Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פנצ'רמכר רימה אותי

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4929 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי אלון.

1 פאלו טען שמדובר בעובדה מהותית- התאריכים השונים. איני יודע אם זו עובדה מהותית אך אני מניח שהוא יודע.[למרות שצמיגים בעלי תאריכים שונים יכולים להיחשב כשירים]

2הצמיג מחוסר התאריך הוא כבר ספור אחר.

3בשאיפה לצמיגים זהים, פאלו הדגיש את היות הרכב בעל הנעה בכל גלגליו. הוא צודק.

4יחד עם זאת, פאלו ציין שאחת הבעיות ברכב כזה היא התקנת צמיגים בעלי מקדם חיכוך שונה, אך לא הבהיר מדוע כך הוא במקרה דנן. לא הבנתי טענתו זו.

5פירסמתי בפורום זה קישור הנוגע לאוזלת ידה של המשטרה בטיפול בסוגיות של חיים ומוות. שלא במפתיע, סוגיות הנוגעות לכסף חשובות אצלנו יותר. למרות שלצמיגאי זה יש מתחרים ולמשטרה לא. עצוב.

6כדי שגם אחרים ירויחו משרשור זה, אולי כדאי לדעת באיזה בית עסק מדובר. האם ניתן לפרסם? פאלו, דעתך בעניין?

• תגובות 63
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
היי אלון.

1 פאלו טען שמדובר בעובדה מהותית- התאריכים השונים. איני יודע אם זו עובדה מהותית אך אני מניח שהוא יודע.[למרות שצמיגים בעלי תאריכים שונים יכולים להיחשב כשירים]

יש לצמיגים תאריך תפוגה אחר, כלומר, תוחלת חיים שונה.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

falou, מדובר סה"כ על צמיגים בני שנתיים.

ממש לא צריך לעשות מזה עיניין.

סביר להניח כי תוחלת החיים שלהם תהיה זהה.

אני מוכן להעמיד לרשותך את מעבדת הפלסטיק הגדולה בישראל לצורך בדיקת העיניין, רק תבקש ותשיג לי דוגמאות מהצמיגים (כך בחשבון שהבדיקות הן הרסניות).

לגבי צמיגים שונים על אותו הסרן,

יש המלצת יצרו ויש הנחיות משרד התחבורה.

מה שקובע בארץ זה הנחיות משרד התחבורה.

בהנחיות אלו, ניתן להתקין צמיגים מדגם שונה על אותו הסרן, קל וחומר כאשר מדובר בסרנים שונים.

לגבי תאריך ייצור שונה על כל צמיג.

אני לא רואה איך בדיוק המוכר רימה את הלקוח, האם הסופר מרמה אותך כאשר מוכר חלב בן שלושה ימים ליד חלב בן יומיים?

לפותח השרשור,

המוכר היה חייב לספק לך תעודת אחריות בה מצויין שם החברה, דגם ומידות הצמיג (אך לא תאריך), וזאת על פי חוק.

משום שלא פעל כך, לעניות דעתי אתה יכול לבקש ביטול עיסקה.

זאת מאחר ואם היה מנפיק לך תעודת אחריות מפורטת, יש להניח כי היית שם לב לכך שמתקינים לך שני דגמים שונים של צמיגים (אפילו שהם מאותה החברה).

אם לא ביטול עיסקה אז לפחות החלפת זוג צמיגים לאותו הדגם של הזוג השני.

פורסם

בתכנית ספיישל שהייתה בערוץ 22 לפני כשנתיים רואיין ראש האיגוד והוא אמר שצמיגי ווסטלייק נפסלו למכירה ושיווק במדינת ישראל, אם אני לא טועה.

ברר על זה. הדבר הראשון שקפץ לי לראש כשאמרת ווסטלייק זה שהם לא חוקיים בכלל במדינת ישראל.

עריכה: אם אתה קרוב לנתב"ג, יש שם צמיגאי מוצלח מאוד, בחור זהב. ראובן מ"דחף" ליד השטיפה.

פורסם
falou, מדובר סה"כ על צמיגים בני שנתיים.

אתה פשוט מיתמם.

תגיד לי, דין חלב, שעולה 7 ש"ח ואתה קונה כל יום, כדין צמיג?!

אתה רציני?!

יש כאן סיפור שלם, גם צמיג עם תאריך מחוק, גם צמיג אחד ישן משמעותית, גם אין אחריות... מה זה נראה לך, מהלך עסקים תקין או רמאות?

פורסם
יש מניעה.

יש להם תאריך תפוגה אחר, ואתה מוכר 4 צמיגים במצג שווא שהם זהים (אותו מחיר, אותו מעמד מכירה), כאשר לא כך הוא, ובכך מטעה את הלקוח.

המצג כאילו "שילמת ואין מה לעשות, כי הסכמת לעסקה" זו שטות חוזרת ונשנית בפורום, והצגת הדברים כך פוגעת במי שבא לבקש עצה.

זה לא נכון, למכור 4 צמיגים שונים, בלי ליידע את הלקוח, זו רשלנות, במקרה הטוב.

______

בנוסף, פנצ'ריה אמורה לדעת שבמכונית AWD מומלץ 4 צמיגים זהים (המלצות יצרן).

