Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4933 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הרכב: רנו מגאן קופה 2.0 99'

אין כזה פולי.

זאת התשובה שתמיד קיבלתי, וזאת המסכנה שהגעתי אליה בלית ברירה. הפולי שיש לי מול העיניים, לא קיים.

קניתי את הרכב לפני שנה עם הפולי מולחם, ורצועת אבזרים חדשה מקורית.

וכשפירקתי את הפולי לפני כחצי שנה במטרה להחליף אותו, לא היה כזה פולי באף מקום.

אז במוסך שלחו אותו להלחמה מחדש ואיזון (זמני מאוד מסתבר ולא מקצועי), והתקינו אותו מחדש.

גם בחברה אמרו לי לא קיים, צריך להזמין לחכות חודש ימים לשלם חלק מהסכום מראש, והעלות מגוחכת.

ומהנסיון שלי עם החברה (טרמוסטט לא תואם, לדוגמה) לא אתפלא אם הפולי שיגיע לא יהיה זהה.

אז חיפשתי באיביי לפי מק"ט, דגם מנוע מדויק, תמונה ברורה, ומצאתי! ישר הזמנתי, הגיע, ושוב! לא מתאים.

אתמול פירקתי וראיתי שהחדש בעל קוטר יותר גדול מהישן ב0.9 ס"מ. לכן ע"פ הרדיוס החדש בולט החוצה מהישן (תמונה שלישית) ב0.45 ס"מ.

ולפי בדיקה של חנות חלפים מקצועית, הפולי שקניתי מאיביי אמור להיות נכון.

בכל זאת ניסינו להכניס ואם זה היה כרוך רק בהחלפת רצועה אז זאת כבר לא בעיה, אבל היא תשתפשף בכיסוי מגן של הטיימינג, כך שזה לא מתאים.

שתי אופציות עומדות כרגע על הפרק, כשהרכב בחוץ מפורק:

1. הלחמת הישן שוב, בצורה יותר מקוצעית, ולהמשיך את מעגל החיפושים.

2. השחזת החדש, אפשרי בכלל?

מה דעתכם?

אשמח לעצות, תודה.

IMG_0429.jpg

IMG_0428.jpg

IMG_0432.jpg

CoupéF7R

• תגובות 51
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
הרכב: רנו מגאן קופה 2.0 99'

אין כזה פולי.

זאת התשובה שתמיד קיבלתי, וזאת המסכנה שהגעתי אליה בלית ברירה. הפולי שיש לי מול העיניים, לא קיים.

קניתי את הרכב לפני שנה עם הפולי מולחם, ורצועת אבזרים חדשה מקורית.

וכשפירקתי את הפולי לפני כחצי שנה במטרה להחליף אותו, לא היה כזה פולי באף מקום.

אז במוסך שלחו אותו להלחמה מחדש ואיזון (זמני מאוד מסתבר ולא מקצועי), והתקינו אותו מחדש.

גם בחברה אמרו לי לא קיים, צריך להזמין לחכות חודש ימים לשלם חלק מהסכום מראש, והעלות מגוחכת.

ומהנסיון שלי עם החברה (טרמוסטט לא תואם, לדוגמה) לא אתפלא אם הפולי שיגיע לא יהיה זהה.

אז חיפשתי באיביי לפי מק"ט, דגם מנוע מדויק, תמונה ברורה, ומצאתי! ישר הזמנתי, הגיע, ושוב! לא מתאים.

אתמול פירקתי וראיתי שהחדש בעל קוטר יותר גדול מהישן ב0.9 ס"מ. לכן ע"פ הרדיוס החדש בולט החוצה מהישן (תמונה שלישית) ב0.45 ס"מ.

ולפי בדיקה של חנות חלפים מקצועית, הפולי שקניתי מאיביי אמור להיות נכון.

בכל זאת ניסינו להכניס ואם זה היה כרוך רק בהחלפת רצועה אז זאת כבר לא בעיה, אבל היא תשתפשף בכיסוי מגן של הטיימינג, כך שזה לא מתאים.

שתי אופציות עומדות כרגע על הפרק, כשהרכב בחוץ מפורק:

1. הלחמת הישן שוב, בצורה יותר מקוצעית, ולהמשיך את מעגל החיפושים.

