Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4935 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
יש לך קישור או מידע נוסף בקשר לפיתרון שציינת ?

אולי יענין אותך:

ווקסהול אסטרה- הוראת יצרן להחלפת חיוט

http://vauxhall.workshop-manuals.com/astra-g/index.php?id=5114

תשובת יצרן הנורות סילבניה:

halogen bulbs are designed and rated to perform at a nominal 12.8 volts...

an increase in voltage of as little as 5% can cut a bulb's life in half.

סוברו- פגם יצור בחיוט בית הנורה:

http://www.subaruoutback.org/forums/80-electrical-electronics/32778-2005-outback-low-beam-headlight-bulbs-burn-out-quickly-2.html

יהודה

• תגובות 55
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
המסקנה מכל מה שאני קורא כאן היא שנורות H7 הן חרא של דבר...

לפותח השרשור כמה נקודות לבדיקה:

1. בדוק שהפנס יושב ומקובע במקומו ואינו חופשי לזוז. פנס זז = נורה שרופה. בדוק גם שהנורה מקובעת במקומה כמו שצריך.

2. בדוק את המחבר של הנורה- וודא שהמגעים נקיים, לא שרופים ולא מלאים קורוזיה.

3. כפי שהמליצו לך- השתמש בנורות איכותיות בעלות אורך חיים מורחב- אוסרם, פיליפס, הלה וכיו"ב.

4. אם כל אלו לא יעזרו תצטרך ללכת לפתרונות קיצוניים יותר כמו אביזרים חיצוניים ובדיקות של מערכת החשמל.

מניסיוני זאת בד"כ הבעיה - התקנה לא מושלמת , ואי אטימה .

גישה נוחה למנורה - אם צריך לפרק אביזרים מפריעים מסביב - להתקין נורה טובה , ולוודא הידוק נכון לגוף ולמחבר החשמלי .

לסגור נכון את האטימה בסוף .

ורק אח"כ אם ממשיכה בעיה להתייחס לגורמים נוספים .

אייל .

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם
אולי יענין אותך:

ווקסהול אסטרה- הוראת יצרן להחלפת חיוט

http://vauxhall.workshop-manuals.com/astra-g/index.php?id=5114

תשובת יצרן הנורות סילבניה:

halogen bulbs are designed and rated to perform at a nominal 12.8 volts...

an increase in voltage of as little as 5% can cut a bulb's life in half.

סוברו- פגם יצור בחיוט בית הנורה:

http://www.subaruoutback.org/forums/80-electrical-electronics/32778-2005-outback-low-beam-headlight-bulbs-burn-out-quickly-2.html

יהודה

תודה על הקישורים.

בקישור הראשון לא רואים את התמונות של החלקים.

איזה כייף לי :)

פורסם

ללא ספק, חלק מהבעיות עם נורות H7 הן ה"פיק" העצבני שהן מקבלות בזמן הדלקה. זה תקף גם לנורות הלוגן שיש לנו בבית: אלו שנדלקות עם דימר - מאריכות ימים. ואלו שנדלקות עם מתג ON\OFF נשרפות מהר יותר.

יצא לי להתקל במקרים שהדלקת אורות שרפה במכה אחת 2 נורות ראשיות. זה קרה גם לאחי לפני שבועיים ב 307 שלו.

מעבר למה שכבר ציינו (ובצדק מוחלט) בדבר בדיקת הידוק תושבות הפנס, הידוק הנורה עצמה וכמובן תקע תקין ונורה איכותית - אני חייב לציין שהנורות של פיליפס הן נורות מצויינות ואני בהחלט ממליץ עליהן.

אני משתמש בנורות H7 רגילות של פיליפס, ויוצא לי להחליף נורה בממוצע אחת לשנתיים במקרה הרע.

בקסארה שהיתה לאחי, הוא היה מחליף נורות כל חודש בגלל נורות זבל. אחרי ששמתי אצלו פיליפס - נגמר הסיפור.

אצל אימי ב i30 החלפתי נורה בפעם הראשונה אחרי 4 שנים וכמעט 50K ק"מ. הנורה שיצאה מהפנס (המקורית) היתה גם כן של פיליפס.

