Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פנצ'רמכר רימה אותי

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4922 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אתה עורך דין, ולכן יכול לומר בודאות מה יחשב כרמאות?

אני לא צריך להיות עו"ד כדי לדעת שצ'ק בלי כיסוי זו רמאות, כמו שצמיג בלי תאריך זו רמאות.

אני לא צריך להיות יותר מבעל כושר סביר בהבנת הנקרא כדי להבין שהמשפט הזה:

הפנצ'ריה לא עברה על שום חוק (לצערי).

סותר את המשפט הזה:

החריג היחיד הוא הצמיג עם התאריך המחוק, שהוא יכול אולי להחשב כהטעייה וזיוף.

אסור לפנצ'ריה למכור לו 4 צמיגים שונים (מבחינת גיל) באותו המחיר, בלי לציין זאת, משום שזו עובדה מהותית הנוגעת למכירה.

האמירה, האווילית, שברגע שהסכמת לעסקה וקנית, אכלת אותה, היא גם שטות שלא נתמכת בחוק. למוכר יש לא רק חובת גילוי נאות אלא גם חובת תום לב, ובמקרה זה, בה הצרכן הסביר איננו מומחה, אי אפשר להטיל עליו אחריות על הקנייה הגרועה, נהפוך הוא.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

• תגובות 63
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

לדעתי משהו פה מסריח ונראה כאילו המוכר ניסה למכור לו את הצמיגים (הוא כמובן ידע מה הוא מוכר ושבמחיר מופקע) ולכן ניסה למכור בלי קבלה כדי שהקונה לו יוכל לחזור אליו בתלונות וככה היה מתנער ומכחיש שזה נקנה אצלו.

פורסם

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3213711,00.html

בכתבה הנ"ל רשום שמומלץ לרכוש צמיגים בני שנה ככל היותר....

אין לי מושג לגבי החוק היבש.

בקשר ל 4 הצמיגים נראה לי שהמחיר סביר כי המידות של הצמיג שלך הן 17 אינץ' ולא 14 או 15...

לא יודע אם זה זול, אבל זה גם לא כזה יקר

פורסם

אני הייתי הולך אליו ודורש החלפה של כל הצמיגים.

לא יסכים? מחליף לבד ותובע אותו בתביעות קטנות. לפחות את ההרפש אני מאמין שיפסקו לך, וכנראה גם את רוב ההוצאה.

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם

אין סתירה בדברי יוב.ק.

אין סיבה לקרוא לטענותיו אויליות או שטוטיות.

ניתן לקרוא להן מוטעות בהנחה שזה כך.

ידיעת החוק חשובה.

יש עוד דברים חשובים.

פותח השרשור, נסה מה שכתב קודמי.

פורסם

מה עם קצת אחריות צרכנית? כשאני קונה קוטג' אני בודק תאריך , כשאני רוכש מוצר ב2000 ש"ח אני בודק בזאפ, כשצריך להחליף את החת'כת גומי שמחברת את החיים שלי לכביש אני אפילו נובר קצת באינטרנט.

אם הייתה בודק לפי הסדר הנ"ל לפני הקניה, כנראה שהייתה מגלה ש 1. הצמיגים ישנים 2. יקרים 3. לא מחברה ראויה.

אם כולכם תמשיכו להגיד לו שהפנצ'רמכר נוכל (מה שנכון), פותח השרשור לא יסיק מזה שהוא צרכן גרוע.

Para comer bien hay que saber manejar

"Dona Rosa"

פורסם

מצד שני אם תבוא לסופר עם קוטג' מקולקל בגלל שפג התוקף, יחליפו לך אותו בלי בעיה ;-)

לדעתי דבר ראשון יש לפנות לבית העסק, לדרוש את החלפת הצמיגים ל 4 זהים, בתאריך,

בסוג ובמידות. אם הוא יסרב, אז תחזור לכאן ותקבל עצות מה לעשות, לפי תגובת בית העסק.

פורסם

אני לא מסכים איתך, אם הוא הגיע לתקן פנצ'ר וגילה שאי אפשר לתקן אותו הוא נמצא במצב שאין לו יותר מידי אפשרויות באותו רגע כי הוא צריך צמיג תקין לרכב שלו אלא אם כן אתה ממליץ במצב כזה שימשיך לנסוע על הרזרבי שאולי אפילו הוא גלגל קטן במשך כמה ימים עד שיסיים לעשות שיעורי בית ויחליט איזה צמיגים לקנות.

פורסם

האחריות העיקרית בשלב זה היא של פותח השרשור.

עליך לפעול על מנת למזער נזקים.

סע מיד לפנצ'רמאכר ובקש להחליף הצמיגים.

ככל שתפעל במישורים אחרים ממושכים יותר ותמשיך להשתמש בצמיגים, אתה מקשה על הפתרון היעיל לנושא.

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם
לכל מי שחושב שמכירת 4 צמיגים עם תאריכים שונים, ללא יידוע הלקוח, זה בהתאם לחוק, אין לכם מושג על מה אתם מדברים.

לא רק שזו הטעייה של הלקוח, שלא יודע לגבי עובדה מהותית במוצר שרכש, זה בניגוד להוראות היצרן, שדורש החלפת צמיגים זהים בכל הסרנים, משום שמדובר ברכב AWD שלא רצוי שיהיו בו צמיגים עם מקדמי חיכוך שונים.

באמת? יש לך במקרה סימוכין לזה?

למיטב ידיעתי אין שום מניעה ממכירת צמיגים עם תאריכי ייצור שונים.

