Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4936 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מתברר כי בתקן האירופאי המתח על הנורה הוא 13.2V בעוד שבתקן האמריקאי הוא 12.8V, כפי שכתוב קודם.

הגרמנים דוגמים מדי פעם נורות במחסני היצרן \ יבואן ובודקים עמידה בתקן, המסומן E1 .

בכדי להוריד את המתח למנורות על-ידי נגד יש צורך לבצע חישוב פשוט ולבחור בנגד בעל הספק מתאים.

לדוגמא בכדי להוריד את המתח למנורה אחת ב-0.7 וולט נצטרך להתקין נגד של 10 וואט או אפילו 15 וואט בכדי לשמור על טמפ' סבירה של הנגד והחיווט שמחובר אליו לבל יישרף.

אחד היתרונות של חיבור דיודה בטור למנורה הוא הקטנת מתח האדווה וגם הקטנת ספייקים בזמן ניתוק עומסים חשמליים ברכב.

לא ברור מתי אתה משתמש במושג נגד, ומתי במושג דיודה.

ניתן לחשב כמה חום מיצר הנגד, אבל כדי לדעת מה קצב הקירור לאויר בזמן הנסיעה, אני מניח שצריך לעשות ניסוי.

היצרן ממליץ על זה אם הלקוח מתלונן על שריפה של הנורות בזמן קצר ואת הנגד חוט הזה מחברים להזנת מתח של הפנס לאור נמוך

האם הנגד הזה הוא חלק של ניסן? איך ניתן לקנות אותו?

תודה

יהודה

• תגובות 55
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

חלק של ניסאן עם מק"ט ואתה יכול לרכוש אותו במוסכים המורשים

אני מתאר לעצמי שהפיתרון של הייצרן מגיע כקיט עם קונקטורים או נעלי כבל ולא משהו פרטצ'י.

דווקא חיבור בהלחמה אבל כנראה היצרנים לא מבינים ברכבים כמוך ועושים עבודה פרטצ'

פורסם

השאלה היא, כמה מתח באמת יש על התקע של הנורה ?

הרי בדרך ישנם חיבורים, ממסרים וכד'. כל חיבור כזה הוא מפל מתח בפני עצמו. הסבירות לקבל את המתח של האלטרנטור\מצבר גם בתקע של הנורה הוא דיי קלוש למיטב זכרוני.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

הנה עדכון על הבעייה:

החלפתי את הנורות שהמוסך שם לי, שהתבררו כתוצרת הונגריה, בנורותשל hella. לאחר יומיים של נסיעה חזרה הבעייה.

בבדיקה שלהנורות הןלא נראו שרופות,ואכן אחרי שהחזרתי אותן למקום הן עבדו.

כאשר מניעים את הרכב הנורות לא דולקות ורק מכה קטנה על הפנס מדליקה אותן. מה מוזר זה שלפעמים גם מכה לא מדליקה אותן והן נדלקות לבד לאחר מספר דקות.

זה נראה מאוד כבעייה של מגעים או בעיה חשמלית כל שהיא.

אהי אפנה למוסך שוב ואם הם לא יפתרו אפנה לחשמלאי רכב

פורסם

בהחלט ייתכן ויש לך מגע רופף בתקע של הנורה, או **אולי** אפילו מגע לא טוב בין התקע של הפנס עצמו לתקע (שנמצא בתוך הפנס) של הנורה. וודא שהתקע של הפנס מחובר היטב ואין פינים שרופים בפנים.

המלצה שלי, כמו קודם לכן, הן נורות של פיליפס (אם לא מצאת קרוב אליך - תוכל לקנות ב EBAY כולל משלוח ב 4$).

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

ובכן הנה עדכון מעניין בבעיה המוזרה שלי:

שתי הנורות הקדמיות הוחלפו ב זוג של hella והבעייה עדיין אתנו. בימים הראשונים הכל תקין ואז לאחר יומיים הבעייה חוזרת. אחד הפנסים לא נדלק או ששתי הפנסים אינם דולקים ולפעמים טריקת דלת מדליקה אחד או את שניהם. היום למשל היה מעניין מאוד כי הימני נדלק אך השמאלי לא טריקת דלת הנהג הדליקה את השמאלי אך כיבתה את הימני.

הנורות הוחלפו גם ל פיליפס ללא שינוי בתקלה.

לפני מספר דקות חזרנו מנסיעה שבה אחד הפנסים לא דלק. בבית כיביתי את הרכב וכאשר התנעתי שתי הפנסים לא דלקו, מכה על הפנסים לא עזרה, בכל מכה יש הבלחה קצרה ואז חושך.

שקלתי להליף שוב את הנורות, אני נהייה מקצועי בזה כבר, אך להפתעתי הדלקת הנורותלפני הנעת הרכב הדליקה אותן.

בקיצור כמו שזה נראה זו בעיית חשמל שאינה קשורה לאיכות הנורות.

אני אגש למוסך לשם איתור הבעייה.

אנימקווה שאוכל לשחזר את התקלה אצלהם כי כמו תמיד אצל ה"רופא" הכל תקין.

אנייעדכן בפתרון אם יהיה.

לכל מקרה אם יש המלצה לחשמלאי רכב טוב ואמין באזור חיפה או טירת הכרמל אודה מאוד כי יש לי ספקות בקשר למוסך שלי.

אני מטפל במוסך "רזי ודוד" בטירה.

פורסם

עדכון-

ביום שישי חזרתי למוסך שוב עם אותה הבעייה של נורות דקמיותשלא עובדות.

החשמלאי פירק את הפנסים והראה לי את הבעייה. הקונקטורים שלהנורות טיפה מתכים ולכן אין מגע טוב. הוא סידר לי את הקונקטורים האלו אך ציין שאי אפשר להחליף אותם לבד אלא רק את הפנס כולו.

לפי דבריו הם חלק מהפנס לכן אפשר לחפש פנסים פירוק ולחתוך ולהלחים את הקונקטורים אך לא לקנות את החלק בנפרד.

פורסם

היכן ניתן להשיג קונקטורים ל נורות קדמיות של פורד מונדאו 2009?

הקונקטור גם מחזיק את הנורה במקום

• תוכן חדש...