אגב, אצל יצרני המכוניות השימוש בנורות H1 כתאורה "עוקבת" בזמן סיבובים (ראיתי את זה גם ב PSA וגם ב VW), מופעלת ע"י דימר ובהחלט ניתן לראות את הזמן שבו לוקח לנורה להידלק ולהכבות, אחרת הן ישרפו תוך חודש מרוב הדלקות וכיבויים כל כמה דקות\שניות.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
מתח המוצא משתנה בתלות מספר פרמטרים שאחד מהם הטמפ' החיצונית או הטמפ' של ווסת המתח והוא יכול לנוע בין בתחום של 13.6-14.8 וולט ובטמפ' קיצוניות גם ל-15.1 וולט ועדיין האלטרנטור יכול להיות תקין....

בכול מקרה עדיף להתקין דיודת יישור ל-3 אמפר או 5 אמפר מסוג SB540 או דיודת סיליקון רגילה מסוג NTE577 תלוי במפל המתח שאתה רוצה לקבל.

אם הבנתי נכון, הדיודות מגבילות את הזרם ( שזה טוב), אבל לא משנות את המתח.

לפי היצרן סילבניה (ציטטתי קודם) :

"halogen bulbs are designed and rated to perform at a nominal 12.8 volts...

an increase in voltage of as little as 5% can cut a bulb's life in half"

כלומר חשוב גם להגביל את המתח. מה דעתך?

יהודה

פורסם
אם הבנתי נכון, הדיודות מגבילות את הזרם ( שזה טוב), אבל לא משנות את המתח.

לפי היצרן סילבניה (ציטטתי קודם) :

"halogen bulbs are designed and rated to perform at a nominal 12.8 volts...

an increase in voltage of as little as 5% can cut a bulb's life in half"

כלומר חשוב גם להגביל את המתח. מה דעתך?

יהודה

הדיודה מורידה את המתח ב-0.7 וולט או ב-0.3 וולט תלוי בסוג הדיודה. כתוצאה מהקטנת המתח צריכת הזרם של המנורה תרד.

לפי דעתי יש טעות באתר שממנו נלקח הציטוט, זכור לי שמנורות H7 מתוכננות ונבדקות במתח של 13.2 וולט כלומר האורך החיים המוצהר של המנורה נבדק במתח של 13.2 וולט.

מנורות איתות נבדקות במתח של 13.8 וולט.

פורסם
הדיודה מורידה את המתח ב-0.7 וולט או ב-0.3 וולט תלוי בסוג הדיודה. כתוצאה מהקטנת המתח צריכת הזרם של המנורה תרד.

להורדת מתח קבועה יש גם תוצאה לא רצויה, כלומר כשהמתח נמוך, המתח על הנורה נמוך עוד קצת ועצמת האור יורדת , אולי אפילו מתחת לרצוי.

כתבת קודם:

הפיתרון של היצרן VAG החל מגולף דור 5 הוא הוספת מייצב מתח השומר על מתח קבוע לתאורה.

מאז שרכשתי את הרכב (2006) לא החלפתי אף מנורה.

וזה נראה כפתרון טוב יותר. כלומר המתח לא עולה על ערך מסוים, אבל להבנתי אין הקטנת מתח מיותרת כאשר המתח בכניסה נמוך ממילא.

אם כך, נראה שעדיף להתקין מיצב מתח על פני הדיודה המוצעת ?

יהודה

פורסם
הפיתרון של היצרן VAG החל מגולף דור 5 הוא הוספת מייצב מתח השומר על מתח קבוע לתאורה.

מאז שרכשתי את הרכב (2006) לא החלפתי אף מנורה.

גם בספיידר 72 שלי יש את זה, זה לא "פיתרון של היצרן VAG" (יש לקרוא ברוב חשיבות את הכתוב בין המרכאות).

פורסם
להורדת מתח קבועה יש גם תוצאה לא רצויה, כלומר כשהמתח נמוך, המתח על הנורה נמוך עוד קצת ועצמת האור יורדת , אולי אפילו מתחת לרצוי.