כמו כן, אין הנחיה של משרד התחבורה להרכבת מציגים זהים על שני הסרנים אלא רק על אותו הסרן.

לכך ניתן למצוא המון סימוכין ברשת.

לעומת זאת, לדבריך לא מצאתי כל ביסוס ברשת.

אם תמצא נשמח לראות גם כן.

זאת ועוד, ניתן להרכיב זוג צמיגים, שאינם מאותו הדגם או יצרן, על אותו הסרן, כל זמן שהם בעלי אותם הנתונים (קוד מהירות/עומס ומידות).

http://media.mot.gov.il/PDF/HE_RECHEV/TyreHandling.pdf

ניתן להתקין צמיג בגיל של עד 6 שנים: (סעיף 4 על פי הנחיות משרד התחבורה) http://he.mot.gov.il/index.php?option=com_content&view=article&id=1688:pub-zmegim-a&catid=113:nehigat-horef-c&Itemid=164

להלן קישור לכתבה רלוונטית על איכות הצמיגים הסינים ועל רמת הפיקוח של משרד התחבורה:

http://www.themarker.com/dynamo/cars/1.453464

שימו לב שחברת ווסט-לייק מככבת שם.

אגב, יש סיבה חוקית לדרוש החלפת צמיגים בני שנתיים?

לדעתי לא! אבל אתה ישר שולח אותו לדרוש החלפה של הצמיגים, לא לבקש או להתדיין עם המוכר, לדרוש!

לסיכום,

אין שום בעיה עם צמיג בן שנתיים אם אוחסן כראוי (מקום קריר ומוצל).

אין שום סיבה לחשוש מצמיג בן שנתיים, ואין שום סיבה לדרוש החלפתם.

לגבי הצמיג עם התאריך "המחוק", תבדוק אם במקרה הצמיג הורכב הפוך והתאריך נמצא בצד הפונה לפנים הרכב.

אם אכן אין תאריך על הצמיג זה לא תיקני וניתן לדרוש החלפת הצמיג לאחד תיקני.

תבדקו באם הצמיג תיקני ועומד בדרישות משרד התחבורה (רישום תאריך, ארץ ייצור, קוד מהירות/עומס ועוד).

להלן נוהל יבוא צמיגים של משרד התחבורה עם הפניות לתקנים הרלוונטיים http://media.mot.gov.il/PDF/HE_RECHEV/procedure/Import10_04.pdf

אם הכל תקין אז אין שום סיבה להתעצבן על הצמיגאי, ובטח לא לקרוא לו רמאי.

אם מצאת שסימון הצמיג אינו עומד בהנחיות התקן, קפוץ על המציאה ודרוש ביטול עיסקה!

אם הוא שיקר וטען שהצמיג מיוצר בגרמניה, זה כבר רמאות.

האם כך הדבר?

אם כן, שוב דרוש ביטול עיסקה.

בתקווה שהמידע אשר אספתי יעזור לפותח השרשור.

נ.ב

חבל שישנם אנשים אשר רצים להכפיש את שמם של חברים כאן ואף מעירים הערות פוגעניות מהר מידי.

לדעתי תגובתו של YUVK אינה איוולית כלל וכלל, אך גם אם כן זו לא הדרך להעיר לו על כך.

חבל, לדעתי זה פוגע בדיאלוג בפורום.

פורסם

גם אני לא חושב שיש כאן רמאות, סה"כ דפק אותך במחיר.

לגיטימי לחלוטין כי לא עשית סקר שוק.

לפני 5 שעות, green כתב:

מאסק הוא ליצן וחרטטן ואני מתפלא שהוא כל כך מצליח בעסקיו השונים, זה לא אדם שהייתי רוצה לעשות איתו עסקים ולא הייתי נותן לו לנהל חנות מכולת

פורסם

תודה לחברים שתמכו בי ובדעתי.

אני חושב שהדיון מיצה את עצמו והלך לכיוונים מאוד לא רצויים (וגם באשמתי). נראה לי שלפותח השרשור יש כרגע את התמונה המלאה, והוא יכול כעת לשקול את צעדיו. אני בוחר לא ללבות פה שום אש, ולפרוש מהשרשור הזה.

:turn-l:
פורסם

לא מצאתי מחירון של West Lake אבל המחיר של צמיג סיני מקביל במידה המבוקשת (GT, Goodride, Ovation ודומיהם) הוא 350-425 ש"ח.

במחיר של 500-520 ש"ח אפשר לקנות Falken 912 או Toyo.

גם מבחינה צרכנית הקנייה הזו אינה מצטיינת.

פורסם
באמת? יש לך במקרה סימוכין לזה?

למיטב ידיעתי אין שום מניעה ממכירת צמיגים עם תאריכי ייצור שונים.

יש מניעה.

יש להם תאריך תפוגה אחר, ואתה מוכר 4 צמיגים במצג שווא שהם זהים (אותו מחיר, אותו מעמד מכירה), כאשר לא כך הוא, ובכך מטעה את הלקוח.

המצג כאילו "שילמת ואין מה לעשות, כי הסכמת לעסקה" זו שטות חוזרת ונשנית בפורום, והצגת הדברים כך פוגעת במי שבא לבקש עצה.

זה לא נכון, למכור 4 צמיגים שונים, בלי ליידע את הלקוח, זו רשלנות, במקרה הטוב.

______

בנוסף, פנצ'ריה אמורה לדעת שבמכונית AWD מומלץ 4 צמיגים זהים (המלצות יצרן).

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

• תוכן חדש...