חס וחלילה, לך תסביר אחר כך בתחנה שראית אותו נוסע בשכונה ומדבר ברמקול בטלפון והחלטת לעצור אותו מחוץ למשמרת כדי לרשום לו דוח. אני מסופק האם הפיקוד בתחנה יאמר לך כל הכבוד, כנראה שההפך יהיה הנכון.

למרות כל זאת, הרצון שלך לתת מעצמך אפילו מעבר לשעות העבודה מוערך ביותר ועל כך מגיע לך כל הכבוד.

אני בספק גדול שאתה או מרבית האוכלוסיה יראו מישהו על אופנוע שדומה מאוד לאופנוע משטרה מורה להם לעצור ויחשבו שיש להם עניין עם איזה "עבריין שרוצה לסגור איתם חשבון".

כל הכבוד לאייל שעוצר אנשים על שימוש בנייד בזמן נהיגה, לצערי אני לא רואה מספיק שוטרים שאוכפים את העבירה הזאת שהפכה מזמן להיות מכת מדינה ומסכנת כל כך הרבה נהגים והולכי רגל.

פורסם

ראשית, קרא את חוקי הפורום - אין צורך לצטט הודעה מעליך.

הספק שלך לא רלוונטי במקרה זה, אפילו מספיק שנהג אכן יבין במי מדובר ויחליט לברוח ובדרך חס וחלילה יוריד אותו - אני מבטיח

לך שאם וכאשר הנהג ייתפס הוא יאמר שאדם מאיים סימן לו לעצור בצד הכביש והוא ברח כי פחד לחייו (ונהגים ברחו ופגעו גם בשוטרים בתפקיד, ולא פעם אחת).

מדובר על אופנוע אזרחי ללא שום סימון משטרתי, ללא צ'קלאקה, עם לוחית אזרחית צהובה ועם רוכב שלובש ביגוד אזרחי (לפחות בחלק מהמקרים) - כמה שזה ניראה כמו שוטר, זה רק ניראה לחלק מהנהגים.

אכיפת עבירות מסכנות חיים מבורכת ביותר, רק חבל ששוטר טוב יסכן את עצמו שלא לצורך.

אגב, אם כבר לאכוף, אני אישית הייתי בוחר להסתכן ולאכוף את עבירת הנהג המסוכן שנסע נגד כיוון התנועה והיווה סיכון אמיתי ומיידי

לעצמו ולסובבים אותו.

פורסם

רק אני אוסיף ואומר שאם מישהו ירצה לברוח לי, שיברח. אני לא מתכוון לפתוח במרדף אחרי אף אחד. ברגע שיש לי מספר רכב גם אם יברח אני אגיע אליו. כשאני בניידת זה כבר סיפור אחר.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...