Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4933 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
. תזכור תמיד שעל כל בורג ברכב ישבו עשרות מהנדסים ומאות שעות תכנון.

זה משפט שאני שומע המון בפורום, ולמרות שזה אכן נכון ברוב במקרים זו ממש לא אקסיומה,

כל הריקולים וה"מחלות" של רכבים שונים(כל רכב והמחלה שלו) בסופו של דבר נובעים מטעויות בתכנון.

• תגובות 51
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

נכון חלקית, כי חלק מהתקלות (לדעתי גם הרוב) שבגינן קוראים לרכבים חזרה למוסך, הם תקלות בפס היצור, קרי, הרכבה לא נכונה של הרכב ולאו דווקא תכנון.

פורסם
זה משפט שאני שומע המון בפורום, ולמרות שזה אכן נכון ברוב במקרים זו ממש לא אקסיומה,

כל הריקולים וה"מחלות" של רכבים שונים(כל רכב והמחלה שלו) בסופו של דבר נובעים מטעויות בתכנון.

אזי קל וחומר שאם אחרי כ"כ הרבה מחשבה ותכנון נוצר כשל, מה שווה מילה של מכונאי על מנחת תנודות שאינו יודע מהותו בכלל.

פורסם
לא יודע את מי שאלת בדיוק, אבל קיבלת עיצה מקצועית מאוד משירותי רכב.

גלגלת מנוע ללא משכך תנודות תשבור בסופו של דבר את גל הארכובה.

אז גם אם אחליף את הפולי בקרוב, הנזק לטווח הארוך כבר נגרם? או שזה בבת אחת עלול להישבר?

זה חשוב לי בגלל שאני לא מתכוון למכור את הרכב בעתיד.

תודה!

CoupéF7R

פורסם

אי אפשר לענות לך על השאלה הזו. הרי לא תפרק את המנוע כדי לבצע בדיקות ללא הרס בגל הארכובה.

אם אתה חושש לעתיד המנוע, הקדם להחליף את הפולי בחלק מקורי.

המשכך של הפולי לא נמצא במנוע ללא סיבה הנדסית טובה.

פורסם

לא צריך לפרק מנוע, השבר הוא בצמוד לחיבור של הגלגלת כך שאם תפרק את הגלגלת אולי תוכל לראות סדקים שכבר נוצרו.

למרות זאת, יש אפשרות של סדקים שלא תוכל לראות בעין בלתי מזויינת אז עדיין יש כאן הימור מסויים. לגבי תקינותו של גל הארכובה.

פורסם

מניסיון של חבר - תקלה במנוע הזה זה אוץ' אחד גדול.

בזמנו הייתה לו בעיה במנוע, ופשוט הוא הפך את העולם ולא מצא כלום, לבסוף הוא מצא בחור אחד שמוכר את מה שהיה צריך והמחיר שהוא דרש היה כמו לקנות מגאן 2.0 קופה חדשה.

הרכב נמכר בשלמותו במחיר גריטה רק כדי להפטר מהכאב ראש.

יש לך רכב שהמנוע שלו יחסית לא נפוץ כמו 1.6 של הקופה, ולכן אני ממליץ לך אפילו להשבית את הרכב עד שתמצא את החלק המיוחל.

בתור בעלים של פורד RS2000 , הזנחה קטנה ומשיכה של תופעות הביאה לאובדן 2 מנועים בחצי שנה - מה שהוביל גם אותי למכור את האהבה המוטורית הראשונה שלי במחיר ברזל

פיאט קופה 16VT - כי לא היה תקציב לפרארי

פורסם

אתה בטוח שהוא ריתך את זה? מהתמונה זה נראה כמו press fit. תוכל לפרט מי ביצע את העבודה וכמה הוא לקח?

גם אני מצטרף להמלצה להחליף לפולי מקורי בהקדם.

פורסם

זה הזכיר לי שכשהייתי בן עשרה בגדנ"א אוויר, שאלתי את אחד המדריכים כמה שאלות כי רציתי לבנות טיסן/דאון מתכנון עצמי, הוא צחק לי בפנים ואמר שאין סיכוי שאבנה משהו שיכול לדאות כי אין לי מושג באווירודינמיקה ומי שתכנן את הדגמים שאנו בונים בקורס זה הם מומחים בתחום... מפתיע שהראשון שתכננתי ואלה שבאו אחריו דאו יופי :roll:

ידע באווירודינמיקה: ללא :-P

כבר חתמתי...

פורסם

אני מדבר על התמונה הימנית משרשור 10 (לאחר הטיפול של "המומחה"). רואים משהו שנראה כמו שתי טבעות מעבר שדחפו למרווח והכל מושחז.

פורסם

עכשיו אחרי ההמלצות שלכם שוב חרשתי את כל חנויות החלפים והמגרשים שיש סיכוי שיהיה להם דבר כזה.

אז הסוף טוב ברמה מתסכלת, כי אחרי כל זה בסוף מצאתי אתמול פולי כזה בדיוק, ב"ניפון פרטס" בכפר סבא, מקום עם שירות מקצועיות וסבלנות מעבר לרגיל בתחום. קוראים לבחור שלומי והיה איתו עוד מישהו, שניהם מאוד נחמדים ואמינים.

