Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

אפילו אלטו ופונטו מסוגלות לנסוע יותר מ- 70 קמ"ש, כבר קרו לי מקרים שעקפו אותי רכבים כאלה על 140 בכביש 6. אז אין צורך להירדם על הכביש גם אם מדובר בכביש כזה משעמם, סעו 100. ובקשר למשאיות אני חושב שהן מוגבלות ל- 100 לא ל- 70...

זה לא משנה. מותר להם לנסוע פחות מהמותר, מה גם שחוץ מהפונטו והאלטו, כולם היו משאיות, אז זה גם קצת הגיוני.

דבילים הם ממש לא. זה שמותר לנסוע X, לא אומר שחייבים לנסוע X. לא מתאים לך? תעקוף בצורה חוקית (כמו שעשית).

וגם, אם אינני טועה, המהירות המותרת שם היא 90, לא 100.

!AWDSOME

פורסם
זה לא משנה. מותר להם לנסוע פחות מהמותר, מה גם שחוץ מהפונטו והאלטו, כולם היו משאיות, אז זה גם קצת הגיוני.

דבילים הם ממש לא. זה שמותר לנסוע X, לא אומר שחייבים לנסוע X. לא מתאים לך? תעקוף בצורה חוקית (כמו שעשית).

וגם, אם אינני טועה, המהירות המותרת שם היא 90, לא 100.

צודק ב-1000%!

הלוואי ואנשים היו נוסעים קצת פחות מהמותר ולא ההפך.

פורסם

המהירות המותרת גם כך מגוחכת, אז אתם רוצים שיסעו פחות ממנה? זה מגוחך...

המהירות המותרת בכביש הערבה היא 90 קמ"ש, ורכבים שנוסעים פחות גורמים לסכנה בכביש. הסכנה מתרחשת בכך שיש עקיפות כמו המצולמות בסרטון, וכמו שאני עקפתי היה מישהו שעקף אותי. יש משחקים על הכביש של עקיפות ובלימות וזה לא בטיחותי. היה סביר יותר שייסעו במהירות שמתאימה לתנאי הדרך - אני מבין שהכביש מרדים ומשעמם, אבל אם הנהג משתעמם שיעצור לישון קצת.

פורסם

המהירות המותרת בכביש הערבה היא 90 קמ"ש, ורכבים שנוסעים פחות גורמים לסכנה בכביש. הסכנה מתרחשת בכך שיש עקיפות כמו המצולמות בסרטון, וכמו שאני עקפתי היה מישהו שעקף אותי. יש משחקים על הכביש של עקיפות ובלימות וזה לא בטיחותי. היה סביר יותר שייסעו במהירות שמתאימה לתנאי הדרך - אני מבין שהכביש מרדים ומשעמם, אבל אם הנהג משתעמם שיעצור לישון קצת.

לפי מה שנראה בסרטון, התנאים לעקיפה היו די טובים ובאופן יחסי לא היה כל כך מסוכן. 1:44 לא אידאלי, הייתי נמנע.

בכביש הערבה בחלקים ישרים, באמת אין מה לרדת מ-100 קמ"ש. אפילו במסגרת לימודי נהיגה ברפא"ל, יצאנו בשיירה כשישה רכבים ולרוב לא ירדנו מ-100 והיו מקרים שהגענו ל-110. טוב, מה שכתבתי כאן יותר מתאים לרכבים פרטיים. את המשאיות שנוסעות לאט יחסית אפשר להבין, הן לא יציבות.

פורסם
אלוהים יודע מה עבר לו בראש. אני מקווה שהוא לא נכנס באף אחד בהמשך:

יש שם משמאל את בית הקברות שבו קבור צדיק כלשהו, אני מניח שלשם הוא ניסה להגיע (מישהו צריך להגיד לו שאפשר להגיע לשם גם אם ממשיכים ישר בכיכר ואז פונים ימינה, אבל למה לבלבל אותו?). אם לא, הוא באמת חתיכת מטומטם.

גם מדברת בטלפון וגם זורקת עלי סיגריה:

awwww yyyyyessss!!!! כמה זמן חיכיתי לשמוע אותך אומר את המשפט הזה! כל הכבוד, סוף סוף אתה גורם גם להם להבין מה שהם עושים ולא רק נד בראש באכזבה. כן ירבו.

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם
לפי מה שנראה בסרטון, התנאים לעקיפה היו די טובים ובאופן יחסי לא היה כל כך מסוכן. 1:44 לא אידאלי, הייתי נמנע.

בכביש הערבה בחלקים ישרים, באמת אין מה לרדת מ-100 קמ"ש. אפילו במסגרת לימודי נהיגה ברפא"ל, יצאנו בשיירה כשישה רכבים ולרוב לא ירדנו מ-100 והיו מקרים שהגענו ל-110. טוב, מה שכתבתי כאן יותר מתאים לרכבים פרטיים. את המשאיות שנוסעות לאט יחסית אפשר להבין, הן לא יציבות.