2. השחזת החדש, אפשרי בכלל?

מה דעתכם?

אשמח לעצות, תודה.

אסור להלחים את הפולי;זה פולי בנוי משני חלקים משולבי גומי.יש צורך להחליף אותו.

פורסם

הגומי שהיה שם פעם שימש למניעת ויברציות, ואין להשיג פולי כזה חדש כרגע.

אם ללכת על החדש אז לא יודע אם בכלל אפשר להשחיז דבר כזה ולשמור על הזוויות בשיניים ולהעמיק אותן וכו'

הכל בתור אופציה זמנית עד ואם אני אמצא אחד חדש זהה

CoupéF7R

פורסם

מאחר ומדובר ביציקה אין זה מפתיע שהריתוך לא הצליח. מה גם שהוא נראה מאד לא מקצועי.

בכל מקרה אני מבין שמדובר בפולי דיפייזר ולכן אתה לא רוצה לעשות חיבור קשיח בין שני החלקים. לדעתי:

1. בעדיפות עליונה להשיג חלק מקורי.
  2. אני לא רואה את החתך, אבל אם יש מספיק בשר כדי להעמיק את החריצים אפשר לחרוט את הפולי הגדול כדי להקטין לו את הקוטר. אצל חרט שיעשה עבודה טובה זה לא יהיה זול. צריך לשמור על פרופיל החריץ, אחרת החגורה תשחק מהר מאד.
  3. אינני יודע אם זה נסבל מבחינה טכנית, אבל לצורך חיבור קשיח בין שני החלקים אפשר לעשות חיבור מכאני כלשהו במקום ריתוך.

פורסם

חרט טוב יכול להקטין את הקוטר.

את הפולי הישן בכל מקרה אין לרתך!

זה חלק שחייב להיות מורכב משני חלקים כדי למנוע ויברציות.

HU: JVC KDBT1 AMP:JBL Cs50.4

COMP: MTX RTS652 SUB: Magnat Xpress 1200

פורסם

משהו פה לא מתאים. אם הגלגל הנכון לא מתאים למכסה התזמון, אולי המכסה ו/או חלקים אחרים הוחלפו ואינם תואמים.

לכן, לפי ההגיון, אפשר להחליף כיסוי תזמון כדי שיתאים לגלגל הגדול, ואפשר להשיג גלגל יותר קטן ממנוע אחר כדי שיתאים למכסה הקיים.

באמת מעניין למה לא עשו כך לפניך, ואולי התשובה טמונה בריתוך הגרוע: עבדו לא טוב.

דני

פורסם

נראה לי עדיין שהישן הוא מקורי כי לא הוחלף אף פעם.

ובדיוק מצאתי אתר עם כל הנתונים על כל החלקים (seekpart24.com) ושם רשום שזה אכן 11 ס"מ קוטר, כאשר החדש שקניתי הוא 12 ס"מ.

מאחר ומדובר ביציקה אין זה מפתיע שהריתוך לא הצליח. מה גם שהוא נראה מאד לא מקצועי.

בכל מקרה אני מבין שמדובר בפולי דיפייזר ולכן אתה לא רוצה לעשות חיבור קשיח בין שני החלקים. לדעתי:

1. בעדיפות עליונה להשיג חלק מקורי.
  2. אני לא רואה את החתך, אבל אם יש מספיק בשר כדי להעמיק את החריצים אפשר לחרוט את הפולי הגדול כדי להקטין לו את הקוטר. אצל חרט שיעשה עבודה טובה זה לא יהיה זול. צריך לשמור על פרופיל החריץ, אחרת החגורה תשחק מהר מאד.
  3. אינני יודע אם זה נסבל מבחינה טכנית, אבל לצורך חיבור קשיח בין שני החלקים אפשר לעשות חיבור מכאני כלשהו במקום ריתוך.

מדובר בפולי קראנק, שכחתי לציין.

נכון. לפי התייעצות עם חרט אמר לי שבגלל שזה יציקה זה דורש ריתוך מיוחד והוא מכיר מישהו שיודע לעשות את זה.