אני מסכים עם כל מילה, יש כאן איזשהי נורמה שאדם בא ומספר על עוול שנעשה לו עקב חוסר מודעות והרוב כאן קופץ ומודיע - לא בדקת = בעיה שלך. עד מתי נותני השירות במדינת ישראל ינצלו ככל שניתן את תמימות הלקוחות?

נכון שזה לקח לחיים שלא עושים דברים בלחץ ולא קונים שום דבר בלי לבדוק אבל כאן מדובר בהוצאה גדולה ומהותית ובמוצר בעל חשיבות בטיחותית שלא מחליפים כל יום-יומיים.

פורסם
אתה פשוט מיתמם.

תגיד לי, דין חלב, שעולה 7 ש"ח ואתה קונה כל יום, כדין צמיג?!

אתה רציני?!

יש כאן סיפור שלם, גם צמיג עם תאריך מחוק, גם צמיג אחד ישן משמעותית, גם אין אחריות... מה זה נראה לך, מהלך עסקים תקין או רמאות?

יש לך נטיה לצוטט רק מה שנוח לך.

להלן ציטוט מלא:

סביר להניח כי תוחלת החיים שלהם תהיה זהה.

אני מוכן להעמיד לרשותך את מעבדת הפלסטיק הגדולה בישראל לצורך בדיקת העיניין, רק תבקש ותשיג לי דוגמאות מהצמיגים (קח בחשבון שהבדיקות הן הרסניות).

טענתי היא שלא צריך לעשות מזה עיניין מאחר וככל הנראה הצמיג יתפקד באופן זהה ובעל תוחלת חיים זהה לצמיג חדש יותר (אלא אם כן נערכו שינויים בייצור, דבר שמאוד סביר בהתחשב בכך שזה צמיג סיני ומהסוג הנחות).

אני מוכן לעמוד מאחורי דברי, ומי יודע, אולי אני גם אלמד משהו שלא למדתי בעשר שנות עשיה בתחום ושני תארים בהנדסת פולימרים..

לגבי התאריך המחוק, האם אתה ראית בעיניך את הצמיג האמור?

בתור מהנל בפורום, אשר תמיד טוען שאין לקפוץ למסקנות נחפזות, יש להביא בחשבון גם את תגובת העסק (אשר לא תמיד יכול להגן על עצמו), ויש למצא את המשא ומתן מול העסק (ובצדק גמור), מדוע אתה פועל הפוך? האם דין עסק אחד אינו כדין עסק אחר?

היו לא מעט שרשורים של חברי פורום אשר לא מצאו סימון תאריך על הצמיג ואז התברר שהצמיג הורכב הפוך.

אם אכן אין סימון תאריך על הצמיג, או שהוא שחוק, זה בוודאי לא תקין ויש להחליפו.

לדעתי, הבעיה העיקרית כאן היא שהמוכר לא סיפק תעודת אחריות כנדרש בחוק.

את המלצותי רשמתי קודם לכן.

מקווה שפותח השרשור יעדכן אותנו בתוצאות.

פורסם

הכתבה לא מדברת על צמיגי כביש אלא על צמיגים לרכב משא קל.

אין איסור על מכירת הצמיגים האלה.

הם ודאי לא מהסוג האיכותי והמומלץ אבל הבעיה כאן אינה טיבם של הצמיגים אלא פגמים אחרים בעיסקה.

פורסם

לגבי התאריך המחוק, האם אתה ראית בעיניך את הצמיג האמור?

אולי בכלל אין לפותח השרשור רכב, אולי יש לו טוסטוס...

כשעונים, עונים למה שנכתב.

יש כאן צמיגיסט שמוכר 4 צמיגים, 1 מהם ישן יותר מהאחרים, שני עם תאריך מחוק (זה בטוח קורה "במקרה"), בלי לתת תעודת אחריות, אחרי שרצה עסקה בלי חשבונית (כזו שאי אפשר לערער עליה ובוודאי אין עליה אחריות)

מה בדיוק עולה פה מהתנהלות בעל העסק, שמדובר באדם ישר?

פורסם
דיון מעניין, אבל מה עם שם הפנצ'ריה ? איך נדע להזהר מאנשי מקצוע שכאלו ?

+1

אם הסיפור אמיתי - אנא שתף אותנו בשם המקום הנלוז הזה.

לגבי הויכוח עם פאלו:

"מי שהתקשר בחוזה עקב ניצול שניצל הצד השני או אחר מטעמו את מצוקת המתקשר, חולשתו השכלית או הגופנית או חוסר נסיונו, ותנאי החוזה גרועים במידה בלתי סבירה מן המקובל, רשאי לבטל את החוזה".

מקווה שזה סוגר לכם את הפינה.

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם

זה סוגר את הפינה עם עו"ד טוב. לבחור - תקח איתך איזה חבר שיודע לדבר, שים עליו חליפה - ושלח אותו עם כמה ציטוטים כשבר72 רשם פה מעליי, ישירות למוכר. זה והעובדה שאתה יכול להתלונן עליו לרשויות המס (עקב חוסר רצון להוציא קבלה) יכול לעזור לך מאד.

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

• תוכן חדש...