Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
כאשר אתה נכנס לרחוב (חוץ משילוט):

1. כל המכוניות חונות לכיוון אחד

2. לא רחב

לא צריך הרבה יותר מזה כדי להבין שמדובר בחד-סטרי.

עדיין לא יצא לי להכנס ב"אין כניסה".

לא יודע אם בגלל שאני מחפש שילוט / עירנות שלי / מזל (?).

וזה אחרי 21 שנה עם רישיון.

חצמזה, ענית לעצמך:

"...גם אני כמעט ונפלתי בטעות."

כמעט לא נחשב. לא נפלת.

+1 ואוסיף גם שהרכב לא נראה בסרטון כמו מישהו שנמצא פעם ראשונה ברחוב, הוא נראה נוהג בביטחון עצמי מלא ונכנס לחניית נכים (הוא בכלל עם תו נכה?) וחונה מיידית.

לפי הסרטון עצמו זה נראה מישהו שמכיר את המקום.

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

לא נעים בכלל,זה ניראה כאילו הנהג מונית די טס שם.

נהריה לא?

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם (נערך)

שכחתי להגיד שתעבירו לשניה ה20.

כן בנהריה, לא יודע אם טס לא ממש שמתי לב למה שקרה רק ראיתי את זה בזווית העין.

אבל מסכן הילד הנהג מונית עשה טובה שהוא עצר בצד לא עזר לו בכלל נוסעות שיצאו מהמונית לא עזרו לילד ובסוף הנהג נסע אחרי 5 דקות.

זה לא משנה מי אשם ההתנהגות שלו הייתה ממש מגעילה.

עריכה אחרונה על ידי Car141
פורסם

נהג המונית בכלל לא אשם, שים לב שניה לפני שהילד לא חצה עם האופניים במעבר החציה, רואים אותו מגיע ממול (מימין למכונית שמלפניך), הוא הגיע מהכביש שמימין ואז חתך לתוך מעבר החציה. נהג המונית בכלל לא היה יכול לראות אותו ואין לו כאן שום אשמה!

Fiat Uno 1994 - Mazda 3 2005 - Volkswagen Jetta 2011 - Seat Leon 2013 - Subaru XV 2018

פורסם

רוכבי אופניים צריכים להחליט מה הם.

אם הוא הולך רגל שיעצור על המדרכה, יירד מהאופניים וייקח אותם בהליכה על ידו ואז הוא יכול לדרוש את הזכות המוקנת לו כחוק לקבל זכות קדימה.

אם הוא רוכב אופניים אשר בא מהכביש הצדדי הוא צריך לתת זכות קדימה לתנועה החוצה.

לעשות מה שהרוכב אופניים עשה בהחלט יכול להפתיע את הנהג מונית מכיון שהוא התפרץ מכביש צדדי, ובנוסף הוא גם עשה את הדרך באלכסון כדי שיראה כביכול כאילו הוא רוכב על מעבר החצייה.

אני מקווה שנהג המונית לא הסתבך בגלל המקרה הזה.

פורסם

אנחנו מדברים פה על ילד בן 10+-, ועל רחוב עם מעבר חצייה בכל צומת והרבה תנועה של רוכבי אופניים והולכי רגל וגם של רכבים שנדחפים.

עזוב מי אשם ומי לא עצם זה שהנהג מונית לא טרח לעזור לילד והוא גם נסע משם אחרי כמה דקות ממש לא פועל לטובתו.

פורסם

לא היה לפני נהג המונית אף אחד, ז"א שהיה לו שדה ראיה מלא ובנוסף הילד אמנם לא לגמרי בסדר אבל לא "קפץ" לכביש.

פשוט כמו רוב נהגי המונית, הוא היה עסוק במשהו יותר חשוב מהכביש (למי שלא מבין - ציניות).

נהג המונית אשם לחלוטין בלעדית.

כאשר אתה רואה רוכב אופניים, אתה יודע מה זה אומר.

כאשר אתה רואה רוכב קטנוע שליחויות, אתה יודע מה זה אומר.

כאשר אתה רואה נהג מונית, כולנו יודעים מה זה אומר (אהם, אהם).

ומי שלא צופה את הכביש כמו שמתואר, מקומו לא על הכביש.

גם נהג המונית הזה.

פורסם

לדעתי נהג המונית אשם באופן חד משמעי !

הילד היה בשדה הראייה שלו .

הילד הסתובב במשך 4-6 שניות באיזור מעבר החציה .

הפגיעה היתה על מעבר החצייה!!

באותה מידה היה יכול להיות הולך רגל החוצה את הכביש מצד ימין של הכביש (מנקודת מבט של הצילום - כלומר משמאל של המונית ) ונהג המונית לא היה רואה .

פורסם
רוכבי אופניים צריכים להחליט מה הם.

אם הוא הולך רגל שיעצור על המדרכה, יירד מהאופניים וייקח אותם בהליכה על ידו ואז הוא יכול לדרוש את הזכות המוקנת לו כחוק לקבל זכות קדימה.

