Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

דווקא כשמדובר בנתיב שמאלי אני תמיד שם לב למה שקורה מאחורי ומסיים את העקיפה כמה שיותר מהר, או אם זאת השתלבות לפניה שמאלה אני מאותת ממרחק רב לפני הצומת.

כי אני בעצמי שונא מאוד כאלה שנתקעים בשמאלי.

פורסם

שני הנהגים לא בסדר. הנהג בנתיב הימני היה צריך לצאת גם כן באותה פניה ולא היה סיבה שהוא ימשיך בכיכר. הנהג בנתיב השמאלי היה צריך לאותת ולא להפתיע ב"חיתוך" כלפי היציאה.

פורסם

ואם הפריוס רוצה לצאת ביציאה השלישית?

אם היא נכנסת בנתיב הפנימי, ביציאה מהכיכר היא גם חותכת כמו שהלנד קרוזר חתך, רק במיקום אחר...

פורסם
הנהג הישראלי לא מסתדר עם כיכר דו נתיבית... בכלל!

אני צריך להעלות כמה סירטונים של כיכרות בירושלים.

באופן קבוע אנשים ממשיכים ישר וחותכים נתיבים בכיכרות.

זוועה.

נו מה לעשות .זה היה חזק ממני ולא יכולתי להתאפק :lol: .

לגבי ההתנהגות בכביש :

0 נקודות

0 תאונות

0 תביעות

0 קורס נהיגה מונעת

1 זימון למשפט בגין עבירת מהירות (ביום הראשון לרשיון הנהיגה בשנת 1984 ) :lol:

1 זימון למשפט בגין עקיפה בצומת (דו"ח שקרי)בשנת 1991 .כשנה לאחר מכן השוטרת הועפה מלת"ן איילון עקב ריבוי תלונות.

הסמלון שלך הטעה אותי .חשבתי שאתה בעל חוש הומור בריא .

נסחפת עם "הנקמנות" אבל הכל טוב .

בכל מקרה מה כבר אפשר לצפות מנהג מונית ?! :-P

גם אני יכול להעלות את ההיסטוריה שלי, אבל אני מסכים עם ניקו, זה לא יגיד עליי כלום.

תסתכל בסירטונים שהעליתי (או בערוץ YouTube שלי) כדי להבין איך אני נוהג, זה יגיד עליי איך אני מתנהג בכביש.

הסימלון שלי לא הטעה, יש לי חוש הומור, אבל כמו שאמרת, אתה נהג מונית.

אני מפחד מנהגי מוניות. :shock:

אם אתה נוהג כמו שאתה מדבר, שים מצלמה ותשתף אותנו במקרים הקיצוניים (ויש יותר מידי כאלו שלא קשורים לנהגי מוניות).

פורסם (נערך)
ואם הפריוס רוצה לצאת ביציאה השלישית?

אם היא נכנסת בנתיב הפנימי, ביציאה מהכיכר היא גם חותכת כמו שהלנד קרוזר חתך, רק במיקום אחר...

זה בדיוק הנתיב בו היא צריכה להשאר. לפנימי אמור להכנס כל רכב שלא מתכנן לצאת ביציאה הראשונה (או במקרה שלי, סתם מתכנן על "סיבוב בשכונה" ומתחיל להקיף את הכיכר מס' פעמים כי מתחשק לו לשעשע. נסו זאת מדי פעם).

אם כולם יקפידו על הכלל הזה, תראה שזה עובד יופי.

עריכה אחרונה על ידי ALÞћÃ
פורסם

לפי הסימון שעל הכביש, בנתיב הימני אמור להיכנס רכב כאשר הוא רוצה לצאת ימינה ביציאה הראשונה, או להמשיך ישר בשניה - בלבד.

בנתיב השמאלי אמור להיכנס רכב שלא צריך לצאת ביציאה הראשונה כלל (סימון ישר או שמאלה), אלא מהיציאה השניה ומעלה, ואז עליו להשתלב אח"כ בנתיב השמאלי של אותו כביש (כלומר, לא לחתוך נתיבים).

בסרטון שהעליתי אומנם הוא נחתך לפני הזמן, אבל יצאתי ביציאה השלישית בשמאלי - כלומר עשיתי פרסה בכיכר. זה תקין? כבר התבלבלתי...

פורסם

מזל שהיה לו מצלמה:

http://dealspin.com/car-accident-live-timetec-roadhawk-dashcam-unreal-video/

שאני חושב על זה מה מותר לשוטרים לעשות?

אם אני מעורב בתאונה עם שוטר או שוטר עוצר אותי והם רואים שיש לי מצלמה הם יכולים פשוט לקחת אותה ולמחוק את הסרטונים.