והעלות של הפולי, 375 ש"ח פלוס מע"מ, תוצרת ספרד.

לא צריך לפרק מנוע, השבר הוא בצמוד לחיבור של הגלגלת כך שאם תפרק את הגלגלת אולי תוכל לראות סדקים שכבר נוצרו.

למרות זאת, יש אפשרות של סדקים שלא תוכל לראות בעין בלתי מזויינת אז עדיין יש כאן הימור מסויים. לגבי תקינותו של גל הארכובה.

עכשיו רק נותר לקוות שזה לא מאוחר מדי. היום או מחר אני אפרק את הישן ואני אבדוק סימנים של סדקים.

מה שעדיין לא מסתדר לי (ותקנו אותי אם אני טועה) זה שרק ברכבים חדשים יחסית התחילו לשים פולי קראנק עם גומיה, משנות ה90+. כך שכל הרכבים הישנים יותר עם מבנה וחוזק חומרים נמוך מהסטנדרט של היום עבדו עם פולי בלי גומיה.

אתה בטוח שהוא ריתך את זה? מהתמונה זה נראה כמו press fit. תוכל לפרט מי ביצע את העבודה וכמה הוא לקח?

גם אני מצטרף להמלצה להחליף לפולי מקורי בהקדם.

זה כן סוג של ריתוך אבל זה נראה דומה לרעיון שהצעת על חיבור מכני קשיח.

מי שעשה את זה הוא חרט שאני מכיר טוב שמתעסק בעיבוד שבבי. התייעצתי איתו והוא מצידו החליט לקחת את זה עד הסוף.

הוא מתעסק במשהו שונה בד"כ, הוא לא עושה דברים כאלה ולא עובד עם לקוחות פרטיים רק מול מפעלים וחברות.

כך שמבחינת פרטים ועלות הוא ביקש ממני לא לפרסם כי זה לא רלוונטי.

מה שהוביל גם אותי למכור את האהבה המוטורית הראשונה שלי במחיר ברזל

את האהבה המוטורית הראשונה שלי כבר מכרתי במחיר ברזל עם מכניקה חדשה לגמרי לאחר תאונת צד, שבוע אחרי שעשיתי לה ראש מנוע והחלקת מעברים. היא הייתה במקרה גם מגאן קופה כמו זאת, ההבדל הוא בשנתון, 96 לעומת 99. מכרתי אותה במחיר של הדוד האחורי שלה פלוס פילטר.

CoupéF7R

פורסם
זה הזכיר לי שכשהייתי בן עשרה בגדנ"א אוויר, שאלתי את אחד המדריכים כמה שאלות כי רציתי לבנות טיסן/דאון מתכנון עצמי, הוא צחק לי בפנים ואמר שאין סיכוי שאבנה משהו שיכול לדאות כי אין לי מושג באווירודינמיקה ומי שתכנן את הדגמים שאנו בונים בקורס זה הם מומחים בתחום... מפתיע שהראשון שתכננתי ואלה שבאו אחריו דאו יופי :roll:

ידע באווירודינמיקה: ללא :-P

לא נורא. אתה לא הראשון שזה קורה לו. גם האחים רייט שבנו מכונה מעופפת, אף אחד לא התייחס אליהם ברצינות כי הם היו סתם שני מתקני אופניים חסרי השכלה, ולא פרופסורים ידועים. בסוף רק עיתונאי אחד בא לראות את הנסיון הראשון של המטוס שלהם, וצילם את תמונת חייו.

מה שעדיין לא מסתדר לי (ותקנו אותי אם אני טועה) זה שרק ברכבים חדשים יחסית התחילו לשים פולי קראנק עם גומיה, משנות ה90+. כך שכל הרכבים הישנים יותר עם מבנה וחוזק חומרים נמוך מהסטנדרט של היום עבדו עם פולי בלי גומיה.

גם אני לא מבין את זה. לחכמי הפורום פתרונים.

דני

פורסם

dny, בוא לא ניסחף בהשוואה של נער בגדנ"ע שרוצה לבנות טיסן בעצמו לעבודה שעשו האחים רייט.

הם פיתחו טיסנים ודאונים, רשמו פטנט על מערכת ניהוג של מטוס והשתמשו במנהרת רוח שבנו בעצמם כדי לפתח את המצאתם.

מה שלא היה להם זה יחסי ציבור. את התמונה המפורסמת של הטיסה הראשונה לא צילם עיתונאי מן הסיבה שבטיסה צפו רק 5 אנשים ואיש מהם לא היה עיתונאי. הצלם החובב שנכנס להיסטוריה היה John T. Daniels ,אחד משלושת אנשי תחנת ההצלה המקומית. הוא כמעט והחמיץ את ההזדמנות ההיסטורית כי נדהם מכך שכלי הטיס הצליח להמריא. גם לאחר הטיסה לא מצאו העיתונים עניין בפרסום הידיעה.

הטיסה הראשונה שהונצחה בצילום התבצעה ברוח פנים של 43 קמ"ש, ארכה בסך הכל 12 שניות, מרחק הטיסה היה 37 מטר, ומהירות הקרקע הייתה רק 11 קמ"ש. הטיסה הרביעית והאחרונה באותו יום נמשכה 59 שניות והגיעה למרחק של 260 מטר.

• תוכן חדש...