אם הוא רוכב אופניים אשר בא מהכביש הצדדי הוא צריך לתת זכות קדימה לתנועה החוצה.

לעשות מה שהרוכב אופניים עשה בהחלט יכול להפתיע את הנהג מונית מכיון שהוא התפרץ מכביש צדדי, ובנוסף הוא גם עשה את הדרך באלכסון כדי שיראה כביכול כאילו הוא רוכב על מעבר החצייה.

+1

לדעתי האישית אתה צודק כאן לחלוטין, אי אפשר להרוג את ההורים שלך (לנסוע על אופניים במעבר חצייה) ואז לבקש רחמים כי אתה יתום (שיתנו לך זכות קדימה).

אבל, אני מסכים לחלוטין עם Car141, וכך גם מערכת המשפט במדינה.

בלי קשר לעניין האשמה, ברגע תאונה, בטח ובטח עם רוכב אופניים או הולך רגל, עוצרים בצד ולא עוזבים את מקום התאונה.

שימו לב לעונשים של נהגים שפגעו וברחו, חלק קטן (שלילה של כמה חודשים במקרים חמורים מאוד) אם בכלל (לפעמים התאונה לא באשמתם בכלל) מהעונש הוא בגלל אחריות לתאונה, ועונש משמעותי הרבה יותר (שלילה לשנים, מאסר, מאסר על תנאי) הוא על הפקרת הנפגעים.

אי לכך ובהתאם לזאת

אני מקווה שנהג המונית לא הסתבך בגלל המקרה הזה.

אני דווקא מקווה שנהג המונית הסתבך עד מעל לראש בגלל המקרה הזה.

לא עוזבים מקום תאונה כך, בטח ובטח לא כשיש נפגעים, מי שעוזב תאונה כזו יידע שהוא עלול להסתבך ולבלות כמה חודשים (אם לא שנים) יפים מאחורי סורג ובריח, והפעם הבאה שהוא יישב מאחורי הגה יהיה כמה שנים טובות לאחר מכן.

אין בליבי אף לא טיפת רחמים על מי שעוזב מקום תאונה ומפקיר נפגעים, גם אם התאונה לא באשמתו.

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם (נערך)
לא היה לפני נהג המונית אף אחד, ז"א שהיה לו שדה ראיה מלא ובנוסף הילד אמנם לא לגמרי בסדר אבל לא "קפץ" לכביש.

פשוט כמו רוב נהגי המונית, הוא היה עסוק במשהו יותר חשוב מהכביש (למי שלא מבין - ציניות).

נהג המונית אשם לחלוטין בלעדית.

כאשר אתה רואה רוכב אופניים, אתה יודע מה זה אומר.

כאשר אתה רואה רוכב קטנוע שליחויות, אתה יודע מה זה אומר.

כאשר אתה רואה נהג מונית, כולנו יודעים מה זה אומר (אהם, אהם).

ומי שלא צופה את הכביש כמו שמתואר, מקומו לא על הכביש.

גם נהג המונית הזה.

נהג המונית לחלוטין לא אשם בתאונה .

בשנייה ה-26 ניתן לראות שהילד פורץ לכביש כשהוא לא על מעבר החצייה . אם תיקח בחשבון את מהירות הנסיעה של הנהג (שנסע בהתאם לתנאי הדרך) ,אתה תראה שמרגע שהוא קלט אותו ועד שהוא בלם לחלוטין ,המונית לא עברה את מעבר החצייה ונעמדה על חצייה ( החצי שלה).

כך שברור שהילד לא התפרץ במעבר חצייה ,אלא לפני .כשאתה עם הפנים לכביש ומישהו בא מצד האוזן שלך השמאלית ,עם אופניים ,ללא רעש ובהפתעה (אני מביא לך עם כפית) ,אין לך שדה ראייה ואתה מופתע לחלוטין.

כל הקטע של ה"סטריאוטיפים" וה"ניחושים" שלך ,שהוא היה עסוק בדברים אחרים לא לעניין .מדובר בנהג סופר מקצועי , שנסע בהתאם לתנאי הדרך ומנע דריסה .אם הוא היה עסוק בדבר אחר ,אין מצב שהוא לא היה עולה עליו .

שוב ,שים לב כמה מרחק נסיעה יש לרכב מרגע שהעין קולטת ועד לרגע שדוושת הבלם נלחצת והרכב נעצר סופית .הרכב בקצה הטמבון לא עבר את סף מעבר החצייה !!!

סטטיסטית ומחקרית ,נהגי מוניות הם הנהגים שמעורבים הכי פחות בתאונות דרכים ובתאונות דרכים קשות.

אם אתה לוקח בחשבון את כמות הקילומטראז' היומית וכמות השעות על הכביש ,אין לך על מה לדבר בכלל.

גילוי נאות : אני נהג מונית ,ואני מקווה שאתה לא מזלזל באינטיליגנציה שלי שאני "מגן" על אותו נהג (שאני לא מכיר) רק בגלל שאני עוסק באותו תחום.