ב- 1:44 היה לי שדה ראיה מעולה, ראיתי מהחלון צד נהג את כל ההר למעלה וראיתי שהכל היה ריק מאות מטרים למעלה. לא יצאתי לעקיפה על עיוור... סמוך עליי, אני לא נוהג מאתמול :)

פורסם

את הפתרון לכבישים מסוג זה ראיתי לא מזמן באירופה: הכביש סלול ברוחב 3 נתיבים, וכל 1.5-2 ק"מ הכיוון בנתיב האמצעי מתחלף. יש שלט של פיצול נתיבים עם המרחק עד ההשתלבות לנתיב בודד כך שנהג שיוצא לעקיפה יודע שיש לו, נניח, 1844 מ' להשלים אותה, ומצד שני - גם מי שנתקע מאחורי משאית יודע שתוך 2 ק"מ תפתח לו הדרך לעקיפה בטוחה. מבחינת הכביש הוא ברוחב דומה למקובל בדו נתיבי הסטנדרטי בישראל, שכן מדובר באירופה, ואין שוליים.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

גם פריחה וגם "ג'יפ". השילוב האולטימטיבי והמנצח

אין מספיק שכל לרכוש דיבורית אז משלמים קנס. תענוג וכל הכבוד!

פורסם
אין מספיק שכל לרכוש דיבורית אז משלמים קנס. תענוג וכל הכבוד!

לדבר עם הפלאפון באוזן זה סמל סטטוס.

אם הייתי יכול הייתי מזדווג עם הרכב הזה ומרבה אותו.

פורסם

השאלה העיקרית היא האם אתה באמת רוצה שאנשים ייסעו במהירות שנראית להם שמתאימה לתנאי הדרך?

מתי פעם אחרונה נסעת בכבישי ארצינו?

אם כל אחד ייסע לפי ראות עיניו ללא התחשבות בחוק - אוי לנו!

הכביש מרדים אותך?

סע באוטובוס.

יש חוק.

יש לנהגים ברירה אחת ויחידה - לנהוג על פי חוק.

לא?

אתה עבריין.

פורסם (נערך)
השאלה העיקרית היא האם אתה באמת רוצה שאנשים ייסעו במהירות שנראית להם שמתאימה לתנאי הדרך?

מתי פעם אחרונה נסעת בכבישי ארצינו?

אם כל אחד ייסע לפי ראות עיניו ללא התחשבות בחוק - אוי לנו!

הכביש מרדים אותך?

סע באוטובוס.

יש חוק.

יש לנהגים ברירה אחת ויחידה - לנהוג על פי חוק.

לא?

אתה עבריין.

המצב שאתה מתאר כאן הוא למעשה המצב הנוכחי. במצב הנוכחי אנשים נוסעים במהירות שנראית להם מתאימה לתנאי הדרך ולפי ראות עיניהם.

מצלמות מהירות, שלטים, מערבים, דוחות, שלילות - לא מעניין את העבריינים. יקבל שלילה, לא יסע 4 חודשים ואז יחזור לעשות מה שהיה עושה.

עריכה אחרונה על ידי UniqueZ

פורסם
המצב שאתה מתאר כאן הוא למעשה המצב הנוכחי. במצב הנוכחי אנשים נוסעים במהירות שנראית להם מתאימה לתנאי הדרך ולפי ראות עיניהם.

מצלמות מהירות, שלטים, מערבים, דוחות, שלילות - לא מעניין את העבריינים. יקבל שלילה, לא יסע 4 חודשים ואז יחזור לעשות מה שהיה עושה.

אתה צודק.

וכולנו משלמים את המחיר על ה"ישראליות" הזו.

פורסם

[video=youtube;tt-KVCqHirs]

היום: ג'ימני 2024

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

פורסם

חביבי, עוד לא הבנת משהו. זה לא משנה אם המהירות מגוחכת או לא. החוק אומר שזו המהירות המקסימלית, וכנהג באותו קטע הכביש, זו המהירות המקסימלית שמותר לך לנסוע בה. משאית שנוסעת שם 70, לא עוברת עליו, וגם לא מעכבת את התנועה. לך יש את הזכות החוקית לעקוף בצורה בטוחה, וכך עשית.

אל תבוא ותתלונן שאתה לוקח את החוק לידיים, נוסע מהר מהמותר, ועוד מתעצבן על זה שיש כאלה שנוסעים מעט מתחת למותר, או חלילה, במהירות המותרת, ומפריעים לך.

זהו כביש ארוך, בעל נתיב אחד לכל כיוון ברובו המוחלט, ללא שטח הפרדה בנוי ועם צמתים מידי פעם. ניסיון העבר של תאונות רבות גרמו למהירות שנקבעה שם. דווקא במקרה הזה היא הגיונית מאוד. ובכל מקרה, גם אם היא לא הייתה הגיונית, ולא חסר מקרים כאלה בארץ הרי, לא אתה זה שצריך לבוא ולהתעצבן שאלה שכן מצייתים לחוק היבש מפריעים לך לנסוע לפי ההיגיון שלך. הסרטון שלך רק מוציא אותך כמו אלו שאותם אתה מתאר.

עקיפה היא פעולה שגרתית ומהווה חלק מהנהיגה, אין כאן שום קשר למשחקים. כל עוד מפעילים שיקול דעת ועוקפים איפה שמותר ובטוח לעקוף, הכל יהיה בסדר.

!AWDSOME

פורסם
[video=youtube;tt-KVCqHirs]

גם אתה לא נקי. בקטע של היציאה מכביש 2 לכביש 4 (סביב 0:30 דקה) אתה נוהג בנת"מ הרבה לפני המקום שבו מותר לחצות אותו. התנהגות בריונית שלא מאפשרת לנוהגים כחוק לפנות ימינה במקום המותר כמה עשרות מטרים אחרי הרמזור.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...