מחר אני אראה לו את שני הפולים ונראה מה עדיף לעשות איתם

CoupéF7R

פורסם
חרט טוב יכול להקטין את הקוטר.

אתה לא יכול לקבוע את זה מהתמונה. לא בטוח שיש מקום להעמיק את החריצים. לטובת פותח השרשור מקווה שכן.

מכל מקום, אם אתה חורט תדאג שהוא ידפון את הפולי מהחור המרכזי ולא מהחלק הפנימי של היציקה, אחרת החלק לא יצא קונצנטרי מספיק ותהיה זריקה.

פורסם

תודה, עכשיו אני יודע בדיוק מה לחפש.

עד שאמצא, הנה עדכון מלא:

תיאורתית התברר שאפשר לחרוט את החדש, אבל זה לא אפשרי במקרה הזה משתי סיבות: הראשונה (כמו בתמונה האחרונה), יש את החור הזה בצד השני של הפולי (צד הטיימינג), והסיבה השניה היא ששני הפולים גם לא בדיוק אותו גובה. 2 מ"מ הפרש, החגורה לא תהיה ישרה.

אז הפולי הישן הובא אחר כבוד לידי אמן אמיתי, שבנה מכשיר מיוחד לבניית טבעת יציקה שיושבת בין שני החלקים במקום הגומיה, וריתך אותה בצורה מיוחדת, ובנוסף לכך נעשתה השחזה קלה לשיניים כדי לישר אותו לחלוטין ביחס למרכז או משהו כזה. כמובן נעשתה גם בדיקת זריקה ואיזון.

הפולי הורכב והכל עובד חלק החגורה מסתובבת ישר ואין רעשים. אך למרות זאת עדיין יש משחק מאוד מאוד קטן של הפולי, אפסי לעומת מה שהיה.

תוצאות העבודה בתמונה.

תודה רבה לכולם על הייעוץ המקצועי!

IMG_0433.jpg

IMG_0434.jpg

IMG_0436.jpg

CoupéF7R

פורסם

למרות שלכאורה הכל נראה עובד תקין עדיין ממולץ לך לחפש פולי דאמפר מקורי שהסיבה שהיצרן הרכיב לך כזה באוטו היא לא רק שקט מאיזור הרצועות אלה גם שיכוך כוחות התהודה שמייצר הקראנק בכדאי להגן עליו.כבר יצא לי להתקל ברכב שנשבר לו הקראנק לשני חלקים בגלל פולי חליפי ללא גומי.

פורסם

לא הפסקתי לחפש, עכשיו לפחות אני יודע בדיוק מה אני צריך.

השאלה אם בנתיים זה נחשב קריטי ליסוע ככה והאם יכול להגרם נזק לטווח הארוך במצטבר מהמצב הזה, למרות שנראה כי המנוע עובד חלק ועגול?

כי הרכב כבר נסע על הפולי הזה לא מעט קילומטרים.

CoupéF7R

פורסם
כבר יצא לי להתקל ברכב שנשבר לו הקראנק לשני חלקים בגלל פולי חליפי ללא גומי.

טוב אז שאלתי כמה מכונאים וכולם אמרו לי שקראנק בחיים לא יכול להישבר מדבר כזה. מה שמחזיק אותו בעצם זה המיסבים בפנים וזה מאוד לא סביר שהפולי הזה ישפיע עליו. ואם כבר, יותר סביר שכל המנוע יתפס לפני שהקראנק יקרה לו משהו בכלל.

חוץ מזה יש גם את החגורה עצמה, הקפיץ של המותחן, ועוד כמה פולים שם. כך שכל המערכת גמישה אז המקסימום זה בלאי יותר מהיר של החגורה או המותחן.

CoupéF7R

פורסם

לא יודע את מי שאלת בדיוק, אבל קיבלת עיצה מקצועית מאוד משירותי רכב.

גלגלת מנוע ללא משכך תנודות תשבור בסופו של דבר את גל הארכובה.

פורסם

התהודות בגל הארכובה הם פנימיות והתנודות יוצרות מאמץ פיתול שיכול לגרום לשבר בקראנק. תזכור תמיד שעל כל בורג ברכב ישבו עשרות מהנדסים ומאות שעות תכנון.

• תוכן חדש...