הבאתי לך הסבר מקצועי כדי שתבין :

מרחק התגובה הוא המרחק שהמכונית עוברת מהרגע שבו הנהג מבחין בצורך לעצור ועד לרגע שבו הוא לחץ על הבלם . נוסחה: S=t*Vתגובה(S = מרחק ביחידות מטרים, t = זמן תגובה של הנהג ביחידות שניה, V = מהירות ביחידות מטר/שניה)

מרחק הבלימה הוא המרחק שעוברת המכונית מרגע הלחיצה על הבלם ועד לעצירת המכונית. נוסחה: S= בלימה (S= מרחק ביחידות מטרים, Ek = אנרגיית התנועה, EQ = אנרגיית התנועה שהופכת לאנרגיית חום בכל מטר).

מרחק עצירה הוא המרחק שהמכונית עוברת מרגע שבו הנהג הבחין בצורך לעצור ועד לרגע העצירה.

נוסחה: מרחק עצירה = מרחק בלימה + מרחק תגובה. SעצירהS = בלימה S + תגובהt*V + =

בנוגע לשאר : אין בכלל שאלה ! הוא היה צריך להישאר ולהגיש עזרה (לא ניתן לראות בסרטון איך זה ממשיך)

אם כי בעין לא מקצועית ניתן לראות שלא נגרם נזק גופני על פי עוצמת המכה .אבל לא לוקחים צ'אנס.

בברכה

מוטי

עריכה אחרונה על ידי MOTIOZ
פורסם

זה מסוג הדברים שצריכים תשומת לב,ילד+אופניים ומעבר ממש לידו אמורים לגרום לך לחשוב שיש סיכוי שהוא יעבור,ככה זה ילדים,בגלל תמיד כשיש מישהו קרוב למעבר חציה אני מתמקד עליו.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

הנהג מונית עצר אחרי שהוא פגע בילד, אבל אחרי כמה דקות וקצת דיבורים הוא פשוט נסע בלי משטרה ובלי להשאיר פרטים.

תאורטית אם אני לא הייתי שם אף אחד לא היה יודע מה קרה ובטח שלא את מספר המונית, עכשיו השאלה שלי אם זה עדין נחשב פגע וברח?

אין חובה מסוימת לנהג הפוגע להשאיר פרטים או לדאוג להביא משטרה לאזור? במיוחד שמדובר בילד קטן.

פורסם

עזיבת מקום תאונה ללא השארת פרטים היא בהחלט עבירה.

במקרה שיש חשש גם לנפגעים אסור לעזוב את מקום התאונה עד להגשת עזרה לפי הכשרת הנהגים המעורבים, או לכל הפחות אם יש צורך בכך הזמנת אמבולנס ו/או משטרה ו/או מכבי אש (אם יש צורך בחילוץ נפגעים).

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
...כל הקטע של ה"סטריאוטיפים" וה"ניחושים" שלך ,שהוא היה עסוק בדברים אחרים לא לעניין .מדובר בנהג סופר מקצועי , שנסע בהתאם לתנאי הדרך ומנע דריסה...

קודם כל מוטי, מה שאמרתי (ציטוט):

"...

פשוט כמו רוב נהגי המונית..."

רוב = לא כולם.

אבל בהחלט כאשר יוצאים לכביש ורואים את הנהיגה של נהגי המוניות,

הלב יורד לתחתונים וההיגיון מקבל זעזוע חזק.

אף אחד לא הדביק שום סטריאוטיפים לאף אחד.

נהגי המוניות עשו זאת לעצמם (כמו שנהגי האוטובוסים גם עשו זאת לעצמם באותה צורה).

אפשר לראות שהוא נסע במהירות יחסית גבוהה,

מרחק העצירה הלא כ"כ קטן והזמן שלקח לנהג לבלום מהרגע שהוא ראה את הילד מעיד על כך.

אני לא מזלזל בך מהסיבה שאיני מכיר אותך ואתה יכול להיות נהג מונית שנוהג בזהירות (בניגוד לרוב).

כאשר אני רואה נהג מונית בכביש, אני לא שופט אותו מראש, אבל לצערי הם כמעט תמיד מאכזבים אותי (ולא מפתיעים) בנהיגה רשלנית ופושעת.

אלו סרטונים שאני מאוד מסנן ולכן את הרוב שכולנו נחשפים אני לא מתאמץ להעלות, אבל אלו במיוחד בשבילך:

בגלל שאתה מונית, מותר לך לחסום נתיב? גם אם אין עומס?

וכשיש עומס? אז זה כן בסדר?

וכדי להשלים את הזוועות, גם אוטובוסים זה לא "סטיגמות" אלא עבודה קשה של נהגי אוטובוסים במשך שנים להוכיח לנו את צורת הנהיגה וההתנהגות שלהם (זכות קדימה זה לא בשבילם):

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...