מה קורה אם אני מעורב בתאונה והמשטרה ראתה שיש לי מצלמה הם יכולים לקחת אותה או את הכרטיס זיכרון?

עדיף פשוט לא לספר לאף אחד על המצלמה כמו שהבחור הזה עשה, אפילו להסתיר אותה ואז בבית לעלות קודם כל את הסרטון לאינטרנט ולמחשב ואז להתלונן.

פורסם

לפי הבנתי וממה שאני יודע אני חושב שהשוטר צריך צו או סיבה מספקת על מנת לעשות חיפוש ברכב ו/או על מנת להחרים משהו מהרכב, אבל לא נראה לי חוקי ששוטר יכול פשוט לקחת לך משהו מהרכב בלי אישורך בכתב או בעל פה.

אבל באמת יכול להות עניין לשמוע מעורך דין (תעבורתי)ם יש למה החוק אומר במקרים כאלה

פורסם
הנהג הישראלי לא מסתדר עם כיכר דו נתיבית... בכלל!

אם תשימו לב בסרטון הנ"ל אפשר לראות לפי הסימון על הכביש לפני הכיכר (שניה 6 בערך) שהנתיב הימני הוא לפניה ימינה או ישר בלבד והנתיב השמאלי הוא לפניה שמאלה או להמשך ישר.

השאלה היא האם הלנדקרוזר נסע כחוק כשהמשיך ישר מהנתיב השמאלי וחתך את הפריוס. לפי הסימון על הכביש עד כמה שזה נראה כמו עבירה מכוערת הוא פעל במסגרת החוק, אומנם לא נקט משנה זהירות וכמעט גרם לתאונה.

אם הייתי יכול הייתי מזדווג עם הרכב הזה ומרבה אותו.

פורסם (נערך)

צילמתי עבורכם סרטון קצר וחם מהתנור (לא מ- DVR) של כיכר דו נתיבית ושל הנהיגה בה. שימו לב שאומנם שלא מדובר באותה כיכר, אבל הציורים על הכביש לפני הכניסה אליה זהים.

עדיין, לא כולם יודעים לנסוע בה ויש עבירות של חיתוך נתיבים ופניה לא מהמקום הנכון (למשל העבירה הבוטה של המשאית בשניה 0:37).

אני לא מבין למה אין הוראות רשמיות של איך לנהוג בכיכר כזאת ע"ג תמרורים, לפחות שיהיה תמרור לפני הכניסה לכיכר עם איזה הסבר קטן או משהו. אני בטוח שאנשים לא יודעים שהם מבצעים עבירות.

בסרטון הזה מצעד הטמבלים חוגג (לצד אנשים שכן יודעים לנהוג), אבל יש מקרים של "כמעטים" מדהימים שם.

עריכה אחרונה על ידי stio
פורסם (נערך)

ההתפלגות בסרטון היא פחות או יותר 50/50 ; לאחר ספירה לא ממש עקבית, יש לפחות חמישה חבר'ה שכן בעניינים - הג'וק האפורה, המאזדה 3 הלבנה, האלטו, הפוקוס וגם בסוף הסרטון עם הוואן הלבנה שנחתך בשיא המתח.

עריכה אחרונה על ידי ALÞћÃ
פורסם

אני נתקל בבעיה על בסיס יום יומי - למשל במעגל התנועה שבקצה התחתון של דרך נחל הגיבורים. הבעיה אינה שהנהג הישראלי אינו יודע לנהוג במעגל תנועה מרובה נתיבים - אלא בעיה הרבה יותר נרחבת: הנהג הישראלי אינו יודע לנהוג בנתיב - וחוצה נתיבים בלי להתחשב בסימונים או בתנועה שבקרבתו. אם אני מתיחס למעגל שבתחתית דרך נחל הגיבורים - גם לאחר היציאה מהמעגל בנתיב ה"נכון" (ולעתים לאחר חיתוך נתיבים במעגל) הנהגים עוברים לנתיב האחר בלי לשים לב למתרחש לידם.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אין משמעת נתיבים בארץ. פשוט אין.

פלוס, בחלק גדול מהמקרים, הנהג גם מגיע לסיבוב במהירות גבוהה מדיי, מה שגורם לו לסטות לנתיב השני, ולהוסיף חטא על פשע.

אף פעם לא הצלחתי להבין מה כל כך קשה בכיכר עם 2 נתיבים, אפילו אם מדובר על כיכר שאתה לא מכיר.

הנהג הממוצע כנראה לא מתכנן את הנסיעה שלו.

לא קל.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...