כול פיתרון פשוט אם זה הוספת נגד טורי או סליל (נגד) מורידים את המתח גם בתלות במתח המבוא. דיודה לעומת זאת תוריד את המתח תמיד בערכים יחסית קבועים בין 0.3-0.7 או 1 וולט ללא חישובים ומדידות.

כתבת קודם:

וזה נראה כפתרון טוב יותר. כלומר המתח לא עולה על ערך מסוים, אבל להבנתי אין הקטנת מתח מיותרת כאשר המתח בכניסה נמוך ממילא.- לא מדוייק.

על מייצב מתח יש מפל מתח שתלוי בסוג המייצב ועשוי לנוע בין 2.5-1 וולט במייצבים זולים או 0.3-0.5 במייצבי מתח יקרים יותר.

אם כך, נראה שעדיף להתקין מיצב מתח על פני הדיודה המוצעת ?

יהודה

הפיתרון הנכון זה למדוד את מתח המוצא של האלטרנטור ומפל המתח על מוליכי החשמל ואז להחליט על פיתרון נכון.

לפני 2 עשורים הייתה ברשותיי גולף דור 2 מייבוא אישי מאנגליה עם תאורת Dim-dip הפיתרון של הייצרן להוריד את המתח היה על-ידי התקנת נגד קרמי (חלול) מלופף בגדול של כמה סנטימטרים.

הוספת מייצב מתח הינו פיתרון מסובך ויקר.

פורסם
גם בספיידר 72 שלי יש את זה, זה לא "פיתרון של היצרן VAG" (יש לקרוא ברוב חשיבות את הכתוב בין המרכאות).

אשמח לקרוא על הפיתרון בספיידר שלך.

בגדול בדגמים מסויימים המעגל מבוסס על מייצב מתח ממותג ובדגמים אחרים מעגל שליטה מבוסס PWM לשליטה על המתח.

פורסם

מיותר לחפש כול מיני פתרונות לבעיות ידועות של הנורות H7, אורך חייהם קצר בגלל גודלן הקטן יחסית לנורות H4 ונפח הגז בנורה (התחממות גורמת לאורך חים קצר).

רק לידיעה, בנורות בעלות אורך חיים גבוה יש יותר גז אציל בנורה מאשר נורה רגילה, ז"א הלחץ הוא יותר גבוה וזה מאריך את חיי הנורה.

הפתרון של הנגד/חוט מעולה ומאריך כמעט פי שתיים את חיי הנורות האלו.

פורסם
מיותר לחפש כול מיני פתרונות לבעיות ידועות של הנורות H7, אורך חייהם קצר בגלל גודלן הקטן יחסית לנורות H4 ונפח הגז בנורה (התחממות גורמת לאורך חים קצר).

רק לידיעה, בנורות בעלות אורך חיים גבוה יש יותר גז אציל בנורה מאשר נורה רגילה, ז"א הלחץ הוא יותר גבוה וזה מאריך את חיי הנורה.

הפתרון של הנגד/חוט מעולה ומאריך כמעט פי שתיים את חיי הנורות האלו.

הפתרון של נגד/חוט אינו פיתרון מעולה אלא פיתרון זול שייצרני הרכב במקרים מסויימים מיישמים אותו.

בעבר היה דיון בנושא.

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?p=2078399&postcount=23

כפי שציינתי קודם לכן היום ברכבים מודרנים יש פיתרונות טובים יותר בכדי לשמור על אורך חיי המנורות.

בכדי להוריד את המתח למנורות על-ידי נגד יש צורך לבצע חישוב פשוט ולבחור בנגד בעל הספק מתאים.

לדוגמא בכדי להוריד את המתח למנורה אחת ב-0.7 וולט נצטרך להתקין נגד של 10 וואט או אפילו 15 וואט בכדי לשמור על טמפ' סבירה של הנגד והחיווט שמחובר אליו לבל יישרף.

אחד הייתרונות של חיבור דיודה בטור למנורה הוא הקטנת מתח האדווה וגם הקטנת ספייקים בזמן ניתוק עומסים חשמליים ברכב.

דוגמא לנגד כזה.

ohmitepowerresistor.jpg

• תוכן חדש...