Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4934 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לא נתקלתי בפולי שהשינן מורכב על החלק החיצוני אחרי המשכך, אלא תמיד לפניו.

ולדעתי אין קשר לקריאה של חיישן גל ארכובה לבין המשכך, גם מהסיבה שרשמתי קודם שהשינן מותקן לפני המשכך.

וגם שיש מכוניות שחיישן גל הארכובה לא נמצא על הפולי אלא מקבל קריאה מגלגל התנופה (רנו מגאן 2), ברלינגו ועוד ושם יש גם משכך תנודות על הפולי והחיישן מקבל קריאה מהגלגל תנופה.

מה גם שבמכוניות ה מעט חדשות לרוב ישנם מותחנים קפיציים (מתיחה "אוטומטית" קבועה) של רצועת האביזרים, ניתן להבחין שבמונעי דיזל המותחן נוטה לקפץ חזק ביחס למנועי בנזין בסל"ד סרק, מהתנודות של גל הארכובה שנוצרים בסל"ד נמוך, ללא המשכך תנודות כניראה שהקפיצות של המותחן קפיצי יהיו גדולים יותר ועלולים להקפיץ את הרצועה או לקצר את חייו של המותחן קפיצי, אז תפקיד הגומי בפולי הוא "לבלוע" חלק מהתנודות שמועברות לרצועה שמניעה את האביזרים לתנועה חלקה יותר ללא ויברציות.

כאשר הפולי יוצא מאיזון נניח, המותחן של הרצועה יתחיל לקפץ חזק ולבסוף יהיה בו כשל והרצועה תחליק/ תקפוץ החוצה, כאשר הפולי מאוזן והמשכך תורם גם לאיזון הפולי אז התנועה מהקרנק לרצועה היא חלקה יותר ומאוזנת והמותחן פחות מקפץ.

• תגובות 51
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

נכון, זה גם שומר על הרצועה ומשכך תנועות נגדיות המגיעות מכוון האביזרים עצמם, האלטרנטור,ה"כ המדחס וכדומה.

אגב, זה של מאזדה כלשהי:

harmonic_balancer_used_on_MAZDA_PROTEGE_ES.jpg

פורסם

כוחות הפיתול וגלי התהודה מתקבצים ברובם בקצה גל הארכובה במקום בו נמצא הפולי משכך, לכן שינוי הזווית בקראנק יהיה שם במצב הכי קריטי ולכן נעדיף למקם את החיישן הול שם. החסרון הוא מה ש-TosTos כתב על המנוע V8, שהכנראה הגל סינוס שהחיישן יצר תורגם באופן לא נכון אל יחידת הבקרה.

אני מסביר פה את ההגיון, אני גם לא חושב שהשינוי בגל הסינוס מושפע מדי מהתנודות, מדובר פה על מרווחים קטנים.

פורסם

ד.א אחד הגורמים לכשל במשכך התנודות, הוא נזילה של שמן לעבר הגומי המוקשה שגורם להריסתו. אני רושם את זה לבעל המגאן, על מנת לשמור על הפולי החדש שלו.

אופיר רודניצקי, דיאגנוסטר מומחה לרכבי קבוצת VW AUDI SEAT SKODA

פורסם

הפולי שבתמונה ניראה בדיוק כמו של מאזדה 6.

אם השינן היה מותקן אחרי המשכך(החלק החיצוני של הפולי) אז זה עלול להשפיע לרעה על דיוק הקריאה של מצב גל הארכובה משום שישנם עיוותים של הגומי כתוצאה מהפיתול(העלאה/האטה חדה בסל"ד בעיקר), ולכן השינן לא מותקן אחרי המשכך (בכל אופן אני לא נתקלתי בכזה).

פורסם

נו, השינן מורכב על חלקו החיצוני של הגלגלת ומושפע בודאות מפעולת הדמפר ובכל זאת אין הפרעות לקריאת מהירות וזווית גל הארכובה, אז הכל עניין של רגישות תוכנה יחידת הבקרה או תכנון החיישן אולי.

פורסם
ד.א אחד הגורמים לכשל במשכך התנודות, הוא נזילה של שמן לעבר הגומי המוקשה שגורם להריסתו. אני רושם את זה לבעל המגאן, על מנת לשמור על הפולי החדש שלו.

גם ללא נזילת שמן הגומי הזה מתבלה מהר מאוד במיוחד ברנו מגאן, ופיאט דובלו זה בכלל חמור מאוד שהפולי כשל מהר.

לרנו מגן יש עשרות דגמים של פולי, יש של 7PK ויש של 6PK וצורות שונות גם לאותו דגם מנוע, חליפיים יכולים להגיע לסכום של 700ש"ח וגם 1500ש"ח, על מקורי אני בכלל לא מדבר המחיר בשמיים.

• תוכן חדש...